Hızlı Soru - Cevap

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Bu orbital makinalar hakkında fazla bilgi bulamıyorum. Sanki saklı bahçe gibi acık ulaşılması zor mu yoksa alan zaten herşeyi biliyorlardır diye paylaşmıyor mu bilmem. Ama ben artık Klproyu aldım. Niyetim 3d idi ikinci elde falanda vardı ama nasip bunaymış.

Sorularım şu:

Bu makinanın tablası 15 biraz yüklendim bayılma yapmadı ama bana büyük geldi küçültmek istiyorum.

US $4.49 | SPTA 2 Inç/3 inç/4 inç/5 inç/6 inç Kanca & Döngü Backer Destek plaka Ped havalı zımpara Için Çift Eylem Araba Parlatıcı-Seçin Konu
US $4.49 |SPTA 2Inch/3inch/4inch/5inch/6inch Hook&Loop Backer Backing Plate Pad For Air Sander Dual Action Car Polisher Select Thread -in Polishing Pads from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group

Bu tabanlar iş görür mü? 5/16-24 erkek dişliler. Klpronunki de aynı sanki. Ama bunlar tablaya sabit bendeki değil.

12.5 tabla 15 pedle çalışılır mı? Rotary gibi.

Ben hem lhr15 hemde lhr75 gibi kullanmak istiyorum bu makineyi niyetim

5 tabla 8 ped ve
10 tabla 12.5 ped

Ped olarak yine çin düşündüm

US $4.99 | SPTA 5 inç 125mm parlatma pedleri Parlatıcı Için Parlatma Pedleri Köpük Tampon Yastıkları Araba parlatma pedleri DA/RO araba Parlatıcı 5 Pcs
US $4.99 |SPTA 5inch 125mm polishing pads Buffing Polishing Pads Foam Buffer Pads Car polishing pads For DA /RO Car Polisher 5Pcs-in Waxing Sponge from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

Değerli fikirlerinizi istiyorum
Sorunsuz bende var kullandım cg ile yakın performans veriyor tavsiye ederim 12.5-15 oluyor sorun olmaz

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Magic Dressing çok bulaşıyor hocam, ben pek memnun kalmamıştım, davlumbaz temizliği sonrası koruma amaçlı kullanımı daha iyi oluyor.
AB Super Sheen hk. bir fikrim yok.
Uygulamayı yaptıktan sonra parlak görünüm istediğiniz için ikinci bir işlem yapmıyorsunuz sanırım. Belki kuru bir pad ile bir tur dönerseniz fazlalığı alırsınız, bu durum da meydana gelmemiş olur...

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Uygulama yaparken spreyleme esnasında jantlara sıçrıyor olabilir. Zamanla da üzerine toz vs. yapışıyor olabilir. Ürünün paratikliğini ortadan kaldırsa da uygulama pedine sıkarak uygulandığında bu problem ortadan kalkıyor. Ürünün fazla uygulanıp jantlara saçılmalısını da engelliyor. Yine uygulamadan sonra kurumasını da beklemek lazım. Uygulama yapıp derhal yola çıkarsanız lastik döndükçe jantlara bulaşır ve aynı problemler vuku bulur.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Magic Dressing çok bulaşıyor hocam, ben pek memnun kalmamıştım, davlumbaz temizliği sonrası koruma amaçlı kullanımı daha iyi oluyor.
AB Super Sheen hk. bir fikrim yok.
Uygulamayı yaptıktan sonra parlak görünüm istediğiniz için ikinci bir işlem yapmıyorsunuz sanırım. Belki kuru bir pad ile bir tur dönerseniz fazlalığı alırsınız, bu durum da meydana gelmemiş olur...
Magic deressingi bende davlumbazlara uyguluyorum ancak zaman geçtikçe daha hızlı kirleniyor gibi geliyor bana, sizde de öyle mi? Kuru bir bez yada pad ile geçmeyi deneyicem bir dahaki sefere.

Uygulama yaparken spreyleme esnasında jantlara sıçrıyor olabilir. Zamanla da üzerine toz vs. yapışıyor olabilir. Ürünün paratikliğini ortadan kaldırsa da uygulama pedine sıkarak uygulandığında bu problem ortadan kalkıyor. Ürünün fazla uygulanıp jantlara saçılmalısını da engelliyor. Yine uygulamadan sonra kurumasını da beklemek lazım. Uygulama yapıp derhal yola çıkarsanız lastik döndükçe jantlara bulaşır ve aynı problemler vuku bulur.
Lastik parlatıcılar için kullanılan uygulama pedinin üzerine sıkarak kullanıyorum. Uygulama sonrasında genelde hemen yola çıkmıyorum, 1 gün sonrasında yola çıkıyorum ama araç kapalı garajda olduğu için pek hava almadığından, ısı görmediğinden dolayı da kurumuyor olabilir.

ugurguler

Çaylak Detaycı
Üye
Iyi gunler arkadaşım elinde kullanmadığı turtle wax in 2 yıl malzemesini bana verdi bitanesi hiç açılmamış diğeri açılmış hatta köpürmüş yaklaşık 4 5 yıl kadar olmuş alalı acaba bozulmusmudur malzemeler..

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Magic deressingi bende davlumbazlara uyguluyorum ancak zaman geçtikçe daha hızlı kirleniyor gibi geliyor bana, sizde de öyle mi? Kuru bir bez yada pad ile geçmeyi deneyicem bir dahaki sefere.
hocam ben sadece lastiklere uygulama yapmıştım. ürün bitti. sonra da satın almadığım için birşey diyemem ama @onurçiko davlumbazlara uyguluyor hala ve memnun...

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Lastik parlatıcılar için kullanılan uygulama pedinin üzerine sıkarak kullanıyorum. Uygulama sonrasında genelde hemen yola çıkmıyorum, 1 gün sonrasında yola çıkıyorum ama araç kapalı garajda olduğu için pek hava almadığından, ısı görmediğinden dolayı da kurumuyor olabilir.
Bir gün yola çıkmıyorsanız aslında kuruması lazım. Uygulama pedi kullandığına göre uygulama sırasında sıçrama olması ihtimali de ortadan kalkıyor. Üzerinden bezle geçin diyeceğim ancak parlak görüntüden yiyor bu ihtimalde de. Çok fazla ürün de kullanmıyorsanız aklıma başka bir seçenek gelmiyor. 3D Magic Dressing gerek sprey şişeyi bozması gerekse de koku vs. sebeplerle benim çok da beğendiğim bir ürün değil açıkçası. Jel ürünlerden denemenizi tavsiye ederim.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ne yapmak istediğinize göre değişir. akışkan waxlarda sert olması daha iyi oluyor, ürünü çok fazla emmiyor ped.
Katı waxlar için ise süngerin sert olması ürün sarfiyatını arttırabilir...
O zaman kırmızıyı alayım katıların genelde içinden kendi pedi de çıkıyor zaten. Çıkmazsa da yine ideal bir ped gibi durmakta

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Tercih sizin, yalnız iç plastikler, dış plastikler, wax vs. için bir tane yetmeyebilir :)
Onlar için aliexpressten aldığım 12li sarı ped var zaten. Bir tane iyi tok sağlam bir şey olsun waxta kullanayım diyordum meguairsınki yumuşak ve ince geliyordu bu şişkim duruyor ama tabi fotoğraflardan da öyle olabilir.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Onlar için aliexpressten aldığım 12li sarı ped var zaten. Bir tane iyi tok sağlam bir şey olsun waxta kullanayım diyordum meguairsınki yumuşak ve ince geliyordu bu şişkim duruyor ama tabi fotoğraflardan da öyle olabilir.
Satıcıya da bir sorun, yoğun dokulu ve sert olan hangisi diye....

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Wax pedi olarak aşağıdaki ürünlerden birini düşünüyorum var mı fikri olan? Meguiarsın sarı pedi çok basit ve ufak geliyor bana

3d Kırmızı El Pedi - n11.com

3d Black Foam Applicator -black Cila Uygulama Pedi. G-70b - n11.com
3d kırmızı ped güzel. Dokusuda güzel çok sert degil yumşak. Bende var. Araç için e dışı için kullanıyorum. Tavsiye ederim. Ben ucuzken 7-8 tane almıştım. İyiki almışım. Şuan tanesi 16 tl. Çok pahalanmış.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Bu orbital makinalar hakkında fazla bilgi bulamıyorum. Sanki saklı bahçe gibi acık ulaşılması zor mu yoksa alan zaten herşeyi biliyorlardır diye paylaşmıyor mu bilmem. Ama ben artık Klproyu aldım. Niyetim 3d idi ikinci elde falanda vardı ama nasip bunaymış.

Sorularım şu:

Bu makinanın tablası 15 biraz yüklendim bayılma yapmadı ama bana büyük geldi küçültmek istiyorum.

US $4.49 | SPTA 2 Inç/3 inç/4 inç/5 inç/6 inç Kanca & Döngü Backer Destek plaka Ped havalı zımpara Için Çift Eylem Araba Parlatıcı-Seçin Konu
US $4.49 |SPTA 2Inch/3inch/4inch/5inch/6inch Hook&Loop Backer Backing Plate Pad For Air Sander Dual Action Car Polisher Select Thread -in Polishing Pads from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group

Bu tabanlar iş görür mü? 5/16-24 erkek dişliler. Klpronunki de aynı sanki. Ama bunlar tablaya sabit bendeki değil.

12.5 tabla 15 pedle çalışılır mı? Rotary gibi.

Ben hem lhr15 hemde lhr75 gibi kullanmak istiyorum bu makineyi niyetim

5 tabla 8 ped ve
10 tabla 12.5 ped

Ped olarak yine çin düşündüm

US $4.99 | SPTA 5 inç 125mm parlatma pedleri Parlatıcı Için Parlatma Pedleri Köpük Tampon Yastıkları Araba parlatma pedleri DA/RO araba Parlatıcı 5 Pcs
US $4.99 |SPTA 5inch 125mm polishing pads Buffing Polishing Pads Foam Buffer Pads Car polishing pads For DA /RO Car Polisher 5Pcs-in Waxing Sponge from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

Değerli fikirlerinizi istiyorum
Merhaba. Klpro orbital makina tablası benim bildigim rupes tablası tarzı. sizin eklediginiz linkteki tablalar olmaz. Eger makinenin tablasının resmini çekip atarsanız daha iyi olur. Pedlere gelirsek aliexpressdeki pedleri ben tavsiye etmem. Hemen hepsinin sertlikleri aynı ve yumuşak.ben kullamdım ve cırt kısmı hemen pedden ayrıldı yırtıldı. Onun yerine flexipadin 80 mm ve 150mm olan pedlerini tavsiye ederim.

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhabalar

Araç üzerinde oluşan ufak tefek çizik veya hareler için el pedi ile (makinasız) menz 400 uygulasak vernikte inceltme yapar mı?

Teşekkürler