Hızlı Soru - Cevap

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
hocam hiç bir şey yoksa en azından 2 kat hızlı cila atabilirsin :) Sonax'ın hızlı cilasını ben beğeniyorum. Divortex hızlı cilayı da en azından geçici olarak uygulayabilirsin. Ben bitsin diye şu an kendi aracıma 2 kat atıyorum fena parlamıyor :)
Divortex in hızlı cila wax ini hediye olarak göndermişlerdi bir kere denedim beğendim. Islakken sık sonra durula ve sil çok kolay uygulamasıda. Hatta kendime büyüğünü bile alabilirim.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Divortex in hızlı cila wax ini hediye olarak göndermişlerdi bir kere denedim beğendim. Islakken sık sonra durula ve sil çok kolay uygulamasıda. Hatta kendime büyüğünü bile alabilirim.

Video neyin yok mu :) Dayanımı nasıldı?

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
merhaba arkadaşlar.
demir tozu ile ilgili forumda bir çok şey gördüm fakat yine finalde sizlere danışmak istedim:)
yılda bir kaç defa ile sınırlı kalmak şartıyla kaportaya da uygulamak istiyorum, hem jant hem kaporta için tavsiye edebileceğiniz ürün hangisidir acaba? (ambalajlarda genel olarak jant fotoğrafları gördüğüm için bu soruyu sorma ihtiyacı duydum)
Forumda üstadların genelde kullandığı tavsiye edilenleri sıralayayım;
Koch chemie felgenblitz (fb)
Koch chemie reactive rust remover (rrr) fb nin daha güçlüsü
Valet pro dragon's breathe rrr gibi güçlü yoğun kıvamlı
Auto finesse ıron out
Soft 99 ıron termınator
3d bdx
Auto glym magma
Gyeon ıron

Bunların içinde en kullanılan olarak gördüğüm f/p olarak koch chemie fb

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Forumda üstadların genelde kullandığı tavsiye edilenleri sıralayayım;
Koch chemie felgenblitz (fb)
Koch chemie reactive rust remover (rrr) fb nin daha güçlüsü
Valet pro dragon's breathe rrr gibi güçlü yoğun kıvamlı
Auto finesse ıron out
Soft 99 ıron termınator
3d bdx
Auto glym magma
Gyeon ıron

Bunların içinde en kullanılan olarak gördüğüm f/p olarak koch chemie fb
teşekkür ederim hocam

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
demir tozu ile ilgili forumda bir çok şey gördüm fakat yine finalde sizlere danışmak istedim:)
yılda bir kaç defa ile sınırlı kalmak şartıyla kaportaya da uygulamak istiyorum, hem jant hem kaporta için tavsiye edebileceğiniz ürün hangisidir acaba? (ambalajlarda genel olarak jant fotoğrafları gördüğüm için bu soruyu sorma ihtiyacı duydum)
Kaporta da kullanacaksanız Koch Chemie RRR genelde tavsiye edilen ürünlerden. FB olanı genelde sadece jant, disk vs. için tavsiye ediliyor.

@blackXS hocam tam tersini hatırlıyor olmayasınız? Reactive Rust Remover olan RRR kaporta için daha uygun zira.

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Kaporta da kullanacaksanız Koch Chemie RRR genelde tavsiye edilen ürünlerden. FB olanı genelde sadece jant, disk vs. için tavsiye ediliyor.

@blackXS hocam tam tersini hatırlıyor olmayasınız? Reactive Rust Remover olan RRR kaporta için daha uygun zira.
Yok hocam boyalı yüzeylerde kullanılıyor. Mantıken daha güçlüsü boyalı yüzeyde kullanılabiliyorsa kendisi de kullanılabilir

Aldım ama henüz kullanmadım, yanlışım varsa üstadlar düzeltebilir.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Aşağıda yer alan videoda secho veya aynı yapıda olan ilaçlama pompalarının nozul dönüşümü vardır. Burda önemli olan markadan daha ziyade nozul montajında herhangi bir kesme biçme olmaması. Direk sök tak şeklindedir. Umarım aydınlatıcı olmuştur.
O zaman her 5lt pompanın ucu aynı değil mi secho fx2 de kesme biçme yapmıyoruz video’dan izlediğim kadarıyla.yoksa hepsi standart mı secho fx2 gibi

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
ml ve sulandırma hesapları yüzünden an itibariyle şu haldeyim :D:D
Yurtdışı bir videoda uygulaması vardı. Kullanacağın spray şişe kapasitesini ve sulandırma oranını yazıyorsunuz kaç ml ürün koyacağını çıkartıyordu. Aslında çok basit program. Forum logosu ile anlayan birisi tasarlasa çok güzel olurdu. :dusun:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Hocam aracın yüzeyi düzgünse fena değil, iş görüyor ben şu an kullanıyorum. Araç demirtozu ve kil temizliği istemesine rağmen fena değil.

@Shirb13 @Respect3578 koch Chemie pw aldım, onu uygulayacağım. :)
Hocam ben daha önce kullanmamıştım onu. Elimde ki Gyeon Wet Coat ve Divortex bittikten sonra denemek istiyordum . Yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.

Hakan abi pek bir dayanımı yok, boncuklar ilk uyguladığın gün fena değil ama yağmuru gördükçe yayvanlaşıyor..

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

FB sadece jant değil, kaportada da kullanılabilir.
RRR sonradan çıkan ve kıvamı daha yoğun olan bir ürün. İmkan varsa RRR alınabilir @Gyepestp , yoksa FB de olur :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Yokta yapabilirim. Ama aklımda autoglym rapod aqua wax i vardı ona yapicaktim bunuda değerlendirelim olmassa sizin videolarinizida izliyorum emeğinize sağlık.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
FB sadece jant değil, kaportada da kullanılabilir.
RRR sonradan çıkan ve kıvamı daha yoğun olan bir ürün. İmkan varsa RRR alınabilir @Gyepestp , yoksa FB de olur :)
Benim kaynağım Koch'un paylaştığı resmi ürün dokümanı. Kendileri Felgen Blitz yani Almanca Jant Parlatma olan ürünü jantlara, Reactive Rust Remover olanları da boyalı yüzeyler dahil kullanın demişler. Dolayısıyla adamların dediğini uyguluyorum. :)

FB Areas of use
Aluminium, steel and chrome rims. With sensitive rims, eg polished aluminium, check for material compatibility beforehand on an inconspicuous area.

RRR Areas of use
For painted surfaces, glass and wheel rims of cars, commercial vehicles etc. Check sensitive surfaces such as polished aluminium on an inconspicuous area for product compatibility.

http://www.koch-chemie.de/kcuProduktinfo/Reactive_Rust_Remover_en.pdf
http://www.koch-chemie.de/kcuProduktinfo/Felgenblitz_saeurefrei_en.pdf

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
elimde meguiars sarı şampuan ve flowey b33 var. Bu ürünlere uygun nasıl bir koruma araca yapabilirim. Sedefli beyaz
Hocam renk önemli değilde, alinizde birbirine o kadar zıt iki ürün var ki. Biri vilalı şampuan, biride cila söken bir şampuan.
Korumaya gelecek olursak, meg. korumayı perdeler bir nebze, b33 de korumaya zarar verir. Yani aslında ikiside uygun değil korumalı bir araca.
merhaba arkadaşlar.
Sayın @ege üstadımın koch fb ve Rrr ın kimyasal içerikleri ile ilgili güzel bir yazısı mevcut aslında forumda.
Jantlara kullandığınız demirtozu ürünlerini kaporta içinde kullanabilirsiniz, boyalı yüzeylere zarar vermez. Rrr, fb ye göre daha özellikli hızlı çalışan bir üründür, buna görede fiyatı daha yüksektir. Bütçaniz el veriyorsa Rrr tavsiye ederim, çok başarılıdır.
Benim en favori ürünüm flowey in ürünü, harika kokuyor, müthiş hızlı çalışıyor.
Benim youtube kanalıma ve konularıma bakarsanız piyasada olan olmayan neredeyse bütün ürünlerin uygulamasını bulursunuz, konularda yorumlarımıda yapmışımdır. Artık seçim size kalmış.
Ürünle ilgili bir karşılaştırma videom vardı Hakan. Yanılmıyorsam gyeon wet coat ile karşılartırma yapmıştım.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Hocam renk önemli değilde, alinizde birbirine o kadar zıt iki ürün var ki. Biri vilalı şampuan, biride cila söken bir şampuan.
Korumaya gelecek olursak, meg. korumayı perdeler bir nebze, b33 de korumaya zarar verir. Yani aslında ikiside uygun değil korumalı bir araca.

Sayın @ege üstadımın koch fb ve Rrr ın kimyasal içerikleri ile ilgili güzel bir yazısı mevcut aslında forumda.
Jantlara kullandığınız demirtozu ürünlerini kaporta içinde kullanabilirsiniz, boyalı yüzeylere zarar vermez. Rrr, fb ye göre daha özellikli hızlı çalışan bir üründür, buna görede fiyatı daha yüksektir. Bütçaniz el veriyorsa Rrr tavsiye ederim, çok başarılıdır.
Benim youtube kanalıma ve konularıma bakarsanız piyasada olan olmayan neredeyse bütün ürünlerin uygulamasını bulursunuz, konularda yorumlarımıda yapmışımdır. Artık seçim size kalmış.

Ürünle ilgili bir karşılaştırma videom vardı Hakan. Yanılmıyorsam gyeon wet coat ile karşılartırma yapmıştım.
Ürünler bitene kadar araca hiç koruma yapmasam. Bu ürünlerin kullanımında sorun olur mu? Meg. Ve b33

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yurtdışı bir videoda uygulaması vardı. Kullanacağın spray şişe kapasitesini ve sulandırma oranını yazıyorsunuz kaç ml ürün koyacağını çıkartıyordu. Aslında çok basit program. Forum logosu ile anlayan birisi tasarlasa çok güzel olurdu. :dusun:
Videonun veya uygulamanın linkini yazabilirmisin.
Ben genelde hızlı hesaplamak için bir tablo kullanıyorum. Ceviz için sağolsun @onurçiko bana sulandırma oranlarını vermişti :) Gtechniq W4 için kendi sitesi bile sulandırma oranından emin değil :D :D
Flowey karışım oranını % olarak veriyor o zaman bu durumda en düşük kullanım sanki flowey'de çıkıyor. Şampuan ve köpük yapan hatta köpük yapmayan pompa ile sulandırma oranlarını belirten sabit bir başlık mı açsak ? @onurçiko @Pro @Murat :)

P.S: Bende 2 adet bozuk ecopa (bunud a heryerde yazıyorum ya :D :D), 1 adet modifiyesiz secho, 1 adet n11'de satılan yeşil renkli köpük yapan pompa var. Bu ay birde ik veya başka bir marka alırsam artık yatacak yer bulmam lazım :D :D

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Abi floweyin hangi ürününü kullanıyorsun. Jant temizleyicisi kategorinde ki;

R1 alkali jant temizleyici
R2 acid jant temizleyici
R10 ph nötr jant temizleyici

Demir tozu (kaporta) bölümünde;
W25 deoxıdızer