Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yeni bir jant almak istesek aracımıza güzel bir jant takımı olarak f/p ürünlerinden hangisini önerirsiniz veya bakabileceğimiz bir site var mı? Aracım citroen c-elysee araç üzerindeki jantları paylaşıyorum.

Abi bana kalırsa jant yakışıyormuş ama dışardan jant alırsanız büyük ihtimalle replika olucak veya sıfırları en az 2000 tlden başlıyor diye biliyorum. Türkiyede üretici olarak Arıcıoğlu var, internet sitesine bakabilirsiniz.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yeni bir jant almak istesek aracımıza güzel bir jant takımı olarak f/p ürünlerinden hangisini önerirsiniz veya bakabileceğimiz bir site var mı? Aracım citroen c-elysee araç üzerindeki jantları paylaşıyorum.

ben orjinalciyim. mesela gidip audi jantı takmam. cupra jantı bulur onu takarım. bu aracın üst dolulukta olanı varmı ?varsa onun jantı nasıl?

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye

Bence hiç gerek yok üstad gayet güzel jantlarınız.Bende Orjinal jant seviyorum.aslında ben arabada herşeyi Orjinal seviyorum.Yaşımızdan gereği midir nedir modifiye tutkum yok malesef.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Eğer araçta ciddi bir tuning yoksa bence OZ, BBS, Enkei vb. performans odaklı jantlar almak fayda/maliyet açısından mantıksız olacaktır. Eğer aracınızın daha üst donanımında yer alan jantlardan bulabilirseniz nispeten stok haldeki araca ben daha uygun olur diye düşünüyorum.

Replika jant konusuna ise girmek bile istemiyorum, orijinal kapaklı jant kullanırım ama replika jant kullanmam.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Abi bana kalırsa jant yakışıyormuş ama dışardan jant alırsanız büyük ihtimalle replika olucak veya sıfırları en az 2000 tlden başlıyor diye biliyorum. Türkiyede üretici olarak Arıcıoğlu var, internet sitesine bakabilirsiniz.
Sağolasın. Aslında seviyorum jantları sorun yok. kışlık ve yazlık düşünüyorum.

ben orjinalciyim. mesela gidip audi jantı takmam. cupra jantı bulur onu takarım. bu aracın üst dolulukta olanı varmı ?varsa onun jantı nasıl?
Bu aracın bu modelde en dolu sınıfı üstündeki jantlar orjinal kendi janttı. bundan sonraki modelde jantlar değişti onlarda bir garip pek sevmedim o jantın içinde sanki plastik parçalarıda vardı.

Bence hiç gerek yok üstad gayet güzel jantlarınız.Bende Orjinal jant seviyorum.aslında ben arabada herşeyi Orjinal seviyorum.Yaşımızdan gereği midir nedir modifiye tutkum yok malesef.
Modifiye için değil hem kışlıkları hemde yazlıkları tak çıkar tak çıkar bu orjinal jantları hep çizdiler sağolsunlar söyluyorsun birde hatalarını kabul etmiyor lastikçiler.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Bu aracın bu modelde en dolu sınıfı üstündeki jantlar orjinal kendi janttı. bundan sonraki modelde jantlar değişti onlarda bir garip pek sevmedim o jantın içinde sanki plastik parçalarıda vardı.

Modifiye için değil hem kışlıkları hemde yazlıkları tak çıkar tak çıkar bu orjinal jantları hep çizdiler sağolsunlar söyluyorsun birde hatalarını kabul etmiyor lastikçiler.
Abi eğer yazlık kışlık yapıcaksan benim düşüncem: Kışlık için kara jant alıp en ucuza düzgünce zımparalayıp boyamak sonra üstüne jant kapağı takmak. Bunu tercih etmezseniz Arıcıoğlundan jant temin edilebilir diye düşünüyorum, İstanbulda kendileri üretiyorlar tabi replika diyemi geçiyor bilmiyorum.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Abi eğer yazlık kışlık yapıcaksan benim düşüncem: Kışlık için kara jant alıp en ucuza düzgünce zımparalayıp boyamak sonra üstüne jant kapağı takmak. Bunu tercih etmezseniz Arıcıoğlundan jant temin edilebilir diye düşünüyorum, İstanbulda kendileri üretiyorlar tabi replika diyemi geçiyor bilmiyorum.
Bozuk para jantları da olabilir aslında guzelce boyayıp bunu listeye alalım :D
Adam genç kafa zehir :D

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye

O zaman katılıyorum Üstad ben o manada düşünmemiştim.Bizim burada tek tip lastik kullandığımız için düşünemedim.O zaman şöyle yapın kışlıklar için uygun Orjinal lastik ölçüsünde jant alın.Temiz sağlam çıkma varsa oda olur.Satarken inanın bunun jantlarının Orjinal fabrikadan yedek jant aldım deseniz inanın değerini vermiyorlar.
Bizim arkadaş araba alacağında satıcı diyor ki 4 lastik sıfır aldım dedi.Bizim arkadaş abi sen 4 lastiği sök ben çıkma lastikle geliyorum dedi

chetez1980

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Secho fx 2 ile Flowey B33 şampuanı denedim ama ne yaptıysam köpürtemedim.. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa şampuan mı uygun değil? 30-50ml kadar şampuan ve gerisi su ama çok sıvı oluyor,köpürmüyor..Pompaladım 5 dakika ama değişen yok.. Yardım lütfen..

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Secho fx 2 ile Flowey B33 şampuanı denedim ama ne yaptıysam köpürtemedim.. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa şampuan mı uygun değil? 30-50ml kadar şampuan ve gerisi su ama çok sıvı oluyor,köpürmüyor..Pompaladım 5 dakika ama değişen yok.. Yardım lütfen..
Modifiye ettiniz mi? Etmediyseniz köpürmez.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Sechoda modifiyesiz köpük alamazsınız hocam,ya alternatif köpük pompalar ya modifiyeli pompa lazım. Köpük kıvamlı ve köpüksüz B33 testler temizlemede her hangi bir eksi gözlemlemedi deneyen arkadaşlar kabiliyetleri aynı diye yorumlanıyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
elimde sadece B33 var.. Sanırım sadece kova yıkama ile kullanıcam.. Köpüren ve ilaçlama makinesine uygun ne önerirsiniz şampuan?
B33 kova sampuani degil kovada ziyan etmeyin. Sechi fx 2 yi diyor arkadas kopuk yapmasi icin modifiye ettiniz mi?

Belli ki etmemissiniz o zaman siseyi saf el sabunu da doldursaniz kopurmez zaten.

Kopurmemesi temizlik yapamayacagi anlamina gelmez.

B33 soylediginize uygun bir urun. Secho ile o oranda on yikama yaptirabilirsiniz. Kopurmesi sart degil calismasi icin

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chetez1980

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Sechoda modifiyesiz köpük alamazsınız hocam,ya alternatif köpük pompalar ya modifiyeli pompa lazım. Köpük kıvamlı ve köpüksüz B33 testler temizlemede her hangi bir eksi gözlemlemedi deneyen arkadaşlar kabiliyetleri aynı diye yorumlanıyor.
Modifiye videosu vardı sanırım youtubeda.. Keşke başka marka alsaydım...