Hızlı Soru - Cevap

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #8,181
değerli yorumlarınız için teşekkürler apc jant temizliğinde kullanılmaz mı hocam
Adi mealince all purpose cleaner genel amacli temizleyici, kir durumuna gore sulandirilip kullanilabilir mi? Evet. Ben sahsen elimde jant temizleyici urun oldugu icin denemedim. Kullanan birisi varsa mutlaka cevap verecektir sayın hocam

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
değerli yorumlarınız için teşekkürler apc jant temizliğinde kullanılmaz mı hocam
Aslında apc de kullanılır bir sıkıntı yaratmaz ancak kullanmamamızın sebepleri var. Eğer jantda koruma var ise söküceği için kullanmayız, apc her yıkama da güvenli olmayabilir bana göre çok kirliyse ancak ön yıkama için kullanılabilir, bir sebebi daha detaycı olduğumuz için. Sonuçta her yer için farklı kimyasallar alıyoruz bunlardan biride jant temizleyiciler hem detay ruhuna yakışıyor hemde rutin yıkamalar da güvenli tercih.:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
apc hem korumayı söker hem de jant temizleyici kadar iyi kiri çözemez. Ayrıca jant temizleyiciler apcye göre daha kaygan bir kimyasal oldukları için detay çalışmanızı kolaylaştırmanın yanında çizilme riskini azaltır. İşin özü kullanılır mı evet kullanılır ama tavsiye edilmez

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ayrıca elimde ki foam lance fiyatına göre iyi iş yapıyor bence. Yarın aracı yıkama düşüncem var. Bir kaç foto çekebilirsem eklerim yinede.
Foamlancenin fotografını çekebilirmisiniz, bir kaç parçanın sökülüp keçe eklenmesiyle belki iş görebilir

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
arkadaşlar slm. c5 aircross almak üzereyim. bayiden alırken yıkamaya yapmayın silmeyin diye uyarıp seramik kaplama yapmak istiyorum. ürünü kendim uygulayacam. 6 yıllık detaycı geçmişimle üstesinden gelirim diye düşünüyorum. daha önce pasta wax uygulamaları yaptım. polisaj makinesi ve basınçlı yıkama dahil güzel bir çeyizim var.

soruma gelecek olursam. araç opak beyaz ve aracın malum boyutları biraz büyük. bu araç için hangi seramik kaplamayı almalıyım? ve kaç ml olmalı?
Hemen hemen bütün seramik veya nano korumalar aracınıza yetecek kadardır. Sadece uygularken çok yoğun sürmeyin aynı noktaya. Yedirerek uygulama yapın.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar foam lance ile köpüğün kıvamını arttırmak istiyorum. Elimde çin malı ucuz bir foam lance var. Şu anda hemen hemen benzinlikte ki köpük kıvamında oluyor, biraz çabuk akıp gidiyor. Ilık su ile denedim biraz daha iyi köpük oldu. Kullanılan şampuana göre karışım oranları değişebilir farkındayım ama su miktarını biraz daha azaltmak bir işe yarar mı? Yoksa auto gylm polar blast tarzı bir şampuan mı almalıyım? Elimde karcher k2 var foam lance onda kullanıyorum. Belki basınç az geliyordur anca bu kadar köpük oluyordur. Yada foam lance dediğim gibi ucuz çin malı birşey 45 tl gibi bir fiyata aldım mjjj ler 150 civarı idi. Foam lance bir müdahele gerekebilir mi? Sonuç olarak amacım köpük miktarını arttırmak. Tıraş köpüğü kıvamına gelmese de yaklaşsın yeterli.
Köpük yoğunluğu biraz da makinenin basıncı ile alakalı. Örneğin k2 ile k5 in yaptığı köpük yoğunluğu bir olmuyor. Bir video veya fotoğraf atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba, Gyeon Preserve’in tam olarak işlevi nedir, öneri üzerine aldım toz tutmaz, mat görünümü korur diye biliyorum ama, bilgi sahibi abiler yazabilirse çok sevinirim, göğüste kapı plastiklerinde dış plastiklerde heryerde kullanılır mı
Preserve, konsantre, 1:5 oranına kadar sulandırılabilen, UV koruması olan iç ve dış plastiklerde koruma sağlayan bir üründür.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Köpük yoğunluğu biraz da makinenin basıncı ile alakalı. Örneğin k2 ile k5 in yaptığı köpük yoğunluğu bir olmuyor. Bir video veya fotoğraf atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Abim peki k3 de 120 bar basınç var, tatmin edici bir köpük elde eder miyiz ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hemen hemen diyebilirim. Benim kendi görüşüm asıl köpük 150 bar ve üzerinde daha iyi oluyor.
Anladım demek istediğinizi teşekkürler, yazın almayı düşünüyorum da haftada veya 2 haftada bir yıkıyacağım. İşimi rahatlıkla görür diye tahmin ediyorum.:)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Preserve, konsantre, 1:5 oranına kadar sulandırılabilen, UV koruması olan iç ve dış plastiklerde koruma sağlayan bir üründür.
Sulandirilabildigini bilmiyordum, bu kisisel tecrube mi yoksa uretici tavsiyesi mi acaba?

Ustunu okudum mu hatirlamiyorum ama okumusumdur muhtemelen boyle bir sey gormedim sanirim. Eger sulandiriliyorsa masallah bir urun olur :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Anladım demek istediğinizi teşekkürler, yazın almayı düşünüyorum da haftada veya 2 haftada bir yıkıyacağım. İşimi rahatlıkla görür diye tahmin ediyorum.:)
K3 işinizi görür tabii ki. Ancak naçizane tavsiyem bu zamana kadarki tecrübelerim bana şunu öğretti. Herhangi bir cihaz alacağım zaman mümkün mertebe bütçemi zorlayarak alabildiğimin en iyisini almaya çalışırım. Çünkü sonradan pişman oluyorum.

Sulandirilabildigini bilmiyordum, bu kisisel tecrube mi yoksa uretici tavsiyesi mi acaba?

Ustunu okudum mu hatirlamiyorum ama okumusumdur muhtemelen boyle bir sey gormedim sanirim. Eger sulandiriliyorsa masallah bir urun olur :)

Vallahi 1:5'e kadar sulandirip davlumbaz ya da motorda kullan demisler sen cok uasa hocam :) elimizdeki urunu tanimiyoruz buyuk ayip utandim vallahi :(

Q²M Preserve - protect and maintain your trim - Gyeon Quartz

Bir ara çok almak istemiştim bu ürünü. O sıra araştırmıştım. Oradan alımda kalmış. :atess:

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Hızlı ıslak wax için koch chemie-pw mi Yoksa auto glym-rapid aqua wax mı tavsiye edersiniz?

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Foam lance ın şekli bu şekilde. Evde keçe bulamadım yakınlarda da açık yer bulup alamadım keçe ekleyip deneme yapacaktım olmadı ama köpük miktarı ile ilgili video çektim onu yükleyebilirsem eklerim.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar, bu wax hakkında ne düşünüyorsunuz iyimidir uygulaması kolay mıdır elle uygulamaya uygun mudur çeyizime eklemelimiyim ?

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Chemical Guys Diablo hakkında görüşleriniz nelerdir abiler , alınmalı mı sulandırılıyor zaten herkes çok önermiş forumda