Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #6,921
Aslında pek bana düşmez ama benim düşüncem: eğer peronlar arası yeterli mesefa var ise gidilebilir bide eldiven maske takıp kurularken de sakin bir yere çekerseniz güzel olabilir. Ben de 1 kaç gün sonra gidicem yanıma termus ile adaçayımı da alıcam sizede tavsiye ederim.:)
Hocam bu adaçayının olayı nedir hep sizden duyuyorum ? :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu hafta benzinliğe araç yıkamaya giden oldu mu veya gidilir mi? Evden çıkmadım malum durumlardan. Kimse yoksa rahatça yıkayayım diyorum ama yine de virüsten tereddüt ediyorum.
Bu durum tamamen yaşadığınız şehire ilçeye gittiğiniz vakte bağlı sabahın erken saatinde kimse yokken giderseniz basınçlı su aparatını da dikkatlice elinize eldiven giyip dezenfekte ederseniz hiçbir şey olmaz
Bu durum aslında sokağa çıkma için de geçerli mecbur kalmadıkça evden çıkmayalım ha sıkıntıdan patladınız diyelim temasa dikkat ederek binin arabaya gidin bir altını çizerek söylüyorum şehir dışı bir yürüyüş yeri vs bulun 30 dk yürüyün rahatlayın kortizolünüzü düşürüp bağışıklık sisteminizi destekleyin bunu bilim kurulu üyesi dedi ama bulunduğunuz ortam çok sakin olmalı en yakın insan 1.5 2 metre mesafede olmalı, mesela bu İstanbul da imkansız gibi bir şey.

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Bu hafta benzinliğe araç yıkamaya giden oldu mu veya gidilir mi? Evden çıkmadım malum durumlardan. Kimse yoksa rahatça yıkayayım diyorum ama yine de virüsten tereddüt ediyorum.
Ben dün gittim boş olur umuduyla ne boşu dahada dolmuş. Ücretsiz dezenfektan hizmeti veriyolarmış millet çökmüş bilende bilmeyende. Ama bana göre en güvenli yer suyu ve sabunu bol olan yer yani benzinlikler :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bu durum tamamen yaşadığınız şehire ilçeye gittiğiniz vakte bağlı sabahın erken saatinde kimse yokken giderseniz basınçlı su aparatını da dikkatlice elinize eldiven giyip dezenfekte ederseniz hiçbir şey olmaz
Bu durum aslında sokağa çıkma için de geçerli mecbur kalmadıkça evden çıkmayalım ha sıkıntıdan patladınız diyelim temasa dikkat ederek binin arabaya gidin bir altını çizerek söylüyorum şehir dışı bir yürüyüş yeri vs bulun 30 dk yürüyün rahatlayın kortizolünüzü düşürüp bağışıklık sisteminizi destekleyin bunu bilim kurulu üyesi dedi ama bulunduğunuz ortam çok sakin olmalı en yakın insan 1.5 2 metre mesafede olmalı, mesela bu İstanbul da imkansız gibi bir şey.
Eyvallah hocam. Tokat tayım şu an. Millet ara ara dışarı çıkıyor gerçi. Bir şey olmaz diyor önemsemiyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Aslında pek bana düşmez ama benim düşüncem: eğer peronlar arası yeterli mesefa var ise gidilebilir bide eldiven maske takıp kurularken de sakin bir yere çekerseniz güzel olabilir. Ben de 1 kaç gün sonra gidicem yanıma termus ile adaçayımı da alıcam sizede tavsiye ederim.:)
Peronların arasında şey var. İsmi aklıma gelmedi :) Yandakini göremiyorum yani, o şeyden. Eldivenle su tetiğini elledikten sonra aracı kurulama için uygun yere çekerken eldiveni değişmek lazım di mi hocam?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Peronların arasında şey var. İsmi aklıma gelmedi :) Yandakini göremiyorum yani, o şeyden. Eldivenle su tetiğini elledikten sonra aracı kurulama için uygun yere çekerken eldiveni değişmek lazım di mi hocam?
Değişirsen daha iyi olur, su tetiğindeki pislik kurulama havluna geçmez.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Akıl vermek gibi olmasın bence benzinlikte dezenfeksiyona falan gitmeyin yapan elemanlar kalifiye mi? ayrıca neyle dezenfekte ediyor belli değil. Ya virüs barındıran bir arabadan kıyafetiyle eliyle bezle vs sizin arabanıza da virüs taşırsa?
Hatta bana kalırsa o benzinlikten benzin bile almayın öyle yerlerde fazla sayıda insan sirkülasyonu olucaktir bu da potansiyel virüs tehlikesi demektir
Dediğim gibi sadece tavsiyede bulunmak istedim sürç-ü lisan ettiysem affola

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Akıl vermek gibi olmasın bence benzinlikte dezenfeksiyona falan gitmeyin yapan elemanlar kalifiye mi? ayrıca neyle dezenfekte ediyor belli değil. Ya virüs barındıran bir arabadan kıyafetiyle eliyle bezle vs sizin arabanıza da virüs taşırsa?
Hatta bana kalırsa o benzinlikten benzin bile almayın öyle yerlerde fazla sayıda insan sirkülasyonu olucaktir bu da potansiyel virüs tehlikesi demektir
Aynen katılıyorum. Herkes her işte profesyonel resmen Tr de

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
benzin alirken inmeden ödeme seçenekleri var bazı firmaların. Bende Opet ve shell de var bu. Son 1 aydır daha da fazla hatırlatıyorlar. . Deneyeceğim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
benzin alirken inmeden ödeme seçenekleri var bazı firmaların. Bende Opet ve shell de var bu. Son 1 aydır daha da fazla hatırlatıyorlar. . Deneyeceğim
Bende katılıyorum şu sıralar dikkat etmek gerekiyor. Denizli de ticari araç grubumuz var onun sayesinde opet de %5 indirim sağlıyor, hem de telefondan uygulamadan ödüyorum. Son 1 aydır da petrolda ki görevliden geriye alırken İPA sıkıp öyle alıyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko abi sen flowey r1 ve r2 yi birlikte kullanmıştın diye hatırlıyorum. Farkları avantaj dezavantajları nedir kendi aralarında?
R1 alkali bir ürün, r2 asidik bir ürün. Rutin temizliklerde r1 tavsiye ederim. R2 jantlarınız çok kirliyse ve bakımsızsa kullanabilirsiniz. Asidik olduğu için pas lekelerine daha etkili olur.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Üstadlar, hem kaporta hem de jantta kullanmak için, çeyizime demir tozu eklemek istiyorum. Aklımda bölünmüş olarak Koch Chemie FB almak var, sizin önerileriniz nedir?