Hızlı Soru - Cevap

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,861
O bölgelere yapılacak en iyi çalışma rötuştur. Aracın boya koduna göre güzel bir işçilik ile yapılırsa göze batmaz en azından.
Rötüştan sonra pasta işleminden geçmesi gerekiyor mu, rötüş ister istemez pürüzlü bir iz olacak, buraya kalın pasta ile veya zımparalı polisaj uygulansa yüzey daha iyi olmaz mı sizce?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Rötüştan sonra pasta işleminden geçmesi gerekiyor mu, rötüş ister istemez pürüzlü bir iz olacak, buraya kalın pasta ile veya zımparalı polisaj uygulansa yüzey daha iyi olmaz mı sizce?
Olur olmasına da bu taş izlerinin çokluğuna göre değişir. Yoksa birkaç tane taş izi için zımpara gereksiz bence.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Olur olmasına da bu taş izlerinin çokluğuna göre değişir. Yoksa birkaç tane taş izi için zımpara gereksiz bence.
Hocam 10-15 tane bu şekilde iz var, ben diyorum ki rötüş boya ile doldurup sonra sulu zımpara, kalın pasta vs ile fazlalık alınıp düzeltilip sonrada final pasta ile en iyi sonuç alınmaz mı? Başka bir yol var mı?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Hocam 10-15 tane bu şekilde iz var, ben diyorum ki rötüş boya ile doldurup sonra sulu zımpara, kalın pasta vs ile fazlalık alınıp düzeltilip sonrada final pasta ile en iyi sonuç alınmaz mı? Başka bir yol var mı?
İdeali budur. Fakat zımparada en az 10 mikron boya gideceğini de hesaba katın.

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Tabii ki daha iyi olur ancak zımpara yaparken dikkatli olun. Özellikle köşelerde ve kıvrımlarda.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Lastik parlatıcı aplikatörü için aliexpresste olan üründen aldım ama bugün züccaciyede şuna denk geldim. Sizce iş yapar mı? Ekli dosyayı görüntüle 10098 Ekli dosyayı görüntüle 10099
SÜNGER oyuk hazne bölümüne geçen plastik kelepçe gibi 4 yada kaçsa dikey destekli bölüm sonrası kalan sünger yanagı çok az yumuşak bir sünger kullanımında hafif - orta düzey bir baskıda bile lastikle temas sözkonusu olabilir. Kontrol kullanıcıdan olacak şekilde hızlı sürtme eşliğinde kontrol kaybı yaşanır kol refleksi azalır ve sürtme tekrarlanır. Yavaş kullanım daha makul elverişli olacaktır bu şekilde iş yapabilir belki ama dezavantajları yönelimi azaltır kanımca. İyi detaylar

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
bunu wax önceside kullanabiliriz demi ?

wax öncesi ben ipa yapıyordum şimdi bunu kullanmak istesek ipa yerine bunu mu kullanayım yoksa ipa üzerine mi bunu ?
Mezkur ürünleri wax öncesi boyalı yüzeyde de kullanabilirsiniz. Özellikle M700 tinerin temizlik gücü ve plastik aksamlarda da kullanılabilir olması, IPA kullanmaktan daha efektif bir çözüm sunmaktadır.