Hızlı Soru - Cevap

Gearbox

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #29,601
Selamlar, aracıma yarın wax uygulayacağım zemin hazırlığı için kil uygulaması yapmayı düşünüyorum ama elimde soft kil yok, codetha sert kil mevcut.

Bu ürün ile uygulama yaptığımda bolca çizik elde etmiş olur muyum?
Yüzeyde hem iz yapacak hem ince cizikler oluşacaktır. Sonrasinda polisaj yapilmayacaksa pek onermem.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, aracıma yarın wax uygulayacağım zemin hazırlığı için kil uygulaması yapmayı düşünüyorum ama elimde soft kil yok, codetha sert kil mevcut.

Bu ürün ile uygulama yaptığımda bolca çizik elde etmiş olur muyum?
Sert kil ile mutlaka çizilir. Eğer polisaj yapmayacaksanız şu linkteki blok kil tarzı ürünler tavsiye ederim. Yüzeyi şampuanlı suyla iyice kayganlaştırıp, bastırmadan sabırla uygularsanız kolay kolay çizik oluşmaz.
CarPro PolyShave Blok – Sünger Bloklu Kil - 1 Adet

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben bidon kullanıyorum. Kova ile rahat edemediğim için bidon yöntemine geçtim. Kovaya hortumu saldığımda içinde sabit durmuyor ve can sıkıcı oluyor. Saklayacak yer yok ise tabi en mantıklısı kova yöntemi olur.

Makineye su gelmesi ile ilgili bir problem yaşamadım sadece ilk bağlantısı ensasında hortuma ağzımla vakumlayıp su çektirip hortumdan su akışı gelince makineye takıyorum. Aracımı hafif eğimli bir yerde yıkadığımdan en yüksek noktaya bidonu koyuyorum su akışı çok rahat hale geliyor.

Tabi bir pompa yardımı ile su akışı sağlanırsa makineden en yüksek verimi almanız muhtemel özellikle foam lance yaparken debi artacağı için köpük yapması daha stabil hale gelecektir.
Evet kova yönteminde hortumun kovanın içinde gezmesi can sıkıcı, aslında basit bir aparatla çözülebilir şeyler ama 3d yazıcı gerekli,

Su taşımak için plastik kapaklı boya kovaları işinizi rahatça görür bence. Makinenin su çekmesi için durgun sudan su çekme kitiniz mevcut mu?
Evet hocam su çekme kitini makineyle beraber sipariş vermiştim.

Hocam aynı makineden bende de var. Makinanın ,çalışır çalışmaz su atmasını istiyorsan şunu yap.
Öncelikle walflı Bosh hortumu al. Suyu geri kaçırmaz.
İkinci olarak o hortumu keserek kısalt , ne kadar kısaltacağını,kova ve makineye tam yetecek kadar ölçerek ,pay bırakıp kes. Kesmekteki amaç az bir su ile hortumun içini su dolduracağız.
Üçüncü olarakta , bidonun içine saldığın ve kestiğin yeşil hortuma ,ağız kısmından içi dolana kadar bir pet şişe ile su dök.( amaç makinenin havasını atmasını ve beklemeyi engellemek) Hemen doluyor zaten. Makinaya tak çalıştır hiçbir şekilde boşa çalıştırmak zorunda kalmazsın.
Buarada Bosh siyah uzatma basınç hortumu muhakkak al.
Hocam aslında çalışır çalışmaz su atma değilde çalışma esnasında bazen basınç azalıyor stabil olmayabiliyor, o da sanırım en son hortumu suya daldırıp içini suyla doldurmayı unutmuşum ondan oldu sanırım. yoksa boschun kendi durağan sudan su çekme kiti var. Uzatma hortumunu da aldım. O da olmazsa olmaz zaten. Bu arada sisteme eklemeyi düşündüğüm pompa bu.

Acaba hiç çeşmede denediniz mi siz makinayı. Çeşmede bariz şekilde performans artıyor mu? Birde siz foam Lance ve kısa tetik kullanıyor musunuz? Birde bizim burda parkta çimleri sulamak için çeşme var ama su doldurmak yasaktır diye hiç yanaşmadım tabiki

Cello

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sert kil ile mutlaka çizilir. Eğer polisaj yapmayacaksanız şu linkteki blok kil tarzı ürünler tavsiye ederim. Yüzeyi şampuanlı suyla iyice kayganlaştırıp, bastırmadan sabırla uygularsanız kolay kolay çizik oluşmaz.
Hocam bende şu ürünü sipariş ettim bugün elimde olacak.
Work Stuff Clay Block – Kil Bloğu -10cm x 7cm x 4cm

Daha önce hiç kil uygulaması yapmadım. Şimdi bu çizik oluşturmaz mı aracı güzelce şampuanlarsam

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bende şu ürünü sipariş ettim bugün elimde olacak.
Work Stuff Clay Block – Kil Bloğu -10cm x 7cm x 4cm

Daha önce hiç kil uygulaması yapmadım. Şimdi bu çizik oluşturmaz mı aracı güzelce şampuanlarsam
Soğuk kaportada ve gölge bi alanda şampuanın kurumasına müsaade etmeden yaparsanız bu uygulamayı rahat edersiniz.
Kaporta çizgilerine özellikle dikkat etmenizi öneririm. Ürünü daha önce hiç kullanmadım ne derece çizer veya çizmez yorum yapmam doğru olmaz.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Evet kova yönteminde hortumun kovanın içinde gezmesi can sıkıcı, aslında basit bir aparatla çözülebilir şeyler ama 3d yazıcı gerekli,

Hocam aslında çalışır çalışmaz su atma değilde çalışma esnasında bazen basınç azalıyor stabil olmayabiliyor, o da sanırım en son hortumu suya daldırıp içini suyla doldurmayı unutmuşum ondan oldu sanırım. yoksa boschun kendi durağan sudan su çekme kiti var. Uzatma hortumunu da aldım. O da olmazsa olmaz zaten. Bu arada sisteme eklemeyi düşündüğüm pompa bu.

Acaba hiç çeşmede denediniz mi siz makinayı. Çeşmede bariz şekilde performans artıyor mu? Birde siz foam Lance ve kısa tetik kullanıyor musunuz? Birde bizim burda parkta çimleri sulamak için çeşme var ama su doldurmak yasaktır diye hiç yanaşmadım tabiki
Kovada sabir tutmak için aşağıda görseli bulunan plajlarda havlu için kullanılan büyük mandallar belki iş görebilir.

Su basıncının stabil gelmemesi tamamen hortumun hava yapması ile akalalı bir durum. Eğer çekvalf olan su çekme hortumunu kullanıuyorsanız orjinalde 3 metre olması lazım ben 1.80 m civarına düşürdüm ve ağzımla vakumlayıp su akışı sağlandığında makineye takıyorum. Bidon ise makineden daha yüksek seviyede olunca hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bence masraf etmeden bu yöntemleri deneyin sonuca ulaşacaksınız.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Yok hocam çeşmede denemedim ama bira artacaktır basınç. Boshun valfli hortumu yoksa , tetiğe basmayı bıraktığınızda , suyu geri kaçırır ,çalışma esnasındada havayı atamayabilir. Valflı hortum alın, eğer varsa , içini su ile doldurun , yada ağzınızla @senturk35 dediği gibi su gelene kadar vakum yapıp havasını alın. Şikayetiniz ortadan kalkacaktır.
Bearforcenin köpük haznesini kullanıyorum , memnun ediyor.
@senturk35 in YouTube videosu var , çok güzel köpük atıyor kendisi. Onun önerdiği godstuff şampuan güzel. Kısa tetik Bendede merak konusu.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yok hocam çeşmede denemedim ama bira artacaktır basınç. Boshun valfli hortumu yoksa , tetiğe basmayı bıraktığınızda , suyu geri kaçırır ,çalışma esnasındada havayı atamayabilir. Valflı hortum alın, eğer varsa , içini su ile doldurun , yada ağzınızla @senturk35 dediği gibi su gelene kadar vakum yapıp havasını alın. Şikayetiniz ortadan kalkacaktır.
Bearforcenin köpük haznesini kullanıyorum , memnun ediyor.
@senturk35 in YouTube videosu var , çok güzel köpük atıyor kendisi. Onun önerdiği godstuff şampuan güzel. Kısa tetik Bendede merak konusu.
Şu makine hayatımda kendime yaptığım güzelliklerin başında geliyor valla. Apartman dairesinde oturunca başka alternatif kalmamıştı. Ben 10 aydır kullanıyorum. O kadar memnunum ki keyifle araç yıkıyorum.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Şu makine hayatımda kendime yaptığım güzelliklerin başında geliyor valla. Apartman dairesinde oturunca başka alternatif kalmamıştı. Ben 10 aydır kullanıyorum. O kadar memnunum ki keyifle araç yıkıyorum.
Aynı düşüncedeyim hocam. Katılıyorum size. İmkanı olmayanlar için harika bir makina. Ben kapalı pazar yerine gidiyorum , heryer gölge , hiçbir Allah’ın kulu yok. İstediğim saate istediğim yerde yıkama imkanı sunuyor cihaz. Einhellin akülü 105 barlık ürünü çıkmış, performansını merak ediyorum. İnceleyen yok henüz. İncegaraj videosunu çekecekti.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Aynı düşüncedeyim hocam. Katılıyorum size. İmkanı olmayanlar için harika bir makina. Ben kapalı pazar yerine gidiyorum , heryer gölge , hiçbir Allah’ın kulu yok. İstediğim saate istediğim yerde yıkama imkanı sunuyor cihaz. Einhellin akülü 105 barlık ürünü çıkmış, performansını merak ediyorum. İnceleyen yok henüz. İncegaraj videosunu çekecekti.
Benim evin önüne saat 2 de gölge geliyor duruma görede hemen evin yanıda kapalı pazaryeri pazaryerine gidince meraklı çok oluyır gelene geçene laf anlatmaktan yoruldum valla. :)

xtime35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Benim evin önüne saat 2 de gölge geliyor duruma görede hemen evin yanıda kapalı pazaryeri pazaryerine gidince meraklı çok oluyır gelene geçene laf anlatmaktan yoruldum valla. :)
Vallaha o kadar çok imreniyorum ki evininin önü yıkamaya müsait kişilere. Gel gör ki onlarda yıkama yapmıyor. Hanımı kandırmaya çalışıyorum sırf evin önü yıkamaya müsait kiralık ev falan görüncede düşmyor tuzağa :)

En son garaj falan bakmaya başlamıştım ondada evin cevresinde öyle boş atıl durumda depo tarzı yerler yok. Siz izmirin neresindensiniz hocam ? Yakınsak bende geleyim su pazar yerine :D

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sırf bu insanların merakı yüzünden iç detaya bile petrole gidiyorum :)

En temizi müstakil evin garajı olacak.. her detaycının hayalidir.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben okudum 34-05 yani istanbuldaki 5 nolu şubede basılmış. Tesadüfe bak bendekide 34-05 yani plakanız %100 şöförler odasında basılmadı diyebilirim.
Bugün kuzenime yeni araç aldık plaka ayırttığı için şoförler odasına yolumuz düştü. Bizzat oradaki yetkililere sordum, cemiyet basımı olduğunu ve Bakanın açıklamasından sonra her hangi bir problem yaşamayacağımı söylediler. Ben yine de standart ince harfli plaka bastırmıştım, 1-2 ay duruma göre onu kullanırım.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Vallaha o kadar çok imreniyorum ki evininin önü yıkamaya müsait kişilere. Gel gör ki onlarda yıkama yapmıyor. Hanımı kandırmaya çalışıyorum sırf evin önü yıkamaya müsait kiralık ev falan görüncede düşmyor tuzağa :)

En son garaj falan bakmaya başlamıştım ondada evin cevresinde öyle boş atıl durumda depo tarzı yerler yok. Siz izmirin neresindensiniz hocam ? Yakınsak bende geleyim su pazar yerine :D
Buca / Kuruçeşme mahallesindeyim. Kuruçeşme pazaryeri söylediğim yer.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün kuzenime yeni araç aldık plaka ayırttığı için şoförler odasına yolumuz düştü. Bizzat oradaki yetkililere sordum, cemiyet basımı olduğunu ve Bakanın açıklamasından sonra her hangi bir problem yaşamayacağımı söylediler. Ben yine de standart ince harfli plaka bastırmıştım, 1-2 ay duruma göre onu kullanırım.
Bende aynı düşünüyorum normalde tüm kurallara uyuyor sadece harfleri kalın. Ama sizin plaka ve benim plakanın cemiyette basılmadığı %100 . Polis ceza yazdığında kanıtlayamayacağımız için başımız ağrır düşüncesi ile bende orjinalleri taktım. İlerleyen dönemde duruma göre bende takabilirim.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba hocam aslında bu ürünler benim de aklımda ancak soft killerle hemen hemen aynı fiyat 100 gram soft kilo alıp kullanmak çok daha mantıklı geldi bana daha önce bu şekilde bir kil kullanmamıştım açıkçası o yüzden biraz ikilemde kaldım

yokyak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Düşük bütçeli fiyat performans olarak hızlı sprey cila arıyorum ne önerirsiniz çok fazla bir beklentim yok biraz parlasın yeter rengim bebek mavisi