Hızlı Soru - Cevap

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #7,421
Stjarnagloss-Inni genel yüzey temizleyici acaba nanolex interior cleaner ürünü’nün muadili (aynı işi yapıyor)diyebilir miyiz?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaşlar, kaldırımı hesap edemeyerek aracın alt kısmını biraz sürttüm ne yapılabilir? Önerileriniz nelerdir?
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği sizi daha yakından tanımak isteriz. TIKLAYINIZ..

Sorunuza gelecek olursak eğer, fotoğraf olmadan size cevap vermemiz çok zor. Bir fotoğrafını çekip paylaşırsanız elimizden geleni yapabiliriz.

Senlik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kartal
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği sizi daha yakından tanımak isteriz. TIKLAYINIZ..

Sorunuza gelecek olursak eğer, fotoğraf olmadan size cevap vermemiz çok zor. Bir fotoğrafını çekip paylaşırsanız elimizden geleni yapabiliriz.

Tekrar merhaba, medya olarak eklemeye çalıştım ama hata verdi link olarak ekliyorum. Medyadan da eklemeye çalışacağım.
Teşekkürler

12A5A3ED-37F1-49E5-93E0-A77C3B04D5DA - Hızlı Resim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
Bende konuya şu şekilde bir soru ile devam etmek isterim,
araziden döndükten sonra, aracım çok çamur içinde kalmış oluyro. Döndüğüm gün aracı temizleme şansım olmuyor, hali ile bir sonraki güne kalıyor. Bu durumda ön temizlik ve devamı için ne tür şampuan veya sistem önerirsiniz.
Yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kesinlikle ilk gün dönerken aracın camurunu akıtmak nacizane ilk ve en önemli tavsiyemdir

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende konuya şu şekilde bir soru ile devam etmek isterim,
araziden döndükten sonra, aracım çok çamur içinde kalmış oluyro. Döndüğüm gün aracı temizleme şansım olmuyor, hali ile bir sonraki güne kalıyor. Bu durumda ön temizlik ve devamı için ne tür şampuan veya sistem önerirsiniz.
Yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kesinlikle taze çamura müdahale önemli. Rastgele bir petrolde su tutmanız bile bir gün sonra harcayacağınız eforu ve arabaya verebileceğiniz muhtemel zararı yarı yarıya düşerecektir.

Bu tarz arazi araçlarında debisi çok olan bir tazyikli makine daha iyi iş görecektir. Basınçtan ziyade debi kaba saba çamurları daha iyi döküyor.

Sonrasında önyıkama için bir foamlance edinmelisin. Ve ön yıkama ürünü.

Bu aşamadan sonra normal bir şekilde çift kova ile araç yıkama devam edebilirsin.

Zaten şu son iki yazdığım ve daha sonraki aşamalar için konularımız da birsürü uygulamalar ve ürün tavsiyeleri mevcut

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Kesinlikle ilk gün dönerken aracın camurunu akıtmak nacizane ilk ve en önemli tavsiyemdir
Kesinlikle taze çamura müdahale önemli. Rastgele bir petrolde su tutmanız bile bir gün sonra harcayacağınız eforu ve arabaya verebileceğiniz muhtemel zararı yarı yarıya düşerecektir.

Bu tarz arazi araçlarında debisi çok olan bir tazyikli makine daha iyi iş görecektir. Basınçtan ziyade debi kaba saba çamurları daha iyi döküyor.

Sonrasında önyıkama için bir foamlance edinmelisin. Ve ön yıkama ürünü.

Bu aşamadan sonra normal bir şekilde çift kova ile araç yıkama devam edebilirsin.

Zaten şu son iki yazdığım ve daha sonraki aşamalar için konularımız da birsürü uygulamalar ve ürün tavsiyeleri mevcut
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Öncelik ne yap ne et, mutlaka aracı sıcağı sıcağına kaba çamurdan arındır diyorsunuz. Bu kabul, bende bunu böyle yapma istiyorum ama dönüş saatlerinde açık yer bulmak sıkıntı oluyor. Buna ait çözüm benim sorunum, açık yer bulmam lazım.
Bir diğer sorum, "foamlance" i nasıl adapte ederim. Yıkamacının sistemine bütün bu aparatlar uyar mı? Sonuçta benim kendime ait baınçlı bir yıkama sistemim yok. Bir yere gidip, arabamı yıkatmaya gayret ediyorum. Bunu nasıl uygularım. Burada önereceğiniz pratik uygulamalar bana ışık tutacaktır.
Şimdiden teşekkür ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Waxlı araç için yikama önerisi

Şuradaki sorunuza doğru başlık olan bu konudan cevap vereyim, oradaki konu sahibinin de konusunu baltalamayalım... @barbecue

"
Öncelik ne yap ne et, mutlaka aracı sıcağı sıcağına kaba çamurdan arındır diyorsunuz. Bu kabul, bende bunu böyle yapma istiyorum ama dönüş saatlerinde açık yer bulmak sıkıntı oluyor. Buna ait çözüm benim sorunum, açık yer bulmam lazım.
Bir diğer sorum, "foamlance" i nasıl adapte ederim. Yıkamacının sistemine bütün bu aparatlar uyar mı? Sonuçta benim kendime ait baınçlı bir yıkama sistemim yok. Bir yere gidip, arabamı yıkatmaya gayret ediyorum. Bunu nasıl uygularım. Burada önereceğiniz pratik uygulamalar bana ışık tutacaktır.
"

Benzinlik ya da yıkamacılardaki tabancalara uygun bir foam lance bulmanız çok, hatta imkansız, ben hiç görmedim ama olur ya özel bir istasyon vardır, belli bir model foam lance ile çalışır bu nedenle kesin konuşmayayım, ama siz yok diye bilin.

Yıkama istasyonlarının çoğu (self-servisler) geceleri de açık. Yani dönüş saati sizin için bir sorun olmamalı.

Biz benzinlik tayfa olarak köpük olayına kendi çözümlerimizi bulmaya çalışıyoruz, kısaca köpük yapan pompa, ya da normal bir basınçlı pompa ile ön yıkama yapıyoruz. Bununla ilgili de detaylı anlatım ve konular mevcut. İnceledikten sonra aklınıza takılan konuları tekrar sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırız.

Benim kendi ön yıkama tercihim alttaki linktedir.

Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Aracı kir tazeyken yıkamanızı belirttim lakşn fren disklerinin soğumasına dikkat etmelisiniz. Bir anda soğuk suyla teması halinde çok kötü sonuçları olacaktır. Herhangi bir flyi yıkamacıların sistemine takamazsınız diyelşm takabileceğiniz bir sistem var o yıkamacı bunu size kullandırma hususunda sıkıntı çıkaracaktır.

Fl yerine modifiye edilmiş yada edilmemiş basıçlı pompa yani bir foamer-spreyrer edinebilirsiniz

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Aracı kir tazeyken yıkamanızı belirttim lakşn fren disklerinin soğumasına dikkat etmelisiniz. Bir anda soğuk suyla teması halinde çok kötü sonuçları olacaktır. Herhangi bir flyi yıkamacıların sistemine takamazsınız diyelşm takabileceğiniz bir sistem var o yıkamacı bunu size kullandırma hususunda sıkıntı çıkaracaktır.

Fl yerine modifiye edilmiş yada edilmemiş basıçlı pompa yani bir foamer-spreyrer edinebilirsiniz
MAlum sitelerde "KWAZAR" marka pahalı ürünler olduğu gibi 30 - 35 TL ye de benzer ürünler var. Bu ürünü alırken dikkat edilmesi gereken nedir? KWAZAR işe yarar da diğerleri yaramaz mı?
Çok soru soruyorum, kusura bakmayın lütfen

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
MAlum sitelerde "KWAZAR" marka pahalı ürünler olduğu gibi 30 - 35 TL ye de benzer ürünler var. Bu ürünü alırken dikkat edilmesi gereken nedir? KWAZAR işe yarar da diğerleri yaramaz mı?
Çok soru soruyorum, kusura bakmayın lütfen
Benim fikrimi söylücek olursam secho veya veta pompa alıp modifiye ederseniz daha ekonomik oluyor ama biraz da uğraştırıyor. Kwazar köpük yapan pompa alırsanız kafanız rahat oluyor tabi 3 4 secho parasına 1 adet pompa almış oluyorsunuz. Şu anda n11'de en uygun pompa veta pompa 32 tlydi sanırsami bauhaus da ise 25 tl ama kargo ücreti vardı. Zaten forumda secho modifiyesi altında konular var aratarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar yaklaşık 2.5 3 yıla yakındır kullanmadığım Spritz var elimde bozulmuş olabilir mi ? yoksa kullanmam da bir sakınca yok mudur ? Fısfısın ağzı kapalı şekilde bazanın altında duruyordu fulle yakın olduğu için pek kıyamadım bir sorayım dedim

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Benim fikrimi söylücek olursam secho veya veta pompa alıp modifiye ederseniz daha ekonomik oluyor ama biraz da uğraştırıyor. Kwazar köpük yapan pompa alırsanız kafanız rahat oluyor tabi 3 4 secho parasına 1 adet pompa almış oluyorsunuz. Şu anda n11'de en uygun pompa veta pompa 32 tlydi sanırsami bauhaus da ise 25 tl ama kargo ücreti vardı. Zaten forumda secho modifiyesi altında konular var aratarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bende şimdi İLPOSAN modifikasyonunu okuyordum. O bölümde de markayı çok övüyorlar. Modifikasyon işini kolaylıkla becerebileceğimi düşünüyorum, zaten aracımdan dolayı elim işe yatkın olmak durumunda, alet edavat bir sürü. Yapabileceğime inanıyorum. Ancak doğru malzemeleri bulup birleştirmek gerekir.
Anlayamadığım bir nokta ise, gördüğüm bir çok modifikasyonda, sibopları hep yan çeperden girecek şekilde açmış arkadaşlarımız, neden yandan da üstten açmamışlar anlayamadım.
Pompaların üst cidarlarındaki et kalınlıkları daha mı az acaba?

Selamlar

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bende şimdi İLPOSAN modifikasyonunu okuyordum. O bölümde de markayı çok övüyorlar. Modifikasyon işini kolaylıkla becerebileceğimi düşünüyorum, zaten aracımdan dolayı elim işe yatkın olmak durumunda, alet edavat bir sürü. Yapabileceğime inanıyorum. Ancak doğru malzemeleri bulup birleştirmek gerekir.
Anlayamadığım bir nokta ise, gördüğüm bir çok modifikasyonda, sibopları hep yan çeperden girecek şekilde açmış arkadaşlarımız, neden yandan da üstten açmamışlar anlayamadım.

Selamlar
Et kalınlıkları her tarafı eşit ama öenmli olan havayı üst taraftan basmak, eğer yandan basarsak su ve şampuanı koyduğumuzda elektrikli pompaya su gidebilir. Zaten el pompasının şişesi 2.5 litreyse normal kullanımda 2litresini kullanıp yarım litresi havayla doluyor, bizde tam üst kısımdan delik delip hava basmamız lazım. Eğer testlerdeki gibi yaparsanız daha rahat edersiniz sonuçta amerikayı bir daha keşfetmeye gerek kalmaz.:)

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Selamlar
Bende ilposancıyım. Başka markalarda alıp modifiye ettim ama benim görüşüm üzere en kalitelisi ilposan. Malzeme kalitesini bir kenara bırakıp, tabanca ve hortum yapısı diğerlerine göre çok farklı. Bu farklılık basınçı daha iyi ve ürünün daha debili çıkmasına yarıyor. Önümüzdeki günlerde Xiaomi pompa ile bir video paylaşımı yapacağım.

barbecue

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Bende ilposancıyım. Başka markalarda alıp modifiye ettim ama benim görüşüm üzere en kalitelisi ilposan. Malzeme kalitesini bir kenara bırakıp, tabanca ve hortum yapısı diğerlerine göre çok farklı. Bu farklılık basınçı daha iyi ve ürünün daha debili çıkmasına yarıyor. Önümüzdeki günlerde Xiaomi pompa ile bir video paylaşımı yapacağım.
Fatih Bey,
İlposan standart hortum ve nozzle ile sorunu çözebiliyor musunuz?
Yoksa püskürtme işlemi için özel bir nozzle mı kullanmak gerekiyor?