Hızlı Soru - Cevap

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #5,701
Arkadaşlar merhaba,benzinlekte çift kova ile araç yıkan birisiyim.Aracımı yıkadıktan sonra silmek için çok zaman ve çaba harcıyorum.Bu havludan almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? Yada bu iş için ne almalıyım?
Forumda wizard of gloss,Klin Korea satanlar oluyor onlardan almanızı tavsiye ederim.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,benzinlekte çift kova ile araç yıkan birisiyim.Aracımı yıkadıktan sonra silmek için çok zaman ve çaba harcıyorum.Bu havludan almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? Yada bu iş için ne almalıyım?
Aynı sitede twisted pile ürünler var alıp kullanabilirsiniz

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
@MoonDance Emre hocamda kampanya yapmıştı mesela koca şampuanı alırsanız, ki kullanıyorsunuz güzel olur, yanında twisted havlu 90 liraya geliyor çok uygun.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu fiyatlara kesinlikle twisted pile alın derim. Hani bez Bi kere alınıyor sonuçta ve bana kalırsa araç yıkama sırasında en fazla yoran kısım. Twisted bez ile bu yorgunluk ciddi anlamda çeyreğe iniyor diyebilirim :) çevredeki meraklı gözlerin bakıp bakıp "Vay yauwww bu nası sildi arabayı tuttu çekti çekti hop bitti, ne leke ne iz kaldı. Hemşehrim ne beziymiş bu?" diyerek size sokulmaları da cabası :D

emre16emre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Emre kardeşim merhaba seninle daha önceden whatsaptan konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam, ben altınova mahallesinde iş yerimi açtım hobiden işe döndürdüm bu işi, yapabileceğim bir şey varsa ben yardımcı olabilirim elimden gelen her konuda :)
reis neredesin sen ya numaran gitti benden çok iyi oldu valla dönüş yapman :D

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tek kurulama havlunuz bu olacaksa almayın derim, twisted bir havlu ile işiniz çok daha güvenli, kolay ve hızlı olacaktır. Arkadaşların söylediği gibi şuan alternatifler çok.

@MoonDance Emre Hocam'da güzel kampanya var. @SuperClean foruma özel %10 indirim yaptı, konusu var.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
koch nano magicplaststar ı kullandım güzel ürün PSS e silikon bazlı diye biliyorum.
Hatta instagram sayfamda videosu var izleyebilirsin korayyozcann

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
arkadaşların dediği gibi bez önemli ama benim tavsiyem size yumuşak silikon su çekme aparatları var 35-40 tl arası onla guzel çekince suyu zaten silmeye pek yer kalmıyor. 2 aydır kullanıyorum cok memnunum bezden de tasarruf ediyorsunuz :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
yumuşak silikon ürün nasıl bir zararı olabilir.
Ürün tek başına tabi ki zararlı değil, bir maddenin bir madde üzerinde çizik bırakabilmesi için ondan daha sert olması gerekir, silikon sertleşmiş verniği tek başına çizmez ama vernikte kalan parçaları içine hapsetmediği sadece taşıdığı için boylu boyunca gözle göremeyeceğiniz çizikler bırakır. Işık altında bir süre sonra bu çizikleri fark edersiniz.

Kaliteli bir bez ise bu kirleri içine hapseder, sürtünmesi daha azdır, kesinlikle daha yumuşaktır. Hesabını siz yapın.

Ben asla ve asla cam haricinde o silikon çek çekleri kullanmam.

Ek: Tabi ki bezlerde de basınç uygulanırsa o risk var. Bu nedenle de twistedlar ile at ve çek yapmaya gayret ediyoruz.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadas aciklamayi yapmis. Bende bilmiyordum nedeni . Ogrendigim iyi oldu . Peki ustunde cizecek birsey yoksa bu tertemiz araba da zarar vermez diyebilir miyiz ?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadas aciklamayi yapmis. Bende bilmiyordum nedeni . Ogrendigim iyi oldu . Peki ustunde cizecek birsey yoksa bu tertemiz araba da zarar vermez diyebilir miyiz ?
Tertemiz araba demek polisaj öncesi tüm hazırlıkları yapılmış araba demekse bilemiyorum, yine kenarı gelir bir yeri gelir çizme riski olur.

Ben zarar vermez diyemem hiçbir şekilde, çünkü arabaya en güvenli bez ile bile her temas bir risktir.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bi kaç gün önce Gyeon Silk Dryer (50x55 cm) almıştım, henüz denemedim fakat gözüme baya bi küçük geldi. (Daha önce hiç beze bu kadar para vermediğim için yıkama sonra standart 2 bez ile kurulama yapıyordum tabii :) )

Neyse.. Bu ebat sanırım aracıma yetmeyecek bu yüzden 70x90 olan ebadıyla değişim yapmayı düşünüyordum. Değişim yerine iade yapıp Twist mi alsam, yoksa Gyeon Silk Dryer'a devam mı edeyim?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bi kaç gün önce Gyeon Silk Dryer (50x55 cm) almıştım, henüz denemedim fakat gözüme baya bi küçük geldi. (Daha önce hiç beze bu kadar para vermediğim için yıkama sonra standart 2 bez ile kurulama yapıyordum tabii :) )

Neyse.. Bu ebat sanırım aracıma yetmeyecek bu yüzden 70x90 olan ebadıyla değişim yapmayı düşünüyordum. Değişim yerine iade yapıp Twist mi alsam, yoksa Gyeon Silk Dryer'a devam mı edeyim?
Arkadaşım, benim aracım i20. Gyeon silk dryer 50 x 55 tek başına işimi çözüyor genelde. Şunu eklemekte fayda var aracımda çoğunlukla hızlı cila olduğu için genelde su tutmuyordu. Bununla birlikte etek altı diye tabir edeceğimiz yerleri hep farklı daha kalitesiz bir bezle geçiyordum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Siz onu bagajdan alana kadar bile arabaya toz konuyor. Silikonun arasında kalan her şeyin arabayı çizme riski var.
Wax bezleri de yumuşacık peluş gibi değil mi? Pasta kalıntısını silerken nasıl çiziliyor peki?
Bu işin yöntemi iyi bir bezi at çek yaparak kurulamak. Tercihen twisted pile.

Yukarıda açıklamaya çalıştığım gibi temiz olduğundan emin olmak çok zor. Zamanla bu silikonda da pütürlenmeler oluşuyor, bir şeyler yapışıyor. ilk bir kaç kullanımda pek zarar vermese de sonradan illaki aşırı çizmeye başlayacak. Benim bagajda da var, kar olursa camı temizlemek için kullanıyorum. Çöpe de atmış olabilirim gerçi

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul

Alın purestar yeni gelen malzemelerden ya da wizard of gloss blue marlin, eforsuz araç kurulayın :)

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
Araç yüzeyinde bir kum tanesi bile kalsa silikon aparatla suyu çekerken o kumu boya yüzeyinde sürükleyerek çizersiniz.

Uzun Tüylü bezlerin kullanilma amacı kum vs . yüzeyi çizen metaryelleri bünyesine almasıdır.

Kum bezin tüyleri arasinda kalir ve boya yüzeyine temas etmez.

Bu sebepten yıkamacılarda kullanilan aparatlari , deterjanlari hatta bezleri kullanmayin.

Mahalle arası yıkamacılar doğal olarak en hizli sekilde ve en ekonomik biçimde araç yikamak amacındadırlar.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım detailing işine merak sardı Ve bana şu soruyu sordu; “Bu işi hobi olarak yapan birinin stoklarında hangi ürünler olmalı” (Örn. Hızlı cila , cam temizleyici vs) şeklinde maddeler istiyor anladığım kadarıyla. fikirlerinizi belirtirseniz ekran görüntüsü alıp göndereceğim:D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım detailing işine merak sardı Ve bana şu soruyu sordu; “Bu işi hobi olarak yapan birinin stoklarında hangi ürünler olmalı” (Örn. Hızlı cila , cam temizleyici vs) şeklinde maddeler istiyor anladığım kadarıyla. fikirlerinizi belirtirseniz ekran görüntüsü alıp göndereceğim:D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence kendisi direk foruma üye olursa daha iyi olur.