Hızlı Soru - Cevap

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,821
Arkadaşlar bir soru sorayım. Haftalık temizliklerinizde apc ile araç torpidosu vs temizliği yapıyor musunuz? Eğer yapıyorsanız UV koruması Protectant vb yapıyor müsünüz? Bunu da yaptınız diyelim bir dahaki temizlikte tekrar APC ile torpido temizliği yapıyor musunuz? Bu işlemlerin sürekli olması torpidoyu iç trimleri yorar mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İç plastiklerde apc kullanımı iyi birşey değil. Kısa vadede sorun yaratmasa bile uzun vadede beyazlatabilir, soldurabilir. Haftalık temizliklerde nemli bez veya kokpit için üretilmiş ürünler( Autofinesse Spritz veya Sonax'ın ürünleri gibi) yeterli gelir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar bir soru sorayım. Haftalık temizliklerinizde apc ile araç torpidosu vs temizliği yapıyor musunuz? Eğer yapıyorsanız UV koruması Protectant vb yapıyor müsünüz? Bunu da yaptınız diyelim bir dahaki temizlikte tekrar APC ile torpido temizliği yapıyor musunuz? Bu işlemlerin sürekli olması torpidoyu iç trimleri yorar mı?

Aracın kullanım durumuna göre sende 1 veya 2 kere apc ile genel temizlik yapılabilir. Fazlasını önermiyorum çünkü apc de temizleyici kimyasallar var. Zamanla plastik aksamlara zarar verebilir. Haftalık temizliklerde @Emre Mert in de dediği gibi AutoFinesse spritz ve Sonax mat effect kullanılabilir.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
@TarıkZS ben apc den ziyade plastikler için üretilmiş temizleyiciler öneririm sonax misal kullandım zararını görmedim şimdi flowey kullanıyorum çok memnunum ayrıca nanolex interrior cleaner denenmeyi düşünüyorum

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
2 seferdir ufs kuzulu sarı olan :D eldiven alıyorum ama yırtılıyor , belki eldiven kusurlu belki ben kullanamıyorum tavsiye edebileceginiz başka bi eldiven varmı ?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
2 seferdir ufs kuzulu sarı olan :D eldiven alıyorum ama yırtılıyor , belki eldiven kusurlu belki ben kullanamıyorum tavsiye edebileceginiz başka bi eldiven varmı ?
Bgn aldım sağlam ve uzun ömürlü olduğu için araştırdım kullananlar bu şekilde yorum yapmışlar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
@TarıkZS ben apc den ziyade plastikler için üretilmiş temizleyiciler öneririm sonax misal kullandım zararını görmedim şimdi flowey kullanıyorum çok memnunum ayrıca nanolex interrior cleaner denenmeyi düşünüyorum
Ben galon şeklinde almayı düşünüyorum bu şekilde hangi İnterior detailer önerirsiniz?

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Aracın kullanım durumuna göre sende 1 veya 2 kere apc ile genel temizlik yapılabilir. Fazlasını önermiyorum çünkü apc de temizleyici kimyasallar var. Zamanla plastik aksamlara zarar verebilir. Haftalık temizliklerde @Emre Mert in de dediği gibi AutoFinesse spritz ve Sonax mat effect kullanılabilir.
APC kullanırken de 1:10 şeklinde uyguluyordum ama yine de içim rahat etmedi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Bgn aldım sağlam ve uzun ömürlü olduğu için araştırdım kullananlar bu şekilde yorum yapmışlar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aliexpress'ten muadilini alsaydınız keşke. Ben uzun zamandır kullanıyorum bir sıkıntı yok. @onurçiko daha fazla kullanıyor. Kendisine de sormak lazım. Bu paraya 7 tane alıp her panelde ayrı eldiven kullanabilirsiniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende aliexpress gyeon çakması var tane eldiven. 2 tane gojo vardı 2 tane de tek taraflı sentetik yün olanlardan var 1 tane de mikrofiber bez tarzında olan eldivenlerden var.. En sevdiğim lucallan mağzasında satılan çakma gyeon eldivenler. Parasına göre bence çok iyiler. Bence 100 TL burdaki eldivenlere vermeyin :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçen Habertürk de FATİH ALTAYLIDA üç tane profesör vardı kargo yoluyla virüsün ayakta kalma ihtimali yok diyorlardı.
Coronavirus zarflı bir virüs çeşididir yani dış ortam şartlarına kuru havaya 15 dk güneşte beklemeye dayanamaz ölür katı ürün alıyorsanız korkmayın ıslak mendille silin(aslında gerek yok da) kullanın
Ayrıca bir bilgi vereyim Coronavirüs Çin ırkı dışında kimseyi öldürmüyor ölenlerin hepsi Çinli. İçiniz rahat olsun:)

Noter

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar, geçen otobanda giderken ön cama bir taş geldi, camda çatlama, kırık falan yok, parmak ucu kadar bir iz yaptı camda, yüzeysel bir iz bu izi ince pasta ile bezle silsem giderebilirmiyim, yada hangi ürünü tavsiye edersiniz? İnternette arattığımda selenyum oksit diye bir toz var o işe yarar mı?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Arkadaşlar, geçen otobanda giderken ön cama bir taş geldi, camda çatlama, kırık falan yok, parmak ucu kadar bir iz yaptı camda, yüzeysel bir iz bu izi ince pasta ile bezle silsem giderebilirmiyim, yada hangi ürünü tavsiye edersiniz? İnternette arattığımda selenyum oksit diye bir toz var o işe yarar mı?
Seryum oksit camdaki kılcal çizikler için yararlı olur. Eğer derin bir şeyse fayda sağlamaz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Seryum oksit ile ilgili bilgilendirmeyi @Murat abi yapmış. Ek olarak çizdirme ile insanları kandırıyorlar. Yani mevcut çatlağın etrafını elmas ile çizip çatlağın ilerlemesi durduruluyor diyorlar. Şimdiye kadar yaptırıp da çatlağı durduran kimse görmedim. Bilginiz olsun.

Noter

Çaylak Detaycı
Üye
Seryum oksit ile ilgili bilgilendirmeyi @Murat abi yapmış. Ek olarak çizdirme ile insanları kandırıyorlar. Yani mevcut çatlağın etrafını elmas ile çizip çatlağın ilerlemesi durduruluyor diyorlar. Şimdiye kadar yaptırıp da çatlağı durduran kimse görmedim. Bilginiz olsun.
Teşekkürler, çatlak yok, derin olmayan minik mi taş sürtme izi var sadece.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
APC kullanırken de 1:10 şeklinde uyguluyordum ama yine de içim rahat etmedi

Apc temizliğini yılda 2-3 kez ancak yapıyorum. Koruma ürününü 3-4 yıkamada bir her yıkama sonrası milrofiber bezi kireçsiz arıtma suyuyla yıkayıp iyice sıkıp suyunu alarak onunla temizleme yapıyorum.

DENİZLİ

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Apc temizliğini yılda 2-3 kez ancak yapıyorum. Koruma ürününü 3-4 yıkamada bir her yıkama sonrası milrofiber bezi kireçsiz arıtma suyuyla yıkayıp iyice sıkıp suyunu alarak onunla temizleme yapıyorum.

DENİZLİ
Hocam korumanın üzerine nemli bezle geçince koruma gitmiyor mu

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nokta şeklinde benim camda da var iki senedir sabit sıkıntı çıkartmadı bende araştırmıştım cam tamir kiti var onunla bariz şekilde tamir edilebildiğini izlemiştim bi araştırın isterseniz

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Camla uğraşmak zor, ufak ufak camda benim araçtada bir dünya iz var senede bir cam pastası geçiyorum gitmeselerde görünümleri azalıyor