Karşılaştırma Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Selamlar, videoyu yayınladım, sadece su testi kısmı var ve boncuklama testinde ışık fotoselli olduğu için gidip geliyor kusura bakmayın :(

Yüzey hazırlığına gelecek olursak, aracın özellikle en çok vakit harcadığım yeri bu testi yapacağım için bagaj kapağıydı. Diğer panelleri de kusursuz hazırladığımı düşünüyorum lakin bagaj kapağı iki kere kusursuz hazırlandı. Aracımda harenin h'si yok bu konu kırmızı çizgim lütfen :) Ek olarak su izi, kuş pisliği izi, solukluk gibi kusurlar da mevcut değil. Tabi bunları ben özel ışıkla bakarak söylemiyorum, gözle gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Lakin bugün 4 araba üst üste görünce az çok fark ettim ki arabaya hakikaten iyi bakıyorum.

@Shirb13 aracı yakından gördü inceledi, yeni polisaj görmüş çoğu arabadan iyi durumda boyası. Tabii ki yıkama çiziklerim var yerli yersiz ufak tefek.
Bunların herhangi bir ürünün tutunmasına doğrudan ya da dolaylı etki edeceğini düşünmüyorum ki bu bile tek başına bence bir alım sebebidir. Yani bakımsız yüzeyde nasıl performans verdiği. Aynı zamanda 4 ürün de eşit şartlarda hazırlanmış panelde yan yana denendi. Sadece bezlerin markaları farklıydı, bu da fark yaratmaz diye düşünüyorum. Yanlış anlamasın kimse, söyleyenler de sözüne güvendiğim insanlar, yanlışı ya da eksiği bulmaya çalışıyorum, aklıma başka fikir gelmiyor.

Bir ihtimal de basınçlı suya verecekleri tepki... Belki bu şartlardaki sonuç bu iken, basınçlı su altında farklı sonuç verir.

Videoyu izleyelim, hep birlikte karar verelim, belki ben yanlış gözlemledim.
0.17 ' deki fusso olayı bitirmiş kafa atmış :) Test için teşekkürler hocam . Jayswax :banned:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bubblegumdaki gibi ikinci kattan sonra görevini daha iyi yerine getirecek o halde :utandim:
Olabilir hocam. Bu wax kullanıldıkça fussodan ne kadar farklı olduğu anlaşılacak :) Konumda boncuklanması ve özellikle kimyasal ve kir dayanımından bahsetmiştim aslında ama atlaya atlaya okunmuş çoğu kişi tarafından onu farkettim :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Olabilir hocam. Bu wax kullanıldıkça fussodan ne kadar farklı olduğu anlaşılacak :) Konumda boncuklanması ve özellikle kimyasal ve kir dayanımından bahsetmiştim aslında ama atlaya atlaya okunmuş çoğu kişi tarafından onu farkettim :)
Peki abi kir ve dayanım konusunda extreme ne kadar iyi ? Hiç test etmediğim için soruyorum.:)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
0.17 ' deki fusso olayı bitirmiş kafa atmış :) Test için teşekkürler hocam . Jayswax :banned:
Orada bi acımasızlık olmuş evet :) benim hala favorim extreme. 2. katı bilerek geçmeyeceğim, tek kat dayanımı ne olacak bakalım. Arabayı arada dışarı park edeceğim, özellikle yağmur yağmasını kollayıp. Biraz da rüzgar, çamur etkilensin.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Şimdi wax konusu çok göreceli sizi tatmin eden beni etmeyebilir onlarca wax kullandım hibrit ve carnauba olarak. Bu demek değildirki ben dahil her yorum referans alınacak ben beğenmedim diye bir durum yok sadece test üzerinden konuşuyorum şuan :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Adil bir test bence burda fiyat karşılaştırmasıda yaparsak fusso her halükarda 1. bencede. Hele o maşraphayı döktüğünüzdeki görüntü olayı açılıyor su iticilikte. Elinize sağlık

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Peki abi kir ve dayanım konusunda extreme ne kadar iyi ? Hiç test etmediğim için soruyorum.:)
Şöyle söyleyeyim, fussoyu iyi tanırım, bir arabaya fusso yapıldığıni ve 40 gün hiç yıkanmadığını, bolca yağmurda kullanıldığını düşün. İlk yıkamadan sonra özellikle tavanda boncuklar dağılıyor.

Bide aynı şartlarda extreme kullandım, yıkamayı yaptım ve boncuklar fussonun ilk günü gibiydi. Üzerine b33 sıktım duruladım değişmedi. Bilberry sıktım beklettim hala fussonun boncuklarından daha iyiydi. Sonra benzinlik köpüğü denedim sonunda fusso kıvamına getirdim. Bu kadar fark var. Tabi bu tavan için, yan panellerdeki jayswax kesinlikle bozulmadı, çok uğraştırdı sökene kadar.
Videom zaten ortada :)

Şimdi wax konusu çok göreceli sizi tatmin eden beni etmeyebilir onlarca wax kullandım hibrit ve karnauba olarak. Bu demek değildirki ben dahil her yorum referans alınacak ben beğenmedim diye bir durum yok sadece test üzerinden konuşuyorum şuan :)
Genel söyledim Can hocam üzerinize alınmayın, sadece sizin vasıtanızla söylemiş oldum sanırım

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kardeşim seal and shine nin boncuklarının bozuk gördüm daha iyi olmalıydı, benim uygulamalarımdakilerde çok daha güzel boncuklar, kayganlık testini de videolara eklersen aradaki farkı bizlerde görelim. Tabi bu dediğimi tek yapman imkansız ama:)
Seal n shine boncukları bende de daha iyi şimdi dikkatimi çekti :)
Şimdi fotoğraflara baktım bence de bir garip olmuş görüntü, tam birleşip akarkenki haline denk gelmiş olabilir. Küçük boncuklara bakarsanız onlar daha düzgün, büyüklerin bozukluğu fotoğraf çekim anında hareket etmeleri olabilir. Videodan daha iyi yorumlayabilirsiniz.

Su testini daha kapsamlı yapmak gerekecek, bakalım. Ama ceramic benim gözümde seal n shine ın gerisinde şuan.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Şöyle söyleyeyim, fussoyu iyi tanırım, bir arabaya fusso yapıldığıni ve 40 gün hiç yıkanmadığını, bolca yağmurda kullanıldığını düşün. İlk yıkamadan sonra özellikle tavanda boncuklar dağılıyor.
Tabi bu tavan için, yan panellerdeki jayswax kesinlikle bozulmadı, çok uğraştırdı sökene kadar.

Bide aynı şartlarda extreme kullandım, yıkamayı yaptım ve boncuklar fussonun ilk günü gibiydi. Üzerine b33 sıktım duruladım değişmedi. Bilberry sıktım beklettim hala fussonun boncuklarından daha iyiydi. Sonra benzinlik köpüğü denedim sonunda fusso kıvamına getirdim. Bu kadar fark var. Videom zaten ortada :)

Genel söyledim Can hocam üzerinize alınmayın, sadece sizin vasıtanızla söylemiş oldum sanırım
Teşekkürler yorum için , Extreme'i sürdükden sonra Atalay abinin dediği gibi çıkartmak imkansız herhalde. İlla m700- m600 istiyor herhalde.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Bide aynı şartlarda extreme kullandım, yıkamayı yaptım ve boncuklar fussonun ilk günü gibiydi. Üzerine b33 sıktım duruladım değişmedi. Bilberry sıktım beklettim hala fussonun boncuklarından daha iyiydi. Sonra benzinlik köpüğü denedim sonunda fusso kıvamına getirdim. Bu kadar fark var. Videom zaten ortada :)

Estafurullah alınacak bir durum yok hocam ben fussoyu pek kullanmam,hem dediğiniz sorundan hemde trafik filmiyle yıkama esnasında verdirdiği mücadeleden yakın zamanda bubblegumı polisaj öncesi yıkamayla almaya çalıştım kil eldiveni,iki tur b33 ve no name köpük ile alamadım ancak polisaj esnasında tam olarak uğurlamışızdır. Fakat kış şartlarında imkanımız olursa mücadeleyi daha çok merak edebilirim :digidik:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Yargıç beyden bir adana burma :D
Ellerin sağlık dostum güzel karşılaştırma olmuş. Ürünler arasında beklenen ve gözlenen arasındaki fark araç verniklerinin kalitesi olabilir.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Şimdi fotoğraflara baktım bence de bir garip olmuş görüntü, tam birleşip akarkenki haline denk gelmiş olabilir. Küçük boncuklara bakarsanız onlar daha düzgün, büyüklerin bozukluğu fotoğraf çekim anında hareket etmeleri olabilir. Videodan daha iyi yorumlayabilirsiniz.

Su testini daha kapsamlı yapmak gerekecek, bakalım. Ama ceramic benim gözümde seal n shine ın gerisinde şuan.
Aynen videoda çok baha iyi görülüyor durum.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Videolar için teşekkürler Fussonun en iyi yaptığı olay boncuklanma. parlaklık olarak hiç beğenmediğim bir wax. O sebeple fussoyu birkaç uygulamadan sonra bir daha kullanmadım.

Bende şuan exreme yok ama geçen yılki versiyon jayswax ceramic wax var sanki onun boncuklar Exreme den daha iyiydi.

DENİZLİ

Son düzenleme:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık
Herkes fusso demiş ama videoda extreme in su itişi daha iyi gibi geldi
Hem boncukları küçük hem de uç kısımda hiç su kalmamış, gerçi bu durum panelin şeklinden de kaynaklanıyor olabilir

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık
Herkes fusso demiş ama videoda extreme in su itişi daha iyi gibi geldi
Hem boncukları küçük hem de uç kısımda hiç su kalmamış, gerçi bu durum panelin şeklinden de kaynaklanıyor olabilir
Tesekkurler abi, panellerin yan kisimlar biraz daha egimli. Orta kisimlarda biraz daha ruzgarlik vari cikintilar var bu sebeple olabilir.

Ek olarak extreme yargıca bu denli yakinken ona haksizlik etmis oluruz dedigin gibi. Belki de onunde suan net konusamiyorum. Yazdiklarim ilk gozlem sonuclari.

Bir de bir waxi sadece su hidrofobisi ile degerlendirmek de yeterli bir kistas degil. Parlaklik, uygulama kolayligi, sarfiyat, koku gibi etkebler de en az su iticilik kadar onemli. Ben elimden geldigince sonuclari paylasmaya calisirim, en sonunda topluca bir karar veririz.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@omrslhmms

İki turtlewax arasında kalmış biri olarak, dayanımda hangisi daha iyiyse ona göre sipariş geçeceğim, değerleri yorumlarınızı bekliyorum :)