Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,061
Çoklu eldiven panel panel bir eldiven kullanmak için. 3 eldiven az olabilir bu yüzden.
Bunu yazmadan duramayacağım, acemiyim tamam çok şey öğreniyorum bir çok şey doğru mantıklı fakat bu çoklı eldiven işi biraz abartı değilmi ustalarım, her panale bir eldiven nedir :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bunu yazmadan duramayacağım, acemiyim tamam çok şey öğreniyorum bir çok şey doğru mantıklı fakat bu çoklı eldiven işi biraz abartı değilmi ustalarım, her panale bir eldiven nedir :)

Şimdi ben size dilim döndüğünce özetlemeye çalışayım :)
Sizinde bildiğiniz gibi bu iş hobi işi size külfet gelmeye başlayınca tadı kaçıyor ,eldivenler için aliexpresste güzel seçenekler mevcut iş görecek türden ürünler .
Her panele eldiven yıkama çiziklerini minimumda tutmak için çok güzel bir yöntem,sizinde bildiğiniz üzere araçlarımızın çoğu çiziği yıkama ve kurulama işlemlerinde ortaya çıkıyor . Tabi ki her panele eldivene gerek yok bunu 1-2 seçeneklede yapabilirsiniz fakat güvenli ön yıkama,kurulama teknikleri üzerine biraz daha araştırmalarla kafanıza yatacak yıkama stilinizi belirleyebilirsiniz önemli olan bütçenizi,keyfinizi kaçırmaması bu hobinin :) uygun ön yıkama ürünleri,yıkama şampuanları,eldivenler, vs ürünler hakkında takip ettikçe f/p ürünlerini yakalayacaksınız mutlaka bulduğunuzu bütçeniz el verdikçe alın,zamanla 7-8-10 eldiveniniz olur farkına bile varamazsınız :komik:
Şahsi görüşüm en güzel araç koruma yöntemi wax,seramik gibi ürünlerden önce doğru yıkama tekniği diye düşünüyorum bu işin sonrasında keyifle uygulandıktan sonra seyri ayrı bir keyif veriyor :) ama ilk adım yıkama güvenliğini atlamayın derim :fisilti:

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Bu kişisel bir konu bence , kimisine tek eldiven bile fazla geliyor fırçayla dalıyor . Kimisi fırçayada gerek duymuyor otomatik yıkamalarda yıkayıp geçiyor.
Çoğumuzun amacı arabamızı en temiz ve çiziksiz hale getirip düzenli yıkamalarla , bakımlarla iyi bir kondisyonda tutmak. Bu yüzden herkes kendine en uygun yöntemi seçip ordan devam ediyor. Araçlarımızı en çok yıkayıp , kurularken bizim çizdiğimizi düşünürsek biri çıkıp her yarım panel için ayrı eldiven kullanıyorum dese neden demem :D .

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Şahsi fikrim bagajda kova(lar) taşımaktansa 4 5 eldiven taşımak daha kolay. Benimde henüz okadar eldivenim yok ama yıkadığım yerde muslukta eldiveni yıkayıp temizleyerek kullanmaya devam ediyorum. Şampuanı da kovaya boşaltmak yerine ilposan maxi ile 2. kez köpüklüyorum. Bana daha pratik geliyor. Eksiğim hatam varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltirler.

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çoklu eldiven yöntemi nedir kaç eldiven gerekir tek kova yeterli olurmu tam net bi cevap bulamadım
Minimum 4 yada 5 eldiveniniz varsa rahatlıkla yaparsınız, her eldiven sadece 1 kere kovaya girecek. Üst limit yok.Araba yıkamak için en güvenilir yöntemdir.
Ben arabamı hep bu yöntemle yıkarım, 3 senedir temizlik polisajından başka polisaj görmedi, o da toplamda 3 kere.yani hiç ağır aşındırıcı görmedi.Hep son kat parlatma ürünü kullanarak polisaj yaptım.Yeterli ve hatta fazla bile geldi. Çünkü Allah kahretmesin çizilmiyorrrr. Birde aracım Civic.İnanılmaz yumuşak vernikli bir araba. Çok çabuk çizilebilir. Şimdi varın siz hesap edin...

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Çokmuş 3 tane eldivenimle tek kova yapabilirim diye hayal kurmuştum. 7 8 eldiven ortalama 50liradan 350 400 lira tutuyor çift kova mantıklı tek kovayla halledebilirim diye düşünmüştüm halbuki hayaller.
Her fikir ve yöntem kendince değerlidir. Uygulamak ise size kalmış. Ancak bir yöntemin size mantıksız veya eziyet geldiği düşüncesine kapılıyorsanız uygulamazsınız olur biter.

Şimdi Tek kova da yapabilirsiniz Şampuanı pompa ile araba yüzeyine tatbik edip tek veya bir kaç eldiven kullanarak her paneldeki şampuanın üzerinden geçersiniz, ve sadece su dolu bir adet durulama kovasına eldiveni her panel temizlemesinden sonra sokup çıkartarak aracınızı temizleyebilirsiniz bu da bir fikir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çoklu eldiven yöntemi nedir kaç eldiven gerekir tek kova yeterli olurmu tam net bi cevap bulamadım

Çoklu eldiven yöntemi, biz detailing manyakları için en güvenilir yöntemdir. Her yıkama eldiveninin, temiz halde sadece bir kez panele değdiğini düşünürsek eğer yıkama çiziklerinin en az seviyede olacağı ya da hiç olmayacağını görebiliriz.

Ben bu yöntemi kullanmıyorum. Sadece en çok kirlenen marşpiyellere yıkamanın en sonunda farklı bir eldiven kullanıyorum ki daha temiz iş çıkarabileyim.

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
çoklu eldiven yönetimde grit guard yada dirt trap gibi ürünlere ihtiyaç yok sanırım. Benim de 3 tane yıkama eldivenim var birini jantlarda birini marşpiyellerde büyük kuzu derisini de kaportaya kullanıyorum.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
çoklu eldiven yönetimde grit guard yada dip guard gibi ürünlere ihtiyaç yok sanırım. Benim de 3 tane yıkama eldivenim var birini jantlarda birini marşpiyellerde büyük kuzu derisini de kaportaya kullanıyorum.
Her eldivenin sadece temizken kovaya girdiğini düşünürsek dediğin gibi grit guard ya da dirt trap gibi ürünlere gerek yok.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
çoklu eldiven yönetimde grit guard yada dirt trap gibi ürünlere ihtiyaç yok sanırım. Benim de 3 tane yıkama eldivenim var birini jantlarda birini marşpiyellerde büyük kuzu derisini de kaportaya kullanıyorum.
Bu sizin ki çoklu eldiven olmuyor ama. O kalan Tek eldiven ile bütün arabayı yıkayıp hiç kovaya sokmuyor musunuz eldiveni:eek:

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çoklu eldiven yöntemi, biz detailing manyakları için en güvenilir yöntemdir. Her yıkama eldiveninin, temiz halde sadece bir kez panele değdiğini düşünürsek eğer yıkama çiziklerinin en az seviyede olacağı ya da hiç olmayacağını görebiliriz.

Ben bu yöntemi kullanmıyorum. Sadece en çok kirlenen marşpiyellere yıkamanın en sonunda farklı bir eldiven kullanıyorum ki daha temiz iş çıkarabileyim.
Aynı şekilde bende bu yöntemi kullanıyorum.Araba çok kirliyse en alt, daha fazla kirlenen kısımları farklı eldiven ile geçiyorum, jantlar içinde farklı bir eldiven kullanıyorum tabi :)

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Yün eldivenler genelde su ile temizlenirler. Ekstra bir işleme gerek kalmaz. Ancak mikrofiber eldivenleri beyaz sabun ile elde yıkıyorum ben. Tertemiz ve yumuşacık oluyorlar.
Bir soru daha sorayım araba yıkama işleminden sonra mesela klin duo yapısındaki tek havluyla tüm panelleri temizleyi üzerindeki suyu alabiliyoruz ya, bu durumda havlunun içine baya bir su emecek, bu emilen suyu havluyu sıkarak boşaltmamız da sıkıntı var mı her panelden sonra vs zararı oluyor mu havlunun yapısına?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bir soru daha sorayım araba yıkama işleminden sonra mesela klin duo yapısındaki tek havluyla tüm panelleri temizleyi üzerindeki suyu alabiliyoruz ya, bu durumda havlunun içine baya bir su emecek, bu emilen suyu havluyu sıkarak boşaltmamız da sıkıntı var mı her panelden sonra vs zararı oluyor mu havlunun yapısına?
Sıkmanıza gerek yok, zaten bu kadar para verip bu havluları alma sebeplerimizden biri bu. Sıkmadan bütün aracı kurulayabilmek.