Hızlı Soru - Cevap

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #28,461
Carpro elixir e göre daha parlak finish i olan hızlı cila tavsiyeniz var mı arkadaşlar? Yada hiç riske atmayıp elixir ile yola devam mı etmeliyim.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar dayanımla çok ilgilenmiyorum 1 ay gitse yeter ürün.. aracım koyuya yakın bir mavi renk, en parlak sonucu alacağım waxı arıyorum. Seramik bazlı çözümlerde istedigim parlaklık olmuyor. Katı carnauba waxlar daha iyi kesinlikle parlaklık konusunda.
Soft99 Authentic Premium Wax mı Vonixx Native Black Edition Wax mı almalıyım?
Soft99 Authentic Wax hiç bir işe yaramayan wax’ çeşitleri arasında dayanımı en kısa süreli wax’tır, ürün sanki wax değilde —>hızlı spey cila gibi ömrü aşırı derecede kısa bir ürün, 1 ay dayanması bile zor,

Aracınız koyu renkli diye Back Edition veya koyu renkli araçlara özel bir wax almanıza gerek yoktur, bu tip isimlendirmeler pazarlama hilesidir, her wax aracın rengi ne olursa olsun her araca uygulanabilir,

Koyu renkli araca koyu renlere özel bir wax uyguladığınızda parlaklık farkı %1-2‘den fazla olmaz,

Japon araçları için özel wax, Jaguar marka araçlar için özel wax, Mercedes araçlara özel wax, koyu renk veya açık renk araçlara özel wax vs. bunların hepsi pazarlama hilesidir, her wax’ın her araca uygulanmasında hiç bir sakınca yoktur,

60-70 yıl önceki araçların eski nesil boyama teknolojisi (sentetik reçine boyalar ve nitro-selüloz boyalar ile) boyanmış araçlar, veya günümüzde yaygınlaşan “mat boyalı” araçlar gibi “çok istisnai” durumlar hariç piyasada satılan tüm wax’lar aracın rengi (açık veya koyu) olması farketmeksizin her araca uygulanabilir

Bu konuda siz wax alırken aracın rengine göre değil, parlaklık, uzun süre koruma,, sheeting veya beading gibi beklentileriniz doğrultusunda; sentetik içerikli wax, hibrit wax’lar, seramik içerikli hibrit wax’lar ve doğal carnauba wax’lar arasından bir tercih yapmanız doğru olan yöntem budur.

En yüksek parlaklığı carnauba içerikli wax’lar veriler, ancak carnauba wax’lar pahalı olurlar (bunu derken gerçek gerçek anlamda carnauba balmumu ve doğal yağlar içeren wax’lardan bahsediyorum) Sebebi carnauba maddesi bir balmumu türü olduğundan ve doğal yollardan elde edilen bir madde olduğu için üretilmesi, elde edilmesi ve işlenmesi zahmetlidir, Ardından en yüksek parlaklığı hibrit wax’lar verir. bazı uyanık üreticiler carnauba içerikli wax’larında ne kadar oranda carnauba içerdiğini belirtmezler, bunun yerine kullandıkları carnauba’nın “saflık oranı” ile müşteriyi aldatan ifadeler kullanırlar, bir carnauba wax’ta kullanılan carnauba zaten normalde %100 saflıkta olması gerekir, Önemli olan carnauba’nın yüzdesel oranıdır, Carnauba waxlar balmumu ve doğal meyve özlerinin yağlarının karışımından üretildiği için dayanım süreleri de sentetik ve hibrit wax’lara göre az olur.,

Vonixx Native Black Edition Wax ‘ın 1.000 lira civarında satıldığını düşünürsek ve miktar olarak 100 ml. olduğunu hesaba kattığımızda aslında Fiyat/Performans olarak bahtığımızda pahalı diyebileceğimiz bir wax gerçeği ortaya çıkıyor çünkü üreticiler genelde wax’larını 200 veya 250 ml. olarak satarlar,.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Soft99 Authentic Wax hiç bir işe yaramayan wax’ çeşitleri arasında dayanımı en kısa süreli wax’tır, ürün sanki wax değilde —>hızlı spey cila gibi ömrü aşırı derecede kısa bir ürün, 1 ay dayanması bile zor,

Aracınız koyu renkli diye Back Edition veya koyu renkli araçlara özel bir wax almanıza gerek yoktur, bu tip isimlendirmeler pazarlama hilesidir, her wax aracın rengi ne olursa olsun her araca uygulanabilir,

Koyu renkli araca koyu renlere özel bir wax uyguladığınızda parlaklık farkı %1-2‘den fazla olmaz,

Japon araçları için özel wax, Jaguar marka araçlar için özel wax, Mercedes araçlara özel wax, koyu renk veya açık renk araçlara özel wax vs. bunların hepsi pazarlama hilesidir, her wax’ın her araca uygulanmasında hiç bir sakınca yoktur,

60-70 yıl önceki araçların eski nesil boyama teknolojisi (sentetik reçine boyalar ve nitro-selüloz boyalar ile) boyanmış araçlar, veya günümüzde yaygınlaşan “mat boyalı” araçlar gibi “çok istisnai” durumlar hariç piyasada satılan tüm wax’lar aracın rengi (açık veya koyu) olması farketmeksizin her araca uygulanabilir

Bu konuda siz wax alırken aracın rengine göre değil, parlaklık, uzun süre koruma,, sheeting veya beading gibi beklentileriniz doğrultusunda; sentetik içerikli wax, hibrit wax’lar, seramik içerikli hibrit wax’lar ve doğal carnauba wax’lar arasından bir tercih yapmanız doğru olan yöntem budur.

En yüksek parlaklığı carnauba içerikli wax’lar veriler, ancak carnauba wax’lar pahalı olurlar (bunu derken gerçek gerçek anlamda carnauba balmumu ve doğal yağlar içeren wax’lardan bahsediyorum) Sebebi carnauba maddesi bir balmumu türü olduğundan ve doğal yollardan elde edilen bir madde olduğu için üretilmesi, elde edilmesi ve işlenmesi zahmetlidir, Ardından en yüksek parlaklığı hibrit wax’lar verir. bazı uyanık üreticiler carnauba içerikli wax’larında ne kadar oranda carnauba içerdiğini belirtmezler, bunun yerine kullandıkları carnauba’nın “saflık oranı” ile müşteriyi aldatan ifadeler kullanırlar, bir carnauba wax’ta kullanılan carnauba zaten normalde %100 saflıkta olması gerekir, Önemli olan carnauba’nın yüzdesel oranıdır, Carnauba waxlar balmumu ve doğal meyve özlerinin yağlarının karışımından üretildiği için dayanım süreleri de sentetik ve hibrit wax’lara göre az olur.,

Vonixx Native Black Edition Wax ‘ın 1.000 lira civarında satıldığını düşünürsek ve miktar olarak 100 ml. olduğunu hesaba kattığımızda aslında Fiyat/Performans olarak bahtığımızda pahalı diyebileceğimiz bir wax gerçeği ortaya çıkıyor çünkü üreticiler genelde wax’larını 200 veya 250 ml. olarak satarlar,.
Peki hocam sizin onereceginiz carnaubali ve hibrit wax ne olur? Kiwami ile bilt hamber dsw var aklimda. Parlakliktan pek taviz vermeden biraz dayanımı olan bir ürün bakınıyorum açıkçası. Kışı blend ve adbl ile geçiririm diye düşünüyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Selamlar dayanımla çok ilgilenmiyorum 1 ay gitse yeter ürün.. aracım koyuya yakın bir mavi renk, en parlak sonucu alacağım waxı arıyorum. Seramik bazlı çözümlerde istedigim parlaklık olmuyor. Katı carnauba waxlar daha iyi kesinlikle parlaklık konusunda.
Selamlar , bende farklı bir yönerge sunayım. Tezim ise Yüzeyin temizliği.

Siz hangi ürünü kullanırsanız kullanın , yüzey temiz ve düzgün değilken iyi sonuç alamazsınız . Kullanılan ürün bence boşa olur. Aynı zamanda yüzey ne kadar düzgün ve temiz ise o kadar iyi sonuç alınır. Kullanılan ürünler sonucun etkisini değiştirmeye etki edebilir

Örneğin genelde seramikli ürünler kullanıyorum. İGL quartz üstüne kendi ürünü premier veya vonix sio2 pro - fireball grace.

arada asidik bazlı şampuanlar ve demirtozu çözücü ürünler kullanarak yüzeyin dolmamasını sağlıyorum. Ve boyası ince diye bildiğimiz , metalik simli suzuki grubu araç bile oldukça parla duruyor bence.

Bundan önce eski aracımda ise seramik yapmadığım için , her yıl all in one , boya yenileyici , hare giderici & parlatıcı cila kullanıyordum. Kil-demirtozu - asidik ürünler kullanarak yüzeyde kimyasal temizlik yapıyoruz. Bahsettiğim likit ürünlerle de fiziksel temizlik yapıp yüzeyi temizliyordum. Böylelikle yüzey zaten temiz ve düzgün olacağı için koruma ürünü maximum verim veriyordu

Kısaca , wax öncesi , glaze - cila - hare giderici gibi ürün kullanarak parlaklığı arttırmak daha olası bir durum. Üstüne güzel bir wax uygulamasıyla güzel bir sonuç alırsınız

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Peki hocam sizin onereceginiz carnaubali ve hibrit wax ne olur? Kiwami ile bilt hamber dsw var aklimda. Parlakliktan pek taviz vermeden biraz dayanımı olan bir ürün bakınıyorum açıkçası. Kışı blend ve adbl ile geçiririm diye düşünüyorum.
Fiyat/Performans olarak yakın çevremde tavsiye isteyen dostlarıma Bilt Hamber Double Speed Wax öneriyorum, Gerçekten oldukça başarılı bir üründür, bu fiyat bandında alınabilecek kaliteli ürünlerin başında geliyor, 250 ml. olması avantaj uzun yıllar kullanırsınız, yanında (cila pedi ve silme bezi) ile birlikte geliyor, Vonixx Black gibi 100 ml. değil,

Ancak tabi markadan bağımsız olarak wax uygulaması ömcesi boya yüzeyini dış ortamdaki çevresel etkenler ve kontaminasyonlardan arındırarak uygun hale getirmek önemli bir husustur,

Bunun için: Cilasız şampuan, (yüzey ıslak haldeyken demir tozu uygulaması), kil temizliği ve wax’ı uygulamadan hemen öncesi son aşamada IPA veya X bir markanın yüzey temizleyicisi ile silmek yani ön hazırlık yapmak wax’ın koruma süresini ciddi oranda uzatacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kesinlikle vonix native black olanı almalısınız. Native kullanılmış bir görsel bırakayım.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Size karşılaştırma yapilmisbir video bırakayım. Kararınızı ona gore verin. Dayanim olarak bilemem ama burada daha cok parlaklık kıyaslaması yapılmış

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Whell Sword'dan memnun musun hocam ben de almayı düşünüyorum
Kullandım kolay kolay eğilip bükülmüyor bu güzel. Suyu görünce kılların birbirine toplanıp sıçratmayı azaltması gibi bir durum bunda yok malesef o konudan zayıf. Üste sıçratma bu yüzden fazlasıyla var

Akif Öz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Merhaba geçen gün forum sayesinde oto şampuan seçimimi rahatlıkla çözmüştüm sırada ufak kozmetik bir iş var. Fotoğrafta flaşın patladığı yerdeki gibi ufak hare çizikler var dokusal olarak çizik gibi değil sadece kozmetik görüntü muhtemelen poşet çiziğidir. Bu çizikleri giderebileceğim ekonomik fiyatlı ürünler neler? Autokit çizik alıcı adında bir ürün buldum. Sizce nasıl perfomans verir.

Orhan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak

Orhan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Merhaba, küçük alanlar için nano rotary/orbital makine almak istiyorum 2 model arasında kaldım size danışmak istedim, sizin tercihiniz hangisi olurdu? Sebepleriyle yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Modeller:

SGCB Kablosuz Şarjlı Rotary/Orbital Mini Nano Polisaj Makinesi Seti 12V – 65 Parça Fırçasız Motor

Shine Mate EB210 Akülü Nano Polisaj Makinesi | Taşdemir Detay Market
2 modelin de fotoğraflarını gönderiyorum.
Bu model SGCB

Bu model Shine Mate nin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lowell Cornell rötüş kalemini kaputa uygulamayı planlıyorum. Uygulamadan çok sonrasında kalemdeki boya kalıntısının temizliği soru işareti yaratıyor.
Saf Alkol dolu kase içinde çalkalasam içindeki boya kalıntısı kolaylıkla arınır mı? Veya farklı bir temizlik yöntemi var mı?

Son düzenleme: