Mert'in Amatör Detay Paylaşımları

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 gün önce hatalı yükleme sonucunda rampada arka cam kırıldı. Orijinal camın kırılmasına ayrı üzüldüm, Llumar cam filmine ayrı üzüldüm. Cam temin edilemeyince o şekilde kullanmak zorunda kaldık.

Dün cama değmeyecek şekilde bagajı doldurup Esenyurt'a gittim. Otoban yoğun göründüğü için yan yoldan gideyim dedim. Yan yolda da çok fazla çukur var maalesef. Esenyurt'a yaklaştığımda kalorifer sıcak üflemesine rağmen üşümeye başladım. Firmaya vardığımda manzara böyleydi :D Hiç ses gelmedi halbuki. Muhtemelen çukurlara girmekten düştü.

Gece park ettiğim yer pek içime sinmedi ama babamın ısrarı üzerine bıraktım arabayı. Sabah neyseki yerindeydi :D. Düz kontakla götürmediklerine şükrediyorum :D Bugün yeni cam takılacak.

Corolla'nın sağ ön lastiği tamamen inmişti. Kompresörle hava basıp lastikçiye gittim. Vida girmiş. Lastiğin janttan ayrılmasını pek istemiyordum ama sağolsunlar dikkat ettiler. Düzgün bir şekilde sökülüp takıldı.

Mümkün mertebe düzgün yer yerlere park etmeye özen göstersek de iki ayaklı hayvanlardan kaçmak mümkün olmuyor. Birisi nazarlık bırakmış çamurluğa. Boyasız halledilir ama şimdilik elletmeyeceğim. Bu göçüklerin sayısı zamanla artacak. Hepsini topluca yaptıracağım.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
2 gün önce hatalı yükleme sonucunda rampada arka cam kırıldı. Orijinal camın kırılmasına ayrı üzüldüm, Llumar cam filmine ayrı üzüldüm. Cam temin edilemeyince o şekilde kullanmak zorunda kaldık.

Dün cama değmeyecek şekilde bagajı doldurup Esenyurt'a gittim. Otoban yoğun göründüğü için yan yoldan gideyim dedim. Yan yolda da çok fazla çukur var maalesef. Esenyurt'a yaklaştığımda kalorifer sıcak üflemesine rağmen üşümeye başladım. Firmaya vardığımda manzara böyleydi :D Hiç ses gelmedi halbuki. Muhtemelen çukurlara girmekten düştü.

Gece park ettiğim yer pek içime sinmedi ama babamın ısrarı üzerine bıraktım arabayı. Sabah neyseki yerindeydi :D. Düz kontakla götürmediklerine şükrediyorum :D Bugün yeni cam takılacak.

Corolla'nın sağ ön lastiği tamamen inmişti. Kompresörle hava basıp lastikçiye gittim. Vida girmiş. Lastiğin janttan ayrılmasını pek istemiyordum ama sağolsunlar dikkat ettiler. Düzgün bir şekilde sökülüp takıldı.

Mümkün mertebe düzgün yer yerlere park etmeye özen göstersek de iki ayaklı hayvanlardan kaçmak mümkün olmuyor. Birisi nazarlık bırakmış çamurluğa. Boyasız halledilir ama şimdilik elletmeyeceğim. Bu göçüklerin sayısı zamanla artacak. Hepsini topluca yaptıracağım.
Geçmiş olsun hocam
Aksilikler bir türlü bırakmıyor
Allah beterinden korusun
Cam filmi tekrar yaptırmayı düşünüyorsanız taktırmadan yaptırın çok daha güzel oluyor

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun hocam
Aksilikler bir türlü bırakmıyor
Allah beterinden korusun
Cam filmi tekrar yaptırmayı düşünüyorsanız taktırmadan yaptırın çok daha güzel oluyor
Teşekkür ederim. Cam takıldı maalesef. Eski cama film yapılırken sökülmüştü. Kusursuza yakın bir işçilik olmuştu. Söküp takmak 10 dakika sürüyor zaten. Muhtemelen sökerek yaparlar yine.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300'ün yan sanayi sol sinyal lambası çok gözüme batıyordu. Sıfırı 250-300 lira civarında bir fiyata sahip. Kalitesi vasat. 1 sene içinde su alıp sararıyor. Orijinali de 1700 lira civarına satılıyor. Şans eseri Letgo'da 170 liraya orijinal çıkma sinyal buldum :) Bir iki tane çatlağı ve tırnak kırığı var fakat çok problem etmedim. Adamın elinde 2 yıldır duruyormuş. Dış yüzeyinde biraz matlaşma vardı.

Koch Chemie H9, Menzerna 2500, 3D Hd Speed ile çizikleri olabildiğince giderip parlattım ve Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier uyguladım. Plastikteki netlik bariz derecede arttı. Son hali neredeyse sıfır gibi oldu. O sevinçle yatarken bile yanımdan ayırmadım :D Acayip mutlu oldum :D

2 yıl önce sağ arka paçalık kayboldu. Orijinali pahalı, yan sanayiler de çok kalitesiz olduğu için o şekilde kullandık. İkitelli Atatürk Oto Sanayi'de 100 liraya orijinal çıkma paçalık buldum. Parça sanırım L300'ün ikiz kardeşi H100'e ait. alt kısımları sol paçalığa göre biraz daha yuvarlak hatlara sahip. Çok sırıtmadı gayet iyi oldu.

Sinyal lambasında çok fazla tırnak olduğu için kendim takmaya çekindim. Kırılırsa bu paraya aynısından bulamam diye kaportacıya taktırdım. Görüntü sağ taraf ile aynı oldu.

Corolla'nın bir süredir tamponları çizilmiyordu. Abim gerekeni yaptı sağolsun. Siyah çiziklere çok takıntılı olduğum için sıcağı sıcağına rötuş yaptım. Alt kısımla uğraşmak çok zor oluyor. Çok dikkat çeken bir yer olmadığı için ve kısa bir süre sonra tekrar çizileceği için boyayı gelişi güzel sürdüm. Mükemmel olmadı ama pis siyah görüntü kapandı en azından.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert sinyal, paçalık ve boya çok iyi olmuş bence. Bu h100 dediğin hyundai h100 mü acaba? Benim ssangyong kamyonetin de bir çok parçası h100 ile uyumlu o yüzden sordum.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert sinyal, paçalık ve boya çok iyi olmuş bence. Bu h100 dediğin hyundai h100 mü acaba? Benim ssangyong kamyonetin de bir çok parçası h100 ile uyumlu o yüzden sordum.
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :).
Evet, Hyundai H100 minibüs ile ikiz kardeş bunlar. Birçok parçası ortak fakat kalite farkı var. H100 Kore, L300 ise Japon. Bir de H100 kamyonet var. Onlar minibüs versiyonuna göre daha yeni teknolojili araçlar.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Corolla'nın bir süredir tamponları çizilmiyordu. Abim gerekeni yaptı sağolsun. Siyah çiziklere çok takıntılı olduğum için sıcağı sıcağına rötuş yaptım.

Hızır acil rutuş mu Emre bey ...

Biri de nazarlık kalsın .artık yauw. Neyse bu sefer başınıza bela olmamış. :rahattx::utan:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aylık rutin yıkamasını yaptım. Ön yıkamayı murat plastik şişelerle yaptım. Sarfiyat pompaya göre kesinlikle daha az oluyor. 1400 ml karışımla jant ve davlumbazlar dahil çok rahat dolandım arabayı. Magifoam köpük olmadan da işini yaptı.

Demir tozu temizliğini 1:1 R10 ile yaptım. Yaklaşık 1 ay önce yıkamıştım. Boya çok çabuk dolmuş. Boyaya Fusso Coat Speed & Barrier, jantlara ve kapı aralarına 3D Final Touch, lastiklere Sarp, davlumbazlara 1:1 Meguiars Hyper Dressing uyguladım. İç mekanın tozunu alıp otoparka bıraktım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@İbrahimk34 İbrahim ile beraber araçları yıkadık. Tamponlar çok yorgun gösteriyor aracı. Gönlümden komple boya geçiyor fakat sadece tamponlar, bagaj kapağı ve arka çamurluk altları bile boyansa yeterli olur gibi şimdilik.

Bugün de yağ bakımını yaptırdım. Kilometremiz 540 bine yaklaştı. Motor gayet sağlıklı, sadece ön takımda biraz sıkıntı var. garç gurç sesler geliyor ve çukurlarda araç çok zıplıyor. 30 bin kilometre önce ön takım elden geçirildi fakat sert kullanım, fazla yük ve bozuk yollar sebebiyle birşeyler bozuldu muhtemelen.

Sol sinyal su almış maalesef. Söküp hava tuttum. Küçük çatlaklardan baloncuk şeklinde su kaçırdığını fark ettim. Bana kalsa japon yapıştırıcısı sürecektim fakat boyacı çok sırıtacağını söyledi ve çatlaklar çok yüzeysel olduğu için verniğin işe yarayabileceğini düşündü ve fırçayla 3 kat kalın şekilde vernik sürdü. Şuanlık güzel görünüyor. Su alıp almadığını önümüzdeki günlerde test edeceğim. Son fotoğrafta tampon sinyalinin üzerinde bir çizik görünüyor. Yoğun trafikte aklınca uyanıklık yapmaya çalışan bir vatandaş tersten gelip önümüze kırdı ve hafiften tampona sürttü. Neyseki orijinal sinyal lambasına birşey olmadı. Kırılsaydı sinirden çıldırırdım sanırım :).

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300'ü bayram öncesi yıkamıştım. Deneme amaçlı Koch Chemie Pw uyguladım. 500 ml suya 10-15 ml civarı ürün kattım. Gayet etkili oldu. Daha sıkarken sular akmaya başladı. Kayganlığını ve parlaklığını beğendim. Ekstradan bir toz tutuculuk gözlemlemedim. Ürün genel olarak hoşuma gitti.

Bugün de Corolla'yı yıkadım. Yaklaşık 1 ay önce yıkamıştım. Boya çok fazla dolmuş. Demir tozu temizliğini %70 ürün, %30 su karışımlı Flowey R10 ile yaptım. Yıkarken bir ara yağmur yağdı. R10 sıktıktan sonra her zamanki gibi güneş açtı :). Ön tamponda 1-2 kusurumuz var. En kısa sürede halledeceğim. App plaka yaptırma planım var ama kararsızım. 3 harfli 3 rakamlı plakada nasıl durur bilemedim. Çok iç içe olmasını istemiyorum.
[/url]

İç mekanı normalde nemli bezle tozunu aldıktan sonra Autofinesse Spritz uyguluyordum. Bu defa 1:10 Koch Chemie Polstar ile yüzeysel bir temizlik yaptım.

Motora bayağıdır dokunmuyordum. 1:10 Valetpro APC ile temizledikten sonra Koch Chemie Motorplast uyguladım.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün L300'ü yıkadım. Şuana kadar en kısa süren yıkamaydı sanırım. 18:30'da evden çıktım ve 19:00'da eve geldim :)

Corolla'nın jantlarındaki balata tozları çok gözüme batıyordu. Uzun süre yıkanmayınca yüzeye işliyorlar ve tek seferde demir tozu temizleyiciyle çıkmıyorlar resmen. 1:15 Autobrite Magifoam ile temizleyip 1:1 Valetpro Dragons Breath ile demir tozu temizliği yaptım. Arka jantlarda pek sıkıntı yoktu. 1 defa sıkıp fırçaladım ve duruladım. Ön jantlar vahim durumdaydı. İki jantla net 3 saat uğraştım. Demir tozu temizleyiciyi sıktıktan sonra Stargil Detay Fırçası ve diş fırçası ile uzun uzun ovaladım. Bu işlemi en az 10 defa tekrarlamışımdır. En sonunda bol suyla durulayıp Menzerna 2500 ve 3D Hd Speed uyguladım. Sonuç benim için tatmin edici oldu. Tam 400 ml demir tozu temizleyici harcadım(200 ml ürün, 200 ml su). Tüm bunları taşıma suyla yaptığım için jant arkalarına girişemedim. Diş fırçasıyla jantları ovaladığımı görenler de tuhaf karşıladı. Pek fotoğraf çekemedim bu sebeple. Benzinlikte bu kadar uzun süre uğraşamayacağım için evin önünde yaptım maalesef. Jant arkalarını benzinlikte olabildiğince temizlemeye çalışacağım ama zor olacak muhtemelen.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerin dert görmesin. Senin konuyu açarker bu sefer araçlara bir şey olmamıştır inşallah diyerek açıyorum aga.
Sokakta evin önünde detaylıca araç yıkamak konuşkan lüzumsuz vatandaşlara denk gelince sinir harbine dönüşüyor çoğu zaman. Birkeresinde lastikleri uzun uzun temizlerken bilmişin biri gelip "bu kadar ne uğraşıyorsun sokağı çıkmadan yine kirleniyor" diye akıl vermesine ağzımı tutamayıp; "sen bir daha büyük tuvaletini yapacağın için g*tünü de yıkamıyorsundur" diyivermiştim...

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerin dert görmesin. Senin konuyu açarker bu sefer araçlara bir şey olmamıştır inşallah diyerek açıyorum aga.
Sokakta evin önünde detaylıca araç yıkamak konuşkan lüzumsuz vatandaşlara denk gelince sinir harbine dönüşüyor çoğu zaman. Birkeresinde lastikleri uzun uzun temizlerken bilmişin biri gelip "bu kadar ne uğraşıyorsun sokağı çıkmadan yine kirleniyor" diye akıl vermesine ağzımı tutamayıp; "sen bir daha büyük tuvaletini yapacağın için g*tünü de yıkamıyorsundur" diyivermiştim...
Araçların başına sürekli ufak tedek şeyler geliyor maalesef. Evin önünde yıkamak keyiften çok eziyet oluyor. Benzinlikte yıkayıp otoparkta takılmak daha rahat oluyor.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün evin önünde Corolla'nın iç mekanını temizledim. Yaklaşık 1.5 yıl 15 bin kilometredir içine süpürge değmiyordu. Yüzeysel olarak bezle silip geçiyordum. Tozlar artık rahatsız edici olmaya başlamıştı. Yarım saat kadar koltukları ve taban halısını süpürdüm. Paspasları banyoda elbise fırçası ve 1:15 Koch Chemie Green Star ile yıkadım. İlk defa bu kadar temiz oldular. Rutin yıkamalarda süngerle yıkıyordum yetersiz kalıyordu.
Tavan hariç tüm iç aksamı 1:10 Koch Chemie Pol star ile temizledim. Son olarak kapı eşiklerine 1:1 Meguiars Hyper Dressing, diğer tüm plastik aksamlara toz mıknatısı AutoFinesse Spritz uyguladım.

Akşam üzeri benzinliğe gidip ufak bir yıkama yaptım.

Benzinliğe gündüz gitsem güneşten kimyasallar kuruyor. Gece gitsem çiğden dolayı kurulayamıyorum. İster istemez kireç lekesi oluyor :). Camlar gözüme çok batıyordu. Kireç lekeleri çok yerleşmeden halledeyim dedim. Bugün akşam üzeri Bilt Hamber Soft Kil, Gtechniq G4 ve G5 uyguladım. Kil beklediğimden fazla karardı. Taze kireç lekelerini de aldı ama yine de G5 iyi tutunsun diye elimde bulunan G4'ü uyguladım. Cama yapışan bez şuan yağ gibi kayıyor. Sonuç benim için tatmin edici oldu.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Emre:) Fabrika çıkışına dönmüş. Spritz toz topladığı için bir daha almadım ben. Gyeon preserve tavsiye ederim finishi bir tık parlak ama kesinlikle toz çekmiyor:basx:

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık Emre:) Fabrika çıkışına dönmüş. Spritz toz topladığı için bir daha almadım ben. Gyeon preserve tavsiye ederim finishi bir tık parlak ama kesinlikle toz çekmiyor:basx:
Teşekkür ederim :). Spritz'in güzel yanı her aksama rahat kullanılabilmesi. Kapı kolu, vites, direksiyon.. Aklıma neresi gelirse sıkıyorum. Preserve sadece plastikler için sanırım. Bittiğinde başka ürün deneyeceğim ama bitmek bilmiyor :D Perl var elimde ama onu da çok sevemedim. Parlak ve toz tutuyor.

Emre Mert

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık emre hocam :)
Umarım panelvanda bir sorun yoktur diye açıyorum postu:terlisırıtan:
Teşekkür ederim. Eskisi kadar üzerine düşmüyorum. Mekanik aksamına dikkat etmeye çalışıyorum sadece. Şuan saat gibi maşallah :)
Dün ufak bir yıkama yaptık. Mavi köpük ve fırça mükemmel ikili oldular :)