Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #5,221
Açıkçası şu an hiç memnun kalmadım ama bir kaç kez daha deneme yapmam lazım. Daha önceden daha uzun süre yıkamadığım da olmuştu arabayı ama hiçbir ürün böyle trafik filmi yapmadı. Dediğim gibi dayanım değil de asıl problem bu.
Bende birkaç defa daha deneme yapacağım ama şimdilik beklentimi karşılamadı :(

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Açıkçası şu an hiç memnun kalmadım ama bir kaç kez daha deneme yapmam lazım. Daha önceden daha uzun süre yıkamadığım da olmuştu arabayı ama hiçbir ürün böyle trafik filmi yapmadı. Dediğim gibi dayanım değil de asıl problem bu.
@ege ve @Atocan kullandı, yorumlarını bekliyoruz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba. Turtlewax Hibrid Sealant alan dostlara bir sorum var. İki hafta önce sanırım uygulamıştım yağmur çamur epey kirlenmişti araç. Arabamın ilk defa bu kadar muazzam trafik filmi tuttuğunu gördüm. Ayrıca ilk yıkamada neredeyse uçtu gitti diyebilirim. Hadi dayanım neyse altını çok temizlemeden uyguladım ama trafik filmi olayı şaşırttı. Var mı benzer bir durum yaşayan?
ice seal n shine var bende de. Trafik filmi ciddi etki ediyor. Boncuklar dağıldı. Camda yağmur kaydırıcı olarak güzel iş yapıyor yalnız. G1 üzerine yaptım, 70-75 de kaymaya başlarken artık 60km/h den itibaren çalışıyor. Sadece jant ve camlara kullanacağım.
Bu arada bende alta iyi temizlik yapmadım, yıkama ve kurulama sonrası kullandım.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Paian şimdi aga buradan alınanla bizim ki farklı ürün ice olanı bende ki ben kullandım kaputta, jantta zorladım bildiğin kaportada hiç yıkama yapmadım bir ay sonra canavar gibiydi daha ikindi yılamada dağılmaya başladı jantlarda ise 20 gün civarı götürdü yağmur falanda yedi sanada video atmıştım hatırlarsan ben beğenmiştim trafik filmi olarak incelemedim ama foam ile attığım köpük kaputta bariz kuruma gibi yapışma yapıyordu bunu gözlemledim ben memnunum kışlık olarak almıştım yine kullancam

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hibrid sealantı bilmiyorum ancak amazondan ice seal and shine alıp kullanmıştım. Herhangi bir trafik filmi gözlemlemedim. Dayanımı da gayet tatminkardı. Dayanım olarak yurtdışı test videolarında son zamanlarda çıkan turtle wax ürünleri içerisinde sseal n shine en fazla dayanım gösteren ürünü.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Hibrid sealantı bilmiyorum ancak amazondan ice seal and shine alıp kullanmıştım. Herhangi bir trafik filmi gözlemlemedim. Dayanımı da gayet tatminkardı. Dayanım olarak yurtdışı test videolarında son zamanlarda çıkan turtle wax ürünleri içerisinde sseal n shine en fazla dayanım gösteren ürünü.
Trafik filmi gözlemlemedim derden ne demek istediniz anlamadım ama o film yüzeyde oluşuyor ve koruma bu kirli katmana karşı zayıf düşüyor. Demek istediğimiz buydu. Turtle waxin en dayanikli ürünü hybrid solutuons ceramic coating sprey olmasi lazim yazım hatasi yapmis olabilirim.

Basri Amca

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kimyasalları saklamak için çeşitli su firmalarının cam şişelerini kullansam iş görür mü acaba ? Deneyimleyen var mı hiç ? Veya siz nelerde saklıyorsunuz ? Planım cam şişe ve güneş almayan bir yer..

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kimyasalları saklamak için çeşitli su firmalarının cam şişelerini kullansam iş görür mü acaba ? Deneyimleyen var mı hiç ? Veya siz nelerde saklıyorsunuz ? Planım cam şişe ve güneş almayan bir yer..
Plastik şişeler sorun yaratabilirde camda sorun olmaz kapalı tutun ağızlarını ama

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Plastikler ve camlar aside dayaniklidir. Eskiden kezzabi plastik sisede saklardik. O yuzden sorun yaratmaz diye dusunuyorum. Ama cam su siselerinin kapaklarinin dis kaplamasi aluminyum diye biliyorum. O sorun yaratabilir. Bu yazdiklarim benim dusuncem, deneyime sahip degilim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu iş için bence en güzeli plastik hdpe şişeler. Cam şişe düşer kırılır vs. kullanımı pek rahat olmayabilir. Hatta kilitli kapaklı olanları da var akmaz kokmaz yıllarca saklarsınız.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Genel olarak anlatılan bir hikaye var ya "40 yıl + bir çekiç darbesi" mevzusu. O aklıma geldi okurken.

Saygılar.
çok teşekkür ederim. gerçegi.
@ege ve @Atocan kullandı, yorumlarını bekliyoruz.
genel olarak bilinen uygulama kriterlerinin ( sıcaklık nem yüzey hazırlıgı vb ) yanında ürüne baglı bir kaç kritik önem arz eden hususlarında ( taban , pedle uygulama , tarama yöntemi, çift bez parlatma. ve iyi derecede uzun bir süre çalkalamak.) atlanmaması gerekir.

ürün başarısı bunların elinde gibi gözüksede içerik yapısı bile küçük bir oynama bunların hepsini bir anda silebilir. ( abd - avrupa farkı ) yüzdesel olarak nekadardır karşılaştırmalı testlerin sonucunda orataya çıkar.

hepsi bir tarafa yeni bir ürün ve hala test aşamasında ama genelleme yapılacaksa veriler test koşullarınada baglıdır. her biri için ayrı kalem açılmalıdır.
benim bulundugum yer mevsim iklim kullanım şartları bir başkasınınkiyle aynı olmayacagı gibi daha agır yada hafif durumlar toplanarak analiz yapmak gerekir.

kişisel veri toplamındaki başarıda ayrı bir konu. analiz yetenegi sonuç odaklı degil nedenler üzerinde durulması fayda saglayacaktır.
ürün hakkında kesin bieşey söylemek şimdilik çok zor.
ama hepsinin dışında şu ana kadar üst düzey seviyede, genel detay literatürleri çevçevesinde yapılmış bir uygulama ve akabindeki uygulamalar dahilinde 1½ aylık bir süre alabildim. bahsi geçen film olayına raslamamakla birlikte bunun sebebinin test aşamasında bu vb bir şart gerçekleşmediginden dolayıdır. ( nötr veri )

iyi detaylar.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar würth sıvı gres’in artan aktığı yerleri ne ile temizliyebiliriz normal ıslak bez ve apc ile denedim ama bi türlü temizliyemedim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar würth sıvı gres’in artan aktığı yerleri ne ile temizliyebiliriz normal ıslak bez ve apc ile denedim ama bi türlü temizliyemedim?

Sıvı gresi nerede kullandığınızı ya da nereden temizlemeye çalıştığınızı bilmiyorum ama gaz yağı kesinlikle temizler zincir yağlamak için sıvı gres kullanırdım zamanı dolunca sıvı gresi temizlemek için gaz yağı kullanırdım ışıl ışıl tertemiz yapardı.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Sıvı gresi nerede kullandığınızı ya da nereden temizlemeye çalıştığınızı bilmiyorum ama gaz yağı kesinlikle temizler zincir yağlamak için sıvı gres kullanırdım zamanı dolunca sıvı gresi temizlemek için gaz yağı kullanırdım ışıl ışıl tertemiz yapardı.
Hem plastik aksamda kolçak mekanizmasının kenarlarında ve kapı aralarında ki mekanizmalardan akan yerlerde oluştu kaporta boyalı aksamda belki olabilir dediğiniz ama plastik aksamda olucağını sanmıyorum