Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,841
@mustafacagri çok canınızı sıkarsa sihirli sünger alın genelde magic sponge diye geçiyor piyasada, bant izinin etrafini maskeleyin, biraz bebe yağı ile yumuşatıp sihirli süngerle girişin tertemiz olur. Hafif matlaşabilir orası ama bi ince pasta atarsınız ya da kalsın zaten plaka gelecek üstüne.
Sihirli sünger olarak geçenlerden elimde mevcut. Bebe yağı yumuşatmsı ince detay mış :) baya zorlamıştı sertleştiği için

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sihirli sünger olarak geçenlerden elimde mevcut. Bebe yağı yumuşatmsı ince detay mış :) baya zorlamıştı sertleştiği için
Bebe yağı işi çok kolaylaştırıyor öteki türlü zor olur. Çoğu temizleyicinin temizleyemediği şeyi bu yağ ile temizlemişliğim var.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
ürün agresif her plastik tipide bir değil riske gireceğimi sanmıyorum :)
Seyreltme yaparak agresifliğini düşürebilirsiniz. Ben uygulama yaptığım araçlarda da kendi 2 aracımda da söylediğim sekilde kullanıyorum. 1/30 yapınca ph 7 seviyelerine çok yaklaşıyor turnusol ile ölçüp atabilirim isterseniz. Tabi ki kullanıp kullanmamak size kalmış ama çok detailing yapan firma daha sert ürünler kullanıyor tanıdıklarımdan biliyorum... Bu kadar korkmayın gs den :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nitril eldiven olarak hangi marka önerirsiniz? N11 de dolphin, beybi, haspet,masterforce ve başka bir marka daha var 30-40tl bandında. Almışken memnun kaldığınız ürün varsa onu almak isterim :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sihirli sünger kullanırken dikkatli olun, her yere ve her zaman kullanmayın, çok agrasif bir üründür, kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir.
Yok abi arkadasin bahsettigi sunger bizim sandigimiz sihirli sunger degil. Yani beyaz olandan degil. Fileli yapida bocek artigi temizlemeye yarayan cinsten.

Jybe

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba forumda yeni olduğum için konuyu tam nereye yazacağımı bilemedim..Ben bu işe yeni başlayanlar için ilk etapta alınması gereken ürünler konusunda yardım istiyorum..Hızlı cila, kurulama havlusu, yıkama bezi tarzında..Yeni aldığım aracıma geçen ay ozon temizliği ve su kaydırıcı yapılmış..Ben de vakit buldukça evin önünde cila yapmak istiyorum.Ne tavsiye edersiniz ?

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Nitril eldiven olarak hangi marka önerirsiniz? N11 de dolphin, beybi, haspet,masterforce ve başka bir marka daha var 30-40tl bandında. Almışken memnun kaldığınız ürün varsa onu almak isterim :)
Haspet hariç diğer 3ü içinden dolphin i öneririm pudrasız tipleri içerisinden. Pudralı modellerini veHaspet i hiç kullanmadım.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkürler. Haspette yorumlarda falan baya övmüşler ekstra güçlendirilmiş diye ama güvenemedim :) dolphin alıyorum o zaman
Haspet i kullanmadığımdan bilemiyorum belki de diğer üçünden daha kalitelidir. Dolphin in bizim üniversiteye gelen modeli koyu mavi renkte ve malzemesi de etli. Sizin baktığınız modeli de öyledir umarım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhaba forumda yeni olduğum için konuyu tam nereye yazacağımı bilemedim..Ben bu işe yeni başlayanlar için ilk etapta alınması gereken ürünler konusunda yardım istiyorum..Hızlı cila, kurulama havlusu, yıkama bezi tarzında..Yeni aldığım aracıma geçen ay ozon temizliği ve su kaydırıcı yapılmış..Ben de vakit buldukça evin önünde cila yapmak istiyorum.Ne tavsiye edersiniz ?
Merhaba forumuzda bununla ilgili epey bir konu ve tavsiye var uygulama ve ürün tavsiyesi konularının olduğu bölümü inceleyebilirsiniz.

Öncelikle yapılması gereken aracı çizmeden yıkamak. Cila zamanla olur.

DENİZLİ

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Şöyle bir örnekte bırakayım. 2000km kullanım sonrası aracın kirli hali (üzerinde wax vardı)

Ekli dosyayı görüntüle 15953
Ekli dosyayı görüntüle 15954
Ekli dosyayı görüntüle 15955

Vp foamula 1 1:8 sulandırma oranıyla spreyleme olarak uyguladıktan sonraki hali. Genel olarak iyi temizledi marşpiyel ve çok kirli olan bölümlerde hafif te olsa kir kaldı. Daha az kirli olduğunda 1:20 ye kadar sulandırabilirsin. @Endotown hocam da en son alıp denedi diye hatirlıyorum o da fikirlerini paylaşırsa :)

Ekli dosyayı görüntüle 15951
Ekli dosyayı görüntüle 15952
Ekli dosyayı görüntüle 15956
Secho pompanızda herhangi bir modifikasyon var mı? Bende ön yıkama için fx5 veya fx2 almayı planlıyorum önerir misiniz?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Secho pompanızda herhangi bir modifikasyon var mı? Bende ön yıkama için fx5 veya fx2 almayı planlıyorum önerir misiniz?
Hocam merhaba,

Secho fx2 kullanıyorum ve herhangi bir modifikasyon yok. Gayet iş görüyor. Bence yeterli olur. Benim aracım golf çok rahat bir tur dönebiliyorsunuz.

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tüm Detail Forum dostlarına merhaba,
Çok km. yapmadığım şu an 8250km. de olan dizel aracımın bu ay 2 yıl garantisi dolacak. Aracımın garantisini, 40.000km. ye kadar +2 yıl 998 tl. ve 40.000km. ye kadar +3 yıl 1.435 tl. ye uzatmalımıyım sizce?
Konu ile ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Keyifli forumlar dilerim.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tüm Detail Forum dostlarına merhaba,
Çok km. yapmadığım şu an 8250km. de olan dizel aracımın bu ay 2 yıl garantisi dolacak. Aracımın garantisini, 40.000km. ye kadar +2 yıl 998 tl. ve 40.000km. ye kadar +3 yıl 1.435 tl. ye uzatmalımıyım sizce?
Konu ile ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Keyifli forumlar dilerim.
Premium veya parçası çok pahalı , kronik sıkıntılı bir araç olmadığı sürece ben ilk bakımda dahil servise gitmem şahsen çünkü dışarıda 450 tl ye bakım yaptırabilirken servis bunun 3 katını istiyor bu kesinlikle şahsi düşüncemdir ve sıfır araba aldığımda da ilk bakımını dışarıda yaptırmıştım :)