Hızlı Soru - Cevap

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #4,241
Video linki
06:20 de kullandığı makinanın portatifliği çok hoşuma gitti rutin temizlikte kullanılabilir boyutlarda. Ürün hakkında bilgisi olan varmı acaba

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Video linki
06:20 de kullandığı makinanın portatifliği çok hoşuma gitti rutin temizlikte kullanılabilir boyutlarda. Ürün hakkında bilgisi olan varmı acaba
. forumda kullananlar Şarjlı matkap ucuna takılan bir aparatla o hale geliniyor. forumda kullananlar vardı onlar daha net bilgi verebilir yanılmıyorsan @onurçiko

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Vakum tarzı olan makinayı kastetmiştim şarjlı matkabı değil kusura bakmayın belirtmemişim.
Sizin bahsettiginiz cihaz halı yıkama makinesi. Bir kaç yabancı detailing uygulamacılarda bende gördüm ölçüleri itibari ile çok hoşuma gidiyor fakat ben araştırdım o boyutta Türkiye de makine yok maalesef.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Sizin bahsettiginiz cihaz halı yıkama makinesi. Bir kaç yabancı detailing uygulamacılarda bende gördüm ölçüleri itibari ile çok hoşuma gidiyor fakat ben araştırdım o boyutta Türkiye de makine yok maalesef.
Ben cihaza bayıldım çok pratik. Acaba Almanya veya Amazondan tedarik etme şansımız olur mu .

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Loew cornell rotuş kalemi bu kalem ile retuş yaptıgmızda (retus kiti aldım boya vernik metalik boya için ) boya sonrası verniği aynı boya gibi kaleme döküp mü uygulamak lazım ?
ve ayıca retuş dan önce ipa ile alanı temizlemekten başka yapmam gereken birşey varmı ?
son olarak da bazı taş vuruklarının altı yani saca kadar inmiş ve pas rengi var üzerine direkmi sürelim ?
şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu Kusura bakmayın. retuş hakkında extra detay verecekler için de şimdiden teşekkürler.
bu kalemi foruma sağlayan @Murat hocamdan da bilgi rica edim.
Vernik olayını sprey vernik ile de yapabilirsiniz. Etrafını kapatın ve sıkın. en kolay yöntem :)

İPA'dan ziyade M600 ile temizlemeniz daha sağlıklı sonuç verecektir. Pas için yapacak bir şey yok ne yazık ki. Direkt sürün oksidasyonu engellemiş olursunuz en azından.

Bir de kalemi temizlemek için selülozik tiner temin edin.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Loew cornell rotuş kalemi bu kalem ile retuş yaptıgmızda (retus kiti aldım boya vernik metalik boya için ) boya sonrası verniği aynı boya gibi kaleme döküp mü uygulamak lazım ?
ve ayıca retuş dan önce ipa ile alanı temizlemekten başka yapmam gereken birşey varmı ?
son olarak da bazı taş vuruklarının altı yani saca kadar inmiş ve pas rengi var üzerine direkmi sürelim ?
şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu Kusura bakmayın. retuş hakkında extra detay verecekler için de şimdiden teşekkürler.
bu kalemi foruma sağlayan @Murat hocamdan da bilgi rica edim.
Banada sanayide boyacı su bazlı boya daha iyidir diye servisten su bazlı boya aldırdı, ama hergün bir kat sürmeme rağmen çukurlar dolmadı ve ayrıca ton farkıda baya belirgindi, bende yapmayı bırakıp doldurduğum yerleri tekrar temizledim, başka boya alıp deneyeceğim.

Ekli dosyalar

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Banada sanayide boyacı su bazlı boya daha iyidir diye servisten su bazlı boya aldırdı, ama hergün bir kat sürmeme rağmen çukurlar dolmadı ve ayrıca ton farkıda baya belirgindi, bende yapmayı bırakıp doldurduğum yerleri tekrar temizledim, başka boya alıp deneyeceğim.
Sanırım boya metalik.vernik sürdünüzmü üzerine ? sürülmediyse matlık olabiliyormus

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sanırım boya metalik.vernik sürdünüzmü üzerine ? sürülmediyse matlık olabiliyormus
Boya metalik evet, kalemle beş altı kat doldurmama rağmen çukurlar dolmadı, ve verniğede geçemedim zaten, bende ton farkıda oldu hiç beğenmedim yaptığım işi, ve ayrıca kalemde kenarlara taşırıyor biraz dar çukurlarda. Belki metalik boya kullanmak daha iyi olur diye yaptıklarımı sildim temizledim tekrar deneyeceğim su bazlı olmayan boya ile.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar tapatalktan forumu aratıyorum bulamıyorum.Sizde durum nasıl?
Bende de ayni. Bildirim geliyor, girip konuyu goruyorum ama ana sayfaya gelip baska konuya gitmeye çalışınca yetkin yok gibi bir sey diyor. Ayni zamanda aramada da çıkmıyor. Bildirim nasil geliyor orasi cok garip