Hızlı Soru - Cevap

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #3,821
Arkadaşın dediği gibi dragons yada rrr da olur ama koch fb fiyat bazında daha uygun. Demirtozu ürünleri çok sıklıkla kullanılması pek uygun bir ürün değil bi birkaç olumsuz örneğini gördüm. Yazılarınızı baştan beri görüyorum o yüzden fb ye göre daha agrasif (güçlü) olduğunu düşündüğüm ürünleri biraz daha profesyönellere bırakalım biz hem aynı görevi görebilen hemde daha uygun ürün olan fb yi kullanalım derim nacizane tavsiyem.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mesela kaportadada veya jantlarda ne gibi bir olumsuz örnek gördünüz? Nelere dikkat etmeliyim özellikle kaportada uygularken?
Benim kaportada bir kaç taş izi var buralara demir sökücü zarar verir mi paslanma veya izin daha da genişlemesi gibi?

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gtechniq markasının en beğenilen detay ürünü nedir yada nelerdir arkadaşlar ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ürün beğenip beğenmeme biraz göreceli bir durum. Ben Gtechniq G4, G5, Gwash ve C2V3 ürünlerini kullandım. Benim yorumlarım şu şekilde;
G4: Kireç lekelerini güzel temizliyor. İşini yapan bir ürün fakat aynı işi boya polishi de yapıyor.
G5: Arka ve yan camlarda kullanıyorum. Su iticiliği çok güzel. 3-4 ay dayanımı var. Uygulaması wax kadar kolay, risksiz. Sarfiyatı da çok az. En ön camı sadece izoproil alkolle siliyorum. Şuana kadar hangi yağmur kaydırıcıyı uyguladıysam silecekler 1-2 saniye pus yapıyordu.
Gwash: Waxa zarar vermeyen güzel kokan ph nötr bir şampuan. Güzel ürün fakat şuan fiyatından ötürü tercih etmem.
C2V3: Büyük araca wax atmak ölüm :) Bu ürün bana waxı pek aratmıyor. Parlaklığı, kayganlığı ve su iticiliği başarılı. 2 ay sonra boncuklar ufak ufak bozulmaya başlıyor. Ben 2 ayda bir yeniliyorum. Uygulaması cam silmek kadar kolay. Araç başına sarfiyat aracın boyuna göre 30-40 ml arası.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Soft99 Fusso,Menzerna Powerlock öneririm.Ben İkisi arasında Menzernayı öneririm seramik bazlıdır tavsiye ederim.
Polymer kelime anlamı olarak pek çok aynı yapıdaki alt birimden oluşan kimyasal bileşen anlamındadır. Poly zaten çok, çoklu anlamlarına gelir. Genellikler sentetik bileşenlerden oluşur. Kimyasal bir açılm yani kabaca aynı halkalardan oluşan bir zincir gibi düşünebilirsiniz. Seramik bazlı olmak ile uzaktan yakından alakası yoktur. Seramik bazlı demek içeriğinde silica SİO2 bulunan demektir. Baz olarak bu kimyasalı barındırır ki tamamen farklı bir kimyadır. Daha fazla detaya girmeye gerek duymadan diyebiliriz ki Menzerna Powerlock Ultimate Protection ya da Amerikadaki farklı etiketi ile Jescar Power Lock Polymer Sealant seramik bazlı değildir basitçe sentetik bir sealanttır. Menzerna Türkiye ya da Menzerna Zimbabwe açıklaması bilimsel gerçekleri değiştiremez. Aynı 5 sene garantili seramik korumalar, çizilmeye dayanıklı 18h bilmem ne mikron kalınlığı seramik uygulama vaad eden uygulama yerleri gibi. Ya da içeriğinde silikon ve dolgu bulunan pasta ile işlem yapıp bunun kalıcı çizik alma işlemi olduğunu söyleyen sözde profesyoneller gibi.
@nuriksari açıklayıcı bir mesaj atmıştı konu ile ilgili

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Soft99 Fusso,Menzerna Powerlock öneririm.Ben İkisi arasında Menzernayı öneririm seramik bazlıdır tavsiye ederim.
Geçen gün de aynı ifadeyi kullandınız. @nuriksari size bunun yanlış olduğunu söylemişti ve de siz yanlışı kabul etmiştiniz.

Şimdi aynı şeyleri ben soracağım. Umarım bunu kanıtlarsınız çünkü aynı ürünü defalarca seramik bazlı olarak belirtip forum üyelerini yanılttığınızdan sizi engelleyeceğim.

Seramik bazlı nedir? Bu ürünün seramik bazlı olduğu nerede yazıyor?

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Geçen gün de aynı ifadeyi kullandınız. @nuriksari size bunun yanlış olduğunu söylemişti ve de siz yanlışı kabul etmiştiniz.

Şimdi aynı şeyleri ben soracağım. Umarım bunu kanıtlarsınız çünkü aynı ürünü defalarca seramik bazlı olarak belirtip forum üyelerini yanılttığınızdan sizi engelleyeceğim.

Seramik bazlı nedir? Bu ürünün seramik bazlı olduğu nerede yazıyor?
Menzerna türkiyeye aynen sordum ve elimizdeki dökümanlarda ürün SiO2 içerikli dedi.Hatta bana verilen yanlış bilgiden dolayı özür dilediler.