Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bir sorum daha olacak siz değerli üstadlara müsaadenizle;
Bir arkadaşıma 99 model Honda Cr-V aldık bal köpüğü renginde, aracın boyacıda az bir işi var sonrasında da detaylı olarak araca girmek istiyoruz.
Daha önce ki uygulamalarımda hep atladığım kil ve Demir tozu işlemlerini bu kez atlamadan baştan sona daha az amatörce bir iş yapmak istiyorum.
Öncelikle elimde 3M’in mavi kili var uzun zamandır kullanmadığım, kilin ömrü var mıdır yeni bir kil mi almam gerekiyor ve gerekiyorsa Mavi kil mi yoksa yumuşak turuncu kil mi almam işimi görür?
Araca pasta polisaj yapıcam ama çok çizilsin istemiyorum çünki pasta polisaj da tecrübem çok az sadece elle yalmaktan daha iyi olsun diye en düşün devirde yapıcam öyle çizik almak gibi iddiam olmadan yapıcam. Birde elimde Meguiars compound ve Polish var ama sizin bana bu durumda benim seviyeme göre önereceğiniz başka ürünleri de alabilirim.
Birde Demir tozu temizliği için ulaşılabilir olabilecek bir ütün arıyorum tavsiyenize ve yönlendirmenize açığım.
Araç içi temizliği için @_CaN_ ustamın beğendiği Sonax şeffaf olan araç içi temizleyiciyi alıcam.
Lastikler için sonax mavi jel mi yoksa Meguiars mor olanı mı tavsiye edersiniz??
Araç camları için elimde olan Ag Glass Polish kullanıcam.
En son olarak da araca boya koruyucu ve parlaklık için wax uygulamayı düşünüyorum. Elimde sonax BSD var ama daha uzun ömürlü bir ürün arıyorum. Fusso ve Ag HD wax kullandım ama bir araca yetmeyecek kadar kaldı ikisindende, hem daha sonra kendi aracımda da kullanabileceğim wax arıyorum forumdan da temin edebilirim bunun içinde tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Uygulamayı da bu sefer baştan sona fotoğraflayıp paylaşıcam inşAllah :)
O yaştaki Honda boyasına ilk etapta çok ağır aşındırıcı ile dalmayın derim. Orta dereceli aşındırıcı hatta hafif ile orta arasındaki aşındırıcı ile spot test yapmanızı öneririm.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tamamdır teşekkür ederim önerilerinize:) wheel woolies daha mantıklı Amerika'dan tanıdık yok malum:D:D
Ama wheel woolies alırken dikkat et, a kit b kit oluyor. A kit de küçük orta büyük ölçüleri var, B kitde küçük 2 tane büyük var. Bana kalırsa senin jantlara orta fırça daha iyi olur ondan dolayı A kit alman daha güzel. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Spreyli boş şişe tavsiyeleriniz nedir?
Bana kalırsa evde ki detarjan, cif gibi kimyasala dayanıklı şişeleri atmayın düzgünce temizleyin. Sonra canyon kırmızı başlık alın tanesi 17 18 tlydi, canyon daki güzellik parasına göre diğer spreylerde yok. Ancak şişeli alırım derseniz yanlış hatırlamıyorsam 3lüsü 55 tlye vardı, forumda alanlar oldu bir yorum yapsınlar. Şişe seçerken ya 500ml yada 700ml olmasına önem gösterin 1000ml aşırı hantal kalıyor sonuçta 1 litrelik bir ürünü tek seferde bitiremiyorsunuz her türlü o şişe eve çıkmak zorunda, eğer 70üml alırsanız ve biterse tekrar doldurursunuz hammallık yapmazsınız. :)

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Daha önce içi detaylı olarak temizlenmemiş 10 yıllık bir aracın içini temizlemek için söz verdim.

Bunun için yanımda;
1:10 VP APC
1:4 KC PO
Colourlock Deri Temizleyici & Kalkanı
Würth Köpük Temizleyici
Gtechniq C6 Matte Dash

götürsem yeterli olur mu?
Başka bir şeye gerek var mı?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Daha önce içi detaylı olarak temizlenmemiş 10 yıllık bir aracın içini temizlemek için söz verdim.

Bunun için yanımda;
1:10 VP APC
1:4 KC PO
Colourlock Deri Temizleyici & Kalkanı
Würth Köpük Temizleyici
Gtechniq C6 Matte Dash

götürsem yeterli olur mu?
Başka bir şeye gerek var mı?
Bence abi çok kirli yerlere yanına 1:5 al, kapı eşikleri olsun, koltuk rayları olsun veya fitillere girceksen.

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam ayni olay forumda bi arkadasin daha basina gelmisti bahsetmiş ti ama hhs gressa olandan muzdarip ti hatta o
hhs 2000 le cozudurdugunu soyledi tuhaf bi durum var vw variant wurth sevmiyor anlaşılan yada bi teknik hata var fabrikasyon kullanılan yagdan oturumu yapar acaba
valla bende o açıklamalara göre aldım abi ama daha beter oldu aynı araç diye işime yarar dedim ama malesef

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
15 daha ideal bi boyut gibi ticari çalışılmayacaksa diye düşünüyorum :)
Hocam 21 mark 2 ama deluxe kit var 15 mark3 deluxe kit olsa onu alcam daha avantajlı. Kararsız kaldım 21 mark2 de iyi indirim var bu arada normalde 4400tl üzeri fiyatı var. Amaç ticari değil zaten kendim eş dost akraba. Kafam karıştı:yazik:

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar piano black iç kısımlara wax sürecem koruma açısından
Sıfır 3D ped ile sürsem çizilir mi?
Yoksa elimizi kuruyken ısıtıp daha sonra hafif wax tan alıp bölgeye mi süreyim?
Yada sizin bildiğiniz başka bir yöntem var mı?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar piano black iç kısımlara wax sürecem koruma açısından
Sıfır 3D ped ile sürsem çizilir mi?
Yoksa elimizi kuruyken ısıtıp daha sonra hafif wax tan alıp bölgeye mi süreyim?
Yada sizin bildiğiniz başka bir yöntem var mı?
Glaze tarzı ürünleri hanımların makyaj temizleme için kullandığı ince pamuklari kullanabilirsiniz. Wax ı ben elle uyguladım, zymöl detail Wax ı.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar bosch gpo 14 ce makina ve 4.75 inc lake country tabla için ufs nin hangi keçesini almalıyım link gönderir msnz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocam 21 mark 2 ama deluxe kit var 15 mark3 deluxe kit olsa onu alcam daha avantajlı. Kararsız kaldım 21 mark2 de iyi indirim var bu arada normalde 4400tl üzeri fiyatı var. Amaç ticari değil zaten kendim eş dost akraba. Kafam karıştı:yazik:
mark 3 ü öven çok ama bence yeni her zaman yenidir diyp 15 -3 tercih edilebilir gibi tabi fiyat kısmına yorum yapmıyorum tamamen mantık :) duygusallık sizin bileceğiniz iş :dusun: dlx bence çokta gerekli değil aslında ama yine kafa karıştırıyor tabi :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
mark 3 ü öven çok ama bence yeni her zaman yenidir diyp 15 -3 tercih edilebilir gibi tabi fiyat kısmına yorum yapmıyorum tamamen mantık :) duygusallık sizin bileceğiniz iş :dusun: dlx bence çokta gerekli değil aslında ama yine kafa karıştırıyor tabi :)
Benim kafamı deluxe çok karıştırdı sabah alacağım mark3 dü 21mark2deluxe görmesem 15 mark3tek makinayı çoktan almıştım. Fiyat borsadan beter euroya bağlı inip çıkıyor sürekli, bilmiyorum ilerde euro düşerse düşermi pek sanmıyorum tabi. Artık orbital pad felan bakayım ben en iyisi:)

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konu mu açsam buraya mı yazsam kararsız kaldım ama neyse :deli:
Pasta cila işlemi için boya ölçümü yapmak ıstiyorum, ekipman olarak almak mantıksız geliyor az buz paralar değil bı kere bakacağım araba için bunun için bakan eden neresi vardır İstanbul'da veya forumdan yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır
Sabiha Gökçen havalimanına çok yakın oturuyorum yakın iseniz gelin Hocam bende boya ölçer mevcut

Eski Kaptan, Eski Detaycı