Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın
Çok geçmiş olsun hocam. Allah beterinden korusun..
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Bizim milletimiz yağmur ve kar yağdığında araç kullanamaz hale geliyor. Gerçekten anlamak çok güç. Bir de kışın yaz lastiği ile gezenler var ki...
Çok çok geçmiş olsun. Pandemi dönemiyle birlikte çok fazla acemi şöför yollarda . Dikkati elden bırakmamak gerekiyor
Çok teşekkür ederim. Allah hepimizi beterinden korusun.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Emrecim geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Her ne olursa olsun detaydan vazgeçmemen çok güzel tebrik ederim. Uygulamalarını ve anlatımını çok beğeniyorum, parmakla gösterilecek detaycılardansın:alkıssx:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun hocam Allah beterinden korusun
Çok teşekkürler.

Emrecim geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Her ne olursa olsun detaydan vazgeçmemen çok güzel tebrik ederim. Uygulamalarını ve anlatımını çok beğeniyorum, parmakla gösterilecek detaycılardansın:alkıssx:
Estağfurullah Emre abi. Detaya dair pek paylaşımım yok aslında. Hafta sonu yıkamacıda yıkattım hatta :D

Ön tampon hızlıca elden geçirildi bugün. Çok hasar yok gibi görünüyordu fakat birçok bağlantı noktası zarar görmüş. Izgaranın ayakları da kırılmış. Usta ısı tabancasıyla, kaynakla ve bol bol akıllı vidayla olduğu kadar toparladı. Aslında tamponun sökülüp iyi bir onarım görmesi gerekiyor ama şuan için bu kadarı yeterli.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Çok teşekkürler.

Estağfurullah Emre abi. Detaya dair pek paylaşımım yok aslında. Hafta sonu yıkamacıda yıkattım hatta :D

Ön tampon hızlıca elden geçirildi bugün. Çok hasar yok gibi görünüyordu fakat birçok bağlantı noktası zarar görmüş. Izgaranın ayakları da kırılmış. Usta ısı tabancasıyla, kaynakla ve bol bol akıllı vidayla olduğu kadar toparladı. Aslında tamponun sökülüp iyi bir onarım görmesi gerekiyor ama şuan için bu kadarı yeterli.

Gelsin vidalar oh oh

şaka maka artık bi okuyup üfleten mi , kurban mı kesecen , fakir mi doyuracan bence yap da şu lanetten kurtul yienim. Geçmiş olsun diyeyim bende

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gelsin vidalar oh oh

şaka maka artık bi okuyup üfleten mi , kurban mı kesecen , fakir mi doyuracan bence yap da şu lanetten kurtul yienim. Geçmiş olsun diyeyim bende
Çok teşekkür ederim. İstanbul dengesiz kaynıyor maalesef. Trafikte fazla vakit geçirince ister istemez denk geliyoruz böylelerine. Neyseki ufak tefek şeyler bunlar. Allah beterinden korusun. Transporter, Caravelle hayalimden vazgeçtim. İstanbul'da modeli düşük ve boyalı arabaya binmek en mantıklısı :)

Teşekkür ederim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
İstanbul'da modeli düşük ve boyalı arabaya binmek en mantıklısı
Kesinlikle , hemde sizin araba yüksek onunda ekstra avantajı var.

Hemde dediğin gibi eski ve zaten daha öncelerde küçük hasarlar olduğundan rahatlıkla göz ardı edebilirsin fakat yeni aracın başına kötü durum gelince insan hem soğuyabiliyor hemde aracın değer düşme gibi durumlar da ayrı sıkıyor

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun Emre.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler Süleyman abi.

L300'ün yağ bakımı yapıldı. Bakım sonrası arkadaşları doldurup gezdik biraz :) Sırf bu sebeple iç temizlik yapmıyorum :D

Corolla'yı yıkadım. 60 ml civarı Magifoam, 1700 ml su koydum Alta Foam'a. Köpürme biraz tuhaf oldu sanki.

Ön yıkamadan sonra Purple Velvet ile kova yıkamasını yapıp 1:2 R10 ile demir tozu temizliği yaptım.

Araç önümüzdeki ay tam 1 yaşında olacak. Boya durumu çok iyi sayılmasa da idare eder. 2 defa bayi yıkaması gördü. Kılcallar ufaktan el sallamaya başladı.

Fusso Coay Speed & Barrier etkisi devam ettiği için yenileme gereği duymadım.

Abim tamponu taşa vurmuş. Bu şekilde bıraksaydım gece rahat uyuyamazdım. Olduğu kadar boyayla kapattım. Aslında maket bıçağıyla biraz düzeltmem lazımdı ama alt kısım olduğu için çok umursamadım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok fazla kuş pisliği ve trafik filmi vardı. Çok uğraşmak istemedim, yıkamacıya verdim. Ödediğim paraya karşılık sonuç çok memnun etmedi ama kaba pisliği gitti, binilebilir hale geldi en azından. Jantlar göbeksiz ve çizikli olduğu için kötü görünüyordu. Kapak taktırdım. Pastayla ufak tefek boya transferlerini giderdim.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç gün içinde çalışmayınca akünün bittiğini düşündük ama sorun alternatörden çıktı. Aylardır ilk marş sonrası kısık şekilde şarj lambası yanıyordu. Usta bir problem olmadığını ve daha idare edeceğini söylüyordu. Alternatör söküldüğünde keçeden bayağı yağ aldığını gördük. Stator, konjektör ve keçe değişti. Usta ısrarla aküyü de değiştirmek istedi fakat 2.5 yıllık aküyü değiştirmeye gerek duymadım. 4 saat kadar şarj edildi. Çok soğuk havalarda ilk marş sonrası kızdırma bujileri 5 dakika kadar devrede kalıyordu. Usta bunun aküyü ve altenatörü gereksiz yere yorduğunu söyledi. Doğru mu yaptık bilmiyorum ama bu özellik iptal edildi. Sabah kızdırma ışığı söner sönmez marşa bastım. Motor gayet rahat çalıştı ve kızdırma bujileri 10 saniye sonra devreden çıktı. Akü de gayet canlı durumda şuan için. Değiştirmediğime pişman olmam umarım.

Dün de yazlık lastikleri taktırdım. Yamuk sağ ön jantı ve en düzgün gördüğüm kışlık lastiği stepne yaptık. Kalanlar çöpe atıldı. Kırılan stepne bağlantısı da değiştirildi.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Kolay gelsin bro ,

Sanki arabaya nazar değmiş. Hem türlü türlü belalar hemde küçük aksaklıklar sanki bitmiyor gibi

Güzelce arabayı kuru yeri kalmayana kadar yıkamak lazım :):rahattx:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler Hakan abi.

Kolay gelsin bro ,

Sanki arabaya nazar değmiş. Hem türlü türlü belalar hemde küçük aksaklıklar sanki bitmiyor gibi

Güzelce arabayı kuru yeri kalmayana kadar yıkamak lazım :):rahattx:
Çok teşekkürler.
Kilometre 530 bini geçti. Ufak tefek arızaları oluyor haliyle. Daha kışa girerken arıza sinyalini vermişti zaten. Sonuna kadar kullandık :) Alternatör bu araçlarda kronik olarak problemli. Zamanla keçeleri yıpranıyor ve fren vakumundaki yağ dinamonun içine sızıyor. Keçeleri vaktinde yenileseydik bu kadar masraf açmazdı belki.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun süredir yıkama planım vardı fakat fırsat bulamıyordum. Araba müsait olmasaydı binanın önünü köpükleyip yıkayacaktım en sonunda :D Hava güzel olunca 4 saat kadar takıldım benzinlikte.

En son 1.5 ay önce yıkamıştım. Bayağı trafik filmi ve demir tozu birikti.

Ön yıkamayı Alta Foam 2000 ve AutoBrite Magifoam(1800 ml su 50 ml şampuan) ile yaptım. Önceden 1400 ml civarında karışım kullanıyordum ve hemen duruluyordum, kirler olduğu gibi duruyordu. Bu sefer araç üzerine daha çok karışım sıktım ve 10 dakika kadar bekleyip duruladım. Trafik filmi büyük oranda gitti. Fusso Coat Speed & Barrier da alıp başını gitmiş. En ufak bir su iticilik yoktu.

Çift kova yıkamasında Lucullan Washmitt, Washpad ve Auto Brite Purple Velvet kullandım.

Durulama sonrası 1:1 Flowey R10 ile demir tozu temizliği yaptım. Özellikle arka tampon ve kapı altları mosmor oldu. Güneş ürünü çok çabuk kuruttuğu için fotoğraf çekecek fırsat bulamadım. Jantları Meguiars Washmitt ve Valetpro Foamula 1 ile temizledim. Kurulamayı Spark ve 1100 gsm Twisted Havlu ile yaptım. Kapı aralarını 3D Final Touch ile temizledim. Boyaya Fusso Coat Speed & Barrier, lastiklere Sarp, jantlara 3D Final Touch, davlumbazlara 1:1 Meguiars Hyper Dressing uyguladım ve camları Carbon Cam Bezi ve İpa yardımıyla sildim.

Paspasları 1:20 Koch Chemie Green Star ile temizledim. İç mekanın tozunu nemli bezle alıp Autofinesse Spritz uyguladım.

Motorun yüzeysel olarak tozunu aldım. Hava rüzgarlı olduğu için Motorplast uygulamadım.