Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık çok güzel bir yıkama olmuş. Luxury glossu ben bir ara finiş pastasının arkasına yalın olarak uyguladım. Mükemmel bir parlaklığı vardı hatta authentictende daha iyi beadingi vardı:kalplix: özledim valla
Teşekkürler Hurşit abi. Büyük araca wax atmak zor oluyor. Yıkamadan yıkamaya Luxury Gloss işimi görecek gibi.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 hafta kadar önce yağ ve filtreler değiştirildi. Kendim değiştirecektim fakat yer bulamadım. Babaeski'de bir tamircide 30 liraya değişim yapıldı. Dün babamın fırçayla yıkama tehditlerine dayanamayıp ufaktan bir temizlik yaptım :)
İç mekanın tozunu alıp plastik aksamlara 1:3 Carpro Perl uyguladım. Finishi güzel fakat toz tutuculuk olarak beğendiğimi söyleyemem.

Yıkama öncesi 1-2 fotoğraf..

Yıkama sonrası Soft99 Luxury Gloss uyguladım.

Can dostum Koch Chemie H9'u yanıma almayı unutmuşum. Biraz boya transferlerimiz var. Tamponları boyatırken tek aşamalı hızlı bir polisaj yapmayı düşünüyorum. Aslında gönlüm tavandan aşağısını komple kazıtıp boyatmak ama şuan için imkan yok maalesef.

Trafic'in kaput çubuğu tutacağı kırıldı. Yağ çubuğunun kapağı çubuktan ayrıldı. Koltuk sırtlık ayar kolu da aynı şekilde elimde kalmıştı :) Onun da eksiklerini olabildiğince gidereceğim önümüzdeki günlerde.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafic dün şarj dinamosu arızası verdi. Yolda kalma korkusuyla Hadımköy'de bir tamirciye gösterdim. Ön tarafın komple sökülmesi gerektiğini söyledi ve sırf 500 lira bunun için alırım dedi. Parça ücreti de 1000-1500 lira kadar tutabilir dedi. Hayırlı işler deyip Gaziosmanpaşa'ya geldim. Buradaki yamyamlar da aynı şeyi söyledi. Abimin yakın arkadaşı tamirci. Daha önce halamın Duster'ı da orada yaptırmıştım ve memnun kalmıştım. Baktım ki araba yolda bırakacak gibi değil, direkt onun yanına Cevizlibağ'a gittim. Aklıma gelen eksikleri söyleyip aracı bıraktım.
- Şarj dinamosu konjektörü değişti (350 lira parça tuttu. Aracın sadece alt kısmından birkaç parça sökülmüş. Yamyamlara selam olsun.)
- Ön takımdan sesler geliyordu. Z rotlar TRW marka ile değişti.
- Yağ ve soğutma suyunu eski sahibi yakın zamanda değiştirdiği için tekrar değiştirme gereği duyulmadı.
- Frenler kontrol edildi. Usta ortalama 10 bin kilometre daha idare edeceğini söyledi.
- Marşpiyellere dolan su boşaltıldı.
- Klima borusuna kaynak yapıldı. (Tampon bunun için söküldü.)
- Kaput çubuğu tutacağı kırılmıştı, değiştirildi.
- Sürücü koltuğu sırtlık ayar kolu değiştirildi.
- Sağdan soldan sarkan parçalara kelepçe, vida takıldı.
- Kafası kırılan bijon poryadan çıkarıldı.
- Polen filtresi takıldı.

Gözüme çarpan eksikler şunlar:
- Klima sisteminde kaynak yapılan boru haricinde kaçak olup olmadığı kontrol edilecek.
- Herhangi bir kapı açıldığında göstergede uyarı çıkmıyor. Bunun arıza olup olmadığı çözülemedi.
- Havalandırma ayar düğmeleri gece iyi görünmüyor. Ya içinde ışık yok ya da ampulleri patlak.
- Vites yükseltme ve düşürme uyarısı göstergede mevcut fakat çalışmıyor. Ya arızalı ya da bu özellik mevcut değil.
- Kapı döşemesi klipsleri yenilenecek.
- Kırık kol dayama onarılacak/değiştirilecek.
- Silinen teyp tuşlarına kaplama yapılacak.
- Park sensörü takılacak.

L300 ile 1 ayda 5000 kilometre civarında yol yapmışız. Arızalanmaya fırsatı olmuyor :D Bütün yükü o çekiyor :) Yağ bakımı geldi. Bir de ufak tefek kaporta işleri var. Prenses Trafic kendini iyi hissederse L300'ü önümüzdeki hafta kaportacıya bırakacağım :). Satılık ilanlarını da kaldırdım ayrıca.

Geçen hafta birinin "gel çok rahat(!) kurtarıyor" demesi üzerine güvenip geri geldim ve arkayı çarptım. Tavan orijinal olduğu için şimdilik elletmeyeceğim. Belki boyasız düzeltme yaptırabilirim. Bagaj kapağını önümüzdeki hafta yaptıracağım.

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Emre Mert Geçmiş olsun, nazarımız değdi, değmeye devam ediyor :(
Ehliyeti ilk aldığım yıl park görevlisi gel, gel ,gel dedi ve arka tamponun sağ köşesini duvara sürttüm. Sonra da demesin mi, ben sana gel, gel demedim ki. Peki kime dedin diye sorduğumda da cevap verememişti.
O günden beri park konusunda kimseyi dinlemem.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Emre çok geçmiş olsun. Çok rahat kurtarıyor demiş. Sadece kurtarıyor dese orta ortaya çarpardın herhalde. Hey Allahım.

Trafic şimdiden nazlanmaya başladı sanki. L300 abisinden örnek alsın azıcık :lezzetlix:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert Geçmiş olsun, nazarımız değdi, değmeye devam ediyor :(
Ehliyeti ilk aldığım yıl park görevlisi gel, gel ,gel dedi ve arka tamponun sağ köşesini duvara sürttüm. Sonra da demesin mi, ben sana gel, gel demedim ki. Peki kime dedin diye sorduğumda da cevap verememişti.
O günden beri park konusunda kimseyi dinlemem.
Teşekkürler Hakan abi. Ben de manevra yaparken yönlendirenlere pek aldırış etmem normalde. Bu defa üşengeçliğime denk geldi. Vurup vurmayacağımı aynadan anlamam mümkün değildi. İnip kendim bakmalıydım. Neyse ki araç komple boyalı. O yüzden kafaya takmıyorum.

Emre çok geçmiş olsun. Çok rahat kurtarıyor demiş. Sadece kurtarıyor dese orta ortaya çarpardın herhalde. Hey Allahım.

Trafic şimdiden nazlanmaya başladı sanki. L300 abisinden örnek alsın azıcık :lezzetlix:
Teşekkür ederim Can abi. L300 adamdır :D. Neredeyse yarım milyon kilometreyi devirdi. Kilometresi yükseldikçe sorunsuzluğuyla beni mutlu ediyor. Trafic ise tedirgin ediyor. 265 bin kilometrede. Şuanlık bir problem görünmüyor ama 500 bini devireceğini de düşünmüyorum.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam çok geçmiş olsun nazarlık olsun elalem görmüyor böyle yakışıklı L300 ondan hep bunlar :taraa: şaka bı yana tekrardan geçmiş olsun :)

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bagaj kapağı düzeltilip lokal olarak boyandı. İşçiliği pek beğenmedim. Bol tozlu ve portakallı bir boya oldu. Geçiş kısmı da belli oluyor. Müsait bir vakitte araca komple Koch Chemie H9 ve Menzerna 2500 uygulayacağım. Boyanan bölgeyi de zımpara ve polisajla düzeltmeye çalışacağım..

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Emre Mert kardeşim geçmiş olsun :( üzücü bir durum olsa da cama vs de zarar verip patlatmamış neyseki. trafikte ben de yanımdakilerin gel gel veya serbest demelerini dinlemem pek. ama oluyor insanın bazen yapmam dediğini yaptığı zamanlar :) sağlık olsun.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert kardeşim geçmiş olsun :( üzücü bir durum olsa da cama vs de zarar verip patlatmamış neyseki. trafikte ben de yanımdakilerin gel gel veya serbest demelerini dinlemem pek. ama oluyor insanın bazen yapmam dediğini yaptığı zamanlar :) sağlık olsun.
Teşekkür ederim. Macunlanmayan bir orası kalmıştı :D. O an üşengeçliğime geldi. İnip kendim bakmalıydım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün hesapta detaylı temizlik yapacaktım. Yağmur sebebiyle yarım bıraktım. Yıkarken güneşten şampuan kurudu, kurularken de yağmur yağdı :D
Ön yıkama da B33 ve benzinlik köpüğü kullandım. Sonrasında Nanolex Pure Shampoo ve Lucullan eldiven ile çift kova yaptım. Kurularken de Soft99 Luxury Gloss uyguladım. Plastiklerdeki pasta kalıntılarına sünger silgi denedim fakat başarılı sonuç alamadım.

Kapı içlerini ve ön konsolu 1:20 Valetpro APC ile temizledim. Taban döşemesinde 1:20 yetersiz kalınca 1:10 karışım ve elbise fırçasından destek aldım. Kapı aralarını 3D Final Touch ile sildim. Kapı içleri ve ön konsola 1:1 Carpro Perl uyguladım. Paspaslara ve taban döşemesine 1:1 3D Ultra Protectant geçtim. Tavanı, koltukları ve bagajı da temizleyecektim fakat hem yağmur hem de trafiğin fazla olması sebebiyle erteledim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert eline emeğine sağlık,maşallah yine pırıl pırıl bi ticari olmuş :)
Teşekkürler Can abi.

yine bir ticari yine süper bir uygulama :) Ellerine sağlık
Teşekkür ederim.

Eline sağlık ticarilere fısıldayan adam:)
Estağfurullah Onur abi, teşekkür ederim.

@Emre Mert ve şanslı ticariler :D maşallah :) kapı aralarına uyguladığın final touch'ın avantajı oluyor mu :D kapı aralarına ürün sürmenin farkını Bi göremedim :D
Teşekkürler. Final Touch ufak tefek su lekelerini giderip güzel bir parlaklık katıyor. Beğenerek kullanıyorum. Hiçbir işe yaramasa bile sırf kokusu için bile kullanılır :D