Bir sorum daha olacak siz değerli üstadlara müsaadenizle;
Bir arkadaşıma 99 model Honda Cr-V aldık bal köpüğü renginde, aracın boyacıda az bir işi var sonrasında da detaylı olarak araca girmek istiyoruz.
Daha önce ki uygulamalarımda hep atladığım kil ve Demir tozu işlemlerini bu kez atlamadan baştan sona daha az amatörce bir iş yapmak istiyorum.
Öncelikle elimde 3M’in mavi kili var uzun zamandır kullanmadığım, kilin ömrü var mıdır yeni bir kil mi almam gerekiyor ve gerekiyorsa Mavi kil mi yoksa yumuşak turuncu kil mi almam işimi görür?
Araca pasta polisaj yapıcam ama çok çizilsin istemiyorum çünki pasta polisaj da tecrübem çok az sadece elle yalmaktan daha iyi olsun diye en düşün devirde yapıcam öyle çizik almak gibi iddiam olmadan yapıcam. Birde elimde Meguiars compound ve Polish var ama sizin bana bu durumda benim seviyeme göre önereceğiniz başka ürünleri de alabilirim.
Birde Demir tozu temizliği için ulaşılabilir olabilecek bir ütün arıyorum tavsiyenize ve yönlendirmenize açığım.
Araç içi temizliği için
@_CaN_ ustamın beğendiği Sonax şeffaf olan araç içi temizleyiciyi alıcam.
Lastikler için sonax mavi jel mi yoksa Meguiars mor olanı mı tavsiye edersiniz??
Araç camları için elimde olan Ag Glass Polish kullanıcam.
En son olarak da araca boya koruyucu ve parlaklık için wax uygulamayı düşünüyorum. Elimde sonax BSD var ama daha uzun ömürlü bir ürün arıyorum. Fusso ve Ag HD wax kullandım ama bir araca yetmeyecek kadar kaldı ikisindende, hem daha sonra kendi aracımda da kullanabileceğim wax arıyorum forumdan da temin edebilirim bunun içinde tavsiyeleriniz bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Uygulamayı da bu sefer baştan sona fotoğraflayıp paylaşıcam inşAllah