Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bunu daha önce de görmüştüm çok hoşuma gitmişti.

Özellikle kışın yollara serpilen tuz kalıntılarını temizlemek için bire bir ;)

Bizim buralar için çok mantıklı bence abi , yurtdışı detail merkezlerinde sıkça kullanılıyor izlediğim videolarda :utandim:

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
marflo kil eldiven ile gelen kaydırıcı tableti kullanan var mı
varsa hangi oranda sulandırıyor ve kullanıyor

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Merhaba. Yakın zamanda karcher k2 ve mjjc aparatından aldim. Youtube videolarından izleyerek de ziwax şampuan (köpük) ve jant temizleme almaya karar verdim.
Ben pek sizin gibi detail yapacak vakte sahip değilim ama yine de aracımı temiz kullanmayı seven birisiyim. Çok maliyetli olmadan, öyle sünger yada eldivenle silme istemeden araba yıkamak için bu marka ürünü çok mu kötü olur?
Kostik, solvent bir sürü tabir okudum. Aslında bunların zararları hakkında da biraz bişeyler öğrendim. Ziwax ürünleri hakkında detaylı bilgi bulamadım (içeriğinde ne var ne yok) ama fiyat/performans olarak çok olumlu şeyler yazılmış/söylenmiş (temizlik ve kullanım kolaylığı anlamında).
Ama araca çok mu zararlı birşey, aklıma çok takıldı, siz profesyonel arkadaşlara danışmak istedim.
Saygılar...
Markayı ilk defa duydum. Siz nereden buldunuz merak ettim.

Foam Lance ön yıkama içindir. Ön yıkamadan sonra çift kova yıkama yapmanız illa ki gerekecektir. Türkiye şartlarında kirlenen bir arabayı hangi şampuan olursa olsun tek seferde temizleyemez. Ancak araba tozlu olur tozunu almak istersiniz o başka.

Kostik dedikleri şey = lavabo açıcı. Tek kullanımda zararını görmeseniz de uzun süreli kullanımda kesinlikle arabaya zarar verecektir.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba. Yakın zamanda karcher k2 ve mjjc aparatından aldim. Youtube videolarından izleyerek de ziwax şampuan (köpük) ve jant temizleme almaya karar verdim.
Ben pek sizin gibi detail yapacak vakte sahip değilim ama yine de aracımı temiz kullanmayı seven birisiyim. Çok maliyetli olmadan, öyle sünger yada eldivenle silme istemeden araba yıkamak için bu marka ürünü çok mu kötü olur?
Kostik, solvent bir sürü tabir okudum. Aslında bunların zararları hakkında da biraz bişeyler öğrendim. Ziwax ürünleri hakkında detaylı bilgi bulamadım (içeriğinde ne var ne yok) ama fiyat/performans olarak çok olumlu şeyler yazılmış/söylenmiş (temizlik ve kullanım kolaylığı anlamında).
Ama araca çok mu zararlı birşey, aklıma çok takıldı, siz profesyonel arkadaşlara danışmak istedim.
Saygılar...
Merhaba,aradığınız soruların cevaplarını burda bulacaginizi sanmıyorum. Bu ortam da 11.kattan bidonla su indirip araba yıkayan arkadaşlar var,sorduğunuz sorular onlara hakaret olur. Siz en iyisi kostikforum var orda yazın sorularınızı
Saygılar.

Fatih Şahin

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Saygılar...
Markayı ilk defa duydum, forumda duyan yada kullanan olduğunuda zannetmiyorum. Murat'ında dediği gibi eldiven ile kova yıkaması olmadan yıkama olmaz. mjjc ile sadece önyıkama olur.Hatta ondan önce pre wash bile kullanılır.
Aracını minimum 3-4 saatte yıkayan insanlara sorulacak soru mu sizin sorduğunuz soru bilmiyorum:) Vakit derseniz eminim çoğu üyemizin başını kaşıyacak vakti yoktur nelerden feragat edipte detay yaptığımızı bilseniz. Yani bizde bol vakti olan insanlar değiliz.

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
dostlar herkese merhaba
sarp lastik parlatıcı kullanıyorum bulmakta zorluk çekiyorum bulduğumda da pahalı geliyor ve büyüzden
3d magic veya megu. end. lastik parlatıcısına yönelmek istiyorum bu iki ürün arasında kararsız kaldım hangisini alsam sarpı aratmaz?

bu iki ürünü kullanan dostlar biraz bilgilendirirse sevinirim :)
şimdiden herkese teşekkürler. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
dostlar herkese merhaba
sarp lastik parlatıcı kullanıyorum bulmakta zorluk çekiyorum bulduğumda da pahalı geliyor ve büyüzden
3d magic veya megu. end. lastik parlatıcısına yönelmek istiyorum bu iki ürün arasında kararsız kaldım hangisini alsam sarpı aratmaz?

bu iki ürünü kullanan dostlar biraz bilgilendirirse sevinirim :)
şimdiden herkese teşekkürler. :)
Meg. Endurance kesinlikle.Hiç düşünme bile bu ikisi arasında.

serhatsoylu

Çaylak Detaycı
Üye
Ben sorduğum soru ile ilgili olarak hepinizden ayrı ayrı özür diliyorum. Çok utandım cevaplarınızı okuyunca, haklısınız. Hakkınızı helal edin lütfen :utandim:
Yaptığınız işleri de takdirle izliyorum ve izlemeye devam edeceğim :alkis:
Saygılarımla.