Hızlı Soru - Cevap

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,041
Ömer beyin sorularının üstüne bende söyle bir soru yoneltmek isterim,

normal bir rotary makine alsak ve All In One ürünler kullansak acemiliği atana kadar istediğimiz parlaklığa erişemez miyiz ? sanırım öyle tek yıkamalık sonuclar atılmaz ortaya değil mi ? Menzerna 3n1, 3d Speed gibi ürünleri normal einhell bir makine ile atarsak ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Forumda toplu alımlarda çok samimi buluyorum. İnstagram da araç içi koku 1000 adeti 325 TL gördüm. Eğer bir gönüllü çıkar ise o yapabilir, isterseniz bende yapabilirim tabi kargolarken belirli kuralları söylerseniz. Herkes 50 adet alırsa diye düşünüyorum kişi başı 16.25 TL yapıyor, tabi ben kargoyla yollar isem kargo kaç tl tutar bilmiyorum.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Forumda toplu alımlarda çok samimi buluyorum. İnstagram da araç içi koku 1000 adeti 325 TL gördüm. Eğer bir gönüllü çıkar ise o yapabilir, isterseniz bende yapabilirim tabi kargolarken belirli kuralları söylerseniz. Herkes 50 adet alırsa diye düşünüyorum kişi başı 16.25 TL yapıyor, tabi ben kargoyla yollar isem kargo kaç tl tutar bilmiyorum.
Sercan ben kendime yaptırdım 340 tl idi kdv dahil. Teslim süresi 10 iş günü dendi ama 30 gün sürdü (hafta sonları dahil) ben kalitelisini seçtim sözde, kaliteli diye kandırıyorlar en kralı 3 gün gidiyor. 1 hafa sonunda kağıda yapışıp tinerci gibi asılman lazım kokuyu alabilmek için.

Ortak alım yapacak kişiler aynı şehirde olacaksa yapılır, onun dışında stres olduğunla kalırsın.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan ben kendime yaptırdım 340 tl idi kdv dahil. Teslim süresi 10 iş günü dendi ama 30 gün sürdü (hafta sonları dahil) ben kalitelisini seçtim sözde, kaliteli diye kandırıyorlar en kralı 3 gün gidiyor. 1 hafa sonunda kağıda yapışıp tinerci gibi asılman lazım kokuyu alabilmek için.

Ortak alım yapacak kişiler aynı şehirde olacaksa yapılır, onun dışında stres olduğunla kalırsın.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.:) Eğer kalitesiz ise hiç girişmiyim, kaliteli olsaydı strese girmem önemli değildi sonuçta forumda bana yardım edenler olunca bende foruma yardım etmez isem mahçup oluyorum.:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kaliteli ürün yaptırabilecek varsa 1000 tanesi 500 tl de olur. Minimum alımı da 50 yaparsak olay çözülür bence. Ancak sorun tabi ki üreticiyi bulmakda.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar. Yeni kasa 2019 İbiza var . Yarım branda almak istiyorum. 60 lira . Bunlar ile ilgisi bilgisi olan var mı ?.

ben apt altında kapalı otopark tkullanmak için istiyorum.
Çok toz geliyor . Apt zemini çok toz .
Ve arada bir kedi giriyor , nasıl giriyorsa. Arabanın üstüne çıkıyor . Araba etrafına. Sirkeli su ve birde çamaşır suyu sıktım. Ama yine gelir .
Bilgisi tavsiyesi olan varsa Memnun olurum . Birde yazın öğle vaktinde dışarda Güneş ve ağaç altında parkederken üstüne sermeyi düşünüyorum .

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar. Yeni kasa 2019 İbiza var . Yarım branda almak istiyorum. 60 lira . Bunlar ile ilgisi bilgisi olan var mı ?.

ben apt altında kapalı otopark tkullanmak için istiyorum.
Çok toz geliyor . Apt zemini çok toz .
Ve arada bir kedi giriyor , nasıl giriyorsa. Arabanın üstüne çıkıyor . Araba etrafına. Sirkeli su ve birde çamaşır suyu sıktım. Ama yine gelir .
Bilgisi tavsiyesi olan varsa Memnun olurum . Birde yazın öğle vaktinde dışarda Güneş ve ağaç altında parkederken üstüne sermeyi düşünüyorum .

Zemin çok tozlu kaputa kedi vs çıkıyorsa hazır almışken biraz daha koyup tam branda alın ikisini de örterken aynı eforu gösteriyorsunuz zaten hiç yoktan kapıları tozdan kaputu kediden korur:)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Zemin çok tozlu kaputa kedi vs çıkıyorsa hazır almışken biraz daha koyup tam branda alın ikisini de örterken aynı eforu gösteriyorsunuz zaten hiç yoktan kapıları tozdan kaputu kediden korur:)
bu arabayı alınca bu fikir vardı. Tam branda almak. . Ama çok karşı çıkan oldu . Araba boyasına çok zarar veriyormuş diye . Çürütme vs yapıyormuş. Araba kaportası nemleniyormuş ve havasız kalıyormuş Oda boyaya zarar veriyormuş. Ben anlatamadım tabi tam . Bu yüzden yarım düşünüyorum . Daha az her kaplar daha kolay olur. Birde havasız olmaz diye düşündüm .

gerçi kapalı otoparkta Da yarım olsa bile zarar verebilir. Tam bilmiyorum.
25 sene evvel. Doğan S vardı. Sümerbank tan bez branda almıştık. Çok güzeldi bi zararını da görmedik .

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
bu arabayı alınca bu fikir vardı. Tam branda almak. . Ama çok karşı çıkan oldu . Araba boyasına çok zarar veriyormuş diye . Çürütme vs yapıyormuş. Araba kaportası nemleniyormuş ve havasız kalıyormuş Oda boyaya zarar veriyormuş. Ben anlatamadım tabi tam . Bu yüzden yarım düşünüyorum . Daha az her kaplar daha kolay olur. Birde havasız olmaz diye düşündüm .

25 sene evvel. Doğan S vardı. Sümerbank tan bez branda almıştık. Çok güzeldi bi zararını da görmedik .
Branda kullanmanızı tavsiye etmem, çizklere ve harelere sebep olacaktır.

detayne

Çaylak Detaycı
Üye

Otuz yıl öncenin arabaları yıkanınca pırıl pırıl oluyor, nasıl bir kaporta/boya varsa! Şİmdikilerde bir sürü para ve uğraş gerektiriyor. Mahallede arasıra gördüğüm 1-2 tane 30 yıllık araba var, şaşıyorum doğrusu.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Otuz yıl öncenin arabaları yıkanınca pırıl pırıl oluyor, nasıl bir kaporta/boya varsa! Şİmdikilerde bir sürü para ve uğraş gerektiriyor. Mahallede arasıra gördüğüm 1-2 tane 30 yıllık araba var, şaşıyorum doğrusu.
Babam da boyle diyor. Senin araba çok narin diyor. . Tabi ben biraz abartıyorum bakımı ve seramik te var . Biz eskiden doğan s i. Sünger fırça. Tek kova Bulaşık deterjanı ile yıkayıp atlet ile kurulardık

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar. benim araba beyaz, fusso düşünüyorum fusso light diyeceğiz doğal olarak. ama fusso light ı mı tavsiye edersiniz fusso dark ı mı?light ın yapısı biraz farklıymış çabuk bitiyor vs. dark daha iyi diyen arkadaşlar vardı da o yüzden sordum. ayrıca yeni sürüm fusso lar nerede satılıyor?yeni fussoların eskisine göre parlaklığının daha fazla olduğunu ve daha kolay uygulanabildiğini okumuştum

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Babam da boyle diyor. Senin araba çok narin diyor. . Tabi ben biraz abartıyorum bakımı ve seramik te var . Biz eskiden doğan s i. Sünger fırça. Tek kova Bulaşık deterjanı ile yıkayıp atlet ile kurulardık
O zamanlarda aracın boyasına , değişenine hiç bakılmazdı öncelik araçta çürük ,çarık varmı bide şaselerde oynama varmi bukadar .. hatta boyalı araç daha makbuldü komle boyalı araç boyasızdan değerliydi ... 30-35 sene önceden bahsediyorum

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O zamanlarda aracın boyasına , değişenine hiç bakılmazdı öncelik araçta çürük ,çarık varmı bide şaselerde oynama varmi bukadar .. hatta boyalı araç daha makbuldü komle boyalı araç boyasızdan değerliydi ... 30-35 sene önceden bahsediyorum
Çünkü dolandırıcılık ve her yolu meşru görmek daha azdı. Arabaları yarısından birleştirip, başka bir şasi numarası ile hasarsız satmaya çalışmıyorlardı.
Ne zaman bu bir sektör haline geldi, o zaman kenarını sürtmüş ve boyatmamış bir araba, boyatandan daha değerli oldu. Çünkü boyanın neden yapıldığı ile ilgili çok fazla yalan söylendi.

Günün sonunda piyasa çok saçma bir hal aldı. Ben arabamı sürttüğümde tabii ki boyatacağım. Kaza yaptıktan sonra tabii ki arabamı yaptıracağım, tabii ki gerekiyorsa parçayı değiştireceğim. Arabama güzel ve eski konforu ile kullanmak benim hakkım. Sırf benden sonra alacak kişinin içi rahat etsin diye kazalı arabaya yaptırmadan binmek de ne demek yani... Ama maalesef sistem buna itiyor.

Tek farklı düşündüğüm konu, ben detayı kendim için yapıyorum, satmayı düşündüğüm için yapmıyorum. Öyle olsa bir hobi, bir zevkten ziyade ticari bir beklenti olarak adlandırabilirdim zira.