Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #7,001
Arabanın sürücü koltuğunu söksem bir sıkıntı yaratırmı ? Ve 1 kere hareket edicek araba. (Sadece emniyet kemeri soketi var, hava yastığı yok.)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arabanın sürücü koltuğunu söksem bir sıkıntı yaratırmı ? Ve 1 kere hareket edicek araba. (Sadece emniyet kemeri soketi var, hava yastığı yok.)
Ben focusda airbag var diye akünin kutubunu sökmüştüm. Aracınızda koltukta herhangi bir bağlantı yok ise 4 tane vida var kolay gelsin.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Koltuğu sökerken soketlere dikkat ettiğiniz sürece bir şey olmaz. Bir de soketler sökülü vaziyetteyken kontağı açmayın yoksa araç arıza kaydeder.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Koltuğu sökerken soketlere dikkat ettiğiniz sürece bir şey olmaz. Bir de soketler sökülü vaziyetteyken kontağı açmayın yoksa araç arıza kaydeder.
Arabanın temizliyeceğim yerden apartmanın girişi arası 15 metre, garanti olsun diye ben temizliyeceğim yere çekip, öyle çıkartıyım koltuğu.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arabanın temizliyeceğim yerden apartmanın girişi arası 15 metre, garanti olsun diye ben temizliyeceğim yere çekip, öyle çıkartıyım koltuğu.
Sorun etmeyin, sökebilirsiniz istediğiniz şekilde kontağı açmayın yeterli. Ben söktüm taktım sorun olmadı bir kaç sefer.

Edsdetailing

Acemi Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
Malum bu zamanlarda yazlık lastikler rafa kalkıyor, peki bu lastikleri doğru şekilde nasıl saklamaliyiz?
Jant ile kaldırılacaksa yatay jantsız saklanacaksa dikey olarak saklanmalı, Lastikler kaldırılmadan önce temizlenip taşlarından arındırılmalı, mümkünse kauçuk koruyucu ürün sürülüp, hava almayacak şekilde streç film ile sarılmalıdır.
Cevap verildi mi bilmiyorum fakat kayıtsız kalmadım.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Jant ile kaldırılacaksa yatay jantsız saklanacaksa dikey olarak saklanmalı, Lastikler kaldırılmadan önce temizlenip taşlarından arındırılmalı, mümkünse kauçuk koruyucu ürün sürülüp, hava almayacak şekilde streç film ile sarılmalıdır.
Cevap verildi mi bilmiyorum fakat kayıtsız kalmadım.
3 sene olmuştu soruyu soralı ama yinede kayıtsız kalmadığınız için teşekkürler :)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Merhaba arkadaşlar
Ara ara başıma gelen bir sıkıntı için bilgisi olanlardan destek almak istiyorum
Normal şartlarda aracımda her hangi bir problem yok, ilk marşta gaz vermeden tık diye çalışır.
Bazen de ilk marşta araç çalışır gibi olup çalışmıyor, sanki gaz versem çalışacak gibi hissediyorum ama tabi ben gaza basmaya yönelene kadar motor susuyor
Bu olaydan sonra araç çok zor çalışıyor, yani tık diye çalışan araç gıy gıy gıy bayaa bir basmayla çalışıyor
Sonra herşey düzeliyor, hiç problem yok, yine tık diye gaz vermeden çalışmaya devam ediyor
Bu olay ortalama üç beş ayda bir oluyor
Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar
Normal şartlarda aracımda her hangi bir problem yok, ilk marşta gaz vermeden tık diye çalışır.
Bazen de ilk marşta araç çalışır gibi olup çalışmıyor, sanki gaz versem çalışacak gibi hissediyorum ama tabi ben gaza basmaya yönelene kadar motor susuyor
Bu olaydan sonra araç çok zor çalışıyor, yani tık diye çalışan araç gıy gıy gıy bayaa bir basmayla çalışıyor
Sonra herşey düzeliyor, hiç problem yok, yine tık diye gaz vermeden çalışmaya devam ediyor
Benzin pompası ve benzin filtresi şamandıra kısmına bak abi pislik geldiğinde veya akış olmadığında bu sıkıntı yaşanıyor kontrol etmekte fayda var

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaşlar
Benzin pompası denmiş zaten ancak ben de bir ekleme yaparak hava akış metre diyorum. Eski BMW marka aracımızda hemen hemen aynı belirtiler oluyordu. Marşa basardım araç çalışıyor ama sanki motor boğulmuş gibi stop etmeye yelteniyordu sonrasında toparlıyordu hatta bazen duruyordu motor. Hava akış metre değişti ve düzeldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul'da arabamı yıkayabileceğim bir yere sahip olan ev tavsiye edebilecek var mı? :)
İstanbulda öyle bir ev var mı:)
Kinimi buraya kusacağım kusurabakmayın
İstanbul araba sever detay sever bir insanın yaşamaması gereken bir yer hele de avrupa yakası benzinliğe araba yıkamaya gideyim desen çok az benzinlikte self servis var varsa da trafikten gitmek çile gitsen dibinde birisi biter hadi kardeşim bebek mi seviyorsun der
Detayı geçtim araba süreyim şöyle bir tur atayım dersen yapamazsın her yer trafik
Sanayiye gidiyorsun trafikten içine girilmiyor
Geçen polisaj yaptıktan sonra çamurlu ayakkabı ile bagajın üstüne basmışlar şu an kılcal çizikli
Eski arabamız 01 plaka diye üstüne tükenmez kalemle küfür yazdılar anahtarla boydan boya çizdiler
Daha ne diyeyim
Ohh içimi döktüm rahatladım tekrar kusurabakmayın:(

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbulda öyle bir ev var mı:)
Kinimi buraya kusacağım kusurabakmayın
İstanbul araba sever detay sever bir insanın yaşamaması gereken bir yer hele de avrupa yakası benzinliğe araba yıkamaya gideyim desen çok az benzinlikte self servis var varsa da trafikten gitmek çile gitsen dibinde birisi biter hadi kardeşim bebek mi seviyorsun der
Detayı geçtim araba süreyim şöyle bir tur atayım dersen yapamazsın her yer trafik
Sanayiye gidiyorsun trafikten içine girilmiyor
Geçen polisaj yaptıktan sonra çamurlu ayakkabı ile bagajın üstüne basmışlar şu an kılcal çizikli
Eski arabamız 01 plaka diye üstüne tükenmez kalemle küfür yazdılar anahtarla boydan boya çizdiler
Daha ne diyeyim
Ohh içimi döktüm rahatladım tekrar kusurabakmayın:(
Bazen müstakil ev bakıyorum ama ya Ömerli'nin üstlerine ya da Zekeriyaköy taraflarına gitmek lazım. Oralara gidebilmek için de hiçbir işimizin gücümüzün olmaması lazım. Zira oralardan işe gitmek neredeyse imkansız.

Diğer söylediklerinize ise İstanbul'da yaşayıp da karşı çıkacak kişi yoktur bence. :)