Trafic dün şarj dinamosu arızası verdi. Yolda kalma korkusuyla Hadımköy'de bir tamirciye gösterdim. Ön tarafın komple sökülmesi gerektiğini söyledi ve sırf 500 lira bunun için alırım dedi. Parça ücreti de 1000-1500 lira kadar tutabilir dedi. Hayırlı işler deyip Gaziosmanpaşa'ya geldim. Buradaki yamyamlar da aynı şeyi söyledi. Abimin yakın arkadaşı tamirci. Daha önce halamın Duster'ı da orada yaptırmıştım ve memnun kalmıştım. Baktım ki araba yolda bırakacak gibi değil, direkt onun yanına Cevizlibağ'a gittim. Aklıma gelen eksikleri söyleyip aracı bıraktım.
- Şarj dinamosu konjektörü değişti (350 lira parça tuttu. Aracın sadece alt kısmından birkaç parça sökülmüş. Yamyamlara selam olsun.)
- Ön takımdan sesler geliyordu. Z rotlar TRW marka ile değişti.
- Yağ ve soğutma suyunu eski sahibi yakın zamanda değiştirdiği için tekrar değiştirme gereği duyulmadı.
- Frenler kontrol edildi. Usta ortalama 10 bin kilometre daha idare edeceğini söyledi.
- Marşpiyellere dolan su boşaltıldı.
- Klima borusuna kaynak yapıldı. (Tampon bunun için söküldü.)
- Kaput çubuğu tutacağı kırılmıştı, değiştirildi.
- Sürücü koltuğu sırtlık ayar kolu değiştirildi.
- Sağdan soldan sarkan parçalara kelepçe, vida takıldı.
- Kafası kırılan bijon poryadan çıkarıldı.
- Polen filtresi takıldı.
Gözüme çarpan eksikler şunlar:
- Klima sisteminde kaynak yapılan boru haricinde kaçak olup olmadığı kontrol edilecek.
- Herhangi bir kapı açıldığında göstergede uyarı çıkmıyor. Bunun arıza olup olmadığı çözülemedi.
- Havalandırma ayar düğmeleri gece iyi görünmüyor. Ya içinde ışık yok ya da ampulleri patlak.
- Vites yükseltme ve düşürme uyarısı göstergede mevcut fakat çalışmıyor. Ya arızalı ya da bu özellik mevcut değil.
- Kapı döşemesi klipsleri yenilenecek.
- Kırık kol dayama onarılacak/değiştirilecek.
- Silinen teyp tuşlarına kaplama yapılacak.
- Park sensörü takılacak.
L300 ile 1 ayda 5000 kilometre civarında yol yapmışız. Arızalanmaya fırsatı olmuyor

Bütün yükü o çekiyor

Yağ bakımı geldi. Bir de ufak tefek kaporta işleri var. Prenses Trafic kendini iyi hissederse L300'ü önümüzdeki hafta kaportacıya bırakacağım

. Satılık ilanlarını da kaldırdım ayrıca.
Geçen hafta birinin "gel çok rahat(!) kurtarıyor" demesi üzerine güvenip geri geldim ve arkayı çarptım. Tavan orijinal olduğu için şimdilik elletmeyeceğim. Belki boyasız düzeltme yaptırabilirim. Bagaj kapağını önümüzdeki hafta yaptıracağım.