Hızlı Soru - Cevap

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #27,321
Elinde auto brite well dressed lastik parlatıcı satılık olan var mı?Varsa talibim.. Fiyat paylaşırsınız

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
würth ün silikon spreyi trim seslerine faydası oluyor mu acayip bi trim sesi var kapı tutamaçlarında ve birkaç yerde
Slikon spreyi kısa süreli sesi keser sadece
Eski aracımda vardı aynı şekilde kapı iç kollarında vs. , eliniz yatkınsa trimi sökün ve dediğim yerlere "bez bant" çekin
1) Trimin klips,tırnak yerlerine
2) Trimin oturduğu yüzeyin kenarlarına yani trimlerin birleştiği yere

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
araç içi temizleyicilerinin köpük ve fırça ile uygulanması toz çekmeye sebep verir mi
Hayır vermez. Toz çekme kullandıgınız ürünlerle alakalıdır. Ben her temizlik sonrası Koch Ts sürerim en az 2 hafta toz çekmez. İster temizlik olsun ister sürdüğünüz koruyucuyu silmek olsun kullanılan bezle silme şekli çok önemlidir yüzeyde fazlalık kalmamalı ne az sürmelisiniz nede cok.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayır vermez. Toz çekme kullandıgınız ürünlerle alakalıdır. Ben her temizlik sonrası Koch Ts sürerim en az 2 hafta toz çekmez. İster temizlik olsun ister sürdüğünüz koruyucuyu silmek olsun kullanılan bezle silme şekli çok önemlidir yüzeyde fazlalık kalmamalı ne az sürmelisiniz nede cok.
Eyvallah teşekkür ederim ben adbl neon bez kullanıyorum ilk önce adbl interior qd unlimited ile temizliyorum sonra nemli bi bez ile siliyorum sonra detruner interior mat ı beze sıkıp temizlediğim yeri siliyorum bu kadar yaptığım uygulamada yanlış bişey varmıdır

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eyvallah teşekkür ederim ben adbl neon bez kullanıyorum ilk önce adbl interior qd unlimited ile temizliyorum sonra nemli bi bez ile siliyorum sonra detruner interior mat ı beze sıkıp temizlediğim yeri siliyorum bu kadar yaptığım uygulamada yanlış bişey varmıdır
Yanlış değilde zaten adbl interior qd hem temizleyici hem koruyucu bir üründür o ürün sonrasında neden koruyucu sürüyorsunuzki extra zahmet olmuş oluyor.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Araca komple katı wax uyguladım, Üzerine 1 defa ön yıkama köpüğü ve temaslı yıkama yaptım. Ön köpük yıkaması yaptığımda boncuklanma ve su akışı çok iyiydi. Temaslı yıkama sonrası tavanda bazı kısımlarda boncuklanma azaldı.

Sizce temaslı yıkama yapmamak mı lazım? Ya da temasta fazla mı bastırdım acaba? Siz temaslı yıkama yapıyor musunuz?

Araçta hala katı wax varken boncuklanma azaldıysa sentetik sprey wax uygulanır mı Sefa hocam ? @Sefa46

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,

Araca komple katı wax uyguladım, Üzerine 1 defa ön yıkama köpüğü ve temaslı yıkama yaptım. Ön köpük yıkaması yaptığımda boncuklanma ve su akışı çok iyiydi. Temaslı yıkama sonrası tavanda bazı kısımlarda boncuklanma azaldı.

Sizce temaslı yıkama yapmamak mı lazım? Ya da temasta fazla mı bastırdım acaba? Siz temaslı yıkama yapıyor musunuz?

Araçta hala katı wax varken boncuklanma azaldıysa sentetik sprey wax uygulanır mı Sefa hocam ? @Sefa46
Hangi Kati Wax i uyguladiniz hocam.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar,

iyice durulamamış olabilirmisiniz yani yüzeyde şampuan kalmış olabilirmi

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Muhtemelen şampuan yüzeyde çok bekledi. Ben her paneli yıkadıktan sonra bir kaç saniye su tutarak şampuanı kabaca indiririm ki çalışmaya devam etmesin. Bir de şampuanı yeterince seyreltmemiş olabilirsiniz.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hangi Kati Wax i uyguladiniz hocam.
Hocam senin verdiğin Chemical Guys 50/50 özel seri :)

iyice durulamamış olabilirmisiniz yani yüzeyde şampuan kalmış olabilirmi
aslında temaslı yıkamayı hızlıca yaptım hiç beklemedim.

Muhtemelen şampuan yüzeyde çok bekledi. Ben her paneli yıkadıktan sonra bir kaç saniye su tutarak şampuanı kabaca indiririm ki çalışmaya devam etmesin. Bir de şampuanı yeterince seyreltmemiş olabilirsiniz.
Şampuan Chemical guys stripz 1/400 hocam. koyu değil hatta olması gerekenden daha seryeltilmiş bile yaptım diyebilirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam senin verdiğin Chemical Guys 50/50 özel seri :)

aslında temaslı yıkamayı hızlıca yaptım hiç beklemedim.

Şampuan Chemical guys stripz 1/400 hocam. koyu değil hatta olması gerekenden daha seryeltilmiş bile yaptım diyebilirim.
Carnauba wax lar parlakligi ile.öne cikar hocam su iticilikleri cok iyi degildir üzerine sentetik wax kullanabilirsin sorun olmaz
:)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Hocam tahminen şampuan yoğun olmuş. Dolayısıyla da tam durulanamamış olabilir. Benzer sorunu ben de yaşıyordum. Kova yıkaması sonrası boncuk azalıyordu, yağmur yağınca boncuk ortaya çıkıyordu. Yoğun şampuanı durulamak zorlaşınca durulandı sandığımız yüzeyde şampuan kalıyor aslında.

Armagancakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese selamlar. Bosch marka easyaquatak 120bar bir yıkama makinesi aldım hortuma elveda dedim artık. Kısa tetik siparişimde haftaya gelmiş olur muhtemel. Kafamda bir proje var sizlere danışmak istiyorum. Ben aracımı balkon altında yıkıyorum yerim müsait 1.katta olmamdan kaynaklı. Fakat yıkama makinesi aşağı taşımak tekrar toplamak istemiyorum. Makaralı bir sistem yapmak istiyorum bunu yapanınız var mıdır? Balkondan aşağıya sadece hortumumu salıp olayı çözmek istiyorum. Fotoğraftaki sistemi kurmak için nasıl bir makara bulabilirim makine ile uyumunu nasıl yakalayabilirim acaba?

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli forumdaşlarım kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum. Aracım 2020 model. Aracımın aküsünü değiştiricem. Akü kodlama diye bir şey duydum, onu da servisler yapıyormuş. Dışarısıyla 4000TL fark çıkıyor neredeyse Normalde eskiyi çıkar yenisi tak yapıyorduk, bu ne ara çıktı . Sizce bu farka değer mi? Aslında araştırdığımda mantıklı da geldi gibi ama bilemedim. Ne dersiniz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Değerli forumdaşlarım kafamı karıştıran bir durumu size sormak istiyorum. Aracım 2020 model. Aracımın aküsünü değiştiricem. Akü kodlama diye bir şey duydum, onu da servisler yapıyormuş. Dışarısıyla 4000TL fark çıkıyor neredeyse Normalde eskiyi çıkar yenisi tak yapıyorduk, bu ne ara çıktı . Sizce bu farka değer mi? Aslında araştırdığımda mantıklı da geldi gibi ama bilemedim. Ne dersiniz?
İlkdefa duydum desem yeridir :terlisırıtan: Kurumda 260 a yakin her markadan arac var akulerini serviste degistirdigimizde oldu kendimizde yani ortalama 4/5 yil gidiyor en az bir akü hiç te kodlamadik :) birde orjinal aküsü mesela 2018 Talismanlar var hic degismedi hala orjinal akulerle devam ediyor.Senin akü erken bitmiş sanki hocam

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlkdefa duydum desem yeridir :terlisırıtan: Kurumda 260 a yakin her markadan arac var akulerini serviste degistirdigimizde oldu kendimizde yani ortalama 4/5 yil gidiyor en az bir akü hiç te kodlamadik :) birde orjinal aküsü mesela 2018 Talismanlar var hic degismedi hala orjinal akulerle devam ediyor.Senin akü erken bitmiş sanki hocam
Aslında bitmedi Sefa ama sinyaller başladı. Start-Stop devreye girmiyor(Kullanmıyorum gerçi, ama belirtilerindenmiş )kışın -10 Ankara soğuğunda(bilirsin:sırıtan1:)saçma sapan arıza ışığı yandı söndü . Eski usul devam edeyim olmazsa:)