Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #2,621
Neden çıkarmak istiyorsunuz?
Memnun kalınmadı mı yoksa başka ürün denemek için mi :D
Gyeon rim uygulayacağım, Amatör kullanıcı tarafından 1 saat bekletilip 2 kat uygulanmış jantlar rezalet halde fotoğrafını atarım :)
Final veya orta aşındırıcı bir polisajla çok rahat çıkar.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkür ederim abi en inceden başlayıp deneyeceğim bu akşam sonuçları paylaşırım :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arabanın bagajında ne kadar çalkalandıysa o. Ürünün beklediği şişenin dibide şampuan gibi köpürmüştü yalnız. Neyse artık.. anlaşılan nadiren yaşanan bir olay başıma gelmiş. Çalkalama şeklinde değilde hafiften birkaç kez altüst yapmak daha doğru olur belki köpürmemesi için.
Ortalama sedan bir araçta ortalama ne kadar sarfiyat olur. Jantlarla birlikte yada hariç. Aklımda bulunsun bir dahaki sefere.
Zaten ürün köpürmeye meyilli bir dahakine kaportada eldiven ile yayınca daha net anlarsınız. Şişenin dibi de fısfıs için problemli olabilir atım için. Çalkalamadan kasıt elbetteki dediğiniz şekilde hafifçe alt üst değil de ben sağ sol yapıyorum köpürmesin çok diye. Apc karışımı ya da Prewash hazırladığımda da. Tüketim için herkes farklı miktarlar söyleyecektir ama benim yöntemim ve gözlemlediğim göre jantlarla birlikte 120 150ml arası ben sarfediyorum araç Audi A6 sedan boyutu. Tabiki aracın durumu da boyutu da ve dediğim gibi kullanım şekli de etkendir. 1 araca 500ml Demirtozu sökücü harcayan biliyorum tek seferde ya da 100ml ile işlemi bitiren. ;) sprey başlığı ve atımı da burda bir faktördür ama eldiven ile yaymak sarfiyatı düşürür kaporta için. ;) bir kutu Fussoyu 5-6 uygulamada neredeyse bitiren de gördüm mesela ben katı wax benim araca max. 10gr harcarım Zymöl hariç normal ped ile atıyorsam. 200gr lik kutu wax ortalama 30 uygulama çıkartır öyle söyleyeyim. Küçük denilen 50gr lik potlar 6-7 uygulama çıkartır senede 4 kere uygulansa yaklaşık 2 sene yeter 1 araca. ;)

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dış plastik aksam için Koch Chemie NMPC mi yada
Koch Chemie PSS Plast Star almalıyım ikisi arasında kaldım. Ortalama olarak nmpc yarım litresi 90 lirayken Pss 1 litresi 100 lira.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dış plastik aksam için Koch Chemie NMPC mi yada
Koch Chemie PSS Plast Star almalıyım ikisi arasında kaldım. Ortalama olarak nmpc yarım litresi 90 lirayken Pss 1 litresi 100 lira.
PSS silikon içermez. İki ürünü kıyaslarsak PSS bir tık daha mat görüntü bırakır. Karar sizin...

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın kaput ve ön çamurluklara şeffaf film kaplatmak istıorum önericegınız marka ne olur stek markasına baktım ama 1500tl civarı cıkmakta

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracın kaput ve ön çamurluklara şeffaf film kaplatmak istıorum önericegınız marka ne olur stek markasına baktım ama 1500tl civarı cıkmakta
Kaliteli bir ürün yaptırmaya çalışın. Zira sökerken çok uğraştırır. Ya da wax attıktan sonra üstüne film çektirin. Ben kendi aracıma o şekilde çektim. Bakalım sökerken nasıl olacak merak ediyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Poloya uyacak yada türevi tavan bagajı kullanan var mı?

Artı ve eksileri nelerdir?
Ruhsata falan römork gibi işlenir mi?
Ne kadar yük kaldırır?

:araa:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracıma demirtozu temizleyici ve arkasına kıl işlemi uygulamak istiyorum. Marflo kil eldiveni almayı düşündüm bunun için ama normalde kil zaman zaman kirli yüzey içte kalacak şekilde katlanıp kullanılmaya devam ediyor. Ama bu eldivende nasıl oluyor bu işlem? Veya eldiven ne derece sağlıklı olur? İlk kez kil uygulaması yapacağım aracıma(araç 4 yaşında)

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aracıma demirtozu temizleyici ve arkasına kıl işlemi uygulamak istiyorum. Marflo kil eldiveni almayı düşündüm bunun için ama normalde kil zaman zaman kirli yüzey içte kalacak şekilde katlanıp kullanılmaya devam ediyor. Ama bu eldivende nasıl oluyor bu işlem? Veya eldiven ne derece sağlıklı olur? İlk kez kil uygulaması yapacağım aracıma(araç 4 yaşında)
Bence aracin yuzeyi cok cok kotu durumda degilse kil eldiveni isinizi gorur. Bir miktar daha uzun calisirsaniz hallolur fakat ne kadar uzun calisirsaniz ve baski uygulanirsa cizme riski de o kadar artacaktir. Bu eldiveni kivirma islemi yapmiyoruz, normal yikama yapar gibi sabunlu su hazirladiginiz kovada daldirip temizliyoruz. Tercihen yuzeye ayrica kil kaydirici veya turevi bir urun fislayipta uygulamak mumkun fakat nasil kilde katlayip yeni yuzeyde devam etme mantigi varsa bunda da kovaya daldirip temiz yuzeyle calistiginizdan emin olmakta fayda var.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Araç 4 yaşında ve hiç kil uygulanmamış ise kış eldiveni bence biraz hafif kalacaktır tabiki hiç yoktan iyidir temizlik yapar ama kaliteli yumuşak veya orta sert normal klasik hamur kil çok daha etkili temizlik yapacaktır. Çizme riski elbette daha fazladır kil eldivene göre fakat dikkatli kullanırsanız bol kil kaydırıcı ile çok sorun olmayacaktır. Polisaj yapacaksanız da mutlaka agresif kil kullanmanızı öneririm. Kil eldiveni bakımlı araçlarda ayfa 1 gibi kullanılabilir ki araç yüzeyini gayet temiz tutacaktır.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bence aracin yuzeyi cok cok kotu durumda degilse kil eldiveni isinizi gorur. Bir miktar daha uzun calisirsaniz hallolur fakat ne kadar uzun calisirsaniz ve baski uygulanirsa cizme riski de o kadar artacaktir. Bu eldiveni kivirma islemi yapmiyoruz, normal yikama yapar gibi sabunlu su hazirladiginiz kovada daldirip temizliyoruz. Tercihen yuzeye ayrica kil kaydirici veya turevi bir urun fislayipta uygulamak mumkun fakat nasil kilde katlayip yeni yuzeyde devam etme mantigi varsa bunda da kovaya daldirip temiz yuzeyle calistiginizdan emin olmakta fayda var.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Anladım çok teşekkür ederimm:) ilk aşamada normal kil almam daha mantıklı o zaman çünkü benden önceki sahibinde de kil yapıldığını pek sanmıyorum yüzeyde ele takılmalar bence Bi hayli var.
Araç 4 yaşında ve hiç kil uygulanmamış ise kış eldiveni bence biraz hafif kalacaktır tabiki hiç yoktan iyidir temizlik yapar ama kaliteli yumuşak veya orta sert normal klasik hamur kil çok daha etkili temizlik yapacaktır. Çizme riski elbette daha fazladır kil eldivene göre fakat dikkatli kullanırsanız bol kil kaydırıcı ile çok sorun olmayacaktır. Polisaj yapacaksanız da mutlaka agresif kil kullanmanızı öneririm. Kil eldiveni bakımlı araçlarda ayfa 1 gibi kullanılabilir ki araç yüzeyini gayet temiz tutacaktır.
polisaj hemen olmasa da önümüzdeki ay düşünüyorum. Valet pro nun mavi kilini düşünüyordum ama 3m diye satılan sanırım replika olan mavi killer de var piyasada. Sert olduğu söyleniyor. Çizme riski çok mu fazla olur 3m olduğu söylenenlerden alsam? Zira eldiven yeterli gelmeyecek gibi duruyor. Kil kaydıcı olarak da 1/10 finale ya da 1/500 falan pw sulandırıp kullansam olur mu?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Anladım çok teşekkür ederimm:) ilk aşamada normal kil almam daha mantıklı o zaman çünkü benden önceki sahibinde de kil yapıldığını pek sanmıyorum yüzeyde ele takılmalar bence Bi hayli var.
polisaj hemen olmasa da önümüzdeki ay düşünüyorum. Valet pro nun mavi kilini düşünüyordum ama 3m diye satılan sanırım replika olan mavi killer de var piyasada. Sert olduğu söyleniyor. Çizme riski çok mu fazla olur 3m olduğu söylenenlerden alsam? Zira eldiven yeterli gelmeyecek gibi duruyor. Kil kaydıcı olarak da 1/10 finale ya da 1/500 falan pw sulandırıp kullansam olur mu?
Bana kalırsa iyi bir kil seçin hem yüzey kötü durumda hem polisaj yapılacaksa agresif vp mavi ya da meguairs kırmızı tavsiye ederim. Bir tane de kil eldiveni edinin düzenli kullanırsınız polisajdan sonra araç yüzeyi temiz kalır. Kil kaydırıcı olarak elinizde qd varsa kullananilirsiniz yoksa finale 1/1 sulandırıp kullanılabilir pw kullanmayın zira zaten bu iş için değildir. Kil eldiveni için şampuanı şu yeterli olacaktır. Her panelde temizlerseniz dikkat ederseniz çizmez de

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Würth Lastik Yanak Parlatıcı 5 Litre kullanan varmı?
Gtechniq Mf2 Kurulama Havlusunu tavsiye edermisiniz? yada önerebileceğiniz 120 tl civarı kurulama havlusu varmı?