Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Su eksiltme problemini çözdük. Devirdaim borusu kaçırıyormuş. Yenisini bulamadık. Kaynakla onarıldı. İç sirkülasyon düğmesi çalışmıyordu. Klima onarımını yapan usta bağlantısını yapmamış. O da halledildi.
Koltuğu da değiştirdik. Eski koltuk hem konforsuz hem güvensizdi. Tercihim Mercedes Vito'nun koltuğu oldu. Sağ teklinin sırtılığı ayarlanabiliyor. Emniyet kemeri olması da büyük avantaj. Ufak bir temizlik istiyor sadece.

Oo mercedes koltuğu uzun yolda rahattır:cool:
Hayırlı olsun :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mazotun azalmasıyla beraber çekiş düşüklüğü tekrar başladı malesef. Dün herşey çok iyiyken gaz pedalı aniden sertleşti. Ufak dokunuşlara tepki vermemeye başladı. Net tepkiler veren pedal daha hissiyatsız tepkiler vermeye başladı. Gaza sonuna kadar basmama rağmen sanki %70 basıyormuşum gibi hissetirdi. Bazen 3000, bazen ise 3500 devirde kesici varmış gibi takılı kalıyor. Normalde kesilmeden 4500 deviri çevirmesi gerekiyor. Düne kadar böyleydi zaten. Videoda belli oluyor. 1.viteste 3500, 2.viteste ise 3000 devir civarında kasmaya başladı.

Biraz sıkıştırarak kullanınca düzelir gibi oldu tamamen geçmiş değil. ilk 2 vites fena görünmesede 3.viteste zor devir çevirdiği belli oluyor. Ya gaz telinde, ya da mazot pompasında bir problem var. Mazot deposunda pislik olabileceğinden de şüpheliyim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Oo mercedes koltuğu uzun yolda rahattır:cool:
Hayırlı olsun :)
Teşekkürler doktor bey :)
Sol ikili biraz dik geldi bana. Sağ teklinin sırt kısmı ayarlanabiliyor. Eski kasa bir araca aitmiş bu koltuk. Yeni kasalarda hepsinin sırtlığı ayarlanabiliyor ve kol dayamaları var. Ama fiyatları 3000-3500 lira arasındaydı. Bunu 1500 liraya aldık.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arka sol tampona sürtmüşler. Tırnakları kırıldığı için malesef akıllı vidayla sabitledim. Stepnenin civatası gevşekti, sıktım. Bagaj kapağının döşemesinin yalama yapan vidalarını değiştirdim. Gereksiz ıvır zıvırları attım. Tık ses kalmadı.
Gaz kesme problemi için de biraz kurcaladım arabayı. Gaz telinin somunu gevşemiş. Pedaldaki boşluk hissiyatı bu sebeptendi muhtemelen. Henüz hızlanma denemesi yapmadım ama boş viteste dip gaz yaptığımda 4000 devir civarında motor titriyor ve yoğun beyaz duman atıyor. Muhtemelen 1 piston çalışmıyor. Önceden bu kadar yüksek devir çeviremediği için fark edemedik bu durumu. Hafta içi pompacıya götüreceğim.

Egzoz değişeli 1 ay olmadı. Çok çabuk kurum doldu. Bu da enjektör ve pompada sıkıntı olduğunu gösteriyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Helal olsun gerçekten bu araç ile ciddi uğraşıyorsun. Umarım karşılığını alırsın.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Helal olsun gerçekten bu araç ile ciddi uğraşıyorsun. Umarım karşılığını alırsın.
Teşekkür ederim Can abi. Biraz ihmalden bu hale geldi. Ucuz olduğu için Energy benzinlikten alıyoruz mazotu. İlk başta sıkıntı yoktu fakat zamanla sisteme zarar verdi demekki. Yarın baktıracağım. İnşallah beter etmezler :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hastamız birkaç gün istirahat edecek. Onun yerini Master alacak :). Dün biraz öksürüğü ve kusması vardı(Yüksek devirlerde titreyip yoğun beyaz duman atıyordu). Bugün enteresan bir şekilde duman yoktu fakat hızlanmalar zayıftı. Devirlenirken arada bir belli belirsiz kesilir gibi oluyordu. Ben de duş aldırayım dedim :)
1:10 Flowey B33 ve benzinlik köpüğü ile ön yıkama, Valetpro Concentrated şampuan ve B33 karışımıyla kova ve eldivenle yıkama yaptım. Lastiklere, paçalıklara ve trimlere Carfum jel uyguladım.

İç kısımdaki plastik ve vinil kaplamaları 1:10 Valetpro apc ile temizleyip Nasiol Cabinshine ile bakımını yaptım. Koltukları Würth araç içi temizleyici sprey ile temizledim. Paspasa 1:1 3D Ultra Protectant uyguladım. Son olarak camları 1:1 ipa ile sildim.

Tamir konusunda kararsızım. Babam ısrarla yaptıralım diyor ama daha beter olmasından korkuyorum. Enjektörler neyse de pompa kolay iş değil. Fabrikasyon ayarı yapabilecekler mi emin değilim. Şuan yakıtından çok memnunum. Onarım sonrası yakıt artacakmış gibi hissediyorum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Havaların soğumasıyla beraber motorun geç ısındığını ve rölantide 2-3 dakika beklendiğinde sıcaklığın hızla alt çizgiye düştüğünü gördüm. Haliyle kalorifer de soğuk üflemeye başladı. Termostatı değiştirince problem çözüldü. Motor artık daha çabuk ısınıyor, rölantide beklerken soğumuyor. Hararet ortanın bir tık altında çakılı kalıyor. Kalorifer sıcacık üflüyor. Eski termostatta sıkıntı yoktu aslında ama usta yazın hararet yapmasın diye delik açmış. Bu yüzden sürekli su devirdaimi oluyordu ve az ısınıyordu. Eski termostatı yazın kullanmak üzere yanıma aldım. Bu arada su kaçağını kesince kalkışlardaki titreme tamamen gitti. Muhtemelen şanzımanla motor arasına antifrizli su kaçıyordu.

Hızlanmalardaki hantallık için ne yapacağıma karar veremedim.
- Araç boş viteste çok rahat 4500 deviri çeviriyor.(Bunu yapmak iyi birşey değil, motorun devir çevirip çevirmediğini görmek istedim sadece).
- İlk 2 viteste kafa kaldırarak hızlanıyor ve 4500 devire rahat ulaşıyor. 3. vitesten itibaren 3000 deviri geçince bazen stabil ama ağır hızlanırken bazen sanki gazı ufaktan bırakıyormuşçasına belli belirsiz kasma yapıyor. Kasmayı genellikle debriyajı yoğun kullandığımda yapıyor.
- 5. viteste yokuş aşağı 4500 deviri çevirmesi gerekirken şuan 3700 devirde kalıyor.

Sırasıyla baskı balata, enjektör ve pompadan şüpheleniyorum. Usta aracı kullandı ve kesinlikle baskı balatadan değil diyor. Pompa ve enjektörlere bakım gerekebilir ama tekleyene kadar kullanmamı öneriyor. Pompa veya enjektörde problem olsa boş vites veya ilk iki viteste sıkıntı olmaz mıydı? Debriyajın yumuşaklığı çok iyi, vites geçişleri güzel. Kalkışlar pürüzsüz. Hızlanırken devir ve hız orantılı olarak artıyor. Bilyada ötme de yok. Usta aracın kilometresine göre iyi kondisyonda olduğunu ve kesinlikle kurcalatmamamı söylüyor. Babam da aynı fikirde ama ben takıntılıyım işte :D. Arabayı gereksiz yere kurcalatmak istemiyorum ama problemin hangi parçadan kaynaklandığını çok merak ediyorum. Şuan kullanıma engel bir durum yok, sakin kullanımda gayet güzel. Pompayı kurcalatmam ama belki enjektörlere temizlik yaptırabilirim. Bunun zararı olacağını sanmıyorum. Debriyaj seti değişimi 1200 lira civarı tutuyor. Pamuk gibi debriyajı değiştirmekte mantıklı gelmiyor. :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçen hafta kışlık lastikler takıldı. Bugün de nihayet yıkadım. 1:10 B33 olmazsa olmazım. Trafik filmini neredeyse tamamen yok etti. Kova şampuanının yükünü bayağı hafifletti. Güneş altında yıkadığım için yıkama esnasında fotoğraf çekemedim malesef. Yorulduğum için davlumbaz ve motora temizlik yapamadım. İç mekanında yüzeyel olarak tozunu aldım.
Yağını ve suyunu kontrol ettim. En ufak bir eksiltme yok. 4000-4500 devir arasında gazdan ayağımı çektiğimde anlık olarak siyah duman atıyordu ve bazen hızlanırken belli belirsiz kasmalar kesiklikler oluyordu. Tavsiye üzerine mazotu fullerken 53 litre mazota 2 litre benzin eklettim. Depo bitene kadar yüksek devirlerde kullandım. Sürekli gaza ani yüklenip bıraktım ve gittikçe duman azaldı. Depo bitene kadar bu şekilde kullandım. Son 3 depodur herhangi bir katkı katmadım. Sadece petrol ofisinden mazot aldım. Şuan duman yok ve çekiş gayet güzel. Yüklüyken bile rampalarda çok rahat devir çeviriyor. Energy'nin ucuz mazotu bu hale getirmişti arabayı. Debriyajın boşu boşuna günahını almış oldum :). Çok şükür şuan bir problem kalmadı. Resmen paronayak olmuştum. Her fırsatta yüksek devirlere çıkıp motoru deniyordum. Şimdi düzeldiğine ikna olunca insan gibi kullanmaya başladım :) Bilmediğim yerden de mazot almam artık. Her ne kadar eski teknoloji mekanik enjektör ve mekanik pompa olsa da kalitesiz mazot sıkıntı çıkarıyor.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Geçen hafta kışlık lastikler takıldı. Bugün de nihayet yıkadım. 1:10 B33 olmazsa olmazım. Trafik filmini neredeyse tamamen yok etti. Kova şampuanının yükünü bayağı hafifletti. Güneş altında yıkadığım için yıkama esnasında fotoğraf çekemedim malesef. Yorulduğum için davlumbaz ve motora temizlik yapamadım. İç mekanında yüzeyel olarak tozunu aldım.
Yağını ve suyunu kontrol ettim. En ufak bir eksiltme yok. 4000-4500 devir arasında gazdan ayağımı çektiğimde anlık olarak siyah duman atıyordu ve bazen hızlanırken belli belirsiz kasmalar kesiklikler oluyordu. Tavsiye üzerine mazotu fullerken 53 litre mazota 2 litre benzin eklettim. Depo bitene kadar yüksek devirlerde kullandım. Sürekli gaza ani yüklenip bıraktım ve gittikçe duman azaldı. Depo bitene kadar bu şekilde kullandım. Son 3 depodur herhangi bir katkı katmadım. Sadece petrol ofisinden mazot aldım. Şuan duman yok ve çekiş gayet güzel. Yüklüyken bile rampalarda çok rahat devir çeviriyor. Energy'nin ucuz mazotu bu hale getirmişti arabayı. Debriyajın boşu boşuna günahını almış oldum :). Çok şükür şuan bir problem kalmadı. Resmen paronayak olmuştum. Her fırsatta yüksek devirlere çıkıp motoru deniyordum. Şimdi düzeldiğine ikna olunca insan gibi kullanmaya başladım :) Bilmediğim yerden de mazot almam artık. Her ne kadar eski teknoloji mekanik enjektör ve mekanik pompa olsa da kalitesiz mazot sıkıntı çıkarıyor.

Ellerine sağlık Emre yine miss gibi çiçek olmuş. Maşallah diyelim dizel araçlarda mazot kalitesi çok önemli.

DENİZLİ

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benzin eklemeyi DH forumda okumuştum. Araçta aynı olunca deneyeyim dedim. Problemi kesin olarak benzin mi çözdü bilmiyorum ama sonuç olarak araç düzeldi :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mitsubishi L300 ' cüler buraya ! » Sayfa 4 - 8
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/100896801

Adam 5 litre benzin katmış. Ben o kadarına cesaret edemedim :D Benzin yanıcı olduğu için pislikleri çözdü sanırım. Elektronik enjektör ve pompalı bir araçta pek yanaşmazdım bu fikre ama bizim araçlar mekanik pompa ve enjektörlü olduğu için ne eklense yakıyor, bu yüzden denedim :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Mitsubishi L300 ' cüler buraya ! » Sayfa 4 - 8
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/100896801

Adam 5 litre benzin katmış. Ben o kadarına cesaret edemedim :D Benzin yanıcı olduğu için pislikleri çözdü sanırım. Elektronik enjektör ve pompalı bir araçta pek yanaşmazdım bu fikre ama bizim araçlar mekanik pompa ve enjektörlü olduğu için ne eklense yakıyor, bu yüzden denedim :)
Ne eklense yakıyor demezsek bir daha bu sıkıntı olmaz galiba :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Şu otomobile nazarım değecek diye ödüm kopuyor. Problemin çözülmüş olmasına çok sevindim :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık Emre. Mazota benzin olayını daha önce duymuştum ancak biraz tehlikeli bir olay bu. Benzin püskürtme anında aniden parlayacağı için vuruntu yapma ihtimali çok yüksek aracın. Ancak 2 litre pek hissedilmez muhtemelen.

Liqui molynin pro line serisi enjektör ve pompa temizleyicileri var. Yarım depo mazota onlardan atabilirsin. Normalde tam dolu depoya atılır ancak etkili olabilmesi için yarım depo dedim.