Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #6,801
@_CaN_, Evet çok beğenildi. Evin diğer taraflarına da bekleniyorum . Bütün komşularda izledi Yakında Çağırırlarsa. Ek iş imkanı olur bana da .:)
Bende size heves ederek mutfak balkonuna giriştim. Pen ve cam kaplı dışı yaklaşık 1.5 litreye 1:15 ceviz karıştırdım yeterince kiri çıkardı. En sonunda da camlara a101den aldığım silikonlu camsili sıktım gayet güzel oldu.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar bu POLYTOP ürünlerini kullanan var mı çok merak ediyorum kullananlar hangi ürünlerini kullandı Ve tavsiye ediyor mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Merhabalar, iyi pazarlar diliyorum herkese
Black and decker süpürgelerle ilgili fikriniz nedir acaba? Veya çakmaklıktan çalışan süpürge ile temizlik yapan var mıdır aramızda? Evden kablo sarkıtma ile uğraşmak istemiyorum, o yüzden şarjlı veya çakmak soketinden 12 v ile çalışan ürünlere bakıyorum.
şimdiden teşekkür ederim:)

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Black and decker süpürgelerle ilgili fikriniz nedir acaba? Veya çakmaklıktan çalışan süpürge ile temizlik yapan var mıdır aramızda? Evden kablo sarkıtma ile uğraşmak istemiyorum, o yüzden şarjlı veya çakmak soketinden 12 v ile çalışan ürünlere bakıyorum.
Çakmaklıktan çalışan piranha marka bir süpürge vardı kayınpederim almıştı kesinlikle tavsiye etmiyorum çekiş gücü çok zayıf

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam merhaba,

Normal süpürge performansı beklerseniz beklentiyi karşılamazlar ama rutin olarak kullanıma göre değişmekle birlikte ayda bir, iki ayda bir 15dk nızı ayırıp süpürürseniz yeterli gelecektir.

Black&Decker NV1210AV Araç Süpürgesi kullandığım ürün bu. Belirttiğim gibi kullanacaksanız sizi üzmez.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Çakmaklıktan çalışan piranha marka bir süpürge vardı kayınpederim almıştı kesinlikle tavsiye etmiyorum çekiş gücü çok zayıf

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam:)
Hocam merhaba,

Normal süpürge performansı beklerseniz beklentiyi karşılamazlar ama rutin olarak kullanıma göre değişmekle birlikte ayda bir, iki ayda bir 15dk nızı ayırıp süpürürseniz yeterli gelecektir.

Black&Decker NV1210AV Araç Süpürgesi kullandığım ürün bu. Belirttiğim gibi kullanacaksanız sizi üzmez.
Hocam yani döşemeye işleyen bütün tozları çekemiyor mu acaba? Veya çekmesi zaman mı alıyor?
normal süpürge 98/100’lük bir iş yapıyorsa, kullandığınız ürünün yaptığı temizlik kaç puan alır acaba?:)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Sürekli bir temizlik için olmaz. Bende kiwi marka var ford bayisinden hediye olarak geldi. Daha öncede farklı bir marka vardı. Farklı marka olan vasat bir üründü sadece kuru gürültü ve piyasada ki çoğu ürün bu şekilde. Kiwi marka olan gayet başaralı beklentimin çok çok üzerinde. Black & decker kullanmadım fakat değerlerine baktığımda emiş gücü daha kuvvetli görünüyor. Genel olarak koltuk ve döşemeye birşeyler döküldüğünde temizlemek için iş görür. Hatta biraz fazla uğraşarak döşemede ki 1 haftalık hatta biraz fazla pislikleride alır. Ayakkabılar ile gelen ufak taşlar filan. Günü kurtarır yani eğer iyi bir ürünse. Normal süpürgeye 98/100 demişsiniz bende bende ki kiwi markaya 60 veya 70 /100 derim. Çok ağır bir kirlenme varsa şarjlı süpürge ile uğraşılmaz bile harcanan emek ve saat karşılığını vermez.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Sürekli bir temizlik için olmaz. Bende kiwi marka var ford bayisinden hediye olarak geldi. Daha öncede farklı bir marka vardı. Farklı marka olan vasat bir üründü sadece kuru gürültü ve piyasada ki çoğu ürün bu şekilde. Kiwi marka olan gayet başaralı beklentimin çok çok üzerinde. Black & decker kullanmadım fakat değerlerine baktığımda emiş gücü daha kuvvetli görünüyor. Genel olarak koltuk ve döşemeye birşeyler döküldüğünde temizlemek için iş görür. Hatta biraz fazla uğraşarak döşemede ki 1 haftalık hatta biraz fazla pislikleride alır. Ayakkabılar ile gelen ufak taşlar filan. Günü kurtarır yani eğer iyi bir ürünse. Normal süpürgeye 98/100 demişsiniz bende bende ki kiwi markaya 60 veya 70 /100 derim. Çok ağır bir kirlenme varsa şarjlı süpürge ile uğraşılmaz bile harcanan emek ve saat karşılığını vermez.

Çok Teşekkür ederim, o halde bir tık daha kuvvetli emiş gücü olan makinelere bakıyım:)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam:)

Hocam yani döşemeye işleyen bütün tozları çekemiyor mu acaba? Veya çekmesi zaman mı alıyor?
normal süpürge 98/100’lük bir iş yapıyorsa, kullandığınız ürünün yaptığı temizlik kaç puan alır acaba?:)
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Epeydir iç temizlik için foto çekiyorum ama çok kirlenmediği için ve kolayını bulsam arabaya binenlere bone giydirebileceğim için pek kirlenmiyor :komik:

Onun için pek öncesi sonrası foto değilde neler kullanıyorum onlardan bahsedicem, tabi az da olsa fotolarımız var :super:

Aracımda koltuk kılıfı kullanıyorum. Altına toz ve sıvı geçirme gibi bir durum olmuyor sadece köşelerden biraz da olsa toz alabiliyor o da rutin temizlikte black decker süpürgeyle hallediyorum. Çok mu iyi, değil ama düzenli kullanımda sizi üzmez.

Kılıfları aslında yıkamak istiyordum ama aynı kılıfları kullanan ender abim yıkadıktan sonra potluklar oluşunca gözüm kesmedi bende arada vp carpet cleaner ve bim bezimizle siliyorum. Mesela foto da gördüğünüz su lekesi, çocuğun dökmesi ile oluştu, çocuklu aileler için bu tip kılıflar faydalı diye düşünüyorum..

Torpido ve diğer plastik akşamlarda af spritz kullanıyorum genel olarak memnunum, bir de sonax mat effect denemek istiyorum. Uygulamayı daha önce bim bezler ile yapıyordum son aldığım purestar interior mitt ile yapmaya başladım. Çok farkı varmı derseniz araç düzenli temizlendiği için birşey diyemiyorum ama memnunum..

En önemli bölüm piano black bölümler ve dijital gösterge, Media ekranı temizliğinde gratisten aldığım allık fırçası nı ve genel olarak gyeon soft wipe ı kullanıyorum (fotolardaki bez nanolex in onu torpido toz almada kullanıyorum). Bu ikiliden oldukça memnunum. Yanlarına şimdi zymöl detail Wax ı da ekledim tam tadından yenmez oldular :alkisss:

Deri bölümler içinde vp leather soap ve vp detay fırçası kullanıyorum ama seyrek uyguluyorum.

Golf ü olan arkadaşlar paspas nasıl tercih ediyorlar bilmiyorum ama orjinal kauçuk paspasları önceki aracımdan beri (2016 Ekim ) kullanıyorum çok memnunum. Kondisyonları hala başarılı ve kaliteli olduğu duruşundan da belli. Ama orjinal Optimat halı paspas var. Halı ve kauçuk karışımı havuzlu paspas ara ara esiyor alayım diyorum :sarki:

İç temizlik yaptığım postu paylaşayım hocam.

Normal süpürgeyle 2dk da bitireceğiz yeri bununla 4-5dk da bitirirsiniz. Aparat ilave ettikçe çekim performansı düşer. Belirttiğim gibi düzenli bir iç temizlik yapacaksanız yeterli gelir. Ben cam, sunroof açmam, sunroof açarsam da sadece tilt (arka tarafı sadece kaldırıp biraz hava gelicek şekilde) pozisyonunda kullanırım o da nadirdir. Bu şekilde zaten koltuklar pek tozlanmıyor. Olanı da çekebiliyor. Paspasların altına düşen taşları da alıyor.
Aracınız kaç model veya en son ne zaman detaylı iç temizlik yaptınız bilmiyorum ama bir kere güzelce temizledikten sonra normal süpürgeyle belirttiğim gibi rutin olarak uygulamaya geçtiğinizde yeterli gelecektir.

Ben 75 verebilirim 100 üzerinden. 3 yıldır da kullanıyorum, bir problem yok.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Çok Teşekkür ederim, o halde bir tık daha kuvvetli emiş gücü olan makinelere bakıyım:)
Evet öyle daha mantıklı olur ama ozamanda fiyat artıyor. O fiyatlara ufak bir normal süpürge daha mantıklı olmaya başlıyor. Ama dediğiniz gibi kablo uztma sıkıntısı oluyor. Sürekli sarjlı ile temizlik yapılacaksa belli bir süre sonra tatmin etmez sizi. Mesela basınçlı yıkama aldım k2 başta çok güzel geldi şimdi tatmin etmiyor.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Evet öyle daha mantıklı olur ama ozamanda fiyat artıyor. O fiyatlara ufak bir normal süpürge daha mantıklı olmaya başlıyor. Ama dediğiniz gibi kablo uztma sıkıntısı oluyor. Sürekli sarjlı ile temizlik yapılacaksa belli bir süre sonra tatmin etmez sizi. Mesela basınçlı yıkama aldım k2 başta çok güzel geldi şimdi tatmin etmiyor.

Haklısınız:) 600-700 bandına çok daha kuvvetli modeller var(şarjlı). Bide bosch’un endüstriyel temizleyicileri var aynı tipte, şarjlı. Almışken o olsun, bu olsun derken 1000 tl bandına ulaştım:)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Haklısınız:) 600-700 bandına çok daha kuvvetli modeller var(şarjlı). Bide bosch’un endüstriyel temizleyicileri var aynı tipte, şarjlı. Almışken o olsun, bu olsun derken 1000 tl bandına ulaştım:)
O paralara ıslak kuru makine alıp veya halı yıkama koltukları bile yıkayıp temizlersiniz

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkesin korkulu rüyası olan araç içine süt dökülmesi durumunda ilk fırsatta kendi çabamızla kısıtlı malzeme ile ve devamında ekipman ile vs neler yapılması gerekir :) umarım kimsenin başına gelmez de ola ki gelme durumunda çözüm arayana kadar süt kurumasın diye rehber niteliğinde birisi yazarsa bence çok makbule geçer :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Herkesin korkulu rüyası olan araç içine süt dökülmesi durumunda ilk fırsatta kendi çabamızla kısıtlı malzeme ile ve devamında ekipman ile vs neler yapılması gerekir :) umarım kimsenin başına gelmez de ola ki gelme durumunda çözüm arayana kadar süt kurumasın diye rehber niteliğinde birisi yazarsa bence çok makbule geçer :)
Üstadlardan birisi bunu yaşamıştı sanırım, döşemenin altını temizlemeden geçmemişti gibi şeyler hatırlıyorum. Mobilde olduğumdan bulamadım:)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Dökülen kısımdan derhal sıvının fazlalıgı bez, peçete vs yardımıyla emdirilip fazla sıvının yüzeyin derinliklerine işlemesi önlenmeli, sonrasında ise bildiğim kadarıyla tek etkili yol valet pro classic apc + valet pro enzyme odour kullanmak. ;)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu tip durumlarda acilen müdahale için bagajınızda apc-döşeme temizleyici ve enzym mantığı ile çalışan ürünlerden olması gerekiyor. Diğer türlü süt, sirke, küf vb. ürünlerin koku ve izlerinden kurtulmak pek mümkün olmuyor.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Talihsiz bi' şey yaşadık. Kardeşimin aracının penceresini açık unutmuşum, içine kedi girmiş.
İzmir'de detaylı temizlik ve koruma yaptırabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar bu POLYTOP ürünlerini kullanan var mı çok merak ediyorum kullananlar hangi ürünlerini kullandı Ve tavsiye ediyor mu?

Ben kilini ve demirtozu sökücüsünü kullandım,
Ortalama ürünlerdi, ne çok iyi ne kötü, fiyatını uygun indirimli düşürürseniz alabilirsiniz. Mesela demirtozu sökücüsünü fb den ucuza bulursanız alın derim ama daha pahalıysa fb daha iyi bir seçenek olur.

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Benim aracımın bagajında çürük karpuz patlamıştı. APC ve Carpet Cleaner ile temizledim. Halı yıkama ile 2 3 kez duruladım. Valet Pro Enzym urununu kullandım sorun tamamen çözüldü. Fakat hızlı müdalede etmek oldukca onemli sahsen.