Hızlı Soru - Cevap

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öne çıkan konu #1,801
Biraz? Abi neticede kimyasal bunlar hele ki fusso tam bir sealant ısıtınca yapısı bozulur kaçınılmaz olarak. Carnauba waxda da içindeki yağlar uçar hiçbişi olmasa. Bir de neden riske gireceksin ki ısıtıp. Başka kaba alacaksan al kaşıkla böl eldiven tak hatta elible düzelt şekil ver ama ısıtmak bence her türlü riskli ve gereksiz.
Biraz bozuluyor tamamen çöpe dönüşmüyor. Bölünmüş aldığım fusso ve Murat’dan aldığım mor renkli Dr Beasleys carnauba waxını birleştirme çalışmaları yaptım daha önceden oradan biliyorum. Fussonun kaynama derecesi 150 derece falandı hatırladığım. Ayrıca ekstrem sıcaklıklarda pişirilmediyse carnauba waxlarda majör bir değişiklik olmuyor. Yurtdışında kullanıcılar tarafından hibrit wax yapımı oldukça yaygın zaten. Herkes yapsın diye söylemiyorum soru üzerine söyledim. İster kaşıkla bir araya getirir ister başka şekilde.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
500ml. magicplast o rakamları vermektense., koch chemie pss almak daha matıklı.,en azından Pss silikon içermiyor ve 1lt. olduğundan daha bereketli., fiyatları da hemen hemen aynı olduğunu düşünürsek 500ml. ürüne o rakamı vermek yazık olur
Aynı fikirdeyim pss silikonsuz daha iyi ama 2si de iş görür güncel fiyatlarını bilmiyorum ona göre de değerlendirilebilir. Ben pss kullanıyorum 1 lt almıştık bölüşmüştük Muratla @multispace. Eğer uygulamacı değil kendiniz için alacaksanız 3-4 kişi bile bölüşebilirsiniz 250ml si uzunca süre gider

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Secho fx2 sadece spreyleme atış mı yapıyor? Yoksa ayarlanabiliyor mu işeme şeklinde atması için? Ufak tefek durulama işlerinde kullanmak için soruyorum da :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Secho fx2 sadece spreyleme atış mı yapıyor? Yoksa ayarlanabiliyor mu işeme şeklinde atması için? Ufak tefek durulama işlerinde kullanmak için soruyorum da :)

Atıyor bahsettiğiniz tanımlama şeklinde. Uç kısım sıkılıp açılıyor. İki farklı uç geliyor sıvı yogunlugu için. Gevşetince düz dogrusal bir atış yakalarsınız.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Biraz bozuluyor tamamen çöpe dönüşmüyor. Bölünmüş aldığım fusso ve Murat’dan aldığım mor renkli Dr Beasleys carnauba waxını birleştirme çalışmaları yaptım daha önceden oradan biliyorum. Fussonun kaynama derecesi 150 derece falandı hatırladığım. Ayrıca ekstrem sıcaklıklarda pişirilmediyse carnauba waxlarda majör bir değişiklik olmuyor. Yurtdışında kullanıcılar tarafından hibrit wax yapımı oldukça yaygın zaten. Herkes yapsın diye söylemiyorum soru üzerine söyledim. İster kaşıkla bir araya getirir ister başka şekilde.
Doğrudur tamamen çöp olmayabilir zaten ürünler ısıtılarak karıştırılıyor vs. Ama neticede ürün hazır ise amaç sadece kutudakini başka kutuya aktarmak ise ısıtmaya gerek yok dedim o riski almamak için. Ben çok wax böldüm ordan biliyorum en güzeli zymöl ;). Bazı zymöl waxlar kullanıldıktan sonra yani emniyet bandı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı uyarısı vardır mesela kutusunda. Ya da dw forumda çok kişi vardık waxlarını özel dolapta saklarlak sabit sıcaklıkta. Ben o kadar katı değilim ağızları kapalı serin güneş görmeyen dolap yeterlidir ama dediğim gibi ısıtmak risklidir. Bu arada konusunu göremedim varsa bakayım wax birleştirme çalışmanızın var ise gerçekten ilginç olmuş. Bsd ve v07 ya da project32 sıvı sealant karıştıran ya da authentic ile kiwami karıştıran okudum gördüm ama sizin fikir çok orijinal geldi sonuçkarını merak ettim. Lütfen yanlış anlamayın farklı fikirleri savunurken

berkayesilyurtt

Acemi Detaycı
Üye
Atıyor bahsettiğiniz tanımlama şeklinde. Uç kısım sıkılıp açılıyor. İki farklı uç geliyor sıvı yogunlugu için. Gevşetince düz dogrusal bir atış yakalarsınız.
Peki teşekkür ederim sağolun :) kaba tanımım için de kusuruma bakmayın aklıma başka şekli gelmemiş nedense :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Doğrudur tamamen çöp olmayabilir zaten ürünler ısıtılarak karıştırılıyor vs. Ama neticede ürün hazır ise amaç sadece kutudakini başka kutuya aktarmak ise ısıtmaya gerek yok dedim o riski almamak için. Ben çok wax böldüm ordan biliyorum en güzeli zymöl ;). Bazı zymöl waxlar kullanıldıktan sonra yani emniyet bandı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı uyarısı vardır mesela kutusunda. Ya da dw forumda çok kişi vardık waxlarını özel dolapta saklarlak sabit sıcaklıkta. Ben o kadar katı değilim ağızları kapalı serin güneş görmeyen dolap yeterlidir ama dediğim gibi ısıtmak risklidir. Bu arada konusunu göremedim varsa bakayım wax birleştirme çalışmanızın var ise gerçekten ilginç olmuş. Bsd ve v07 ya da project32 sıvı sealant karıştıran ya da authentic ile kiwami karıştıran okudum gördüm ama sizin fikir çok orijinal geldi sonuçkarını merak ettim. Lütfen yanlış anlamayın farklı fikirleri savunurken
Yok yahu yanlış anlaşılacak birşey yok. Fikir teatisi yapıyoruz burada. Konusu yok çünkü eski bir denemeydi. Arada sırada T3 carnauba eklme denemeleri yapıyorum. Olumlu birşey çıkarsa açarım konu. Zymölde durum şöyle farklı tarihçesiyle ilgili konuda yazdığım üzere enzim içeriği sebebiyle oksijenle aktif oluyor Zymöl waxlar. O yüzden açıldıktan sonra 4 derece altı sıcaklıklar öneriliyor kimi yerlerde. Klasik carnauba waxlarda böyle değil.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yok yahu yanlış anlaşılacak birşey yok. Fikir teatisi yapıyoruz burada. Konusu yok çünkü eski bir denemeydi. Arada sırada T3 carnauba eklme denemeleri yapıyorum. Olumlu birşey çıkarsa açarım konu. Zymölde durum şöyle farklı tarihçesiyle ilgili konuda yazdığım üzere enzim içeriği sebebiyle oksijenle aktif oluyor Zymöl waxlar. O yüzden açıldıktan sonra 4 derece altı sıcaklıklar öneriliyor kimi yerlerde. Klasik carnauba waxlarda böyle değil.
Evet o yazınızı da okumuştum bir Zymöl hayranı olarak. Valla ben Glasur ve Titanyumları koymadım dolaba ama Carbon küçük pot diye attım buzdolabına. Zymölün bölerken sevdiğim yanımkrem gibi kaşıkla kaşıkla koy ürün doğal içerik elini çekinmeden sür kutunun şekline uydur. ;) ben wax üreticisi olsam 50gr lık ve 100gr lık her ürünümden hazırlardım uçuk olmayan birim fiyatlara. Keza bu detay işinde çeyizcilik had safhada ve Zymöl gibi markalar genelde profesyonel değil de butik uygulamacı ya da bizim gibi amatörlerin elinde. Şişirme fiyata holiday kit yapma uygun fiyata 50gr 100gr pot hazırla işte biraz da biz sevinelim hep sen mi kazanacaksın marka olarak. ;)

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bazen sadcee jantları temizledgmde cok kirli olmadgında demirtozu kullanmak yerine şampuanla yıkamaktayım
Sadece jantlar için uygun fiyatlı şampuan ne onerirsiniz acaba

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar Merhaba, Fusso Coat 12 Months Wax uygulaması yapmak istiyorum. Daha önce 1 kere uygulama yapmıştım fakat eksik yaptığım birşeyler oldu galiba. Fussodan önce zemin hazırlığı için yapmam gereken ve Fussodan sonra kullanmam gereken şampuan vs. neler var? Bende Meg sarı ve sonax turuncu şampuan var sonrası için. Uygun değilse değiştirebilirim. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica edebilirmiyim? Bu arada uygulama yapılacak araç beyaz ve 1 yaşında

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar Merhaba, Fusso Coat 12 Months Wax uygulaması yapmak istiyorum. Daha önce 1 kere uygulama yapmıştım fakat eksik yaptığım birşeyler oldu galiba. Fussodan önce zemin hazırlığı için yapmam gereken ve Fussodan sonra kullanmam gereken şampuan vs. neler var? Bende Meg sarı ve sonax turuncu şampuan var sonrası için. Uygun değilse değiştirebilirim. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica edebilirmiyim? Bu arada uygulama yapılacak araç beyaz ve 1 yaşında

Uygulamadan önce polisaj yapılmayacaksa demir tozu ve kil temizliği yapılması , waxın temiz yüzeyle bağ kurması daha sağlıklı olacaktır. Kil işleminde yüzeyi harelendirmemeye dikkat edin.

Uygulamadan öncede m600-m700 veya ipa gibi ürünlerle kontrol temizliği yapıp öyle uygulamanızda fayda var.

Şampuan seçimi ise ph nötr ve cilasız seçilmeli waxın kendi özelliğini perdelememeli sarı meguiars cilalı onun performansını görürsünüz çoğu yıkamada. Sonax turuncu ise biraz agresif bir şampuan korumanın ömrünü etkileyeceğini düşünüyorum. F/p olarak Vp cocentrated önerilebilir bütçeye göre seçim yapılabilir tabii :)

Yine arkadaşlarda eksik kalan yerleri tamamlayacaktır, kolay gelsin :deli:

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uygulamadan önce polisaj yapılmayacaksa demir tozu ve kil temizliği yapılması , waxın temiz yüzeyle bağ kurması daha sağlıklı olacaktır. Kil işleminde yüzeyi harelendirmemeye dikkat edin.

Uygulamadan öncede m600-m700 veya ipa gibi ürünlerle kontrol temizliği yapıp öyle uygulamanızda fayda var.

Şampuan seçimi ise ph nötr ve cilasız seçilmeli waxın kendi özelliğini perdelememeli sarı meguiars cilalı onun performansını görürsünüz çoğu yıkamada. Sonax turuncu ise biraz agresif bir şampuan korumanın ömrünü etkileyeceğini düşünüyorum. F/p olarak Vp cocentrated önerilebilir bütçeye göre seçim yapılabilir tabii :)

Yine arkadaşlarda eksik kalan yerleri tamamlayacaktır, kolay gelsin :deli:
Çok teşekkür ederim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Koruma öncesi zemin temizliği çok önemli. @can26 gerekli tavsiyeleri vermiş. Sadece bir iki kalem ekleme yapacağım.

Kil eldiven kullanmayacaksanız normal kil ile aracı çizmeden temizlemeniz imkansız.

Kil eldiven veya demir tozu temizliği yapmayacaksanız mutlaka ama mutlaka crystal concept deep clean tarzı bir ürün ile yüzey temizliği yapın. O da elinizde yok ve almak istemiyorsanız muhakkak m600 veya 700 temizlik tiner kullanın. İpa bu işler için biraz zayıf kalabiliyor.

Korumadan sonra ise ph nötr ve cilasız şampuanlar ile yıkama yapmanızı tavsiye ederim. Fusso kış şartlarında 4 ay civarı koruma sağlayabilen bir ürün. En kötü şartlarda 3 ay dayanması gerekiyor.

Dediklerimizi uygularsanız eğer güzel sonuçlar alırsınız.

Şimdiden kolay gelsin.