Hızlı Soru - Cevap

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #5,581
@murat_kurt ne marka uyguladınız? Sio2 destekli üründen ziyade düzenli pH nötr şampuan ile yıkama şart. Uygulamayı yapan yer acaba kötü bir ürün kullandığından mı böyle bir destekleme önerdi diye düşündüm.
Murat hocam, Kasım ayında aracıma Tac System Quartz Shine uygulaması yapıldı.. Uygulama süreci 4 gün sürdü.. Gerçekten yapılan iş ve işçilik açısından çok memnunum.. Sonrasında 3 defa aracımı ph nötr şampuanlar ile ön yıkama ve çift kova yöntemiyle yıkadım.. Yıkama sonrası Pw uygulayıp blue marlin ile kuruladım..

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İyi akşamlar.. Aracıma Seramik Uygulaması yaptırdığım arkadaş, 3-4 ay aralıklar ile uygulanacak SiO2 içerikli spray ürünlerinin faydası olacağını söylemişti.. Aşağıdaki seçenekler veya alternatif ürünler için tavsiyeleriniz ne olur.. Teşekkürler..
  • Nanolex SiFinish 200 ml.
  • Gyeon Q2M Cure 100 ml.
  • Tac System Quartz Max 100 ml.
  • Meguiar's Hybrid Seramik Wax 768 ml.
Nanolex SiFinish hidrofobisi çok geride kalır. Meguiars zahmetli olur. Cure ve tac system kalıyor geriye.
Şöyle söyleleyim, cure ve quartz maxı uzun süre kullandım, hatta cure üzerinde sulandırma oranları deneyip panel panel gözlemledim dilerseniz yıkama konularımda hepsi mevcut. Yine de yazayım:

Cure yarı yarıya sulandırın, quartz maxı sek kullanın.

Uygulama kolaylığı quartz max

Parlaklık olayı enteresan, cure da koyultma olayı var. Kısaca sonucu söyleyeyim uzatmadan. Araba renginiz beyaz yada açık bir renkse cure kullanın, koyu renkse quartz max. Quartz maxın glossmeterda daha yüksek sonuç verdiğini biliyorum, ancak açık renge cure daha uygun.

Toz çekme açık ara cure daha fazla.

Dayanım olarak quartz max iki kat daha dayanıklı

Tavsiyem renginize göre karar verin.
Bir de uygulama merkezleri söylemez ben size söyleyeyim, sonradan uyguladıkları bu ürünler seramiği daha iyi hale getirmez. Üzerinde geçici tabaka yapar sadece. Seramiğe bakım yapamazsınız :) bilginiz olsun. Kullandığınız seramik güzel seçim olmuş 8 ay gözlemleme imkanım oldu. Parlaklığı çok iyidir

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@SubaruOutback, @Berkay, arkadaşlar meg, in kullanım zorluğuna ben pek katılmıyorum söyleki ben geçen gün bir araca merakımdan (artık dayanamadım alalı neredeyse yıl olacak) kullandım, öyle aman aman bir vaktimi almadı, ıslak araca sıktım, mikrofiber pad ile iyice yayıp yedirdim, ilk başlarda iki fıs pad e de sıktım, birkaç panel sonra buna da gerek kalmıyor nitekim pad ürüne doyuyor zaten sonrasında su tutup kuruladım. Fazladan en fazla 5 dk almıştır diye düşünüyorum.

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
@Berkay, hocam, Tavsiyelerini için teşekkür ederim.. Aracım beyaz renk.. Cure ile devam o zaman.. Dayanım ve parlaklık konusunda 1:1 sulandırma eksi yönde bir fark yaratmayacaksa daha da verimli hale getiriyor.. Tekrar teşekkürler..

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
@onurçiko, hocam.. Meguiar's Hybrid Seramik Wax için izlediğim videolarda da, dediğiniz gibi çok kolay görünüyor uygulaması.. Üstelik 768 ml. olması diğer ürünlere göre daha cazip yapıyor bu ürünü.. Ancak ustaların dediği gibi diğer ürünlerden içerik olarak farklı bir ürün ise o tarafını bilemiyorum.. Benim amacım, 3-4 yıkamada bir aracıma faydası olabilecek bir ürün kullanmak.. Aslında her yıkamada ya bsd, ya Gyeon Wetcoat, ya da pw uyguluyorum zaten.. :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@SubaruOutback, @Berkay, arkadaşlar meg, in kullanım zorluğuna ben pek katılmıyorum söyleki ben geçen gün bir araca merakımdan (artık dayanamadım alalı neredeyse yıl olacak) kullandım, öyle aman aman bir vaktimi almadı, ıslak araca sıktım, mikrofiber pad ile iyice yayıp yedirdim, ilk başlarda iki fıs pad e de sıktım, birkaç panel sonra buna da gerek kalmıyor nitekim pad ürüne doyuyor zaten sonrasında su tutup kuruladım. Fazladan en fazla 5 dk almıştır diye düşünüyorum.
Valla ıslakken pedle uygulamak aklıma gelmedi inan ki. Biraz bulaşık bir şey olduğu için daha zahmetli olduğunu söyledim :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay, hocam, Tavsiyelerini için teşekkür ederim.. Aracım beyaz renk.. Cure ile devam o zaman.. Dayanım ve parlaklık konusunda 1:1 sulandırma eksi yönde bir fark yaratmayacaksa daha da verimli hale getiriyor.. Tekrar teşekkürler..
Bende 3 aydır wet coat ve cure kombinini kullanıyorum.Cure yi 1:1 sulandırdim Berkayın tavsiyesi ile.. sonuç harika ..ben kuru arabaya uyguluyorum.önce beze 3 fıs sıkıp bezi yumuşatıyorum sonra her panele bir fıs..burada asıl önemli nokta iyi kurulamak..yoksa çok toz tutuyor..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko, hocam.. Meguiar's Hybrid Seramik Wax için izlediğim videolarda da, dediğiniz gibi çok kolay görünüyor uygulaması.. Üstelik 768 ml. olması diğer ürünlere göre daha cazip yapıyor bu ürünü.. Ancak ustaların dediği gibi diğer ürünlerden içerik olarak farklı bir ürün ise o tarafını bilemiyorum.. Benim amacım, 3-4 yıkamada bir aracıma faydası olabilecek bir ürün kullanmak.. Aslında her yıkamada ya bsd, ya Gyeon Wetcoat, ya da pw uyguluyorum zaten.. :)
Aslında halihazırda kullandığınız ürünlerde çok güzel ürünlermiş, ama değişiklik ve değişik ürünler kullanmak çok daha zevkli tabiiki.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Eksi yanı yok dayanım bile hemen hemen aynı. Hatta toz tutması azalıyor silmesi de kolaylaşıyor

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba, malum yeniyim ve bazı şeyler için sanırım aceleci davranıyorum. Yazılarınızı ve uygulamarınızı gördükçe içimdeki heves her geçen gün artıyor :)

Aracımın dışındaki plastikler çok gözönünde, çok büyük ve yıkasamda anında lekeleri kusuyor. Biraz araştırma yaparken VP Classic Protectant'ın fiyatının indirimli olduğunu gördüm. Detailboxta şuanki fiyatı 60 lira. Kullananlar memnun mu, yoksa önerebileceğiniz f/p ürünü var mı? (AF Spritz alıcaktım torpido ve iç plastik bakımı için, VP Classic Protectant'ı da sanırım iç bakımda kullanabiliyormuşuz aynı görevi mi yapıyorlar?)

Aynı sorum cam temizleyici için de geçerli. Ben hep bimden cam sil alıp kullanıyordum sanırım alkollü olduğu için zararları varmış. VP Glass Cleaner da aynı şekilde indirimde fiyatı da 40 lira. Bu iki ürün de diğer sitelere göre baya uygun fiyatlı şuan. Görüşlerini ve önerilerinizi bekliyorum

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar merhaba, malum yeniyim ve bazı şeyler için sanırım aceleci davranıyorum. Yazılarınızı ve uygulamarınızı gördükçe içimdeki heves her geçen gün artıyor :)

Aracımın dışındaki plastikler çok gözönünde, çok büyük ve yıkasamda anında lekeleri kusuyor. Biraz araştırma yaparken VP Classic Protectant'ın fiyatının indirimli olduğunu gördüm. Detailboxta şuanki fiyatı 60 lira. Kullananlar memnun mu, yoksa önerebileceğiniz f/p ürünü var mı? (AF Spritz alıcaktım torpido ve iç plastik bakımı için, VP Classic Protectant'ı da sanırım iç bakımda kullanabiliyormuşuz aynı görevi mi yapıyorlar?)

Aynı sorum cam temizleyici için de geçerli. Ben hep bimden cam sil alıp kullanıyordum sanırım alkollü olduğu için zararları varmış. VP Glass Cleaner da aynı şekilde indirimde fiyatı da 40 lira. Bu iki ürün de diğer sitelere göre baya uygun fiyatlı şuan. Görüşlerini ve önerilerinizi bekliyorum
Plastiklerin kusuyor olması büyük ihtimalle aşırı derecede deformasyona uğradığındandır. Oranı biraz sert ayarlanmış degreaserle temizledikten sonra M700 tiner yahut ipa ile üzerinden geçerseniz daha iyi temizlenmiş olur.

Vp protectant dayanımı, parlaklığı nedir bilmiyorum ama görünene göre ve iç aksamda da kullanılınabildiğine göre hepsi bir arada tarzında bir ürün. Dış aksam için koch pss yada koch nmpc tavsiye ederim.

Bahsettiğim şekilde temizlenen plastik aksama bu iki üründen istediğinizi uyguladığınızda tekrar kusma yapmayacaktır ve istenilen simsiyah görüntüyü sağlayacaktır. Parça kalitesinden dolayı boyasında malzemesinde bir deforme varsa bu işlemler istenen o tam performansı vermeyecektir.

Saf alkol dahi kullansanız camınıza zarar vermeyecektir. Nitekim piyasada bulunan aşırı dandik olanları hariç cam filmine bile zarar vermez. Marketlerde bulunan camsillerin içindeki alkol oranı en fazla %15 tir ve bu rakamı büyük marketlerdeki pahalı camsillerde anca görürüz. Genel kanaat olarak ipa 1:1 oranında saf suyla sulandırılıp kullanılır. Lakin direk ipayıda kullanmanız israftan başka bir sakınca doğurmaz.

Eğerki camınızın iç kısmında buğu önleyici, dış kısmında yağmur kaydırıcı türevi ürünler uygulanmışsa evet bu ürünlere ipa zarar verecektir. Ama camınıza etkisi sadece temizliktir.

Gemisi, yatı, katı olan bir arkadaşımız varsa akrilik camlarda ipanın etkisi hakkındaki fikirlerini paylaşsa çok iyi olur zira bende akrilik camdaki etkisini merak edenlerdenim

İyi detaylar dilerim

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

M700 yüzey temizleme tineri edinin, yüzeyi iyice temizleyin bununla. Ondan sonra koruyucu kullanabilirsiniz. Ama ufak alanda deneme yapmadan tüm alanda kullanmayınız. Valet pro cam temizleyiciyide almayın hem kokusu kötü hemde işe yaramıyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Otoparkta duvara sabitleyerek kullanabileceğim kilitli bir dolap arıyorum. Aranızda satan, alan, tavsiyesi olan varsa duymak isterim.

K5 EU yıkama makinem var, bunu içine rahatlıkla sığdırabilmeliyim, ekstra kovalar, hortumlar ve klasik detay malzemelerini de alabilmesin için hem raflı hem de askılı bir model bakınıyorum, yani biraz derin bir dolap olmalı. Çelik ya da plastik fark etmez.

Yeni eve taşınıyorum ve evde malzemelere yer yok :( ama çok şükür kapalı otoparktaki yerim çok rahat, bir dolap koyabilecek kadar ekstra yerim de var. Gerçi yönetimden izin almadım ama sorun etmezler diye düşünüyorum, en kötü bu dolabı balkonda değerlendireceğim.

Kendimce şu modeli buldum ama tavsiyeye gerçekten ihtiyacım var.

ÇOK AMAÇLI TEMİZLİK DOLAPLARI İMALATTAN KAPIDA ÖDE DOĞUŞ ÇELİK - Dosya Dolabı İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 783756976

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben benim yeni araca
Slopes heavy cut atmıştım. Üstübe wax.
şimdi parlaklık sıfır hare vs. için menzerna 2 ve 3 atmak istiyorum.
menzerna 2500 ve 3800 yeterli olur mu araya 3000 atmaya gerek varmı?Bunların öncesinde tabi iron yapıcam, yapmamıştım. Kile gerek var mı yine sizce?

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Ben benim yeni araca
Slopes heavy cut atmıştım. Üstübe wax.
şimdi parlaklık sıfır hare vs. için menzerna 2 ve 3 atmak istiyorum.
menzerna 2500 ve 3800 yeterli olur mu araya 3000 atmaya gerek varmı?Bunların öncesinde tabi iron yapıcam, yapmamıştım. Kile gerek var mı yine sizce?
3000 e gerek yok 2500-3800 yeterlidir.Direk 3800 de yapabilirsiniz ben bazı uygulamalarda 2 aşama yapıyorum.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Üzerindeki waxı sökmeye iron yeterli olur mu peki? Kil yapsak mı yine de teşekkürler
Bence kil yaparak arabayı boş yere çizme,eğer elinde kil bezi falan varsa soft olduğu için yapılabilir ama waxı sökmek için prill,bilberry,apc gibi şeylerden destek almanı öneririm.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence kil yaparak arabayı boş yere çizme,eğer elinde kil bezi falan varsa soft olduğu için yapılabilir ama waxı sökmek için prill,bilberry,apc gibi şeylerden destek almanı öneririm.
ekleme: bu 2500 ve 3800 ü rupes ile yapıcaz. Fnishing sarı ped ilemi yapalım?
Kusura bakmayın sonradan ekleme yaptım görmediniz sanırım