Hızlı Soru - Cevap

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #5,941
Arkadaşlar araç yıkama tavsiyeleri isteyen olursa linki tıklayabilir:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Parlatanadamlara uzun zamandır beklediğim cg hydro slick seramik wax gelmiş ama fiyatı tahmin ettiğimden yüksek. =/ Bölünmüş olarak almak isteyen olursa lütfen yazsın. . =)
Ben ürünü ve fiyatı göremedim p.tesi stoklarina gireceğini okudum.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Mugzy hocam çok geçmiş olsun. Ben her zaman kapıları tamamen açılacak şekilde park ediyorum. Ona rağmen sol arka çamurluk çizgisinde çok hafif bir göçük var. Şimdi aracı balkon altına park ediyorum :super:..
Balkon altindan da su damlayabilir, boya dökülebilir, saksı düşebilir...vs böyle böyle ufak ufak deliriyorsun.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Parlatanadamlara uzun zamandır beklediğim cg hydro slick seramik wax gelmiş ama fiyatı tahmin ettiğimden yüksek. =/ Bölünmüş olarak almak isteyen olursa lütfen yazsın. . =)
İzlediğim videoların hiçbirinde malesef beklediğim etkiyi göremedim. Kesin çok gereksiz pahalıdır. :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
VP citrus beğenmediysen Af yi kaldırır çöpe atarsın, VP den çok daha kötü ve maliyeti çok daha fazla bir üründür. 1 kere aldım bir daha asla benim stoklara giremez.
Citrus'u bende denemiştim açıkçası pek bir işe yaradığını gözlemledim :(

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aynen beyaz yerine bu geldi. Görüşmeyeli evi de taşıdık. Yeni taşındığımız yerde kapalı otopark yok, sitenin içinde açık alan sadece. Park alanı da biraz eğimli. Kapı araçlarken benim sol ön kapıya çarpmışlar. Tam da kordon üzerine denk gelmiş.

Kamera kayıtlarından benim yanıma iki farklı aracın girdiği görülüyor ama beni asıl üzen iki şahsın da kabul etmemesi oldu. Farkında olmamaları da imkansız, epey vurdumduymaz olmak lazım bunun için. Başka yerde olmuşmuş güya. Tanımam etmem, daha önce karşılaşmamışım bu insanlarla. Neden iftira atayım ki. Başka yerse olsa da görürüm tam sürücü kapısının açma kulpu altında. Allah ıslah etsin böyle insanları.
Geçmiş olsun öncelikle. işinin ehli bir göçükçüde muhtemelen hatasız bir şekilde düzeltilebilir diye düşünüyorum.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Sutaş bloweri bugün kullandım.üfleme gücü çok iyi tüm aracı kuruladım makina ile,bez daha pratik süre olarak.suda kireç oranı düşükse kullanılabilir.biraz fantezi işi arabaya bez değmesin deniliyorsa yapılabilir.ben bundan sonra bezle kurulayım,aralarda kalan suları blower ile alacağım .araları jantları vs ön ızgara gibi yerleri üfleme gücüyle çok iyi hallediyorsunuz,araç içindede çok başarılı buldum güzel cihaz

CeLL-MaN

Çaylak Detaycı
Üye
İzlediğim videoların hiçbirinde malesef beklediğim etkiyi göremedim. Kesin çok gereksiz pahalıdır. :(
330 TL. =/ 1 yıla kadar koruma vaad ediyormuş. Sizin araştırmalarınız sonucu düşünceniz olumsuzsa bölünmüşte olsa almak mantıksız o zaman. Ayrıca seramik alınır bu fiyata, çok pahalı. .

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her müsait zaman yarattığımda okuya okuya, video izleye izleye beynim bulandı.
Şimdi ben aracımı benzinlikte yıkayan biri olarak;

1) Suyla arındırma
2) Sprey şişe ile ön yıkama kimyasalı uygulama
3) Durulama
4) Çift kova
5) Durulama
6) Hızlı cila
7) Durulama
8) Kurulama

sırası ile araba yıkamaya çalışırsam büyük ihtimalle ya ölürüm ya da sakat kalırım.

Nasıl yapacağım? :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bu Arada. Arabayi su tutmadan on Yikama kimyasal spreyini uygulayabilirsin . Hangisi ise Artik.
Araç kuru iken daha iyi tutunur araca daha yavaş akar. Boya üzerinde daha iyi çalışır. Daha sonra durular çift kova yöntemi. Sonra durular kurularken. Cilayı da atarsın tamam

Ben böyle tapıyorum
Kawazar ile köpük tutma
Sonra durulama
Sonra çift kova.
Sonra tekrar durulama
Kurulama bezi ile bi geçip. Suyun kabasını alıyorum. Sonra. Tam kuru olmadan. Cila atıyorum. Bazen. Yada sadece kurulayıp gidiyorum

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

1) Suyla arındırma
3) Durulama
4) Çift kova
5) Durulama
6) Hızlı cila
7) Durulama
8) Kurulama

sırası ile araba yıkamaya çalışırsam büyük ihtimalle ya ölürüm ya da sakat kalırım.

Hocam kafanız çok karışmış, @ugurus Bey'in yaptığı gibi yapın, ön yıkama kuru araca olacak.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

1) Suyla arındırma
3) Durulama
4) Çift kova
5) Durulama
6) Hızlı cila
7) Durulama
8) Kurulama

Kolaylık olarak

1 suyla arındırma iptal kuru yüzeye ürünü sıkıp basınçlı su.
2 çok kirli ise çamurlu ise çift kova.
3 ıslak araca hızlı cila ve kurulama.

Bu işlemi yapabilirsin

DENİZLİ