mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Teşekkür ederim abi :) oranları aslında mümkün olduğunca maksimum düzeyde tutmaya çalıştım. Hani daha da fazla yoğun yaparsam belki plastik aksamda falan renk solmasına neden olurum diye çekindim. 3d orange degreaser ı da ilk kez kullanınca 1:3 ün üstüne çıkmak istemedim. Ama Koch gs'ın 1:10 oranda bile bu denli başarılı olması çok şaşırttı beni :) önceki ürünlerin etkisi ne derece etkisi oldu göremedim ama keşke Bi bölgede de tam tersi sırayla ürünleri sıkıp deneseydim dedim :)
Ürün konsantre anlamında değilde mesela 1 lt ürün sıkıyorsan 2 veya 3 lt ye çıkarma anlamında demiştim.

DENİZLİ

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Motorplast'ı sildim bugün. Fazla fazla sıktığım yerler yüzeye yayılmış, parlak bir hal almış. Aslında diğer yerlere de fazla fazla sıksaydım keşke dedim
Silmeden önceki durum

Sildikten sonra

Motorplast ı baya beğendim. En güzel yanı her yere sıkıp bırakınca öyle ürünü aldın pede sürdün, kıyıya köşeye gitmedi olayı yok. Şahane ürünmüş. Ömrü ne olur bilmem ama şimdiden vazgeçilmez ürünlerim arasına girdi :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel detaylar yakalamışsın abi, emeğinin sonucunu almışsın.:)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık, bende bir deneyemedim şu arkadaşı
Kesinlikle tavsiye ederim. Motor gibi girintili çıkıntılı yerlerde uygulaması son derece kolay. E bir de ömrü de uzun deniyor :) daha ne olsun :)
Ürün konsantre anlamında değilde mesela 1 lt ürün sıkıyorsan 2 veya 3 lt ye çıkarma anlamında demiştim.

DENİZLİ
Hııı yanlış anlamışım abi kusura bakma şimdi oldu :) 1 lt kadar karışım yapmıştım ama baktım başarılı olmayınca 600-700 ml'den sonra kullanmayı bırakmıştım, bir dahaki uygulamada deneyimleyeceğim :)
Çok güzel detaylar yakalamışsın abi, emeğinin sonucunu almışsın.:)
Teşekkür ederim kardeşim valla senin uygulama sonrası ben de girişeyim dedim :D yoruldum ama değdi gibi :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Kesinlikle tavsiye ederim. Motor gibi girintili çıkıntılı yerlerde uygulaması son derece kolay. E bir de ömrü de uzun deniyor :) daha ne olsun :)

Hııı yanlış anlamışım abi kusura bakma şimdi oldu :) 1 lt kadar karışım yapmıştım ama baktım başarılı olmayınca 600-700 ml'den sonra kullanmayı bırakmıştım, bir dahaki uygulamada deneyimleyeceğim :)

Teşekkür ederim kardeşim valla senin uygulama sonrası ben de girişeyim dedim :D yoruldum ama değdi gibi :D
Bende arabanın başında 3 4 saat uğraştım ama gün sonunda finale bakınca deyiyor.:)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Motorplast'ı sildim bugün. Fazla fazla sıktığım yerler yüzeye yayılmış, parlak bir hal almış. Aslında diğer yerlere de fazla fazla sıksaydım keşke dedim
Silmeden önceki durum

Sildikten sonra

Motorplast ı baya beğendim. En güzel yanı her yere sıkıp bırakınca öyle ürünü aldın pede sürdün, kıyıya köşeye gitmedi olayı yok. Şahane ürünmüş. Ömrü ne olur bilmem ama şimdiden vazgeçilmez ürünlerim arasına girdi :)

Dün yarım kalan final bugün tamamlanmış ve sonuç harika olmuş. Tekrardan ellerine sağlık :nazar:

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motor temizliğiydi iç temizlikti derken artık dış kısmı halletme vakti geldi dedim :) polisaj imkanım olmadığı için yapamadım ama onun dışında tüm adımları uygulamaya çalıştım.

Öncelikle kullandığım malzemeler şu şekilde

Tchibo jant fırçası
Ufak boy jant fırçası
Stargil fırça
Divortex demir tozu ürünü(1:1)
Tonyin Demirtozu ürünü
Chemical guys wheel cleaner(1:4)
ValetPro concentrated şampuan
C9 şampuan(kil kaydırıcı için)
Meguiars kil
Ceviz
ValetPro sfc2
Pril
İzopropil Alkol
Jayswax show Wax
Soft99 wax pedi
Liquid Elements Black Hole
Çeşitli bezler
Karcher k2
Mjjc foam lance
Flowey S3
Koch Motorplast
Meguiars endurance(fotosunu ekleyeceğim)

Havanın bayadır düzelmemesi üzerine ilk güneşli günde uygulamaya başladım. Hava güneşli de olsa rüzgarlı ve serindi, güneşin gitmesini bekleme şansım yoktu :)

Öncelikle jantlarla başladım

Jantlara divortex demirtozu ürününü uyguladım

Ürünü genel olarak beğeniyorum, 1:1 sulandırarak kullanıyorum alırken okumuştum sanırım. Müdahale etmeden duruladım suyla

Daha sonra chemical guys wheel cleaner(1:4) ile fısfıslayıp fırçalamaya başladım. Tchibo fırça ile iç kısımları, ufak fırça ile jant kollarının arkasını, Stargil fırça ile de jant göbeğini vs fırçaladım. Ayrıca lastiği de yine Stargil ve ufak jant fırçası ile fırçaladım. Daha sonra yine suyla duruladım

Foam lance e 150 ml Vp sfc2, 150 ml kadar da ceviz koydum Waxı sökerken de yardımı olsun diye

Detay yerlere yine fırça ile müdahale ettim

Waxa veda etmiş gibi görünüyoruz

Araca demirtozu işlemine geçtim. Tonyin kullandım kaportada.

Daha sonra çift kovada Vp concentrated kullandım. Kova olarak bahçede bir eski Vileda kovasını Grit guard gibi kullanmaya çalıştım

Daha sonra kil işlemine geçtim. Meguiars kil kullandım. Kil kaydırıcı olarak c9 şampuan, şişe olarak da motorplast ile aldığımız şişeyi kullandım. Fakat başlığı tam bir rezaletti, murat plastik başlığını takarak devam ettim... Kili yoğurdum, uygulama yaptıkça içeri katladım.

Kil sonrası bile renk yerine geldi fark oluştu

Daha sonra pril ile giriştim kil kalıntısı vs ne varsa, biraz da Wax a etkisi olsun diye düşündüm

Kurularken le black hole bez kullandım, çok büyük kolaylık sağlıyor

Daha sonrasında ipa ile tüm kaportayı sildim,Wax öncesi yağsız saf yüzeye ulaşmak için

Daha sonra wax işlemine geçtim nihayet. Jayswax show Wax tercih etmek istedim yorgunluk üstüne max parlaklık anlamında. Mümkün olduğunca ince ince sürdüm, sadece yüzeyde mumsu tabaka olsun yeter dedim, fazlası zaten bezla alınıyor. Ziyan etmeye gerek yok :)

Final fotolarını bölmemek adına cam fotolarını buraya ekleyeyim. Flowey S3 kullandım, çok memnunum iz bırakmasından. Bez olarak da superclean cam bezi tercih ettim

Bahçeden giderken bir miktar toprak yol olması, havanın kararması ve artık omzumun belimin iyice mahvolmasından dolayı plastik aksamlar ve lastiklere işlem uygulayamadım. Daha sonra da yapabileceğim işlemler diye düşündüm.

Finaller bu şekilde :)

Parlaklık anlamında polisaj olmasa da bir foto daha eklemek istedim :)

Yaklaşık 6 saat sürdü işlem polisaj olmamasına rağmen. Bu işi sürekli yapanlara gerçekten helal olsun :) 6 saatin sonunda sokağa çıkma yasağını da duyunca ne zamandır aklımda olan ön ızgara ve arka difüzöre Koch mp uygulama fikrini hayata geçirdim. Sıktım, 1 gün bekledi ama silmedim hala. Yarına kadar iyice bekleyince silmeyi düşünüyorum. Uygulaması zor girinti çıkıntı yerlerde çok iyi oldu gibi geldi. Toz da toplamazsa artık mp ile devam edeceğim

Bu denli detaylı ilk uygulamam olduğu için önerilerinize, uyarılarınıza ihtiyacım var :) gördüğünüz eksikleri, yanlışları söylerseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Motor temizliğiydi iç temizlikti derken artık dış kısmı halletme vakti geldi dedim :) polisaj imkanım olmadığı için yapamadım ama onun dışında tüm adımları uygulamaya çalıştım.

Tchibo jant fırçası
Ufak boy jant fırçası
Stargil fırça
Tonyin Demirtozu ürünü
Meguiars kil
Ceviz
ValetPro sfc2
Pril
İzopropil Alkol
Jayswax show Wax
Soft99 wax pedi
Çeşitli bezler
Karcher k2
Mjjc foam lance
Flowey S3
Koch Motorplast

Havanın bayadır düzelmemesi üzerine ilk güneşli günde uygulamaya başladım. Hava güneşli de olsa rüzgarlı ve serindi, güneşin gitmesini bekleme şansım yoktu :)

Ürünü genel olarak beğeniyorum, 1:1 sulandırarak kullanıyorum alırken okumuştum sanırım. Müdahale etmeden duruladım suyla

Daha sonra chemical guys wheel cleaner(1:4) ile fısfıslayıp fırçalamaya başladım. Tchibo fırça ile iç kısımları, ufak fırça ile jant kollarının arkasını, Stargil fırça ile de jant göbeğini vs fırçaladım. Ayrıca lastiği de yine Stargil ve ufak jant fırçası ile fırçaladım. Daha sonra yine suyla duruladım

Foam lance e 150 ml Vp sfc2, 150 ml kadar da ceviz koydum Waxı sökerken de yardımı olsun diye

Daha sonra çift kovada Vp concentrated kullandım. Kova olarak bahçede bir eski Vileda kovasını Grit guard gibi kullanmaya çalıştım

Daha sonra kil işlemine geçtim. Meguiars kil kullandım. Kil kaydırıcı olarak c9 şampuan, şişe olarak da motorplast ile aldığımız şişeyi kullandım. Fakat başlığı tam bir rezaletti, murat plastik başlığını takarak devam ettim... Kili yoğurdum, uygulama yaptıkça içeri katladım.

Daha sonra pril ile giriştim kil kalıntısı vs ne varsa, biraz da Wax a etkisi olsun diye düşündüm

Daha sonrasında ipa ile tüm kaportayı sildim,Wax öncesi yağsız saf yüzeye ulaşmak için

Daha sonra wax işlemine geçtim nihayet. Jayswax show Wax tercih etmek istedim yorgunluk üstüne max parlaklık anlamında. Mümkün olduğunca ince ince sürdüm, sadece yüzeyde mumsu tabaka olsun yeter dedim, fazlası zaten bezla alınıyor. Ziyan etmeye gerek yok :)

Final fotolarını bölmemek adına cam fotolarını buraya ekleyeyim. Flowey S3 kullandım, çok memnunum iz bırakmasından. Bez olarak da superclean cam bezi tercih ettim

Bahçeden giderken bir miktar toprak yol olması, havanın kararması ve artık omzumun belimin iyice mahvolmasından dolayı plastik aksamlar ve lastiklere işlem uygulayamadım. Daha sonra da yapabileceğim işlemler diye düşündüm.

Yaklaşık 6 saat sürdü işlem polisaj olmamasına rağmen. Bu işi sürekli yapanlara gerçekten helal olsun :) 6 saatin sonunda sokağa çıkma yasağını da duyunca ne zamandır aklımda olan ön ızgara ve arka difüzöre Koch mp uygulama fikrini hayata geçirdim. Sıktım, 1 gün bekledi ama silmedim hala. Yarına kadar iyice bekleyince silmeyi düşünüyorum. Uygulaması zor girinti çıkıntı yerlerde çok iyi oldu gibi geldi. Toz da toplamazsa artık mp ile devam edeceğim

Bu denli detaylı ilk uygulamam olduğu için önerilerinize, uyarılarınıza ihtiyacım var :) gördüğünüz eksikleri, yanlışları söylerseniz çok sevinirim.

eline sağlık güzel bir çalışma ve temizlik olmuş gerçekten. Superclean Cam bezlerinden memnun musunuz?
Kovalarında çok hoştu beğendim :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, bende böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Araç polisaj olmamasına rağmen güzel parlamış burda waxın da kalitesi var tabi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık, gayet güzel uygulama olmuş keyifle okudum :) imkan dahilinde grit guard yaratıcılığınıda takdir ettim maşallah diyelim. Show wax yorumlarınıda eksik etmeyin lütfen :)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine emeğine sağlık çok güzel anlatım ve uygulama olmuş maşallah :)
Show wax parlaklığı gayet güzel duruyor, peki kayganlık hissi nasıldı?

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uygulama anlatımı çok güzel uygulama ondan daha güzel işin sonundaki elmas görüntüsü en güzeli. Elinize sağlık

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
eline sağlık güzel bir çalışma ve temizlik olmuş gerçekten. Superclean Cam bezlerinden memnun musunuz?
Kovalarında çok hoştu beğendim :D
Teşekkür ederim. Baya yorucu ve uzun süren bir uğraş oldu :D superclean cam bezini 2 sene önce almıştım ultra wooly bezin yanında kargo falan bedava olsun diye. Yani 2 senedir kullanıyorum. Bence şahane temizliyor, arkada iz bırakmıyor ve güzel yanı geniş olduğundan katlayıp katlayıp kullanılabiliyor. Aynı model kaldı mı bilmiyorum ama. Kova olarak bunları bulabildim imkan dahilinde :D ilerleyen zamanda kova tedarik edeceğim :D
Ellerinize sağlık, bende böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Araç polisaj olmamasına rağmen güzel parlamış burda waxın da kalitesi var tabi.
Teşekkür ederim kardeşim :) ne zamandır aklımdaydı, havalar düzelsin güneş çıksın diye bekledim. İyiki de öyle yapmışım. Çünkü kapalı havada bu mevsimde 6 saat terleyip direk hasta olurdum :D Waxı özellikle parlaklık amaçlı seçtim, malum zaten pek dışarı da çıkamıyoruz. Ömrü de uzun olur en azından 1 ayı çıkarırsa güzel :)
Emeğinize sağlık, gayet güzel uygulama olmuş keyifle okudum :) imkan dahilinde grit guard yaratıcılığınıda takdir ettim maşallah diyelim. Show wax yorumlarınıda eksik etmeyin lütfen :)
Çok sağolun elde bu kadarı vardı baktım güzel de iş yaptı aslında. Kova almayıp onu da yedek kova olarak tutabilirim :D show Wax da parlaklık olarak ortada polisajsız beyaz bir araçta bile ve o foto akşam 18:30 civarı çekildi. Ona rağmen yansımalar belliydi. Zaman geçsin yine deneyimlerimi eklerim. Sürerken sert Ped kullanmakta fayda var. Soft99 pedi yumuşaktı ve baya yordu.
Elime sağlık.
Show wax dayanımı nasıl olacak bakalım
Teşekkür ederim :) benim de en merak ettiğim konu :)
Ellerine emeğine sağlık çok güzel anlatım ve uygulama olmuş maşallah :)
Show wax parlaklığı gayet güzel duruyor, peki kayganlık hissi nasıldı?
Teşekkür ederim kardeşim elden geldiğince amatörce bişeyler ortaya çıkarmaya çalıştım. Kayganlık olarak fussoya göre daha az kaygan geldi(en son o vardı ona kıyas yapmam daha sağlıklı olur). Boncuklanma vs denemeye fırsatım olmadı. Yasak kararını duyunca eve kaçtık :D
Uygulama anlatımı çok güzel uygulama ondan daha güzel işin sonundaki elmas görüntüsü en güzeli. Elinize sağlık
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince her aşamada foto çekmeye çalıştım :), normalde dün atacaktım ama yorgunluktan sonra anca bugün atabildim :D finaller ne kadar akşam vaktine de gelse gerçekten yine yorulduğuma değdi diyebildim :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline koluna sağlık kardeşim. Yorulduğuna değmiştir. Yıkama ekipmanlarına bayıldım :) bakalım waxın boncuklanması, dayanımı nasıl olacak.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Tchibo jant fırçası
Ufak boy jant fırçası
Stargil fırça
Tonyin Demirtozu ürünü
Meguiars kil
Ceviz
ValetPro sfc2
Pril
İzopropil Alkol
Jayswax show Wax
Soft99 wax pedi
Çeşitli bezler
Karcher k2
Mjjc foam lance
Flowey S3
Koch Motorplast

Ellerine sağlık. Maşallah:nazar:
Tertemiz olmuş. Mp testinin devamını bekliyorum bende jantları sökünce yürüyen aksama uygulamayı düşünüyorum. Testin sonucuna göre öne alabilirim:atess: