Hızlı Soru - Cevap

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #5,061
Arkadaşlar slopes ya da flowey kimyasal dayanıklı şişeleri deneyimleyen oldu mu ? Just the tonic, rrr gibi ağır malzemelerin kullanımında sorun yaşar mıyız ?
Just the tonicte sorun yaşarsın bütün şişelerde, rrr için sorun olmayabilir

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Just the tonicte sorun yaşarsın bütün şişelerde, rrr için sorun olmayabilir
Kwazar kimyasal dayanıklıdan alsak yine de sıkıntı çıkar mı hocam ? Eğer öyleyse o ürünü hdpe şişede tutacağız. Kullanacağımız zaman spreye alıp, işi bitince hdpe şişeye aktarıp şişeyi ve başlığı temizleyeceğiz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar slopes ya da flowey kimyasal dayanıklı şişeleri deneyimleyen oldu mu ? Just the tonic, rrr gibi ağır malzemelerin kullanımında sorun yaşar mıyız ?
Simdi sorun cikmaz demek vebal almak olur bu nedenle aslinda temkinliyiz hepimiz ama kimyasala dayanikli diye satiliyor bu siseler. Kullanim sonra bakimlari yapilirsa sorun olmaz. Bende flowey var ama kimyasal kullanmadim henuz onunla. Fis fis tan kotu olacağını dusunmuyorum. Fis fis siseler bile baya dayanikli.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kwazar kimyasal dayanıklıdan alsak yine de sıkıntı çıkar mı hocam ? Eğer öyleyse o ürünü hdpe şişede tutacağız. Kullanacağımız zaman spreye alıp, işi bitince hdpe şişeye aktarıp şişeyi ve başlığı temizleyeceğiz.
Sorun çıkarabilir, just the tonic, m600-m700 tiner gibi şeyler bozar genelde

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@Ozgur_gs_91 @omrslhmms o zaman m700, jtt gibi sert ürünleri kullandıktan sonra kilit kapaklı hdpe şişeye geri boşaltıp, sprey şişeyi ve başlığı da temizlemek en doğrusu olur. Valet pro şişeler detailboxta şuan indirimle 20 liraya geliyormuş onları deneyebilirim

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@Ozgur_gs_91 @omrslhmms o zaman m700, jtt gibi sert ürünleri kullandıktan sonra kilit kapaklı hdpe şişeye geri boşaltıp, sprey şişeyi ve başlığı da temizlemek en doğrusu olur. Valet pro şişeler detailboxta şuan indirimle 20 liraya geliyormuş onları deneyebilirim
Sise konusunda soyle bi tavsiye vereyim nacizane, tabi bu kisiden kisiye degisen bi seydir ama ben 700luk ya da 500luk siselerle daha rahat ediyorum. Bastan 1 litrelik almistim hep. Pismanim... Tabir-i caizse ac gozluluk yapmasin yeni alacak arkadaslar. Agirlik ve yer kaplama olarak litreliklerin kullanimi daha zor geliyor bana.

Konuyla ve seninle alakasi yoktu ama aklima gelmisken belirteyim dedim :)

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sise konusunda soyle bi tavsiye vereyim nacizane, tabi bu kisiden kisiye degisen bi seydir ama ben 700luk ya da 500luk siselerle daha rahat ediyorum. Bastan 1 litrelik almistim hep. Pismanim... Tabir-i caizse ac gozluluk yapmasin yeni alacak arkadaslar. Agirlik ve yer kaplama olarak litreliklerin kullanimi daha zor geliyor bana.

Konuyla ve seninle alakasi yoktu ama aklima gelmisken belirteyim dedim :)
Katılıyorum elimde 1 adet 1 litrelik flowey şişe var kocaman hiç kullanışlı değil.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben login falan da olamiyorum. Detailforum aramalarda cikmiyor. Tapatalk bildirimleri geliyor, bildirimden konuya gidebiliyorum ama diger bir konuya gecmek istedigimde yetkiniz yok diyor. Garip
Bende de durum tamamen aynı şekilde abi. Keşke şu tapatalk sorunu çözülsede daha rahat dolansak forumda:)

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Bu gibi ürünleri evdeki marc cif v.s şişeleriyle kullanın atmaz olunca değiştirin yenisine koyun devam kimyasal şişe aldanızda bozuluyor

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
arkadaşın aracına hikari pro seramik uygulaması yapıldı. Yıkama sonrası koch chemie pw kullanmasında bir zarar varmı acaba? Başka bir hızlı cila önerebilir misiniz?
Hikari için "bence" PW ve veya benzeri ürünleri kullanmasın. Hikari'nin conditioner olarak adlandırdığı bir ürün var, Pro ile uyumlu ise onu kullansın.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün deri direksiyonu ve vites topuzunu temizledim Pol star ile Nivea nın köpük yapan şişesine 10 ml koydum 100 ml de su ilave ettim. 2 kere geçtim üzerinden direksiyonun. Fakat epey bir miktarda şişe de kaldı. Bende 50 60 ml kadarını kumaş koltuğu temizlemek için kullandım. Baya fırçaladım ancak temiz kuru bir bez ile sildim hiç kir çıkmadı beze. Acaba sprey şeklinde mi uygulamam lazımdı. Kumaş da biraz nemli kaldı camı hafif açık bıraktım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugün deri direksiyonu ve vites topuzunu temizledim Pol star ile Nivea nın köpük yapan şişesine 10 ml koydum 100 ml de su ilave ettim. 2 kere geçtim üzerinden direksiyonun. Fakat epey bir miktarda şişe de kaldı. Bende 50 60 ml kadarını kumaş koltuğu temizlemek için kullandım. Baya fırçaladım ancak temiz kuru bir bez ile sildim hiç kir çıkmadı beze. Acaba sprey şeklinde mi uygulamam lazımdı. Kumaş da biraz nemli kaldı camı hafif açık bıraktım
Köpükle çalışıyorsanız kumaşı ve bezi hafif nemlendirmen gerekiyor önceden. (Tavan istisna) Kir çıkardıysa da koltuk kuru olduğu için emmiştir beze gelmemiştir. Ayrıca 1:10 polstar kumaş için biraz hafif kalır. Rutin temizlikte iş görebilir bu oran.
Bir de az kirli koktukta bezde kir görmezsiniz ancak leğende yıkarsanız suya verdiği siyah renkten anlaşılır. Ben yılda 2 kez koltuk siliyorum daha bezde hiç kir görmedim.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende ilk başta sizin gibi denedim direksiyon için, fakat söylendiği kadarda agresif değil bence.
1:5 yaptım ve o zaman iş gördü. @Berkay dediği gibi, 1:10 rutin temizlikte iş görebilir, ilk başta o yağı, kiri temizlemek için max 1:5 yapın bence..
En azından benim işimi bu şekilde çözdü ürün.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Parlatanadamlar
Valet pro detay fırçası kalın -> Valet Pro Torpido Fırçası Kalın
bu ürünün work stuff karşılığı hangisi acaba?
30 mm -> WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 30 mm
40 mm -> WORK STUFF Detaylandırma Fırçası Klasik - Detailling Brush 40 mm

bilen arkadaşlar da bilgi verebilirse çok sevinirim. Valet pro fırçamı dün eski aracımdan çıkardığım KW V2 coilover'larımda pert ettim :D baya temizledim ve wax ladım coiloverları :D yeni aracıma takmaya hazır hale getirdim :)
şuanda da valet pro stoğu bitmiş gözüküyor. bilginize göre work stuff siparişi vereceğim..