Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #4,681
@omrslhmms, bey geçmiş olsun.
görselden pek bişey anlaşılmıyor ama pasın demir tozu sökücüyle alakası yok. gördügüm kadarıyla saç gibi adi bir karışımlı metal gibi görünüyor. bu tarz metaller su temasıyla çabuk paslanır.

pas sökme konusu hayli geniştir. ben bisiklet restorasyonuyla ugraşıyorum. her çeşit pas görmüş ve sökmüşlügüm var. çok çeşitli yöntemler var.
pas bulaşıcı hastalık gibidir. tam anlamıyla temizlemeniz gerekirki koruma ( boya) tutuna bilsin. yoksa içerden alt kısımdan kendini yeniler. kaldı ki koruma yani boyama işide aşamalı ve zahmetli bir süreç gerektirir. kusursuz bir yüzey isteniyorsa bunun için işler dahada zorlaşır.
ama burası için gerksiz.
jant sökülüp pas temizlenip katlı astar atılmalı ve kalın dayanımı yüksek bir boya kullanılmalı. zor iş. ugraşması var.

resimde anlaşılmıyor ama iç mi dış mı . konuma göre elle zımpara yapıp yaglarsanız . su temasını kesmeniz sonucu işleme olmaz.

sizin içi görmeniz adına küçük bir parça üzerindeki uygulamamı instagram hesabımda paylaştım.
umarım biraz fikir verir.

http://instagr.am/p/B5Dnyl8hvta/
Cok cok tesekkur ederim @ege Bey, boya ve astar olarak onereceginiz bir marka model var midir?

@Ozgur_gs_91 Beyin de dedigi gibi dokum ve ciplak parca saniyorum. Sadece su ile bile o hale gelmis olabilir

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar, Ankara da yaşıyorum, artık kış geldi sabahları aracın camları buz oluyor, kazımak gerekiyor. Buz çözücü spreyler var bunları deneyen, memnun olan tavsiye edebilecek olan var mı? Hangi ürünü almalıyım?
Bana sabah uğraşmadan kolay camdaki buzu çözebilecek bir şey lazım?
Bulabilirseniz Soft99 buz çözücü öneririm. Yüzeyde yağmur kaydirici varsa onu bozmuyor. Bazı markaların buz çözücü ürünleri yüzeydeki yağmur kaydiriciya zarar verebiliyor.
Dediğim ürünün linki
Glaco Deicer Spray | Glass & Mirrors Water repellents | Car Wash | Product Information | SOFT99 Corporation

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Cok cok tesekkur ederim @ege Bey, boya ve astar olarak onereceginiz bir marka model var midir?

@Ozgur_gs_91 Beyin de dedigi gibi dokum ve ciplak parca saniyorum. Sadece su ile bile o hale gelmis olabilir
benim kullandıgım boyalar burası için külfetli olur zaten farklı mat efektler vermek için kullanılırlar . .kullandıgım boyalar dan ziyade motip yada belton işinizi görür burası adına. fazlasına gerek yok. seçenekleride çok. ısıya dayanıklı olabilir. ama boyama işlemine kesin olarak kalkışacagınız zaman astarsız yapmayın .zemin hazırlılgınıda atlamayın .

Son düzenleme:

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Flowey ev12 ve KochChemie Nms arasında kaldım. Ev12 yi kullandım ve beğendim ancak Nms yi kullanmadım. İkisini de kullanan varmı acaba. Yorum alabilir miyim ?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Flowey ev12 ve KochChemie Nms arasında kaldım. Ev12 yi kullandım ve beğendim ancak Nms yi kullanmadım. İkisini de kullanan varmı acaba. Yorum alabilir miyim ?
koch nms gibi cila içerikli ürünlerin genelde temizleme etkisi düşük kalır., ev12 veya vp foamula1 tarzı cilasız ürünlere yönelmeniz daha doğru olur..

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sadece yıkayıp hızlı cila uygulayacaksanız nms kullanılabilir derim. Boya koruma ürünleri (wax seramik sealant..) kullanıyorsanız mümkün olduğunca katkısız ve cilasız şampuanlar daha mantıklı olacaktır.

Yavuz

Acemi Detaycı
Üye
@_CaN_, üstatımın dediği gibi vp concentrated car wash işinizi görecek güzel bir ürün. Ben en geç 2 yıkamada wax uyguladığım için bu şampuanı kullanıyorum. Uygulayacağım ve uygulanmış koruyucuyuda gölgelemiyor.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Sadece yıkayıp hızlı cila uygulayacaksanız nms kullanılabilir derim. Boya koruma ürünleri (wax seramik sealant..) kullanıyorsanız mümkün olduğunca katkısız ve cilasız şampuanlar daha mantıklı olacaktır.
@_CaN_, üstatımın dediği gibi vp concentrated car wash işinizi görecek güzel bir ürün. Ben en geç 2 yıkamada wax uyguladığım için bu şampuanı kullanıyorum. Uygulayacağım ve uygulanmış koruyucuyuda gölgelemiyor.
Valet Pro Concentrated çabuk kuruyor özellikle petrolde yıkıyorsanız başka ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim. (ÖR:Nanolex Pure)
Benzinlikte yıkıyorum. Köpük yapan ilposan pompam ve CG dirt trap kova takımım da var. Bunlar için şampuan düşünüyorum. Polisaj ve düzenli korumada yapıyorum. Koruma olarak fusso katı wax kullanıyorum. Pompa ve kova şampuanı almak istiyorum ama kararsız kaldım.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Benzinlikte yıkıyorum. Köpük yapan ilposan pompam ve CG dirt trap kova takımım da var. Bunlar için şampuan düşünüyorum. Polisaj ve düzenli korumada yapıyorum. Koruma olarak fusso katı wax kullanıyorum. Pompa ve kova şampuanı almak istiyorum ama kararsız kaldım.
Pompa da ansf kullanılabilir bence hiç denemedim ama :) kova şampuanıda pure shampoo deneyebilirsiniz

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Çeyize bir kaç ıvır zıvır eklemek istiyorum :D ARaç dışı için ''Barış bu ürünü kesinlikle kullanman lazım'' dediğiniz ürünler var mı :D Bu aralar ürün denemelerine yoğunlaşacam artık :)