Hızlı Soru - Cevap

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #28,081
Üstadım teşekkür ederim,elimde nuhnebiden kalma bir authentic var uzun süredir de kullanıyorum dediğiniz gibi silmesi zor ama parlaklığını seviyorum.Farklı bir ürüne geçmek istediğimden sormuştum deneyiminizi paylaşırsanır çok memnun olurum.

@burakthepetrolhead
Mümkün mertebe makinayı sabit tutmadan işlem yap ve sık sık kontrol et ne kadar çizik alıyorsun zemin ne kadar ısınıyor diye, bir olumsuzluk yaşamanı istemem hevesin kırılmasın.Ağır aşındırıcıyla işlem yaptığında eğer bir ara kat işlem yapmazsan hologram oluşacak panelinde gölgede çok iyi görünecek ama güneşe çıktığında buna ne olmuş böyle direyeceksin, yıllar önce benim ilk tecrübem bu olmuştu bilgin olsun.

Dvx iş yaptı ama iyi mi yaptı kötü mü karşılaştıramıyorum elimde sadece dvx in ürünü var ya arabada fazla demir tozu yoktu ya da dvx yeteri kadar efektif değil bilemiyorum.Güzel yorumun için teşekkür ederim ve evet açıkçası benim de en beğendiğim kısmı jantları :)
Öncelikle abi bu hologram olayından korkuyorum zaten. Yakma konusunda temkinli davranırım, boyayı yakma konusunda değil de daha çok hologramlanmadan korkuyorum. Ona da zaten ara kat yapacağım kalın- ara(orta) - finish (hare, hologram giderici yapacağım). Cesaretlenmemde büyük payın oldu yalan yok. Yaşım küçük tecrübem yok diye korkuyordum ancak, sanırsam eğer doğru araştırma ve sizlerin önerileriyle biraz olsun üstesinden geleceğim. Zaten süreçleri de instagramda yine buradaki ismimin aynısıyla paylaşırım belki bakmak istersin. Bu hologramlanmadan nasıl kurtuldun abi, ince (hare- hologram gidericiyle mi?)

mustafae

Çaylak Detaycı
Üye
İl
aydın
2 sezondur hankook ventus prime 4 var, memnunuz abi. Geçenlerde @berkesennturk abi de sormuştu, biraz geride bulabilirsin mesajlari. Hankook ve bu tür asyalılar son yıllarda fiyat performans açısından iyi işler çıkarıyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şuan için gönlüm hankook ventus prime dan yana.

Bu i

Bu ikiliden hankook ventus prime tercih ederdim. Ama benim için 1 ve 2 michelin primacy ve conti premium contact. Bunların dışına çıkmam fiyat olarak çok avantaj olacak ki çıkayım. Çıktığımda da 3. Numaram hankook ventus prime olur
Dediğiniz markaların fiyat araştırması yaptığımda. Michelin primacy 5'e 8500 tl, conti premiumcontact7' ye 6250 tl fiyat verdiler. Bu fiyatlardan dolayı hankook ventus prime yöneliyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Herkese iyi günler iyi hafta sonları.
215/50/R17 ebatında lastik almam gerekiyor ama hangi lastik markasını alacağımı karar veremedim sizlere de danışmak istedim. (Aydın ilinde yaşamaktayım.) Fiyat performans açısından tüm önerilere açığım:)
Aklımda iki tane marka var.
1. Hankook ventus prime4
2. goodyear eagle sport2
Kumho PS72 kullanıyorum her anlamda fiyatına göre cok güzel sesi frende kaymaması virajdaki lastiğin yolu bırakmaması falan cok güzel

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Vallahi ben de çok korkuyorum böyle sıvı kokulardan. Damladığı yeri olduğu gibi eritiyor. Geri dönüşü olmayacak şekilde kavlatıyor. Little trees e çalışıyorum sırf bu yüzden :D

Geçmiş olsun hocam, şişe dişlerin dibinden çatlamış. Alttan elle destekleyince bir miktar toparlar. Bununla ilgili geçenlerde konu açmıştım. Epoksi yapıştırıcı ile yapıştırma denenebilir veya veta 2 lt pompa alıp işlem yapılarak uydurulabilir. Şu an Veta 2 lt pompayla kullanıyorum.
Teşekkürler hocam veta alayım en iyisi

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
K2 roton stoklarda görünmüyor. Dolayisiyla demir tozu arayisindayim. Carpro iron x ya da kc rrr bakiyorum. Adbl ninde var ama 3 farkli (vampire, vampire Light, vampire liquid) ürünü var. Bunlardan hangisi ust segmenti?

koch rrr , tuga chemie yeşil demirtozu, tugarex mor , koch fb , flowey r10 ,auto fitnes iron out gibi çeşitli ürünlerden en az 1 er lt kullandım. Aralarında ciddi anlamda performansı en yüksek Koch RRR oldu. En koyu kıvamlısı da rrr diyebilirim.

Koch chemie RRR ( reaktif pas sökücü) adından da anlaşıldığı gibi demirtozu ve pas temizleyici diye konumlandırmış. Marka içi diğer ürün Koch FB ile alakası bile yok. Düzenli olarak fb yi kullanırken , detaylı temizlik zamanlarında RRR kullanıyorum. Carpro ironX hiç kullanmadım ve merak ettiğim bir ürün olmasına rağmen , RRR ı öneriyorum diyebilirim.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
koch rrr , tuga chemie yeşil demirtozu, tugarex mor , koch fb , flowey r10 ,auto fitnes iron out gibi çeşitli ürünlerden en az 1 er lt kullandım. Aralarında ciddi anlamda performansı en yüksek Koch RRR oldu. En koyu kıvamlısı da rrr diyebilirim.

Koch chemie RRR ( reaktif pas sökücü) adından da anlaşıldığı gibi demirtozu ve pas temizleyici diye konumlandırmış. Marka içi diğer ürün Koch FB ile alakası bile yok. Düzenli olarak fb yi kullanırken , detaylı temizlik zamanlarında RRR kullanıyorum. Carpro ironX hiç kullanmadım ve merak ettiğim bir ürün olmasına rağmen , RRR ı öneriyorum diyebilirim.
Koch chemie RRR yi nasıl kullanıyorsunuz, sulandırıyor musunuz?

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Hocam einhell makinenin yorumlarini daha sonra yaparmisin. Fiyati uygun giriş seviye için radarıma girdi.
Birde genele bir soru bu makine benzeri avuç taşlama makineleri ile polisaj yapmak imkansızmı? Nette bir deneme videosu bile göremedim. Evet yaptığı devir sayıları güçleri farklı kağıt üstünde ama bir deneme dahi yapmadımı kimse.
Selamlar herkese

1. İnsignianın polisaj işlemlerini tamamladım bu akşam, en son polisaj işlemimi sanırım 2 sene önce yapmıştım fena hamlamışım bacaklarım tutmuyor desem yeri var:terlisırıtan:
  2. Elimde mikron ölçen bir makina olmadığından zımpara, ağır aşındırıcı ya da yün ped kullanmadım sağ arka kapı hariç.
  3. İşlemleri Einhell 18/180 şarjlı polisaj makinası, iki adet 4amper einhell batarya, Menzerna 2500-3000, Rupes Mid Cut ve Finish pedler, Dvx red storm, YCL kafa lambası bolca ipa ve Mf bezler ile gerçekletirdim toplamda 15-16 iş saati sürdü.
  4. Einhell makinayı ilk kez kullandım aşırı hafif ya da aşırı ergonomik bir ürün değil f/p ürünü diyebilirim priz seçeneği olmayanlar değerlendirebilirler.4amper batarya ortalama 2 panel çıkarıyor ve yine ortalama 60-70dk da tamamen şarj edilebiliyor.
  5. YCL kafa lambası benim gibi yetersiz ışık ortamında çalışanlar için iyi bir seçenek tam dolu batarya 3 saat kadar kapatıp-açmadan aydınlatma sağlıyor. Güçlü-Zayıf-Sos aydınlatma modu mevcut ve aydınlatma alanını daraltıp genişletebiliyorsunuz.
Buyrun resimler

İşlemlerin ardından benzinlikte Newmix şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkama işlemini yaptım (benzinliğin yanındaki salonda düğün varmış yoğunluk ondan:sırıtan1: )komple seyreltilmemiş ipa ile sildim. Soft 99 authentic geçtim,lastikleri sonax jel ile parlattım.
üstadım makinayla uygulama yaptım alıntıdaki mesajımda fikirlerimi paylaştım farklı bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
üstadım makinayla uygulama yaptım alıntıdaki mesajımda fikirlerimi paylaştım farklı bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.
Hocam bilgilendirmen icin tesekkur ederim. F/P makinesi ariyordum cok pro olsun şarjı çok uzun gitsin gibi bir derdimde yoktu. Polisaj icin yeterli guce sahip olmasi bile şarjlı makine için yeterli bana. Elinize saglik bu arada araçta cok guzel olmus.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar herkese

1. İnsignianın polisaj işlemlerini tamamladım bu akşam, en son polisaj işlemimi sanırım 2 sene önce yapmıştım fena hamlamışım bacaklarım tutmuyor desem yeri var:terlisırıtan:
  2. Elimde mikron ölçen bir makina olmadığından zımpara, ağır aşındırıcı ya da yün ped kullanmadım sağ arka kapı hariç.
  3. İşlemleri Einhell 18/180 şarjlı polisaj makinası, iki adet 4amper einhell batarya, Menzerna 2500-3000, Rupes Mid Cut ve Finish pedler, Dvx red storm, YCL kafa lambası bolca ipa ve Mf bezler ile gerçekletirdim toplamda 15-16 iş saati sürdü.
  4. Einhell makinayı ilk kez kullandım aşırı hafif ya da aşırı ergonomik bir ürün değil f/p ürünü diyebilirim priz seçeneği olmayanlar değerlendirebilirler.4amper batarya ortalama 2 panel çıkarıyor ve yine ortalama 60-70dk da tamamen şarj edilebiliyor.
  5. YCL kafa lambası benim gibi yetersiz ışık ortamında çalışanlar için iyi bir seçenek tam dolu batarya 3 saat kadar kapatıp-açmadan aydınlatma sağlıyor. Güçlü-Zayıf-Sos aydınlatma modu mevcut ve aydınlatma alanını daraltıp genişletebiliyorsunuz.
Buyrun resimler

İşlemlerin ardından benzinlikte Newmix şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkama işlemini yaptım (benzinliğin yanındaki salonda düğün varmış yoğunluk ondan:sırıtan1: )komple seyreltilmemiş ipa ile sildim. Soft 99 authentic geçtim,lastikleri sonax jel ile parlattım.
Şu insignialarda bu janta bayılıyorum arabayı cok büyük gösteriyor maşallah güzel uygulama olmuş elinize sağlık kazasız belasız inş

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Hocam bilgilendirmen icin tesekkur ederim. F/P makinesi ariyordum cok pro olsun şarjı çok uzun gitsin gibi bir derdimde yoktu. Polisaj icin yeterli guce sahip olmasi bile şarjlı makine için yeterli bana. Elinize saglik bu arada araçta cok guzel olmus.
Hocam cihaz gayet yeterli baskı uygulandığından vs devir düşmesi gibi bir durum söz konusu değil,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Şu insignialarda bu janta bayılıyorum arabayı cok büyük gösteriyor maşallah güzel uygulama olmuş elinize sağlık kazasız belasız inş
Teşekkürler üstadım, hepimize kazasız belasız sürüşler olsun.

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Mr d.i.y da satılan lastik parlatma aplikatörünü deneyimledim fakat memnun kaldığımı söyleyemem. Parlatıcı lastikte emilmiyor gibi geldi ilk kullanımım olduğu için olabilir mi?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Mr d.i.y da satılan lastik parlatma aplikatörünü deneyimledim fakat memnun kaldığımı söyleyemem. Parlatıcı lastikte emilmiyor gibi geldi ilk kullanımım olduğu için olabilir mi?
İlk kullanım olduğu içindir. Ben 2 kez uygulama yaptım çok memnunum. En güzel yanı kıl yapısı çok sağlam geldi.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk kullanım olduğu içindir. Ben 2 kez uygulama yaptım çok memnunum. En güzel yanı kıl yapısı çok sağlam geldi.
Aynı şekilde ben de memnun kaldım. Bu tarzda aplikatör ilk defa kullanıyorum, diğer sünger pedlere göre daha temiz oluyor.
Birkaç kullanımdan sonra temizlemek için deneme amaçlı bulaşık deterjanı ile yıkadım, henüz bir sorun yok. :)