Hızlı Soru - Cevap

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #3,901
Koch u tavsiye ederim. Çok beklentisi olmayan beyaz arabada tek h8 bile yetenilir maksat çizik gitsin diyene. Üstüne f5 2500 yerine. Ha ben gidip 3800 ayarındaki m2 de attım ama farkı göz nekadar gördü orası ayrı mevzu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler ben finish olarak 3d502 den memnunum.Koch da düşüneyim biraz.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Merak eden arkadaşlar için
Ben davlumbazlarda acemilik zamanında kalma prowax lastik parlatıcı kullanıyorum
Hatta uzun süredir kullanmıyorum bile
Ama uzun süre her yıkamada kullandığım için sanırım davlumbazlarım artık hiç o eski gri çamurlu benzeri renge dönmüyor
Tabiki bu konuda ahkam kesecek benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır
Onlar daha sağlıklı bilgi verir
Ama bende durum bu
6907A967-4CF8-4D01-B1E7-05866EA8E515.jpeg
Uzun zamandır da sadece yıkamayla bu seviyeyi muhafaza ediyorum
Benim yaşadığım bu
İnşallah yardımcı olabilmişimdir

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@omrslhmms, cg barebones bu işte en iyisi diyebilirim lakin çok pahalı, tavsiyem magic dressing olabilir. Düzenli davlumbaz temizliği yapar, her yıkamada kullanırsan çok faydasını görürsün. Hem temizleme çok kolaylaşır, hem sürekli yeni gibi kalır.

Murat.974

Çaylak Detaycı
Üye
Dostlar, biraz garip bir soru olacak ama :) Uzun süredir VP Carpet Cleaner, Meg. APC felan kullanıyordum koltuk ve tabanlarda. Yalnız evelsi gün bir arkadaşın arabasını yaparken BİM'den ART diye bir elle yıkama deterjanını kullandı(k). Bej renkli koltuklar harika temizlendiği gibi temizlik süresini de baya azalttı. Şimdi şaşırmadım dersem yalan olacak :)

Sizin fikriniz nedir bu konuda? Var mıdır bir sıkıntı? Olur mu? Olmaz mı? Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Dostlar, biraz garip bir soru olacak ama :) Uzun süredir VP Carpet Cleaner, Meg. APC felan kullanıyordum koltuk ve tabanlarda. Yalnız evelsi gün bir arkadaşın arabasını yaparken BİM'den ART diye bir elle yıkama deterjanını kullandı(k). Bej renkli koltuklar harika temizlendiği gibi temizlik süresini de baya azalttı. Şimdi şaşırmadım dersem yalan olacak :)

Sizin fikriniz nedir bu konuda? Var mıdır bir sıkıntı? Olur mu? Olmaz mı? Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim :)
Ucuz etin yahnisi mevzusuna döner.Bence kullanmayın zaten VP carpet araç başı oldukça uyguna geliyor.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

benzinlik vb. yerlerde kostik kullanımıyla aynı mantık. ''temizlesinde nasıl temizlerse temizlesin.'' çok yogun kirleri bir kalemde indiren kimyasal başarılımıdır. kimine göre bu sorunun cevabı evet .lakin eksikler var. dolduralım.
ürünü bilmiyorum - kullanmadım ama anladıgım kadarıyla çamaşırlar için elde yıkama detarjanı. öyleyse durum daha da kötü. bu ürünler konsantre ürünlerdir ve bol su ile durulanmaları gerekir. iyi durulanmadıkların da arkaların kimyasal artık bırakır buda beyazlaşma renk atması vb sonuçları dogurabilir. hatta bir kaç gün kuruduktan sonra yine ıslantıgınızda sildiginizde köpürdügünü gözlemliyebilirsiniz yüzeyde.

detayda amaç temizlemek gibi görensede alt metninde tüm detaycıların bildigi en önemli şey ''güven'' kavramını es geçmek yapılacak en büyük hatalardan biridir.

güvenle temizlemenin ilk adımı. dogru ürün seçimi ve kullanımından geçer. lütfen sizde bu şekilde hareket edin ki üzülmeden bu güzel hobiyi icra edebilesiniz.

saçma sapan ürünlere yönelmemenizi tavsiye ederim. hem kendi adınıza hemde kötü örnek olmamak adına.

iyi detaylar.

Murat.974

Çaylak Detaycı
Üye
benzinlik vb. yerlerde kostik kullanımıyla aynı mantık. ''temizlesinde nasıl temizlerse temizlesin.'' çok yogun kirleri bir kalemde indiren kimyasal başarılımıdır. kimine göre bu sorunun cevabı evet .lakin eksikler var. dolduralım.
ürünü bilmiyorum - kullanmadım ama anladıgım kadarıyla çamaşırlar için elde yıkama detarjanı. öyleyse durum daha da kötü. bu ürünler konsantre ürünlerdir ve bol su ile durulanmaları gerekir. iyi durulanmadıkların da arkaların kimyasal artık bırakır buda beyazlaşma renk atması vb sonuçları dogurabilir. hatta bir kaç gün kuruduktan sonra yine ıslantıgınızda sildiginizde köpürdügünü gözlemliyebilirsiniz yüzeyde.

detayda amaç temizlemek gibi görensede alt metninde tüm detaycıların bildigi en önemli şey ''güven'' kavramını es geçmek yapılacak en büyük hatalardan biridir.

güvenle temizlemenin ilk adımı. dogru ürün seçimi ve kullanımından geçer. lütfen sizde bu şekilde hareket edin ki üzülmeden bu güzel hobiyi icra edebilesiniz.

saçma sapan ürünlere yönelmemenizi tavsiye ederim. hem kendi adınıza hemde kötü örnek olmamak adına.

iyi detaylar.
İlk aklıma gelen zaten bu ağırtma olayı oldu. Ve de deterjanın iyi durulanamamsı. Benim de aklıma pek yatmadı ama yıllardır böyle yapıyorum felan deyince kafam da karışmadı değil hani :)

Cevpa için teşekkürler.

nazamarya

Çaylak Detaycı
Üye
Çok geçmişolsun . yapan ustanın ( artık usta demek nekadar dogru olur oda ayrı ) uygulama hatası insani bir hata olarak görülerek telafisi mümkün olan koşullar ve kusurlar olarak tanımlayarak düzeltilebilecegi için hoşgörülebilir. Sizin aracınızı önem düzeyinde daha alt bir konumlandırmada tutup işin ehli kişiler dışı ögreti maksatlı başka kalfa çırak gibi şahıslarada yaptırılmış dahi olabilir tabi olmayada bilir. Kusurların gözlenmesi akabinde geridönüşünüz dahilinde derhal düzeltilmesi gerekir. bu süre sizin adınıza 6 aydır. Lakin dis. Firmanın bu kişisel yada ürünsel sorunu hiç önemli degil gibi yaklaşımı asla kabul edilemez. Kanuni düzeyde tüketici hakları kapsamında kusurlu ürün ( ayıplı mal olarak geçer ) yada ehil dışı uygulama şekli sizi haklı konuma koyacak ve firma bunu kanunun size verdigi 4 seçeceginiz hakla telafi etmekle yükümlüdür. ürün geri alımı ve ücret iadesi zaten yapılacagı beyan edilmiş.bu birinci hakkınızdır ( iade). kaput altında bir sorun yoksa yenileme talebinizi geriçeviremezlez. kaput altında sorun varsa işler degişir. geri kalan haklarınız şöyle sıralanabilir.
1) Satılanı iade edip bedelini geri istemek
2) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)
3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)
4) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme)

Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

firmanın bundan sonraki bayi egitimlerini yenilemesi ve uygulayacak kişilerin ehil belgelerini gözden geçirmesi adına. bu adrese sorun ve şikayetinizi açık olarak yazmanızı ve bunu burada yeni bir konu açarak baştan tüm izlenen gelişen sorunun ayrıntalarıyla belirterek kaleme alabilirsiniz.( istenen önerilen )
böylelikle tr şartları dedigimiz kişi odaklı degilde para odaklı yaklaşımı kırmak adına güzel bir adım ve katkıda saglayabiliriz bilinçlendirme de daha ileri gidebiliriz.

iyi detaylar.
Merhaba. Bayi ozur diledi. Yanlis urun uyguladigi icin de yanlis anlatmisim dedi eyvallah dedim. Hatali uygulamasi icin de uygulamalarini duzelttiklerini soyledi ve video gonderdi. Ucreti de yatiracagim dedi. Kimsenin ekmegine isine zarar vermek istemem ben de konunun kaldirimasini istedim.

Olan bize oldu :) neyse ki bundan sonra diger musteriler sorun yasamayacak, bayi uygulamasini duzeltmis. Aslinda hep bunu anlatmak istedik distributor firmaya. Musteri bir konuda rahatsiz ise bunu dikkate almak lazim dedik. Adamlar hem bana hem konu actigim forumlara mesaj atip konuyu kaldirmazsaniz dava acacagiz dedi. Bilmiyorum burdaki yoneticilere de mesaj atildi mi? Belki de gormemislerdir. Boyle tehdit ederek markalarini koruyacaklarina, musterilerinin magduriyetini cozmek icin ugrassalar aslinda daha akillica olur. Uygulamanin yanlis oldugu ile ilgili tek bir cumle dahi kurmadilar. Hep suclular hem de dava acacaklarmis :)

Son düzenleme:

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. sizin de yazdığınız gibi stek amerika'ya da durumu izah ettim, yardımcı olacağız dediler, 1 hafta ses çıkmadı. bugün sordum ne zaman yardımcı olacaksınız diye, benim maili aynen stek türkiye'ye iletmişler başka bir şey yapmamışlar. haliyle arayan soran da olmadı. ücret iadesini yapacağım diyen bayiden de ses çıkmadı.

Yeni bir konu açın demiştiniz konuyu açtım. Stek llumar Bostancı Bayisinin Kaput Filmi Rezaleti
Şikayetvar.com da bayi adı ile şikayet açın. Daha büyük bir zarar olamaz diye düşünüyorum. Az buçuk aracına önem veren insanlar bayi adı ile arama yapsalar direkt karşılarına çıkacaktır.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

iyi detaylar.
Aklıma hidrojen peroksit geldi. Ara sıra evde sararan beyazlara sıkıp yıkıyorum. Bembeyaz çıkıyor. Hatta kan lekesini bile bembeyaz yapıyor :) ama sonuçta ağartıcı.

yiiter

Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar Clio 4 joy aracımın kapı içlerindeki kol dayama ve cam açma düğmeleri etrafı beyazlaşmaya başladı. Bunu geri döndürecek bir ürün var mıdır ?

Önereceğiniz ürünü aynı zamanda dış plastik aksamlarda kullanabilir miyim ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar Clio 4 joy aracımın kapı içlerindeki kol dayama ve cam açma düğmeleri etrafı beyazlaşmaya başladı. Bunu geri döndürecek bir ürün var mıdır ?

Önereceğiniz ürünü aynı zamanda dış plastik aksamlarda kullanabilir miyim ?
Bir fotoğraf paylaşırsanız eğer daha iyi yardımcı olabiliriz.

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, aşağıdaki jant için hangi tür jant fırçasını tavsiye edersiniz?
Aklımda wheel woolies'in kiti var. Bu fırçalar uygun olur mu bu jant için? Yoksa başka bir fırça mı bakayım?
Teşekkürler.
IMG_20190829_172333.jpg

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Aklımda wheel woolies'in kiti var. Bu fırçalar uygun olur mu bu jant için? Yoksa başka bir fırça mı bakayım?
Teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 14110

Yanlış yönlendirmek istemem tecrübem yok ama takip ettiğim kanallarda gördüğüm kadarıyla wheel woolies harici bu jantlara gitmez zaten.
Siyah boyalı kısımlar özellikle çok hassas oluyormuş. Bu nedenle kıl tipli kaliper arası fırçalarla çizme şansınız çok yüksek en güvenlisi ww olur yani. Bu izlediklerin ışığında şahsi fikrimdir kesin bir yargı değildir tabii ki.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 14110
Dışarısı için yumuşak detay fırçaları, içerisi içinse takmadan önce seramik yapıp sonra bişi vurmamak. Yoksa buna ww de başka bir üründe çizer.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dışarısı için yumuşak detay fırçaları, içerisi içinse takmadan önce seramik yapıp sonra bişi vurmamak. Yoksa buna ww de başka bir üründe çizer.
içini birşey ile temizlemezse çok birikir balata tozu kir toz vesaire. Seramik falan hikaye sadece su ile temizlenmez. WW çizecekse zaten her türlü çizilir yıkamadan da. :) Wheel woolies yün ve olabilecek en hassas malzeme çizmez korkmayın. ön yıkama dikkatli yapın yeter. siyah yer de beyaz yer de gümüş yer de hepsi aynı boya ve vernik. Krom malzeme biraz daha naziktir. Siyahın dezavantajı çizilirse boyası kaşkarsa normal janta göre daha çok belli eder aynı araba yüzeyinde olduğu gibi. Dışı için soft99 jant eldiveni, ya da yün jant eldiveni veya kaliteli güzel bir yıkama eldiveni ve detay fırçası içi için de CG veya 3D nin EZ detail tipi fırçalarını tavsiye ederim jant yapısı nedeni ile WW tam bir eziyet olur. Ben kullanıyorum WW, CG Jant fırçası, Soft99 eldiven ve detay fırçası kendi jantlarım krom ve siyah. Çizdiğini görmedim @esselcuk. Çinli EZ detail tarzı fırça da denedim sünger de birkaç başka fırça da. Favori kombinasyonum CG fırça ve Soft99 jant eldiveni.
20190520_183121.jpg

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@nuriksari denediniz mi bilemiyorum ancak seramik ürünler fırça vurmadan basınçlı su ilede güzelce temizlenebiliyor. Tam amlamıyla temizleniyor diyemem ancak kirin bir çoğu basınçlı su ile gidiyor. Ww de olsa orda jantın içindeki oluşaca kir ve balata tozları çizebilir jantı. Her jant çiziliyordur ancak parlak siyahta çok fazla belli edicektir. Sizin jantınıza olmadı diye buna olmayacak anlamına gelmez. Ben sürekli bu şekilde kullanıyorum jantları seramik atıp takarım, uğraşıcağım çoğu kir basınçlı su ile çıkıyor.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari denediniz mi bilemiyorum ancak seramik ürünler fırça vurmadan basınçlı su ilede güzelce temizlenebiliyor. Tam amlamıyla temizleniyor diyemem ancak kirin bir çoğu basınçlı su ile gidiyor. Ww de olsa orda jantın içindeki oluşaca kir ve balata tozları çizebilir jantı. Her jant çiziliyordur ancak parlak siyahta çok fazla belli edicektir. Sizin jantınıza olmadı diye buna olmayacak anlamına gelmez. Ben sürekli bu şekilde kullanıyorum jantları seramik atıp takarım, uğraşıcağım çoğu kir basınçlı su ile çıkıyor.
Evet denedim hatta tavsiyeniz listede en üstte olmalı arkadaş için keza lastikler komple sökülecek ve jantlar da yeni. Bulunmaz bir fırsat seramşk kpalma için iç dış ya da iyi bir boya koruma, hatta davlumbazları da fabrika kondisyonuna getirip korumaya almalı hazır imkan varken. Seramik ya da boya koruma zamanla ömrünü dolduracaktır ve her zaman lastikleri söküp koruma yenilemeye imkan olmayabilir keza olsa bile dediğim gibi jant içlerini basınçlı su ile temizlemektense ww ile çizme riskşni alıp tertemşz yapmayı tercih ederim. Kurulama havluları da aracı çizer diye filtre su mu kullanalım ya da kompresör. Araç da jant da çizilecektir er ya da geç biz mümkün mertebe bu işi geciktirme pesşindeyiz ve temizlik. Jant içleri çizikse de çok brlli olmaz kirli kalmasından iyidir keza ww dikkatli kullabım ile çizikte minimum olacaktır naçizabe tavsiyem yoksa kullanıcı tercihi tabiki. Araç çizilecek diye senede 5 kere anca yıkarsınız isterseniz seramik atıp. İsterseniz benim gibi haftada 1 yıkarsınız kirli kalmasına dayanamayıp. Tercih meselesidir deidğim gibi. Türkiye şartlarında kışın seramik olan jantı merak ediyorum 2 ay yıkamazsanız basınçlı su ile ney ne kadar çıkar özellikle forumdaki 90% araç sahipleri gibi günlük kullanım ve dışarıda park edilen araçlarda. Ben şahsen araç 100km de yapmış olsa haftalık yıkıyorum tozlanmışsa ve jantları da fırçalıyorum hızlıca da olsa dikkatle.