Hızlı Soru - Cevap

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #4,501
Merhabalar.. Kışa girmeden önce elimdeki malzemeler ile aracıma boya koruma yapmak istiyordum.. Ancak hare ve kılcal çiziklerin giderilmesi için dışarıda polisaj ve boya koruma uygulaması yaptırmaya karar verdim.. Uygulama merkezlerinde biraz araştırma yaptığımda iyi malzemelerle (Koch Chemie, Menzerna v.s ) yapılan boya koruma uygulama fiyatları aşağı yukarı 500-600 TL. bandında değişiyor.. İşin içine seramik girdiğinde bu rakam 1500-2000 Tl. gibi bir rakama çıkıyor.. Sonax'ın uyguladığı SCC36 Ceramic Coatıng uygulaması için indirimli olarak 1.250 TL. fiyat aldım.. Diğer illerdeki sonax'ları aradığımda aynı uygulamanın 1.750-2000 TL. arasında olduğunu öğrendim.. Ayrıca 3 yıl boyunca her yıl kontrol ve yenileme imkanı sunuyorlar.. Açıkçası kararsız kaldım.. Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Dayanim konusu tamamen sizin araci hangi malzeme ile yikadiginiza bagli.ben ornek vermek gerekirse genellikle 2 lt lik secho ya 25-30 ml b33 ekleyip ön yikama yapiyorum.
3-4 yikama sonra dayanikligi azaliyor.
Şayet 50-60 ml b33 koyup ön yikama yaparsam 2 yikamada dayaniklik azaliyor.Qd tarzi urunlerden cok dayaniklik beklemiyorum,eglence amacli guzel oluyor bu tarz urunler.
Valet pro ph nötr şampuanla çift kovayla yıkıyorum. Herhangi bir ön yıkama yapmıyorum.

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Valet pro ph nötr şampuanla çift kovayla yıkıyorum. Herhangi bir ön yıkama yapmıyorum.
Dayanımı flowey b33 den çok daha uzun süreli olacaktır valet pro şampuanınızla, ama nacizane ön yıkama yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Aracın boyalı yüzey kondisyonunu koruması için.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Dayanımı flowey b33 den çok daha uzun süreli olacaktır valet pro şampuanınızla, ama nacizane ön yıkama yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Aracın boyalı yüzey kondisyonunu koruması için.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ön yıkama yapmam gerektiğini yüzeyi eldivenl çizdiğimi hissettiğim an anladım geçenlerde :aglaa:İlerleyen zamanlarda secho ve valet pro ansf ikilisiyle ön yıkama yapmayı planlıyorum teşekkürler bilgi ve önerin için

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar merhaba. Yeni aldığım araca kışa girmeden soft 99 fuso coat yapıp kışa hazırlayım dedim. Kılcal çizikleri var ama ilk bahar polisaj yapıcam. Demir tozu sökücü ardından kil ile yüzeyi hazırladım. Aracı son kez yıkayıp kuruladıktan sonra wax yapmaya başladım. Hava serin ve rüzgarlı olsuğu için çok çabuk kuruyor. Silmesi çok zor geldi. Ve yüzeyde alacalı bulacalı kalıyor. Araç seat toledo opak kırmızı. Daha önce eski aracımda kiwami kullanıyordum ve silmesi çok kolaydı. Elimde orbital makina var sizce makina ile atabilirmiyim ?
Waxı uyguladığınız pedi ıslatın ve suyunu iyice akıtın. Hatta biraz sallayın ki kalan sular saçılsın etrafa. Daha sonra hafif nemli ped ile waxı sürün. Bu şekilde daha kolay uygulandığını ve silindiğini göreceksiniz. Eğer hala zorluk çekiyorsanız silmede, tüm araca wax yaptığınız pedi silmede zorluk çektiğiniz yere sürün ve tekrar bez ile silin. Geride kalan puslar çok canınızı sıkmıyorsa dursun. Bir sonraki yıkamada hepsi gidecektir. Yok ben puslu görmek istemiyorum diyorsanız herhangi bir qd ile üzerinden geçebilirsiniz ancak ben bu yöntemi tavsiye etmem.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar.. Kışa girmeden önce elimdeki malzemeler ile aracıma boya koruma yapmak istiyordum.. Ancak hare ve kılcal çiziklerin giderilmesi için dışarıda polisaj ve boya koruma uygulaması yaptırmaya karar verdim.. Uygulama merkezlerinde biraz araştırma yaptığımda iyi malzemelerle (Koch Chemie, Menzerna v.s ) yapılan boya koruma uygulama fiyatları aşağı yukarı 500-600 TL. bandında değişiyor.. İşin içine seramik girdiğinde bu rakam 1500-2000 Tl. gibi bir rakama çıkıyor.. Sonax'ın uyguladığı SCC36 Ceramic Coatıng uygulaması için indirimli olarak 1.250 TL. fiyat aldım.. Diğer illerdeki sonax'ları aradığımda aynı uygulamanın 1.750-2000 TL. arasında olduğunu öğrendim.. Ayrıca 3 yıl boyunca her yıl kontrol ve yenileme imkanı sunuyorlar.. Açıkçası kararsız kaldım.. Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
Kendiniz yapabilirsiniz tüm bu uygulamaları. Zaman ve mekan uygun değil bu nedenle dışarıda yaptıracağım diyorsanız, tamam malzeme önemli ama işçilik çok daha önemli. Ne bilindik markalar gördük ki sonu hep hüsran oluyor. Bence bulunduğunuz ilde @onurçiko gibi @CNR Detailing gibi bir üstat yoksa @can26 size fikir verebilir.

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Üzülerek söylüyorum ki ne yazıkki çözümü yok. Plastik malzemenin kullanılan yıkama kimyasallarından dolayı (kostik) ve kalitesizliginden dolayı yapısı bozulmuş.
Moleküler bozulma neticesinde Dışa çıkan boyar madde uçması neticesinde beyaz bir görünüm alıyor.
İlerde yapışkan bir yapıda almaya başlayabilir.
Önerim sihirli sünger yetmezse çok ince zımpara yapıp dış bozuk zemini temizleyip plastik vinil koruyucu uygulayıp süreci geciktirmek.
İyi detaylar.
Teşekkür ederim. Bir çok CRV kullanıcısı aynı dertten yanıyormuş. Söylediğiniz gibi sihirli sünger + Koch nanomagic plastcare deneyeceğiz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Kendiniz yapabilirsiniz tüm bu uygulamaları. Zaman ve mekan uygun değil bu nedenle dışarıda yaptıracağım diyorsanız, tamam malzeme önemli ama işçilik çok daha önemli. Ne bilindik markalar gördük ki sonu hep hüsran oluyor. Bence bulunduğunuz ilde @onurçiko gibi @CNR Detailing gibi bir üstat yoksa @can26 size fikir verebilir.
@can26 yaşıyor mu :)

semihfb1907

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim :) Detailing işinde de yeniyim. Bir kaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim :)

Yanlış bir şey yapıp kaş yaparken göz çıkartmak istemiyorum. Yeni bir araç aldım sıfır km ve 1 hafta var gelmesine kısmetse.

Aracımın temiz ve parlak gözükmesini istiyorum mümkün olduğunca. Arabayı yıkamacılarda düzgün bir şekilde yıkattıktan sonra kendim eve geldiğimde neler yapabilirim? Mesela hızlı cila sıkıp temiz bir mikrofiber bezle silsem faydası olur mu? Bu gibi basit işlemler olarak neler yapmalıyım aracımın daha yeni ve temiz kalması için? (Zarar verebileceğim yani profesyonel uygulama gerektiren şeylere hiç bulaşmak istemiyorum)

En iyi hızlı cila Chemical Guys v07 mi acaba?

Birde aracın içi temiz kalsın diye haftada bir Autofinesse Spritz kullanmak mantıklı mı? Hani hafif toz falan olunca daha fazla kirletmem zaten iç mekanı hiç bir zaman :)

Aracın içini temizlemek için ve bir de ayrıyeten hızlı cila uygulamak için en kaliteli olarak hangi mikrofiber bezleri önerirsiniz?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
tekrar merhaba, bugun aranızda ıkıncı gunum.Önce, aracımı belırteyım; honda cıvıc 2017 model aracımı alır almaz zıebart a bıraktım komple motor ve iç koruma yapıldı.Devamında boya parlatma ve boya koruma yapıldı.Son olarak komple seffaf folyo kaplandı.Aracımı hafta sonları kulanan bırısıyım.Aracı devamlı branda ıle kullanıyorum.Sunu belırteyım 3. hondam hep branda ıle kullanıyorum.Yagıslı havalarda aracımı kullanmıyorum.Brandadan cok memnunum hıc sıkıntı yasamadım.İçi özel müflon ile kaplı.Borusan otoya branda ureten yeri buldum şans eseri.Araca özel dikiliyor uzerıne tam oturuyor.Aracım sıfır kondusyonunda dıye bilirim.Kafanızı şişirdim özür dilerim,Gelelim esaz konuya şimdi yenı baslayan bırı olarak sızlerin fikirlerine ihtiyacım var.Ne gibi urunlere ıhtıyac duyacagım,sizlerin fikirlerinizi almak isterim.Birde bu ürün kısaltmalarını anlamakta zorluk çekiyorum.Elimdeki ürünleri sizinle paylasmak istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 16177 Ekli dosyayı görüntüle 16178 Ekli dosyayı görüntüle 16179 Ekli dosyayı görüntüle 16179
Tam olarak beklentiniz nedir? Aracı yıkamak için yeriniz var mı?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim :) Detailing işinde de yeniyim. Bir kaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim :)

Yanlış bir şey yapıp kaş yaparken göz çıkartmak istemiyorum. Yeni bir araç aldım sıfır km ve 1 hafta var gelmesine kısmetse.

Aracımın temiz ve parlak gözükmesini istiyorum mümkün olduğunca. Arabayı yıkamacılarda düzgün bir şekilde yıkattıktan sonra kendim eve geldiğimde neler yapabilirim? Mesela hızlı cila sıkıp temiz bir mikrofiber bezle silsem faydası olur mu? Bu gibi basit işlemler olarak neler yapmalıyım aracımın daha yeni ve temiz kalması için? (Zarar verebileceğim yani profesyonel uygulama gerektiren şeylere hiç bulaşmak istemiyorum)

Birde aracın içi temiz kalsın diye haftada bir Autofinesse Spritz kullanmak mantıklı mı? Hani hafif toz falan olunca daha fazla kirletmem zaten iç mekanı hiç bir zaman :)

Aracın içini temizlemek için ve bir de ayrıyeten hızlı cila uygulamak için en kaliteli olarak hangi mikrofiber bezleri önerirsiniz?

Öncelikle hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtan tanışma bölümüne bir konu açıp foruma dahil olun lütfen.
Sorulara gelecek olursak cevaplar forumda mevcut zaten. Aracınız hayırlı olsun. Gelmesine bir hafta var demişsiniz bu süre zarfında forumu iyi bir okuyun konuları inceleyin. Aradığınız heerşeyi fazlasıyla bulacaksınız.
Ama kısacada biraz bahsetmek gerekirse yanlış bilgiler var aklınızda. Aracınızı yıkamacı larda yıkatmayın. Gerekli malzemeleri edinip kendiniz yıkayın ki boyada gelişecek olumsuzlukları en aza indirin. Bu çok önemli.
Hızlı cila vb ürünlerden önce aracınızın iyi bir wax koruması altına almanız daha mantıklı olacaktır. Öyle hemen gözünüz korkmasın. Bir kaç adımda gerçekkeştirebileceginiz bir işle. Bu. Yeterki gerekli ekipmanlar sahip olun kafi,
Uygulama bölümünde aşamaları kullanılan ürünleri nasıl kullanıldıklarını görüp ögrenebilirsiniz.
İç dış farketmeksizin aracın her bir yerinin önce temizlenip sonra korumaya alınması gerekir ki araç sıfır dahi olsa Bilginize.

İyi detaylar.

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam, polisaj için kapalı alan ve makina imkanım olmadığı için dışarıda yaptırmak zorundayım maalesef.. Elle yapılan uygulamalar ile hare ve kılcal çizikleri giderebileceğim bir ürün yok sanırım.. Olsa demirtozu, kil, ipa ve wax'ı kolaylıkla yapabilirim.. Dediğiniz gibi, işçilik tavsiyeleri üzerine birkaç yerle görüştüm.. Boya koruma mı, seramik mi seçenekleri arasında kararsız kaldım aslında.. Bakalım...

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Ankarada isen ön hazırlığı yaparım dersen uygun fiyatlı polisaj imkanı sağlarım işin görülsün.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

En düzgün yıkayanı bile katledeceklerdir arabayı. Buna razıysanız önerilere geçeyim :)

semihfb1907

Çaylak Detaycı
Üye
Öncelikle hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtan tanışma bölümüne bir konu açıp foruma dahil olun lütfen.
Sorulara gelecek olursak cevaplar forumda mevcut zaten. Aracınız hayırlı olsun. Gelmesine bir hafta var demişsiniz bu süre zarfında forumu iyi bir okuyun konuları inceleyin. Aradığınız heerşeyi fazlasıyla bulacaksınız.
Ama kısacada biraz bahsetmek gerekirse yanlış bilgiler var aklınızda. Aracınızı yıkamacı larda yıkatmayın. Gerekli malzemeleri edinip kendiniz yıkayın ki boyada gelişecek olumsuzlukları en aza indirin. Bu çok önemli.
Hızlı cila vb ürünlerden önce aracınızın iyi bir wax koruması altına almanız daha mantıklı olacaktır. Öyle hemen gözünüz korkmasın. Bir kaç adımda gerçekkeştirebileceginiz bir işle. Bu. Yeterki gerekli ekipmanlar sahip olun kafi,
Uygulama bölümünde aşamaları kullanılan ürünleri nasıl kullanıldıklarını görüp ögrenebilirsiniz.
İç dış farketmeksizin aracın her bir yerinin önce temizlenip sonra korumaya alınması gerekir ki araç sıfır dahi olsa Bilginize.

İyi detaylar.
Merhabalar hocam, hoşbuldukk ve çok teşekkür ederim. Maalesef aracı kendi yıkama imkanım yok, bu doğrultuda önerilerinizi alabilirim. Wax korumasınıda dışarıda yaptırtmak durumundayım sanırım :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@semihfb1907 peki butik yıkamada hangi şampuanları kullanacaklar, ön yıkama var değil mi, çift kova yıkama yapacaklar mı, demir tozu uygulaması yapacaklar mı?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhabalar hocam, hoşbuldukk ve çok teşekkür ederim. Maalesef aracı kendi yıkama imkanım yok, bu doğrultuda önerilerinizi alabilirim. Wax korumasınıda dışarıda yaptırtmak durumundayım sanırım :)
Ozaman geçmiş olsun diyelim şimdiden. Ne yazık ki Birdaki forum ziyaretiniz ; "bu çizikleri nasıl gideribilirim" sorusuyla olacak gibi görünüyor. Öreri veremiyorum çünkü kendiniz yıkamayacak ve uygulama yapmayacakmışsınız.
@Murat beyin dedigi aşamaları yapacak bir yer ben daha görmedim. O yüzden size tek önerim kendinizin yapması. Sadece hızlı cilayla iş olmaz. Bunları aracanızın iyiligi için söylüyoruz. Şartları zorlamak sizin elinizde. Size dogruyu söylemezsek bu forumun misyonuna uymamış olur ki gerçekler bu şekilde.
İyi deylar.