Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #2,701
Tartışmaya açık bir konu ama ben kendi mantığımı dile getirmek istiyorum :)
1:10 (bir bölü on) bir orandır değil mi. 1 pay ve 10 payda var. Payda yani tamamı demek. 10da 1 i ürün olacak kalanı su olacak. Yani 100ml ürüne 900ml su şeklinde yorumluyorum ve öyle kullanıyorum.
Mesela yarı yarıya sulandırdığımız şeye ben 1:1 demem. 1:2 derim. 1 / 1 = 1 yapar zaten :) Bu bir oran mıdır ? Sek demek bence bu.
1:2 dersen tamamı iki birim. Ürün 1 birim. Yani yarı yarıya :)
Tam da sıkıntı kaynağı bu nokta. 1:10 1:20 gibi nispeten yüksek sulandırmalarda ha 900 ml su 100ml ürün olmuş ha 1000ml su 100ml ürün olmuş pek fark etmez açıkçası ama 1:10 deyip 100ml ürün 900ml su tezini savunanlar 1:1 sulandırmaya aynı mantıkta saf kullanım demiyorlar ya da bazen 1:1 sulandırma tavsiye ediliyor ki sizin mantıktan bakınca 1:1 sulandırma değil saf kullanımı temsil eder. Bu anlamda karışıklık olmaması için ben 1:1 i 1 birim ürün 1 birim şu ve yani şekile 1:10 u da 1birim ürün 10 birim şu şeklinde değerlendirip uygulayanlardanım. Hatta bazen detay dünyasında karışıklığı tartışmayı ileri boyuta taşımak için 1:10 ve 1/10 farklıdır derler. :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Paian @Cangp2 @onurçiko @nuriksari
Ben 1:10 ise 1 birim urun 9 birim su seklinde yapiyorum varsin azicik yogun olsun diye :)
Bu arada fen bilimleri ögretmeniyim :)
Ben de İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunuyum üstüne de İstanbul Üniversitesi İşletme Master ı yaptım ama profesör de olsak detay dünyasında bu konudaki anlaşmazlık süregelecek sanıyorum. Dediğim gibi bence kural yok çok fark yok ben az ürün kullanma taraftariyim zaten. :) 1:10 her ne kadar 10 birim total üründe 1 birim ürün olarak algılamak istesem de 1:1 sulandırma tabiri ile esasen bu mantıkta 1:2 yi kastediyor olmaları beni engelliyor. Ürünü 1:1 sulandırın deyince saf mı kullanalım kendi mantığımızda sorusu akıl karıştırıcı. Kolayıma geleni seçtim bilime aykırı gelse de 1:1 sulandırmayı 1 birim ürün 1 birim su olarak kabullendim. ;) Tüm öğretmenlerimize saygılar buradan bu vesileyle. Kutsal meslek...

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Aracıma flim çektirmek istiyorum istanbulda aramızda bu işi yapan varmı ?

içimizdeki kazansın amaç.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Af crystal var elimde. Camın içini de temizlemek için kullanayım diyorum ama bildiğim kadarıyla cam filmlerine zarar veriyormuş yoğun yapısı gereği. Flowey s3 cam temizleyici de aldım ama camın içinde flowey dışında crystal mi kullansam daha iyi? Yoksa flowey de cam filmimi mahvedebilir mi?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Af crystal var elimde. Camın içini de temizlemek için kullanayım diyorum ama bildiğim kadarıyla cam filmlerine zarar veriyormuş yoğun yapısı gereği. Flowey s3 cam temizleyici de aldım ama camın içinde flowey dışında crystal mi kullansam daha iyi? Yoksa flowey de cam filmimi mahvedebilir mi?
Şimdiye kadar s3 benim filmlere bi zarar veemedi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ben bugünkü yıkamamda af crystal kulllandim içten sildim. İçinde alkol olduğu için yagli tabakayi iyi temizlemesi açısından. Hiçbir sıkıntı olmadi. Llumar cam filmi kullaniyorum diğerleri için bişey diyemem. Ama rutin kullanmamak lazim sonuçta film cam kadar dayanikli bir sey değil.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Araç kumaşlı koltuk temizliğinde amway loc işe yarar mı, illa vp carpet cleaner şart mı? (Evlerdeki halı-koltuk makinesi kullanılarak)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
N11'de 3m diye satılan kilden almayı düşünüyorum ama sert olduğundan falan bahsediyorlar. Araca 1 senedir hiç kil yapılmadı, önceki senesinde de belki 1 kere yapılmıştır. Alınır mu bu 3m kil 20 25 TL'ye? Yoksa 40 liralara çıkıp Vp kil almak mı daha sağlıklı veya Vp tercihimde bana kazandıracağı avantaj ne olur :)