Kullanıp Memnun KALMADIĞINIZ Detay Ürünleri

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Benimde en memnun kalmadığı ürünler arasında kendisi. Bitsin diye özel bir çaba sarfettim neredeyse.
vall şaşırdım benimde af'nin en beğendiğim ürünü superclean cam bezi ile kullanıyorum ve iyi temizlik yapıyor. Ancak içinde sanırım alkol var o yüzden plastik aksamlara değdirmemeye çalışıyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bu da benden gelsin
Marflo kil eldiveni
Aaaaaaaa seslerini duyar gibiyim
Valla o kadar olumlu yorumdan sonra memnun kalmamama ben de şaşırdım
Aslında sıkıntı ürünün probleminden değil benim araca uygun olmamasından
Benim gibi 15 yaşında aracını orjinal boyasıyla kullanmaya çalışıyorsanız size de uygun değildir
Tahmin ediyorum ki ürünün yumuşaklığından dolayı benim 15 yıllık boyada zaman içinde oluşmuş küçük küçük bir sürü taş izine takılıp kendinden bir parça bırakıyor
Bu işlem sonucunda boyada siyah noktalar olarak karşımıza çıkıyor
Bu lekeler mavi kille çıkmadı
Allah’tan srp çıkardı da bir ohhh çektim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
vall şaşırdım benimde af'nin en beğendiğim ürünü superclean cam bezi ile kullanıyorum ve iyi temizlik yapıyor. Ancak içinde sanırım alkol var o yüzden plastik aksamlara değdirmemeye çalışıyorum.
Meg. Koch un cam temizleyicilerine göre ürünün performansı oldukça altta kalıyor.

fthArs7

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
AF Crystal ‘den memnun kalmadığınız yönleri nelerdi.? Hangi cam temizleyicisini kulanıyorsunuz?
Sanırım nispeten temiz camlar için ideal Af Crystal, lekeli ve biraz kirli camda temizleme performansını beğenmedim şuan İPA kullanıyorum işimi gayet iyi görüyor ama daha önce Meguiars kullanmıştım en çok ondan memnun kalmıştım

Son düzenleme:

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bu da benden gelsin
Marflo kil eldiveni
Aaaaaaaa seslerini duyar gibiyim
Valla o kadar olumlu yorumdan sonra memnun kalmamama ben de şaşırdım
Aslında sıkıntı ürünün probleminden değil benim araca uygun olmamasından
Benim gibi 15 yaşında aracını orjinal boyasıyla kullanmaya çalışıyorsanız size de uygun değildir
Tahmin ediyorum ki ürünün yumuşaklığından dolayı benim 15 yıllık boyada zaman içinde oluşmuş küçük küçük bir sürü taş izine takılıp kendinden bir parça bırakıyor
Bu işlem sonucunda boyada siyah noktalar olarak karşımıza çıkıyor
Bu lekeler mavi kille çıkmadı
Allah’tan srp çıkardı da bir ohhh çektim
bızde gecenlerde 2 yasında arabada denedık marflo bıraz baskı uyguladıgımızda kılı bırakıyor keskın hatlarda neysede duz sacdada bırakmasını anlam veremedık kaydırıcı olarak yıkama sampuanlrından kullandık nedenı nedır bılmıyorum

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
bızde gecenlerde 2 yasında arabada denedık marflo bıraz baskı uyguladıgımızda kılı bırakıyor keskın hatlarda neysede duz sacdada bırakmasını anlam veremedık kaydırıcı olarak yıkama sampuanlrından kullandık nedenı nedır bılmıyorum
İdris kullandığın şampuan da bu duruma sebep olmuş olabilir. Bazı şampuanla kili çözüyor, eritiyor resmen.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@_CaN_

autobrite crystal glass cleaner bence tam tersi başarılı.:utandim:

iki etkenli bir ürün.solvent bazlı olması yüksek çözücülük çok iyi temizlik yapmasına vesile oluyor.
cristal ismi ışık yansımalarını gideren bir katman içermesi ve güzel bir parlaklık bırakması. ayrıca iç kullanımda şahane bugu önleyiciligi mevcut.
yani dehidrasyonda da çok başarılı.;)

kullanım hatasından geride bir katman bıraktıgı dogru. :dusun:

ama üretici sitesinde de belirtti gibi ürün sık sil degil. sık sil ikinci bir bezle parlat.

bu parlat kısmı işte önemli . ilk tepkime çözücülük gerçekleştikten sonra başka bir ajan devreye girip çözülme sonunda o katmanı oluşturuyor.

ürünü sık sil yapınca ilk adım solvent molaküler çözücülügü ve temizligi gerçekleştirip uçuşuyor ama gerisinde bir başka kimyasal kalıyor. o kimyasal tek yönlü silme yöntemiyle yani ( 1 . bez için çek bırak tekrar aynı yere bezi sürme) 2 . bez çok güzel bir parlaklık ve temizlik bırakıyor.

aslında aynı hataya ilk denememde bende düştüm sonra ilk bez vuruşunda bir terslik oldugunu anlayıp ürün üreticisinin sitesini inceledim ve bammmm.:mutlu:

sorun çözüldü .:sicak:

benim instagram da ürürün videosu var temizleme gücü çok iyi . kuurutma ve susuzlaştırma da başarılı.bu özellik yagmur bariyeri bile ekledi .

kirli camın tamamına ürünü sıktım ve 2 dk bekledim araca bindim ve silecekleri çalıştırdım. hopp tertemiz. :super:kışın çok büyük kolaylık.

bir iç bugu resmide mevcut. gayet başarılı böyle bir iddaası olmamasına karşın .

adres msj altında var zaten .:)

firma açıklamasınıda ekliyorum.

Crystal Superior Glass Cleaner | Autobrite Direct Ltd

''how to use'' açıklama karşınızda.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@_CaN_

iki etkenli bir ürün.solvent bazlı olması yüksek çözücülük çok iyi temizlik yapmasına vesile oluyor.
cristal ismi ışık yansımalarını gideren bir katman içermesi ve güzel bir parlaklık bırakması. ayrıca iç kullanımda şahane bugu önleyiciligi mevcut.

ama üretici sitesinde de belirtti gibi ürün sık sil degil. sık sil ikinci bir bezle parlat.

bu parlat kısmı işte önemli . ilk tepkime çözücülük gerçekleştikten sonra başka bir ajan devreye girip çözülme sonunda o katmanı oluşturuyor.

ürünü sık sil yapınca ilk adım solvent molaküler çözücülügü ve temizligi gerçekleştirip uçuşuyor ama gerisinde bir başka kimyasal kalıyor. o kimyasal tek yönlü silme yöntemiyle yani ( 1 . bez için çek bırak tekrar aynı yere bezi sürme) 2 . bez çok güzel bir parlaklık ve temizlik bırakıyor.

aslında aynı hataya ilk denememde bende düştüm sonra ilk bez vuruşunda bir terslik oldugunu anlayıp ürün üreticisinin sitesini inceledim ve bammmm.:mutlu:

benim instagram da ürürün videosu var temizleme gücü çok iyi . kuurutma ve susuzlaştırma da başarılı.bu özellik yagmur bariyeri bile ekledi .

kirli camın tamamına ürünü sıktım ve 2 dk bekledim araca bindim ve silecekleri çalıştırdım. hopp tertemiz. :super:kışın çok büyük kolaylık.

bir iç bugu resmide mevcut. gayet başarılı böyle bir iddaası olmamasına karşın .

Al işte muhalif basın geldi:kop::kop:

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Chemical Guys VRP Amerikalıların videolarında bahsettikleri üzere harika süper kalıcı falan değil. Su bazlı tek yıkamalık ömrü var çabuk toz tutuyor.
Kenotek Shroom Shine Yumuşaklık isteyenler için harika bir cila. Sık sil için harika kokusu çok güzel ancak ben su iticilik istiyorum aşırı zayıf yağmurda bile boncuk boncuk yapmıyor, perdeleme çok yüksek. Çok toz tutuyor. Parlaklık yok.
Auto Finesse Finale Çok toz tutuyor parlaklık yok fiyatını haketmiyor bence.
Valetpro Billberry Apc ile aynı işi yapıyor.
Astonish Jant Temizleyici Çok güçsüz neredeyse sabunlu su
Astonish Motor Temizleyici Diğer abilerimin de yazdığı gibi izler bıraktı
Auto Finesse Aqua Coat Plastiklerde ve camlarda iz bırakıyor kokusu müthiş
Soft99 Tire 4x Uygulama sonrası kuruma süresi çok uzun. Su ile temas sonrası parlaklık gidiyor. Kullanımı çok kolay. Kışa uygun değil.
3D Wash & Wax Vaat ettiği gibi cilalı falan değil ancak korumaya zarar vermiyor . Arabanın üstünde çabuk kuruyor. Kokusu güzel değil.
Turtle Wax Jant Temizleyici Fırçalamadan sökmüyor, çabuk kuruyor.
Turtle Wax Yapmur Kaydırıcı Uygulama sonrası ellerimi tahriş etti, pedimi paramparça etti. Kokusu çok kötü. Performansı çok zayıf, 3üncü günde silecek izi yaptı 2 hafta yağmur sonrası yok oldu.
Sonax Cilalı Şampuan Cila özelliği yok. Korumaya zarar vermiyor. Çabuk kuruyor.

Hatırladıkça edit ile eklerim şimdilik aklıma gelenler bunlar

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Güzel başlık ve açıklamalı net yorumlar, herkesin ellerine sağlık

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben de birşeyler karakayayım;

Fulcron: Malum davlumbaz temizleme videosundan etkilenerek aldım ama değil oradaki gibi parmaklamak, ovalayınca bile bir işe yaramadı, ben de sulandırıp daha az kirli yerlerde kullandım.

3D lastik parlatıcı; ilk etki ve kalıcılık çok iyi ama yağmur değince akıp heryeri yapış yapış yaptı,

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@_CaN_

Bilgilendirme için teşekkürler :D

Beğenmeyince evin bir köşesine atmıştım, bulursam tekrar deneyeyim dediğin gibi abi ;)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Haftasonu son bir kez daha şans verdiğim ancak 3. kez sprey şişemi bozan 3D Magic Dressing benim için bu kategoride. Şişe maliyeti çıkarması olsun, şişenin sağından solundan akıp çöp olması olsun, kokusunun bagaja sinmesi olsun (benzinlik detaycıları için önemli), kurumasını beklemek için uzun zamanın olmadığı durumlarda jantlara bulaşıp perişan etmesi olsun (yine benzinlik tayfası için önemli) vs. topladığımda bir daha almayacağım bir ürün. Evet normalde uygulaması kolay ve güzel bir parlaklık veriyor ancak jel ürünlerde bu problemler yok.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Haftasonu son bir kez daha şans verdiğim ancak 3. kez sprey şişemi bozan 3D Magic Dressing benim için bu kategoride. Şişe maliyeti çıkarması olsun, şişenin sağından solundan akıp çöp olması olsun, kokusunun bagaja sinmesi olsun (benzinlik detaycıları için önemli), kurumasını beklemek için uzun zamanın olmadığı durumlarda jantlara bulaşıp perişan etmesi olsun (yine benzinlik tayfası için önemli) vs. topladığımda bir daha almayacağım bir ürün. Evet normalde uygulaması kolay ve güzel bir parlaklık veriyor ancak jel ürünlerde bu problemler yok.
Kendisi benimde 3 şişemin katilidir. Kokusu da kötü, uygulaması nalet bir ürün. Ben davlumbazlara kullanıyorum sadece. Yayana kadar her yere bulaşıyor, vıcık vıcık. Ama seviyorum ben keretayı, güzel parlatıyor ve kalıcılığı iyi meretin.

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Kendisi benimde 3 şişemin katilidir. Kokusu da kötü, uygulaması nalet bir ürün. Ben davlumbazlara kullanıyorum sadece. Yayana kadar her yere bulaşıyor, vıcık vıcık. Ama seviyorum ben keretayı, güzel parlatıyor ve kalıcılığı iyi meretin.
Kendi şişesinde kullanmayip baska bir sprey şişe ile mi uyguluyorsunuz. Bende ayni ürunden 2 şise aldim denemek icin neden 2 şise aldiydam ürun ile beraber sprey tapanca uçlarini da gondermişler onlari orjinal şise ye takip kullanmayi dusunuyordum.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@razumuhin 1lt bölünmüş, bir de orjinal şişede var, orjinal şişeyi sonradan aldım, bölünmüş geçen hafta bitti daha. Orjinal nasıl olacak bakalım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben daha önce de belirttiğim gibi Autobrite glass cleaner dan memnun değilim.

@ege abinin belirttiği yöntem ile de denedim ancak bir süre sonra buğu ile beraber inanılmaz bir leke yapıyor.