Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Öne çıkan konu #8,381
Ben önce prill ile bir kovada cila bezlerimi ve pedlerimi bekletip sonra yine az prill ve kosla kireç önleyici ile kısa programda makinede düşğk ısıda yıkıyorum. Prill cilayı söküyor ve henüz bir sorun yaşamadım belki 7-8 kez yıkamışımdır
Onu da deneyim. Prilin sökmediği yok ki doğru :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yanlis anlamayin da baska jant fircalarini gorseniz tchiboya sert dediginiz icin uzulurdunuz :) tercih sizin tabi guven vermemis, sert gelmis olabilir. Ama bu tarzlar arasinda bu fiyata, bu kadar sık dokulu olup bu fiyata satilan ve etkili temizleyen firca ben bilmiyorum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ez Detail bulamadığımdan VP almıştım boyut olarak Ez Detail miniye anca denk gelir diye tahmin ediyorum kılları yumuşacık ancak 40 liraya yamaçlardan aldığımı kullanıyorum. Biraz sert ancak benim jantlarda piano black olmadığından rahat oluyorum. Wash mitt+ Mothers jant fırçası + kimyasala dayanıklı fırça genelde yeterli oluyor bana. Mothersin uçları da sert kesinlikle çiziyordur. Piano black jant kullananlara Allah sabır versin. :komik:

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arakdaşlar merhaba, biraz konu dışı ama detaycılar bilir diye düşündüm. Kurban bayramında Tokat'tan İstanbul'a kurban eti getireceğiz inş. 12 saat civarında sürüyor. Strafor kutu ve buz aküleri ile taşımayı öneriyorlar genelde. Tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı şimdiden alalım depoda dursun. Hanım geçen sefer torpidoya koymak için kavga ediyordu benle :komik:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ez Detail bulamadığımdan VP almıştım boyut olarak Ez Detail miniye anca denk gelir diye tahmin ediyorum kılları yumuşacık ancak 40 liraya yamaçlardan aldığımı kullanıyorum. Biraz sert ancak benim jantlarda piano black olmadığından rahat oluyorum. Wash mitt+ Mothers jant fırçası + kimyasala dayanıklı fırça genelde yeterli oluyor bana. Mothersin uçları da sert kesinlikle çiziyordur. Piano black jant kullananlara Allah sabır versin. :komik:
Ez mini ile vp fırça arasında çok fark var, evet fırçalı kısım uzunlukları yakın belki de aynı boydadır ama kıl uzunlukları ve sıklıkları çok farklı. Corona'dan dolayı gelemeyen bir ez mini fırçam var benim de, bekliyorum bakalım. Zira vp fırça 140 liraydı en son baktığımda :) 40 liraya yamaçlardan aldım dediğiniz 3D sarı fırça sanıyorum? Onun telleri direk açıkta dikkatli çalışmak lazım hassas jantlarda. Mesela Tchiboda teller açıkta değil, plastik kaplı.

Bir de VP fırçayı kullanmıyorsanız ve satmayı düşünürseniz durumu da iyiyse talibim :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ez mini ile vp fırça arasında çok fark var, evet fırçalı kısım uzunlukları yakın belki de aynı boydadır ama kıl uzunlukları ve sıklıkları çok farklı. Corona'dan dolayı gelemeyen bir ez mini fırçam var benim de, bekliyorum bakalım. Zira vp fırça 140 liraydı en son baktığımda :) 40 liraya yamaçlardan aldım dediğiniz 3D sarı fırça sanıyorum? Onun telleri direk açıkta dikkatli çalışmak lazım hassas jantlarda. Mesela Tchiboda teller açıkta değil, plastik kaplı.

Bir de VP fırçayı kullanmıyorsanız ve satmayı düşünürseniz durumu da iyiyse talibim :)
Doymadın fırçaya be abi :D @EmirhanYigiter satma hocam ona fırçadan geçilmiyor çeyizi.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Satmayı düşünmüyorum açıkçası benim jantları kurtarıyor ancak bazı jantlarda kaliper arasına büyük fırça girmiyor bununla giriyorum. Bir de bu fırçadan alacaksanız sıcaklığa dikkat edin çok fazla sıcak janta dalıp fırçayı eritmiş olanlar var. Ben yamaçlardan indirimde vp'yi 100 liraya almıştım. Ez Detail mininin kılları biraz daha sıkı gibi duruyor. Yamaçlardan aldığım dediğim Maestro marka olan, kılları bir tık sert ancak jant arkaları temizlerken oldukça yeterli, ayrıca kıvırıp kolların arkalarına uzanmada problem yok. Daha kırılmadı teli bende merak ediyorum ne kadar dayanacak. Maestronun da teli açık ancak uç kısmına kauçuk koymuşlar dalarken çizmesin diye o yeterli geldi bana problem yaşamadım şahsen.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Yakın zamanda aldım ikisinide . Jant fırçasını çok kullanma şansım olmadı ona yorum yapamıyorum ama lastik fırçasını çok beğendim. Elimde mothers ın lastik fırçasıda mevcut , bu ondan daha kullanışlı.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Lastik fırçasının aynısını çinden almıştım çok memnunum.
Yakın zamanda aldım ikisinide . Jant fırçasını çok kullanma şansım olmadı ona yorum yapamıyorum ama lastik fırçasını çok beğendim. Elimde mothers ın lastik fırçasıda mevcut , bu ondan daha kullanışlı.
Bende aynı şekilde Mothers'in fırçası iyi hoş ancak fazla büyük ve sert. Fırçalamak eziyet oluyor biraz onda. Hele ki aracın yanakları biraz ince sayılacak düzeydeyse fırça kesinlikle sığmıyor. Ancak büyük araçlarda daha rahat olduğu söylenebilir.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Hocam jant fırçası için yorumunuz iyiyse alacağım. Kılları sert mi yumuşak mıdır?