Hızlı Soru - Cevap

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3d magic dressing lastik parlatıcı için kullandığım sprey şişemi başka bir üründe kullanmak istiyorum ama ne kadar yıkasamda beyhude içinden bir türlü çıkaramadığımı düşünüyorum. Bana önerebilecek bir yönteminiz varmı ?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
3d magic dressing lastik parlatıcı için kullandığım sprey şişemi başka bir üründe kullanmak istiyorum ama ne kadar yıkasamda beyhude içinden bir türlü çıkaramadığımı düşünüyorum. Bana önerebilecek bir yönteminiz varmı ?
Sert bir Apc belki? Sonucta lastikten cikartiyor siseden de cilartir.

Ben genelde sise degistirmede apc ile temizlik yapiyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
@Berkay
Paketlemeyi güzel yap
Son kat olarak emici bir şeyle sar
Sıvı akmaz, aksada emici madde emer, dışarı taşmaz kanaatini oluşturdunuz mu hepsi alır

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaputa ppf çektirmek istiyorum yeni aracımda Allaha şükür kaput mis gibi bir tane nokta var taş izi o da çok çok dikkatli bakınca belli oluyor :) eski aracımda bir hayli olmuştu, çok uzun yol yapıyorum çünkü. Stek dynoshield düşünüyorum ama fiyatlar aşırı pahalı. Bir de anatoliashield diye sanırım Türk üretimi bir ppf varmış, kullanan oldu mu? Fiyat olarak yarı yarıya deniliyor..

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Var ama kendi aracım değil. Babamın 2012 model Ford C-Max'inde uygulama yapmıştım. Daha önce hiç temizlenmedi direksiyonu. Tek kat geçiş sonrasına ait fotoğraflar.

Ekli dosyayı görüntüle 17366 Ekli dosyayı görüntüle 17365

3. fotoğrafta da tam bir enişte arabası olan yine Ford Transit Connect'te yaptığım uygulama (Gerçekten de eniştemin arabası bu arada, daha doğrusu şirket arabası).

Baktığımız yönden sağ taraf sonrası, sol taraf öncesi.

Ekli dosyayı görüntüle 17367
Dramatik bir değişim olmuş, eline sağlık :)

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Kaputa ppf çektirmek istiyorum yeni aracımda Allaha şükür kaput mis gibi bir tane nokta var taş izi o da çok çok dikkatli bakınca belli oluyor :) eski aracımda bir hayli olmuştu, çok uzun yol yapıyorum çünkü. Stek dynoshield düşünüyorum ama fiyatlar aşırı pahalı. Bir de anatoliashield diye sanırım Türk üretimi bir ppf varmış, kullanan oldu mu? Fiyat olarak yarı yarıya deniliyor..
Stek adı 1500tl’den başlıyor, markasızlar 1000tl civarı, pvc zaten kimse önermiyor, ben de kararsızlar arasındayım.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Stek dynolite için detail dükkanı 216’dan octaviaya kaput, farlar ve piano blackler için 1200₺ fiyat aldım açılış için indirimli fiyat veriyorlar. Bir fiyat almanızı tavsiye ederim. Kontrol ettiğimde de stek ve llumarın yetkili bayisi olduklarını gördüm (go detail gibi bir isimle geçiyor) işçilikleri iyiyse gayet yaptırılası üstelik 5 yılda garantisi var yanlış hatırlamıyorsam. Birde bu tür filmler için önceliğiniz işçilik olsun bir kaç ay önce bostancı tarafında yetkili stek bayisinde yaptırıp işçikten memnun kalmayan birisi olmuştu. Sonra ne bayi nede stek uygulamanın arkasında durmuştu arabanın kaputundaki izler ve giden paralar cabası olmuştu araç sahibine.

Son düzenleme:

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Stek dynolite için detail dükkanı 216’dan octaviaya kaput, farlar ve piano blackler için 1200₺ fiyat aldım açılış için indirimli fiyat veriyorlar. Bir fiyat almanızı tavsiye ederim. Kontrol ettiğimde de stek ve llumarın yetkili bayisi olduklarını gördüm (go detail gibi bir isimle geçiyor) işçilikleri iyiyse gayet yaptırılası üstelik 5 yılda garantisi var yanlış hatırlamıyorsam. Birde bu tür filmler için önceliğiniz işçilik olsun bir kaç ay önce bostancı tarafında yetkili stek bayisinde yaptırıp işçikten memnun kalmayan birisi olmuştu. Sonra ne bayi nede stek uygulamanın arkasında durmuştu arabanın kaputundaki izler ve giden paralar cabası olmuştu araç sahibine.
Bende detailworks ten fiyat aldım. Az çok bilinen bi yer ve yaptıkları işler çok başarılı. Ben dynoshield serisini düşünüyorum 10 yıl garantili ve kendi kendini yenileyen özelliği mevcut. 1.700-1.800 tl arası değiiiyor rakam.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
ipa ile çıkıyor. ipa yoksa tiner m600-700 çıkarır degreaser ile çalkalayabilirsiniz saf 30-40 ml apc döküp çalkalayabilirisiniz :)

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
ipa ile çıkıyor. ipa yoksa tiner m600-700 çıkarır degreaser ile çalkalayabilirsiniz saf 30-40 ml apc döküp çalkalayabilirisiniz :)
M700 yan etki yapabilir. En son ölçü kabımı buğulandırdı(buzlu cam gibi bir katman oluşturuyor). 2 gündür elim soyuluyor eldivensiz bir daha dokunmam.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
M700 yan etki yapabilir. En son ölçü kabımı buğulandırdı(buzlu cam gibi bir katman oluşturuyor). 2 gündür elim soyuluyor eldivensiz bir daha dokunmam.
@allper8 sana mı olmuştu ölçü kabı buğulanması? ;)

Naçizane tavsiyem, hiçbir kimyasala çıplak el ile temas etmeyin. Eldiven, detay işinde önemli bir aksesuardır ve çokça ihmal ediliypr malesef

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
@allper8 sana mı olmuştu ölçü kabı buğulanması? ;)

Naçizane tavsiyem, hiçbir kimyasala çıplak el ile temas etmeyin. Eldiven, detay işinde önemli bir aksesuardır ve çokça ihmal ediliypr malesef
Cidden çok önemli ellerim baya kötü oldu bir daha dokunmam. Ölçü kabıda siftahını yaptığıyla emekliye ayrıldı yeni bir tane almak lazım.