Hızlı Soru - Cevap

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #3,181
Sizce polisaja girmeden aracın yüzeyini temizlemek azda olsa parlatmak için demir tozu temizliği sonrasında Mavi Auto Finesse kil en son Zymöl sıvı cila uygulamak mantıklı mı? Sizin önerileriniz nedir? Aynı uygulamayı jantlarada yapmayı planlıyorum yararlı olur mu?
Mavi kil dediğiniz valet pro olabilir mi , bildiğim kadarıyla af nin killeri beyaz renkli. Eğer valet pro mavi kil ise sert olduğu için yüzeyi çizebilir .

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sizce polisaja girmeden aracın yüzeyini temizlemek azda olsa parlatmak için demir tozu temizliği sonrasında Mavi Auto Finesse kil en son Zymöl sıvı cila uygulamak mantıklı mı? Sizin önerileriniz nedir? Aynı uygulamayı jantlarada yapmayı planlıyorum yararlı olur mu?
Zymöl sıvı cila dediğiniz nedir?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Polisaj öncesi Zymol kullanmanıza gerek yok. Polisaj işleminden sonra finiş olarak kullanabilirsiniz.

Cleaner waxı kast etmiş.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Yaklaşık 100-150 mL Sonax BSD ile 500 mL Adam's quick detailerım var ikisini birleştirsem cgv07-bsd ikilisi gibi başarılı bir karışım olur mu? Daha önce deneyen oldu mu?
Yabancı forumlarda yapılan ilk karışımlardan birisi de buydu. Güzel sonuçlar gözüküyor ancak şahsen denemedim.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Mavi kil dediğiniz valet pro olabilir mi , bildiğim kadarıyla af nin killeri beyaz renkli. Eğer valet pro mavi kil ise sert olduğu için yüzeyi çizebilir .
Evet Valet Pro yanlış yazmışım arabanın yüzeyi fazla pürüzlü olduğundan mavi tercih etmiştim orta düzey olanla mı yapayım?

Cleaner wax @Murat yazmış :)
Polisaj öncesi Zymol kullanmanıza gerek yok. Polisaj işleminden sonra finiş olarak kullanabilirsiniz.

Cleaner waxı kast etmiş.
Teşekkür ederim peki tavsiye edeceğiniz başka bir yol var mı?
Yaptığım işlem yararlı olur mu? Düzeltme wash and wax cleaner wax olarak değiştirildi.

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Polisaj yapacaksanız tabiki Zymöl Cleaner Wax a gerek yok , Wash and Wax dediğiniz nedir bilgim yok. Sanırım hem isimlerde hem uygulama sıralarında büyük bir karışıklık mevcut. Biraz daha forumu ve uygulamaları incelerseniz bilgiler oturmaya başlayacaktır. gene birşeyler takılırsa kafaniza sorabilirsiniz

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Polisaj yapacaksanız tabiki Zymöl Cleaner Wax a gerek yok , Wash and Wax dediğiniz nedir bilgim yok. Sanırım hem isimlerde hem uygulama sıralarında büyük bir karışıklık mevcut. Biraz daha forumu ve uygulamaları incelerseniz bilgiler oturmaya başlayacaktır. gene birşeyler takılırsa kafaniza sorabilirsiniz
Polisaj yapmayacağım, sıvı waxın ismini 2 kere yanlış yazmışım kafam biraz karışıktı sanırım ondan oldu sıralamayı şöyle düşünmüştüm: Zymölle yıkma, demir tozu temizliği,durulama, valet pro mavi kille temizlik, durulayıp yıkama, Zymöl cleaner wax en sonda parlaklığı ve hidrofobiyi arttırmak için Wet coat. Malzemelerim aşağıdaki gibi mitt olarak ufs kullanıyorum. Jantlara da demir tozu temizliği , valet pro bilberry, kil temizliği ve sıvı cila sürmeyi düşünüyorum. Sizce sıvı cilayı listeden çıkarayım mı, yanlış gördüğünüz bir şey var mı? Araç beyaz renk Volvo S60 üzerindeki demir tozları ve pütürler ayan beyan ortada her yıkamada biraz daha çiziliyor bu durumu engellemek için bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum.
IMG_20190525_230149.jpg

Son düzenleme:

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Malzemeler güzel. Kil biraz sert ama çok agresif değil kaliteli kil dikkatli kullanırsanız yüzeyi pek çizmez. Bol su ya da qd ile çok baskı uygulamadan her panel yoğurarak kullanmaya özen gösterin yeterli. Gerisi planladığınız şekilde gayet güzel gözüküyor. Kilden sonra tekrar yıkamanıza gerek yok durularsanız yeterli. Jantlar için de aynı işlemler güzel olacaktır. Kil önce boyalı yüzey sonra cam en son jantlarda kullanın aynı kil 25gr yeter(100gr liği göz kararı 4 e bölün bıçakla). Sonra bitince işiniz çöpe atın. Kullanmadan önce ılık suda bekletebilirsiniz birkaç saat. sıvı cilayı kullanmanız gerekir ya da yerine başka bir koruma ürünü ki yüzey temiz kalsın. Cleaner Wax güzel seçim hem yüzeyi de temizler extra parlaklık verir. Wetcoat boşuna harcamayın ileriki yıkamalarda takviye olarak kullanırsınız.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Değerli bilgi ve taktikler için çok teşekkür ederim. Sınavlar biter bitmez detaili yapacağım uzun süredir standart yıkama harici bir şey yapamıyorum bir konu açıp sonuçları orada paylaşıma devam edeceğim.

paradigma

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar selamlar.ramazan dolayısıyla araçla çok fazla ilgilenemedigimden geçtiğimiz hafta sonu aracı yikamaciya götürdüm .elamanlar her ne kadar islerini iyi yapan gençler olsa da aracın camını içerden ne ile sildilerse camın iç kısmında yağlı bir tabaka gibi bir tabaka kalmış. Karşıdan güneş ve ışık vurduğunda görüş çok düşüyor. Ne denediysem bir türlü o tabakayı kaldıramıyorum. Tavsiye edeceğiniz bir ürün ya da yöntem varmıdır?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar selamlar.ramazan dolayısıyla araçla çok fazla ilgilenemedigimden geçtiğimiz hafta sonu aracı yikamaciya götürdüm .elamanlar her ne kadar islerini iyi yapan gençler olsa da aracın camını içerden ne ile sildilerse camın iç kısmında yağlı bir tabaka gibi bir tabaka kalmış. Karşıdan güneş ve ışık vurduğunda görüş çok düşüyor. Ne denediysem bir türlü o tabakayı kaldıramıyorum. Tavsiye edeceğiniz bir ürün ya da yöntem varmıdır?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Geçmiş olsun. Sensei abimizin yaptığı Cam temizligi bu uygulama nokta atışı reçetedir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Polisaj yapmayacağım, sıvı waxın ismini 2 kere yanlış yazmışım kafam biraz karışıktı sanırım ondan oldu sıralamayı şöyle düşünmüştüm: Zymölle yıkma, demir tozu temizliği,durulama, valet pro mavi kille temizlik, durulayıp yıkama, Zymöl cleaner wax en sonda parlaklığı ve hidrofobiyi arttırmak için Wet coat. Malzemelerim aşağıdaki gibi mitt olarak ufs kullanıyorum. Jantlara da demir tozu temizliği , valet pro bilberry, kil temizliği ve sıvı cila sürmeyi düşünüyorum. Sizce sıvı cilayı listeden çıkarayım mı, yanlış gördüğünüz bir şey var mı? Araç beyaz renk Volvo S60 üzerindeki demir tozları ve pütürler ayan beyan ortada her yıkamada biraz daha çiziliyor bu durumu engellemek için bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 11409
Ürünler güzel. Cleaner wax dan sonra wer coat bence de gereksiz. Cleaner wax zaten bir miktar koruma sağlayacaktır. Bir kaç yıkama sonra da korumayı uzatmak adına wet coatı kullanabilirsin.

ahmet

Çaylak Detaycı
Üye
Valet pro concentrated car wash + yıkama eldiveninde kararsız kaldım 80 100 tl arası güzel bir ürün arıyorum
Gyeon silk dryer 50 55 cm kurulama havlusu
Sonax bsd hızlı cila + Superclean microfiber cila bezi 50 70 cm
İç plastikler için Auto finesse spritz ürününü uygulamak ve silmek için nasıl bir bez alabilirim bir de bu ürünü açık renkte plastik aksama, direksiyon, kokpit kısmına kapılara kapı eşiklerine kısaca aracin tüm iç plastik aksamına uygulanır mı
Tavan yumuşak kumaş gibi yapısını tam olarak bilmiyorum ve taban halısı için temizlik ürünü var mı
Deri temizliği için Meguiars düşünüyorum açık renk koltuklar var temizlik ve koruma yapıyormuş 140 lira civarında
Bu ürünlere alternatif başka ürünler varsa f/p açısından önerilerinizi bekliyorum

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar camlarda son bir aç aydır dikkatimi çeken bir durum var. Güneş vurunca farkedilen noktalar var yüzlerce. Elimi yüzeye sürüp baktım tırnağa gelen noktalar hepsi ve pürüzlü bir yüzeye neden oluyor ve elle hiçbir şekilde çıkmadı.

Dün camlara mavi kil yaptım pürüssüz hale geldi ancak bu sabah baktım yine aynı noktalardan oluşmuş bu sefer yumuşak elle çıkıyor daha kurumamış galiba. Ki aracın ön kaputuna baktım oraya da gelmiş binlerce mikro nokta.

Ağaca yakın parkediyorum acaba ondan mı ama çözemedim ne tür bir şey olduğunu kesinlikle cam temizleyici ile çıkmıyor.

Fotoğraf tam net değil ama sağ alt kısımdaki noktaları kastediyorum.

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar camlarda son bir aç aydır dikkatimi çeken bir durum var. Güneş vurunca farkedilen noktalar var yüzlerce. Elimi yüzeye sürüp baktım tırnağa gelen noktalar hepsi ve pürüzlü bir yüzeye neden oluyor ve elle hiçbir şekilde çıkmadı.

Dün camlara mavi kil yaptım pürüssüz hale geldi ancak bu sabah baktım yine aynı noktalardan oluşmuş bu sefer yumuşak elle çıkıyor daha kurumamış galiba. Ki aracın ön kaputuna baktım oraya da gelmiş binlerce mikro nokta.

Ağaca yakın parkediyorum acaba ondan mı ama çözemedim ne tür bir şey olduğunu kesinlikle cam temizleyici ile çıkmıyor.

Fotoğraf tam net değil ama sağ alt kısımdaki noktaları kastediyorum.

Ağaçtan ağaçtan akıntı oluyodur sadece camda değil heryerde vardır. Reçine değilde yaptak biti gibi yaprakların yapış yapış yağlı gibi görünen ağaçlarda daha çok oluyor.

Arkadaş güneşe bıraksan yanıp kavrulacak ağaç altına koysan kuş mu sıçtı çam mı girdi diye düşünüp duruyoz naapacağımızı şaşırdık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

allper8

Amatör Detaycı
Üye
Valet pro concentrated car wash + yıkama eldiveninde kararsız kaldım 80 100 tl arası güzel bir ürün arıyorum
İç plastikler için Auto finesse spritz ürününü uygulamak ve silmek için nasıl bir bez alabilirim bir de bu ürünü açık renkte plastik aksama, direksiyon, kokpit kısmına kapılara kapı eşiklerine kısaca aracin tüm iç plastik aksamına uygulanır mı
Tavan yumuşak kumaş gibi yapısını tam olarak bilmiyorum ve taban halısı için temizlik ürünü var mı
Deri temizliği için Meguiars düşünüyorum açık renk koltuklar var temizlik ve koruma yapıyormuş 140 lira civarında
Bu ürünlere alternatif başka ürünler varsa f/p açısından önerilerinizi bekliyorum
Şampuan vp piyasadaki en ucuza alıp sınıfı geçen en güzel fp şampuanından. İyisi vardır ama bu fiyata değil ucuzu vardır ama bu iş görürlükte değil. Yıkama eldiveni çinden şunu aldım yünden daha çok hoşuma gitti gayet yeterli kenarda bulunması tavsiyem

Halı temizliğine valet pro carpet cleaner

Diğerleri için pek bşy diyemicem ama koch chemie nin ürünlerinide aklından geçir derim iç temizlik bakım açısından alıpta memnun kalmayan yok kanımca. Hem kaliteli hemde megu ya göre ucuza geliyor.

Acizane fikirlerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Silk Dryer en büyüğünden al, Forumda twisted pile çift taraflı havlu satılıyor arada bir onlarden denk getirmeye çalış.
SuperClean wax bezindan uzakdur. Gyeon Q2m Soft Wipe Mikrofiber Kenarsız Silme Bezi - 40x60cm - n11.com bu ürünü daha ucuza bulabilirsen bundan al wax bezi.
Auto finesse spritz direksiyon hariç bütün iç plastiklere kullanabilirsin.
Acemiysen tavana bulaşma sarkar. Taban halısına Bölünmüş Valet Pro Carpet Cleaner yada Herhangi bir APC kullanabilirsin.
Deri için forumda 2 ürün önerilir. Biri Colourlock diğeri Koch Polstar.