Hızlı Soru - Cevap

MarcoPolo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #29,961
Merhaba
İyi forumlar
aracımın camlarına bu şekilde kireç lekeleri var. sildikten ve güneş vurduktan sonra çok fazla belli oluyor. Bu kireç lekelerini nasıl çözebilirim ?

Ayrıca piona black parçalarda da daha belirgin şekilde belli oluyor. bunları nasıl giderebilirim ? Ppf kaplama mı yapmak gerekir ?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Aracınız temizken ph 4-6 civarı ürünlerle temaslı asidik yıkama yapıp, ardından Igl Delete veya CarPro Spotless 2.0 gibi ürünlerle kalan lekeleri kaldırabilirsiniz.

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ph nötr olduğu için hem cilde uygun hem koruma dostu.
Bugün temaslı yıkama sonrası vonix blend adaya veda etti. V-floc ile temaslı , adbl yeti ile ön yıkama yaptım. Yeti de bir sorun olmadı fakat temaslı yıkama sonrası kaportanın bir çoğu bölümünde boncuklama etkisi gitti.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün temaslı yıkama sonrası vonix blend adaya veda etti. V-floc ile temaslı , adbl yeti ile ön yıkama yaptım. Yeti de bir sorun olmadı fakat temaslı yıkama sonrası kaportanın bir çoğu bölümünde boncuklama etkisi gitti.
Birebir aynı durum hocam, blend kullandıktan sonra yeti ile ön yıkama sonrasında v-floc ile temaslı yıkama yaptığımda boncuklamanın gözle görülür azaldığını görüyorum

Tutankhamun

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bu havlunun 1200 gsm 50x80 yeşil duo twist towel havludan bir farkı varmı yoksa aynımı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

enesengun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Sprey wax olarak mı uygulamıştınız bir de ne kadar süre geçmişti wax uygulamasından sonra

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yanlış hatırlamıyorsam V-flocc sodyum hidroksit içeriyor. Bu da korumayı azaltmasına neden oluyor. PH nötr olsa da korumaya etki edebilen bir ürün. Kullananların bilgisi olsun.

brescia

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhabalar herkese iyi günler ve keyifli forumlar dilerim.
2014 opak beyaz Clio 4 aracım var. Araç büyük ihtimal hayatında hiç kil temizliği görmedi

kil temizliği öncesi sıralama şu şekilde olacak:
- ön yıkama
- çift kova temaslı yıkama
- demir tozu temizliği
- ardından kil temizliği

Polisaj yapmayacağım, ilk defa kil uygulaması yapacağım araştırdığım kadarıylada killerin de çeşitleri varmış. Bazıları agresif polisaj öncesi uygulanması gereken, bazıları hafif kirler bazıları da orta agresif killer. Bilmediğim bir işlem ondan ötürü kara cahil olarak direkt al giriş yapmak istemedim sizlere bir sormak istedim. Marka olarak 1 2 yerde CarPro Mild Clay ve Bilt Hamber Auto Clay önerildiğini gördüm. Sizlerin de önereceği ürün ve vereceğiniz tavsiyeler varsa bilmek isterim.

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
K2 Bela’nın yanına kova şampuanı olarak ne alsak olur acaba ? Aracımda yeni seramik kaplama var. İşlem yapıldığından beri ph nötr şampuanım yok diye yıkamıyorum aracı Bir de kova şampuanını da köpüklü pompayla atıp öyle temaslı yıkama yapmak istiyorum. Deneyen verim alan var mıdır ?
K2 bela hem foamlance için uygun hem de temaslı yıkamaya uygun. Ayrı bir kova şampuanı almanıza gerek yok. Ph nötr olduğu için seramiğe de zarar vermez.

halilciftci0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Dostlar aracım sürekli güneşte kalıyor ,2023 model , güneş yanığı kaç yılda oluşur acaba , önlem almak için ne yapmalıyım.

pencetr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
iyi akşamlar

araca soft99 fusso uygulayacam hiç kil temizligi yapmadım aracta kılcal cizikler var soft kil yapsam sıkıntı yaratırmı yada kil yapmadan sadece demir tozu temizligi yapsam etkisini görürmüyüm

birde arabayı her hafta cmtesi yıkıyorum her yıkamada polytop hızlı cila kullansam perdelermiyim yoksa faydalı olur mı

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
iyi akşamlar

araca soft99 fusso uygulayacam hiç kil temizligi yapmadım aracta kılcal cizikler var soft kil yapsam sıkıntı yaratırmı yada kil yapmadan sadece demir tozu temizligi yapsam etkisini görürmüyüm

birde arabayı her hafta cmtesi yıkıyorum her yıkamada polytop hızlı cila kullansam perdelermiyim yoksa faydalı olur mı

Kil+Demirtozu Temizligi

Parlaklik ve Derinlik icin olmasi gereken standarttir.

Üründen Maksimum dayanim parlaklik alabilirsiniz hocam.

Polytop Perdelemez zaten ekstra su iticilik sagliyor ama alttaki fussoya bir katkisi olmaz fazla parlaklik acisindan vs.