Hızlı Soru - Cevap

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,401
hocam tam bilmedigimden sordugum kisiler keçe şart diyorlar. ben bu sarı ile hiç iş yapaz mıyım vw boyasında :) az hareli derken vw grubu araçlarda işimi görür mü ?
Eğer araçta çok derin çizik yoksa yün ped kullanmazdım hare durumundan dolayı çok mecbur kalmadıkçada yün ped kullanmadım ilk denemeyi sarı cutting ped ile yapardım. Yün ped al ama cutting pedi satma çünkü bundan sonra detaycı olarak yıkama yapacağın için yün ped kullanacak kadar ağır çiziklerin olmayacak. mesela şöyle giuliettayı 4-5 ay önce aldım 5 yaşında araba hiç dikkatli yıkama yapılmamış ve derin çizikler vardı 1-2 panelde yün ped ihtiyacım oldu bundan sonraki uygulamalarda benim yıkama şeklimle yün pede ihtiyacım olurmu olmaz.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eğer araçta çok derin çizik yoksa yün ped kullanmazdım hare durumundan dolayı çok mecbur kalmadıkçada yün ped kullanmadım ilk denemeyi sarı cutting ped ile yapardım. Yün ped al ama cutting pedi satma çünkü bundan sonra detaycı olarak yıkama yapacağın için yün ped kullanacak kadar ağır çiziklerin olmayacak. mesela şöyle giuliettayı 4-5 ay önce aldım 5 yaşında araba hiç dikkatli yıkama yapılmamış ve derin çizikler vardı 1-2 panelde yün ped ihtiyacım oldu bundan sonraki uygulamalarda benim yıkama şeklimle yün pede ihtiyacım olurmu olmaz.

benimde araç 4 senelik hiç polisaj işi görmedi bugüne kadar. bir tek kaputu temiz olur kaput filminden dolayı :) güzel açıklayıcı bir yanıt oldu. herkes illa keçe şart dedi sarı ped lazım olur diyen olmadı bende herhalde kullanmayacağız dedim :D

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Arakdaşlar merhaba, biraz konu dışı ama detaycılar bilir diye düşündüm. Kurban bayramında Tokat'tan İstanbul'a kurban eti getireceğiz inş. 12 saat civarında sürüyor. Strafor kutu ve buz aküleri ile taşımayı öneriyorlar genelde. Tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı şimdiden alalım depoda dursun. Hanım geçen sefer torpidoya koymak için kavga ediyordu benle :komik:
Kesimden sonra karkası serin bir yerde mümkünse asarak hicbir yere temas etmeden dinlendirin. Küçük porsiyonlar halinde keserek buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda 24 saat şoklayın. Varsa tanıdığınız eczacı, ilaç deposu yada Ikea gibi marketlerden istediğiniz ölçüde strafor kutu bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız nalburdan inşaat yalıtımlarında kullanılan 50*100cm tabaka halinde satılan straforlardan istediğiniz kadar alıp kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Straforlari kutu yapacak şekilde kestikten sonra birleştirmek için iç ve dıştan koli bandiyla yapıştırabilirsiniz. Seyahate çıkmaya yakın etlerinizi derin dondurucudan çıkartıp strafor kutuya koyabilirsiniz. Kapak kapanacak şekilde kalan boşluğa varsa buz aküsü yoksa 500 ml su siseleini dondurup koyabilirsiniz. Su siserini doldururken üstten yeteri kadar boşluk bırakın ki dondugunda genlesip patlamasin. Buz aküleri üst tarafta olmasının sebebi hazır yada el yapımı strafor kutunun yalitiminin en zayıf yeri olan kapağa yakın olmasından dolayı. Kapağı kapatıp yine koli bandıyla etrafını dolasirsiniz. En sonda streç filmle paketi sardiginizda alamanyaya bile gitseniz sıkıntı olmaz.:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kesimden sonra karkası serin bir yerde mümkünse asarak hicbir yere temas etmeden dinlendirin. Küçük porsiyonlar halinde keserek buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda 24 saat şoklayın. Varsa tanıdığınız eczacı, ilaç deposu yada Ikea gibi marketlerden istediğiniz ölçüde strafor kutu bulabilirsiniz. Eğer bulamazsanız nalburdan inşaat yalıtımlarında kullanılan 50*100cm tabaka halinde satılan straforlardan istediğiniz kadar alıp kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Straforlari kutu yapacak şekilde kestikten sonra birleştirmek için iç ve dıştan koli bandiyla yapıştırabilirsiniz. Seyahate çıkmaya yakın etlerinizi derin dondurucudan çıkartıp strafor kutuya koyabilirsiniz. Kapak kapanacak şekilde kalan boşluğa varsa buz aküsü yoksa 500 ml su siseleini dondurup koyabilirsiniz. Su siserini doldururken üstten yeteri kadar boşluk bırakın ki dondugunda genlesip patlamasin. Buz aküleri üst tarafta olmasının sebebi hazır yada el yapımı strafor kutunun yalitiminin en zayıf yeri olan kapağa yakın olmasından dolayı. Kapağı kapatıp yine koli bandıyla etrafını dolasirsiniz. En sonda streç filmle paketi sardiginizda alamanyaya bile gitseniz sıkıntı olmaz.:)
Taşımada kuru buz olur mu hocam ? Tokat'da bayram günü bulabilir mi bilemem ancak normalde şehirler arası taşımada kuru buzla geliyor ürünler. Uygun olursa en güvenli yol olur sanırsam.

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
Taşımada kuru buz olur mu hocam ? Tokat'da bayram günü bulabilir mi bilemem ancak normalde şehirler arası taşımada kuru buzla geliyor ürünler. Uygun olursa en güvenli yol olur sanırsam.
Hazır kutuların kalın olanından bulabilirseniz yada nalburdan 5cm kalınlığında strafor tabaka bulabilirseniz buz aküsü yada dondurulmuş pet su şişesi ile derin dondurucudan çıkarmış oldugunuz etleri rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Çok defa bu yöntemle et taşıdım, gönderdim. Hatta ilk denemede soğuk zincir izleme kartida koydum. Hiçbir sorun olmadığını görünce devam ettim.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Kesme biçmeyle uğraşmayım dedim hazır kullanılan bir ürün varsa onu almak istedim. ancak yeterince açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim ilginize.

mtekin

Amatör Detaycı
Üye

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

mtekin

Amatör Detaycı
Üye
ePttAVM - Strafor Köpük Kutu 20 kg K-1 (56cm x 43cm x 30cm) 2 Adet

Şöyle birşey buldum bende :) Sanırım daha avantajlı. Tek 30 kg olsaydı daha iyi olurdu.
Termos yada saklama kutularında kenar kalınlığı ile saklama süresi doğru orantılı oluyor.
17 Kg Kalın Eps Strafor Köpük Termos Gıda Et Taşıma Kutusu - n11.com
Kendi yapacağınız kutuda çok daha az maliyetle buna yakın bir yalıtım sağlamış olursunuz. Bir de bulabilirseniz soğuk zincir kartları renk değiştirdiğinde tekrar eski rengine dönmüyor ve yer kaplamiyor. En güvenli soğuk zincir ürünüdür. Biyolojik ürünler tasinirken mutlaka kutunun içine bırakılır.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Satıcı Mersin' de, Mersin' de ikamet eden bir arkadaş satıcı ile görüşemez mi, şu pompalardan satın alsak.

Geçenlerde ortak alım konusu dönmüştü, hatta Çağlar abi çok uğraşmıştı. Ancak satıcı yanlış hatırlamıyorsam 20 gibi bir fiyat çıkarmıştı, sonradan öğrendik koli bazlı bir yere kargolarsa tanesi 20tlymiş. Yani bizim iş yalan oldu, satıcıda çizik atınca vazgeçtik. N11de kargo dahil 45 tlydi en solda ki sechonun aynısı olan Zemzem pompa.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar bir kaç sormak istediğim soru var bilgi verirseniz sevinirim.

1) Elimde olan bosch gpo 14 ce makina ve 4.75 inc(120 mm) lake country tabla için keçe almayı düşünüyorum. ufs mi flexi mi? ayrıca örnek olarak ufs keçelere baktım bir çok keçe var hangisini almalıyım?

2) fırça olarak ez detail brush ve chemical guys goat brush( keçi tüyü fırça) var. ez detail zaten jant için. goat brush ı karar veremedim ne için kullanmalıyım? ayrıca başka fırça ihtiyacım olur mu?

3) kurulama için yeni almış oldugum chemical guys mammoth, yine daha önceden kurulama için kullandıgım gojo marka 50x70 mikrofiber ve 4 adet küçük oto mikrofiberler var. Cam için mikrotex almayı düşünüyorum: Bunların dışında polisaj ve yıkama işlemlerinde gerekli bir bez var mı ? örneğin bunlar polisajda kullanılmaz polisaj için polisaj bezi olmalı ya da wax için wax bezi. Bilmediğimden ayrıntısı varsa öğrenmek istiyorum.

4) Nalburdan daha önce kağıt bant almıştım bu polisajda maskeleme için kullanılabilir mi?

Son düzenleme:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@caner92 Arkadaşım selam, bildiklerim dahilinde ilgi alanıma giren sorularına cevap vermeye çalıştım;

2) fırça olarak ez detail brush ve chemical guys goat brush( keçi tüyü fırça) var. ez detail zaten jant için. goat brush ı karar veremedim ne için kullanmalıyım? ayrıca başka fırça ihtiyacım olur mu?

Jant fırçası olarak ez detail brushı aldıysan başka fırçaya ihtiyacın yok bence, goat brush dediğin iç aksamlar için detay fırçası diye biliyorum. Değilse iç aksamlar için Valet Pro yada Work Stuff detay fırçası büyük küçük boylardan 2'li bir grup yapabilirsin. Bir tane Work Stuff Ağır kimyasala dayanıklı olanlardan da bulundurursan motor ve jantların daha küçük ve hassas fırça isteyen kısımlarında kullanabilirsin. Bir adet de Gratis makyaj fırçası edinirsen multi medya ve piano black aksamların çizmeden tozunu alabilmek için iyi olur.

3) kurulama için yeni almış oldugum chemical guys mammoth, yine daha önceden kurulama için kullandıgım gojo marka 50x70 mikrofiber ve 4 adet küçük oto mikrofiberler var. Cam için mikrotex almayı düşünüyorum: Bunların dışında polisaj ve yıkama işlemlerinde gerekli bir bez var mı ? örneğin bunlar polisajda kullanılmaz polisaj için polisaj bezi olmalı ya da wax için wax bezi. Bilmediğimden ayrıntısı varsa öğrenmek istiyorum.

Cam için Rossman marketten 2 adet cam bezi al 7 liraya keyfine bak. Kurulama bezi olarak mamut kullanmadım ama alternatif bulundurmak istersen Spark'ın kurulama havlusuna da bakabilirsin. Yok illa markalı üst düzey bir şey alacağım dersen forumda Klin Korea veya Wizard Of Gloss Blue Marlin yada Liquid of Elements satan arkadaşlar var, Normal mikrofiber bez olarak Bimde satılan Mr Greenlerden şaşmayın. Bu bezlere ek olarak bir de wax uygulaması sonrası kullanmak için wax silme bezi edinebilirsiniz. Buffing Towel diye geçerler. Çok kasmam o kadar derseniz waxı bim bezi ile silenlerde var.

4) Nalburdan daha önce kağıt bant almıştım bu polisajda maskeleme için kullanılabilir mi?

Bantın nalburdan yada marketten değil de tutkal oranı önemli; Durumuna göre yapışkan izi bırakabilir. Bunu sorarak edinebilirsiniz. Tutkal oranının düşük olması gerekiyor. Herhangi bir yere yapıştırın kağıdı çıkartırken gelen o cırlama sesinden anlaşılıyor az çok durumu :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Shirb13 yanıt için teşekkürler. ez detail videolarda izlediğim kadarrı ile nedense jant araları için vs kullanmıslar ön yüzüne süren yok :) goat brush da hem jant hem iç temizlik ikisi içinde kullanılıyor. şimdilik mammoth ile devam ihtiyaç olursa diğerlerine bakarım :) cila-pasta vs. işlemleri içinde daha önce carrefourdan aldığım küçük mikrofiberler var onları kullanayım o zaman :)