Öncelikle Merhabalar,
Ben yeni yeni kendi aracına birşeyler yapan bir arkadaşınızım. Epeyde okudum forumu ancak forumdaki çoğu arkadaşım seviyesinde detaycı bir arkadaş olamayacağımı biliyorum. Amacım sadece aracımı kendim temizlemek ve doğru ürünleri kullandığımdan emin olmak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle ufak bir bilgi vereyim aracım hakkında aracım dışı lacivert renk içi bej döşemeye sahip bir araç bunun yanında zaman bulunca babamın arabasınada yardımcı olacağım oda dışı füme içi siyah bir araç deri döşememiz yok sadece direksiyonlarımız ve vites kısımları deri ama yumuşak plastik kısımları bol olan araçlar kullanıyoruz. Asıl amacım iç temizlik ve ani döşeme ve vinil deformasyonlarından kaçınmak. Kendi aracımda koltuğuma su döküldü ve bej döşemede nasıl bir su lekesi olduğunu benden daha iyi bilirsiniz. İsteğim bütün iç yüzeyde kullanacağım bir ürün almak döşemeleri direksiyonu taban halısını paspasları bunla temizlemek bunun içinde ilk etapta almayı düşündüğüm ürünleri yazmak istiyorum bir kere alıp bir daha düşünmeyim kullanayım diyorum bir kaç marka arasında süper derecede fark olacağınıda düşünmüyorum açıkcası. Almayı düşündüğüm iç temizlik ürünleri;
-Auto Finesse Total, araştırırken tüm bölgelerde kullanıldığını ve direk kullanımda olduğunu gördüm koltuk temizliğimi iç temizliğimi 2 araçtada bunla yapmayı düşünüyorum.
-Auto Finesse Spritz, ağır temizlikler hariç genel olarak bu ürünü kullandığınızı gördüm çokta övülüyor. Toz tutmadığı söyleniyor ki bunu çok istiyorum günlük temizlikte bunu kullanırım diye düşünüyorum.
-Bir adet iç detay fırçası ve bir tanede döşeme fırçası alayım diyorum.
İç için düşüncelerim bunlar. Bu arada self servis denilen yerlerde araç yıkayan kendi halinde bir arkadaşınızım.

Bu da önemli belirteyim ön yıkama kova yıkama filan yapmıyorum yani.Aracımda da yeni pasta cila var.
Daha sonraki etapta bu ürünleri aldıktan sonrada akılımda bir kaç dış bakım ürünü var. Burda aklımdaki soru işareti şu;
- Auto Finesse Finale alacaktım sonra Auto Finesse Glisten i gördüm benzer uygulamalar yapılan ürünler gibi geldi. Hangisi benim açımdan mantıklı olur acaba? Aracımı yıkadıktan sonra sıkıp kurulayıp parlak temiz bir görüntü istiyorum birazda geç tozlanırsa çok harika olur.

-Auto Finesse Iron Out ve Auto Finesse Gloss bunlarda daha sonraki etapta jant ve lastiklerim için almayı düşündüğüm ürünler. Biraz daha sonraki kısımda kalıyor bunlar.
Bir sorum daha fiyat performans olarak araç kurulama bezi düşünüyorum hangi bez iyidir kırmızı bezi bazıları övüyor bazıları yeriyor kararsız kaldım artı olarak Finale yi yumuşak wax bezleriylemi silmem daha iyi olur.
Biraz uzun oldu ancak okuyup yanıtlayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim şimdiden.