Hızlı Soru - Cevap

SalihAccentera

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,961
Anlattıklarınıza bakarak aracın en az 5 sene temizlenmediğini düşünüyorum beni yanlış anlamayın. Temizlemiyor dediğiniz 1:5 verso ile ben pedalları temizliyorum tertemiz oluyor, İlgili konum da var isterseniz link atabilirim. Siz nasıl bir kir temizlemeye çalışıyorsunuz ve çıkmıyor onu gözümde canlandıramıyorum.
Güneş, su,kimyasallar ve ucuz torpido parlatıcıları plastiklere ciddi zarar verir. 1:30 oranında koch gs zarar verdiğine göre epey yıpranmış plastikleriniz. Bunun bir çözümü olacağını zannetmiyorum, Geçmiş olsun.
önceki kullandığım ürünlere göre kıyaslama yaptım daha yeni nekadar temizlendiğini yazdım sevemedim ürünü

iç akşamda apc kullanılmaz. zarar verir söylemini yaşamışsınız. dış aksam plastik temizligi köpük siyahlanması zaten herşeyi gözler önüne seriyor. 2011 model araç ya hiç koruma görmemiş yada yetersiz kalmış ve plastik aksamlar güneş hava su kimyasal yıpranmaya maruz kalmış artık parçalanma moleküler olarak gerçekleşmiş apc kullanımı o artık son direnişi kırmış ve gerçekler gün yüzüne çıkmış . tamamen araçsal bir sorun genellemek anlamsız. ürün boşuna heba olmuş. iyi detaylar .
2011 model aracım sürekli 24 saatin 16 saati kapalı garajda sıfırından beri bende ki sıfırından beri chemical guys inner clean ve silk shine ile koruma yapıyorum 3 aya bir aracım 37 bin km de yani sinir olmamak elde değil ki sıfır gibi arabam vardı gözüm gibi bakıyordum 2011 den beri araba toz görmedi sonra güvendiğim bir ürün zarar verdi öyle olunca dökmek zorunda hissettim kendimi.Torpidom ya boyanacak ya değişecek bu araca gözüm gibi bakmaya çalışıyordum aldığım fiyat kadar da masraf yaptım güzel bir araç olsun diye sonra birtane ürün zarar verecek,soğudum zaten torpidoyu boyatırım ama ozaman anlaşılırsa değer düşer değiştirmek zorundayım satarım yapacak birşey yok

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
önceki kullandığım ürünlere göre kıyaslama yaptım daha yeni nekadar temizlendiğini yazdım sevemedim ürünü

2011 model aracım sürekli 24 saatin 16 saati kapalı garajda sıfırından beri bende ki sıfırından beri chemical guys inner clean ve silk shine ile koruma yapıyorum 3 aya bir aracım 37 bin km de yani sinir olmamak elde değil ki sıfır gibi arabam vardı gözüm gibi bakıyordum 2011 den beri araba toz görmedi sonra güvendiğim bir ürün zarar verdi öyle olunca dökmek zorunda hissettim kendimi.Torpidom ya boyanacak ya değişecek bu araca gözüm gibi bakmaya çalışıyordum aldığım fiyat kadar da masraf yaptım güzel bir araç olsun diye sonra birtane ürün zarar verecek,soğudum zaten torpidoyu boyatırım ama ozaman anlaşılırsa değer düşer değiştirmek zorundayım satarım yapacak birşey yok
İyi bakılan bir arabaya bu kadar zarar vermesi çok ilginç doğrusu. Benim aklım ermedi, geçmiş olsun diyeceğim ama.. Kötü olmuş

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu durumu ben yaşadım ocakta meguiarstan pasta cila yaptırdığımı forumda da bahsetmiştim sen de biliyorsun. Ne zaman çizikler geri gelecek diye bekledim tam 3 buçuk ay oldu takip ettim ve sonunda çiziklerim dehşetvari şekilde en sonki yıkamam olan 2 hafta önceki b33 ve cevizli ön yıkamamın ardından kendini gösterdi şok oldum. Önce dedim ben yapmış olabilir miyim ama imkanı yok bu kadar kötü çiziği yapmama.

Tahminim şu ki; kullandığım kaliteli, ph dengeli ürünler ve güvenli yıkamam sayesinde çiziklerin geri gelmesini baya bir geciktirmişim ki çizikler 3 ay sonra tam anlamıyla geri geldi ilk önce kılcalları gördük sonra arkası bir monalisa tablosu gibi ortaya çıktı:)

Uzun lafın kısası herkesin dediği gibi meguiarsın pastaları dolgu yapmakta. O nedenle şuan tekrardan el ile pasta yapabileceğim ürünler bakıyorum auto glym srp, af tripple ve hd speed gibi dolgu özelliği olan ürünlerden birini alacağım maddi imkansızlık sebebiyle polisaja ayıracak param yok malesef.

Biraz içimi dökmek gibi oldu kusura bakmayın en son yıkamadan sonra içimdeki hevesim gitti çizikleri görünce. Oysa ki artık araç yıkarken çizilmesin diye havlulara, şampuanlara kovalara fırçalara verdiğim tonlarca para yaptığım büyük yatırım gözümün önünde çöp gibi oldu:(
Çöp oldu demeyin neden çöp olsun tekrar polisaj yaptırırsınız ürünleri kullanmaya devam edersiniz. Maalesef meguiars pastalarında böyle bir durum var. Polisaj yaptıracağınız yere mutlaka sormak gerekiyor hangi ürünü kullandığını. Menzerna, scholl concepts, tac system, koch chemie gibi ürünler kullanılırsa sonuç çok daha gerçekçi oluyor.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

geçmiş olsun demek nekadar az olur farkındayım ama gerçekten çok üzücü . işte şimdi bunu kullandınız şunu sürdünüz neden niçin nasıl soruları çok geride kalmış . garaj araçlarının hazin sonu bu aslında. çürüme yada kimyasal ayrışma bozulma sadece dış etkenlerle açıklamakla yetmez. günümüzde nerdeyse tüm alanlarda kullanım ömrü 10 yıl olarak belirleniyor. plastik çok çok farklı çeşit ve içerikte desteklenip üretiliyor. geridönüşüm bile kullanılıyor. marka üretim yeri tedarik edilen şirket hepsi farlılıklarla uzun kullanım sonucu kalitesi belirnelebiliyor. kullan at iyiden iyiye oturtulmak isteniyor.

ama ürünü korumak sadece bir kapalı alana koymak üstünü örtmek destekleyici sürmekle olmuyor. hava burda kritik kelime aslında. sürüdügünüz koruyucu bile kürleşme dedigimiz olay gerçekleşmez ise bırakın korumayı beklentinin tam tersi zararbile vecek boyuta gelecektir. kapalı alanda araç yıkanmaz mesela. ürün koruyacagı düzeye gelebilmesi kimyasal bir reaksiyon sonucu gerçeekleşir. bunun yapılamaması yarım kalması bile ters tepkiye çanak tutar.
tahminlerim sizdede bu olmuş bazen kagıt üzrinindeki herzaman dogru olmaz. dogruluk şartların elverişiyle alakalı detayda. hiç koruma olmasada sıfır bile olsa plastik bu mahsi geçen ürün yine zarar verebilir. dedigim gibi içindeki birleşenlerin farlılıgı bile etken .

söyleyecek bir şey kalmamış çok çok geçmiş olsun gerçekten samimiyetime inanın çok üzüldüm.

biz burada bir ürüne kullanın iyi diyene kadar çok kez test ediyoruz. ben kendi adıma kullaanmadıgım yada test yapmadıgım hiçbir ürünü kimseye kagır üzerinden konuşarak önermiyorum. arkamdan söylenecek en ufak bir yanlış kötü üzücü bir söz duymak istemem. bu vebalin altına yatamam.
benim için en degerlisi forum üyelerinin menfaati gerisi boş . gözüm başka hiçbirşeyi görmez. içim rahat olmadıkça bu dünyanın sonrasına kiim varım diyebilir o vakit.

iyi detaylar.

Son düzenleme:

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Teşekkür ederim ama imkansız ise bo nasıl oldu bana açıklama yapabilirseniz yapın derim
Oncelikle gecmis olsun umarim en kisa surede bir cozum yolu bulursunuz. Zamaninda arkadasimin sifir aldigi Kia Proceed aracinin 1 sene sonra torpidosunda sisme ve yerinden kalkma yasamistik. O zaman servis sorunu ustlendi ve garantiden degisim saglamislardi. Bu gibi durumlarda cok farkli etmenler etkili olabiliyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Dün wax uygulamıştım,uygularken pedi aynı yüzeyden 3. kez geçişimde gelen ses kesilmişti, uygulama sırasında yüzeyden gelen ses ne oluyor? demirtozu ve vp turuncu ile kil temizliği yapmıştım.
Ağaç kalıntılarında iyi oluyormuş bu killer, yapışkanımsı sarı izi aldı rahatça kil

SalihAccentera

Çaylak Detaycı
Üye
Herkese teşekkür ederim bugün bir gelişme daha oldu benim iş arkadaşım Veysel arabası 2009 model Ford connect benimle aynı anda farklı mağazadan GS almıştı bugün kullanmış 1:20 sulandırma orani ile beni aradı arkasında iz bıraktı sildikten sonra dedi ama gölgede soğuk torpidoya kullanmis nasıl bir iz dedim sürerken beze sıkıp silmiş boya dalgalanması gibi olmuş buluştuk yarım saat önce onunda boyası maf olmuş,ben elimdeki inner clean ile bir sileyim belki ürün iz yapmıştır dedim ama maalesef maf olmuş durumda onunkide kötü oldu bundan sonra koch chemie ürünlerine bulaşmam

BlaJKeagle

Amatör Detaycı
Üye
Herkese teşekkür ederim bugün bir gelişme daha oldu benim iş arkadaşım Veysel arabası 2009 model Ford connect benimle aynı anda farklı mağazadan GS almıştı bugün kullanmış 1:20 sulandırma orani ile beni aradı arkasında iz bıraktı sildikten sonra dedi ama gölgede soğuk torpidoya kullanmis nasıl bir iz dedim sürerken beze sıkıp silmiş boya dalgalanması gibi olmuş buluştuk yarım saat önce onunda boyası maf olmuş,ben elimdeki inner clean ile bir sileyim belki ürün iz yapmıştır dedim ama maalesef maf olmuş durumda onunkide kötü oldu bundan sonra koch chemie ürünlerine bulaşmam
Sizede arkadaşınızada geçmiş olsun. Bende hep övüldüğü ve ph nötr olduğu için yeni almıştım. Görünmeyen bir yerde denemeden kullanmayım o vakit. Aslında hangi ürün olursa olsun bunu yapmak, zarar vermediğini görüp sonra uygulamak lazım. Tekrar geçmiş olsun.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sizede arkadaşınızada geçmiş olsun. Bende hep övüldüğü ve ph nötr olduğu için yeni almıştım. Görünmeyen bir yerde denemeden kullanmayım o vakit. Aslında hangi ürün olursa olsun bunu yapmak, zarar vermediğini görüp sonra uygulamak lazım. Tekrar geçmiş olsun.
Gs ph nötr bir ürün değil,

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yıkamadan sonra aracı başka yere çektim o ara bir şey olmadı yani ses gelmedi. Aracı kurulama için çektiğim yerde 1 saat durmuştur o ara hareket ederken gelsi ses, hareket ederken çok yumuşak hareket etmiştim neyseki. Bu şey o zaman malzemeden kaynaklı değil, su vs de geldiği için oluyor sanırım?
Demir tozu temizleyicilerin de etkisi var ancak kullanmasanız da su temasından kaynaklı diskin açık yüzeyleri paslanma yapıyor. Nedeni bu. Dediğim gibi ya aracı biraz süreceksiniz (300-500 metre) ya da el frenini çekmeyeceksiniz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Demir tozu temizleyicilerin de etkisi var ancak kullanmasanız da su temasından kaynaklı diskin açık yüzeyleri paslanma yapıyor. Nedeni bu. Dediğim gibi ya aracı biraz süreceksiniz (300-500 metre) ya da el frenini çekmeyeceksiniz.
bir dahakine el frenini en düşük seviyede deneyeyim, yine olursa dediğiniz gibi çekmemek mantıklı. İnternette biraz araştırdım zararı yok diyenlerde yazıyordu ama bilemedim

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Motor temizliği için würth motor temizleyici iyi midir aşırı kirli olmayan motorlarda?
Motor temizliği için özel bir ürün almanıza gerek yok. Yeterli sulandırma oranı ile ceviz-apc-decreaser tarzı ürünler iş görecektir. İlla özel bir ürün isterseniz meguiars engine cleaning ve dressing ürünü beğeniliyor. Würth motor temizleyici bildiğim kadarıyle iyi performans göstermiyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Motor temizliği için özel bir ürün almanıza gerek yok. Yeterli sulandırma oranı ile ceviz-apc-decreaser tarzı ürünler iş görecektir. İlla özel bir ürün isterseniz meguiars engine cleaning ve dressing ürünü beğeniliyor. Würth motor temizleyici bildiğim kadarıyle iyi performans göstermiyor.
valla apc ile bi türlü iyi temizleyemiyorum:) 3d orange degreaser var

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Elimde Valet pro ansf ve kc Pw var bunlar normal pet şişede delinme olur mu?