Hızlı Soru - Cevap

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar suni deri ve gerçek deri lerde temizleme ve koruma ürünlerinde hangi ürünleri tercih etmeliyiz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Adam’s ürünlerini nereden bulabiliriz? En son sinirlenip tire shine ve uygulama pedini amazondan almıştım, kargo vs dahil 260 tl vermiştim :) özellikle interior detailer ürününğ denemiştim çok beğenmiştim

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar seramik kaplamalı araç için kış şartlarında ön yıkama köpüğü ne önerirsiniz? Valet pro pH natural kullanıyorum ama çift kovaya geçtiğimde su simsiyah oluyor. Valet pro advanced natural veya flowey kullanabilir miyim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar seramik kaplamalı araç için kış şartlarında ön yıkama köpüğü ne önerirsiniz? Valet pro pH natural kullanıyorum ama çift kovaya geçtiğimde su simsiyah oluyor. Valet pro advanced natural veya flowey kullanabilir miyim
Kullanabilirsiniz. Ben ansf kullanıyorum 1:20 yapın memnun kalırsınız. Flowey de olur fark etmez

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ev13 bi tık daha iyi yazılmıştı ansf ye göre önceki yorumlarda. Formula 1 de ansf den biraz daha soft incelemelere göre

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Adam’s ürünlerini nereden bulabiliriz? En son sinirlenip tire shine ve uygulama pedini amazondan almıştım, kargo vs dahil 260 tl vermiştim :) özellikle interior detailer ürününğ denemiştim çok beğenmiştim
Detail box a bakın bir orada satılıyordu en son

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Tavan temizliğinde önereceğiniz köpük türü temizleyiciler nelerdir acaba
Ben Autoglym Hi Foam kullanmıştım forumda paylaşmıştım uygulamayı memnun kaldım. Kampanyadan almıştım uyguna gelmişti ama şimdi pek değil sanırsam. 1 şişe tavana yetmişti az bir şey de artmıştı çok kirli yerleri iki kat geçmiştim. Dby detailing uygulamalarından görerek sorarak karar kılmıştım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
maalesef orada da elde kalanlar var, yeni ürün getirmiyorlar.
Fiyattan dolayı diyor herkes ama anlamadığım konu; Yurt dışı satış fiyatları meguiars ile hemen hemen aynı. Bu marka gelirken Adam's neden gelmiyor :(
Tercih edilmiyor olabilir. Bu markanın ürünleri daha önceleri geliyordu.

TemizlikMadeni

Firma Yetkilisi
Üye
İl
izmir
11 litreli koch gs 260 tl

1 Litresi 23 tl gibi bir fiyata denk geliyor.

ama siteye bölünmüş ürün sorduğumda 1 lt gs 50 tl diyor

Herşeye dahil kargo şise filan 30 tl olsun
1 Litre üründen 20 tl kazanıyor buda 11 litreden 220 tl yapar

yani işin kısacası 11 litre 260 tl olan üründen 220 tl kazanmış oluyorlar.

Bu yüzden yasak gelmiş olabilir.

Yüzde yüz kar yapılıyor

Bu şekilde üreticinin asıl kar ettikleri hazır 1 lt olan paketleri satılmıyor.
Bu yüzden üretici firma zarar ediyor olabilir.

birde bu fiyatlar 260 tl olan satış fiyatı üzerinden hesaplanmış olan kısmı
belkide 11 litre 200 tl civarlarında onlara geliyor olabilir

Ben böyle düşündüm doğrumudur bilmiyorum.
Karar Koch Chemie Almanyanın kararıdır. Tüm dünyada Koch Chemie Orjinal kendi ürettikleri ürünlerinin dışında başka bir ambalaj görmek istemiyorlar. İnternet satışını yasaklamaları da bu sebeple çünkü tüm dünyada görülebiliyor...zaten bu olayı dünyada sadece biz yapıyoruz yani türkiye, sebebi kötü ekonomi yüksek fiyatlar...

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karar Koch Chemie Almanyanın kararıdır. Tüm dünyada Koch Chemie Orjinal kendi ürettikleri ürünlerinin dışında başka bir ambalaj görmek istemiyorlar. İnternet satışını yasaklamaları da bu sebeple çünkü tüm dünyada görülebiliyor...zaten bu olayı dünyada sadece biz yapıyoruz yani türkiye, sebebi kötü ekonomi yüksek fiyatlar...
Adam's ürünleri artık neden gelmiyor acaba? yurt dışı rakamlara baktığımızda diğer markalardan pek farkı yok

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Dediğinizde haklısınız ekonomi sorunu var ve ürünler pahalı geliyor bölünmüş ürün satmakta haklısınız. Bölünmüş ürün sattığınız içinde teşekkür ederim kendi adıma .bir öğrenci olarak bana daha ekonomik geliyor.
birde Koch Chemie Türkiyeye sormuştum neden bölünmüş ürün satmıyorsunuz diye ürünlerinin kalitesi düşmemesi için bölünmüş ürün satmadıklarını söylemişlerdi çünkü herkes yapmasada sulandıran firmaların olduğu ve ürünün kalitesinin düştüğünü ve markaya zarar verdiğini söylemişti
yanlış anlamayın sadece genel konuşuyorum siz sulandırmasanız bile illa sulandıranlar olmuş bu yüzdende yasak getirildiğini söyledi.
Tabi bu işi hakkınla yapanlar olduğunu kadar tek tük yapmayanlar çıkabiliyor. Yorumunuzla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:

TemizlikMadeni

Firma Yetkilisi
Üye
İl
izmir
Dediğinizde haklısınız ekonomi sorunu var ve ürünler pahalı geliyor bölünmüş ürün satmakta haklısınız. Bölünmüş ürün sattığınız içinde teşekkür ederim kendi adıma bir şey öğrenci olarak bana daha ekonomik geliyor.
birde Koch Chemie Türkiyeye sormuştum neden bölünmüş ürün satmıyorsunuz diye ürünlerinin kalitesi düşmemesi için bölünmüş ürün satmadıklarını söylemişlerdi çünkü herkes yapmasada sulandıran firmaların olduğu ve ürünün kalitesinin düştüğünü ve markaya zarar verdiğini söylemişti
yanlış anlamayın sadece genel konuşuyorum siz sulandırmasanız bile illa sulandıranlar olmuş bu yüzdende yasak getirildiğini söyledi.
Tabi bu işi hakkınla yapanlar olduğunu kadar tek tük yapmayanlar çıkabiliyor. Yorumunuzla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim
sulandırılmasa bile ambalaj olarak görüntü olarak hiçbir markanın istediği bir şey değil.. Kendi standartlarının çok altında bir uygulama söz konusu fiyat uygunluğu olarakta kullanılan şişeler ve sprey başlıkları da hiçbir markanın kalitesinde değil dolayısıyla haksız bulmuyoruz...

TemizlikMadeni

Firma Yetkilisi
Üye
İl
izmir
Adam's ürünleri artık neden gelmiyor acaba? yurt dışı rakamlara baktığımızda diğer markalardan pek farkı yok
ama gelince var... O fiyatlarla bu piyasada satışı zor bir marka...Getirmekte ciddi bir yatırım Adam's Türkiye piyasasında bu riski göze aldıracak bir marka değil maalesef

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Tekrardan merhaba,

Siz değerli arkadaşların tavsiyeleri ile Hızlı cila için koch-Chemie pw / Apc için koch-chemie green star aldım.

İlk defa konsantre ürün aldım ve ilk defanın verdiği acemilik ile ürünleri ilk sefer fazla koymuş koyabilirim:)

Pw için 500 ml'lik kutuya 10 ml pw koyup su ile tamamladım.
GS için 500 ml'lik kutuya 100 ml ürün koyup su ile tamamladım.

Buradaki oranlarda bir fazlalık yada eksiklik varmı? GS için çok agrasif bir temizlik beklemiyorum. Ayda 1 yada haftada 1 defa araç içi temizlikte kullanmayı planlıyorum en zararsız oran nedir ?

Elimdeki şişeleri değerlendirdim:) Citrus'a hızlı cilayi / Polytop'a apc yi koydum. Bu arada lastik parlatıcısı tavsiyesi isteyen olur ise carpex bu konuda tek favorim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Tekrardan merhaba,

Siz değerli arkadaşların tavsiyeleri ile Hızlı cila için koch-Chemie pw / Apc için koch-chemie green star aldım.

İlk defa konsantre ürün aldım ve ilk defanın verdiği acemilik ile ürünleri ilk sefer fazla koymuş koyabilirim:)

Buradaki oranlarda bir fazlalık yada eksiklik varmı? GS için çok agrasif bir temizlik beklemiyorum. Ayda 1 yada haftada 1 defa araç içi temizlikte kullanmayı planlıyorum en zararsız oran nedir ?

Elimdeki şişeleri değerlendirdim:) Citrus'a hızlı cilayi / Polytop'a apc yi koydum. Bu arada lastik parlatıcısı tavsiyesi isteyen olur ise carpex bu konuda tek favorim.
Koch pw yi kullanacağınız zaman sulandırın yoksa etkisini yitirebilir ve çökme yapabilir o ürün diğerleri için sorun değil ama koch pw nin öyle kötü bir özelliği var

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tekrardan merhaba,

@Ozgur_gs_91 Hocamin dedigi gibi pw yi hazir halde bekletmeyin. Orani iyi. Ben 2 litre 30 ml kullaniyorum.

Gs ise 1:4 orana denk geliyor biraz sert. Ic mekan icin 1:10 yeterlidir.

@Shirb13 sık kullanıyor daha iyi yorum yapacaktir.