mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Motor temizliğiydi iç temizlikti derken artık dış kısmı halletme vakti geldi dedim :) polisaj imkanım olmadığı için yapamadım ama onun dışında tüm adımları uygulamaya çalıştım.

Öncelikle kullandığım malzemeler şu şekilde

Tchibo jant fırçası
Ufak boy jant fırçası
Stargil fırça
Divortex demir tozu ürünü(1:1)
Tonyin Demirtozu ürünü
Chemical guys wheel cleaner(1:4)
ValetPro concentrated şampuan
C9 şampuan(kil kaydırıcı için)
Meguiars kil
Ceviz
ValetPro sfc2
Pril
İzopropil Alkol
Jayswax show Wax
Soft99 wax pedi
Liquid Elements Black Hole
Çeşitli bezler
Karcher k2
Mjjc foam lance
Flowey S3
Koch Motorplast
Meguiars endurance(fotosunu ekleyeceğim)

Havanın bayadır düzelmemesi üzerine ilk güneşli günde uygulamaya başladım. Hava güneşli de olsa rüzgarlı ve serindi, güneşin gitmesini bekleme şansım yoktu :)

Öncelikle jantlarla başladım

Jantlara divortex demirtozu ürününü uyguladım

Ürünü genel olarak beğeniyorum, 1:1 sulandırarak kullanıyorum alırken okumuştum sanırım. Müdahale etmeden duruladım suyla

Daha sonra chemical guys wheel cleaner(1:4) ile fısfıslayıp fırçalamaya başladım. Tchibo fırça ile iç kısımları, ufak fırça ile jant kollarının arkasını, Stargil fırça ile de jant göbeğini vs fırçaladım. Ayrıca lastiği de yine Stargil ve ufak jant fırçası ile fırçaladım. Daha sonra yine suyla duruladım

Foam lance e 150 ml Vp sfc2, 150 ml kadar da ceviz koydum Waxı sökerken de yardımı olsun diye

Detay yerlere yine fırça ile müdahale ettim

Waxa veda etmiş gibi görünüyoruz

Araca demirtozu işlemine geçtim. Tonyin kullandım kaportada.

Daha sonra çift kovada Vp concentrated kullandım. Kova olarak bahçede bir eski Vileda kovasını Grit guard gibi kullanmaya çalıştım

Daha sonra kil işlemine geçtim. Meguiars kil kullandım. Kil kaydırıcı olarak c9 şampuan, şişe olarak da motorplast ile aldığımız şişeyi kullandım. Fakat başlığı tam bir rezaletti, murat plastik başlığını takarak devam ettim... Kili yoğurdum, uygulama yaptıkça içeri katladım.

Kil sonrası bile renk yerine geldi fark oluştu

Daha sonra pril ile giriştim kil kalıntısı vs ne varsa, biraz da Wax a etkisi olsun diye düşündüm

Kurularken le black hole bez kullandım, çok büyük kolaylık sağlıyor

Daha sonrasında ipa ile tüm kaportayı sildim,Wax öncesi yağsız saf yüzeye ulaşmak için

Daha sonra wax işlemine geçtim nihayet. Jayswax show Wax tercih etmek istedim yorgunluk üstüne max parlaklık anlamında. Mümkün olduğunca ince ince sürdüm, sadece yüzeyde mumsu tabaka olsun yeter dedim, fazlası zaten bezla alınıyor. Ziyan etmeye gerek yok :)

Final fotolarını bölmemek adına cam fotolarını buraya ekleyeyim. Flowey S3 kullandım, çok memnunum iz bırakmasından. Bez olarak da superclean cam bezi tercih ettim

Bahçeden giderken bir miktar toprak yol olması, havanın kararması ve artık omzumun belimin iyice mahvolmasından dolayı plastik aksamlar ve lastiklere işlem uygulayamadım. Daha sonra da yapabileceğim işlemler diye düşündüm.

Finaller bu şekilde :)

Parlaklık anlamında polisaj olmasa da bir foto daha eklemek istedim :)

Yaklaşık 6 saat sürdü işlem polisaj olmamasına rağmen. Bu işi sürekli yapanlara gerçekten helal olsun :) 6 saatin sonunda sokağa çıkma yasağını da duyunca ne zamandır aklımda olan ön ızgara ve arka difüzöre Koch mp uygulama fikrini hayata geçirdim. Sıktım, 1 gün bekledi ama silmedim hala. Yarına kadar iyice bekleyince silmeyi düşünüyorum. Uygulaması zor girinti çıkıntı yerlerde çok iyi oldu gibi geldi. Toz da toplamazsa artık mp ile devam edeceğim

Bu denli detaylı ilk uygulamam olduğu için önerilerinize, uyarılarınıza ihtiyacım var :) gördüğünüz eksikleri, yanlışları söylerseniz çok sevinirim.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerinize sağlık. Tüm işlemleri üst üste yapınca insan yoruluyor. Bir de polisaj girerse araya tamam zaten

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, özellikle beyaz araçlarda demirtozu ve kil temizliği parlaklık açısında çok büyük önem arzediyor. Yani beyaz araçlatda en az polisaj yapmış kadar parlaklık sağlıyor. Böyle rütin wax yenileme işlemleri için kil eldiven almanızı öneririm. Çizme riskinizi minimuma indirgersiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık sıralaması düzgün güzel bir uygulama olmuş. Wax sökme öncesinde ceviz yanlış tercih olmuş. Son versiyonda 6-7 kez neredeyse saf sıktım ital waxı götürmedi. şöyle bir tavsiyede bulunabilirim yıkama işlemi sırasında waxı sökme olayını düşünmeyin o an kir sökmeye odaklanın. Arada bi fairy ugulamamız var onada gerek yok en doğru yöntem wax sökmek için wax uygulama öncesi yüzeye m700-m600 uygulamanız yeterli olacaktır. Bu işlemde ipa da yetersiz kalabiliyor ipa polisaj yağını iyi siliyor ama koruma sökmede zayıf kalıyor.
Birde kil uygulaması için kesinlikle kil eldiven kil sünger gibi birşey tavsiye ederim beyaz araçta 3-4 yıkamada bir bu işlem çok fark ediyor.

Polisaj işleminede yavaşdan geçiş yapalım artık.

DENİZLİ

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafa eline sağlık çok güzel olmuş hele ki bahçe de tam bir zevk cümbüşüne döner hava temiz benimde en büyük hayallerim arasında :)
Şu virüs illetinden bi kurtulalım da güzel bi buluşma yapalım inş

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Mustafa muhteşem olmuş eline sağlık; camı sildikten sonra çektiğin foto "akşam güneşi güzele vurur" deyiminin "resimli sözlük" karşılığı gibi olmuş :)

Bu arada flowey s3 için yeni etiket çalışması var @Kzmsefa Kazım'ın. Sende seviyorsun bu işleri bildiğim kadarıyla :) Çıkartıp şişene yapıştırmayı unutma ;)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline koluna sağlık kardeşim. Yorulduğuna değmiştir. Yıkama ekipmanlarına bayıldım :) bakalım waxın boncuklanması, dayanımı nasıl olacak.
Teşekkür ederim kardeşim. 2 senelik biriktirdiğim yarımşar birer litrelik ufak stok ama iş görüyor :D yazın Bi buluşma şart :) ben de dayanımı merak ediyorum bakalım onları da eklerim artık ilerleyen haftalarda
Ellerine sağlık. Maşallah:nazar:
Tertemiz olmuş. Mp testinin devamını bekliyorum bende jantları sökünce yürüyen aksama uygulamayı düşünüyorum. Testin sonucuna göre öne alabilirim:atess:
Teşekkür ederim :) açıkçası bu performansı pek beklemiyordum. Çünkü Koch nmpc makyaj pamuğu ile sürüyordum ve ufak tefek yerler olduğu için tam ulaşamıyordum. Baya zorluyordu uygulaması. Şu anki görünümü nmpc sürdüğümden daha başarılı. Toz tutmaz bir de 2 hafta falan dayanırsa motorplast stoklamaya başlayacağım :D
Ellerinize sağlık. Tüm işlemleri üst üste yapınca insan yoruluyor. Bir de polisaj girerse araya tamam zaten
Teşekkür ederim. 2 gün oldu hala kas ağrısı çekiyorum :D bu işlemlerin arasında polisajı hiç düşünemedim bile :D
Teşekkürler :)
Eline sağlık, özellikle beyaz araçlarda demirtozu ve kil temizliği parlaklık açısında çok büyük önem arzediyor. Yani beyaz araçlatda en az polisaj yapmış kadar parlaklık sağlıyor. Böyle rütin wax yenileme işlemleri için kil eldiven almanızı öneririm. Çizme riskinizi minimuma indirgersiniz.
Teşekkür ederim abi :) yaparken çektiğim yorgunluk sonrası direk aklıma geldin helal olsun vallahi sürekli bu işlemleri yapıyorsun. Ciddi kondisyon istiyor :D araca 2 senedir kil hiç değmedi. O sebeple direk kil yapmak zorunda kaldım eldiven yetersiz kalır diye. Elimde marflo eldiven var. Artık onunla devam ederim :) yaptığım işlemlerde eksik, sıra hatası falan varsa söyler misin rica etsem? Hani okuduğum kadarıyla yapmaya çalıştım ama işin içine girince unutup atlayabiliyorum.
Ellerine sağlık sıralaması düzgün güzel bir uygulama olmuş. Wax sökme öncesinde ceviz yanlış tercih olmuş. Son versiyonda 6-7 kez neredeyse saf sıktım ital waxı götürmedi. şöyle bir tavsiyede bulunabilirim yıkama işlemi sırasında waxı sökme olayını düşünmeyin o an kir sökmeye odaklanın. Arada bi fairy ugulamamız var onada gerek yok en doğru yöntem wax sökmek için wax uygulama öncesi yüzeye m700-m600 uygulamanız yeterli olacaktır. Bu işlemde ipa da yetersiz kalabiliyor ipa polisaj yağını iyi siliyor ama koruma sökmede zayıf kalıyor.
Birde kil uygulaması için kesinlikle kil eldiven kil sünger gibi birşey tavsiye ederim beyaz araçta 3-4 yıkamada bir bu işlem çok fark ediyor.

Polisaj işleminede yavaşdan geçiş yapalım artık.

DENİZLİ
Teşekkür ederim abi :) sfc2 koyuyordum baktım ceviz de ekleyim üzerine diye düşündüm. Ama görünen kirlerin %80'i temassız aktı. Aradaki fairy işleminde de ne yapacağımı karıştırdım :D kil yaptıktan sonra tekrar su mu tutsam fl ile köpük mü sıksam yoksa tekrar çift kova mı yapsam bilemedim. Zaman da geçince pril veya fairy olayı geldi aklıma. Evde pril bulunca onu uygulayalım en iyisi dedim ama kil işlemi sonrası ne yapmam gerekiyordu tam olarak?
Elimde tiner olmayınca ipa uygulayayım bir miktar etkisi olur belki dedim ama ilerleyen zamanlarda eksikleri tamamlayacağım inşallah :) kil eldiveni aldım ama kullandım daha önce. 2 senedir araca kil yapılmayınca eldiven zayıf kalır diye direk kil yapmıştım :) polisaj konusu da bütçe şu anlık el vermiyor. İlerleyen zamanlarda diyelim ona da :) önerilerin için teşekkür ederim abi devamını bekliyorum bunlara ihtiyacım var :)
Mustafa eline sağlık çok güzel olmuş hele ki bahçe de tam bir zevk cümbüşüne döner hava temiz benimde en büyük hayallerim arasında :)
Şu virüs illetinden bi kurtulalım da güzel bi buluşma yapalım inş
çok teşekkür ederim sağolun :) tavsiye ederim Rabbim size daha daha güzellerini nasip eder inşallah. Şu günlerde daha da farkına vardım açıkçası böyle bir imkanın. Yazları kenarlarda dikili olan güller biraz zorluyor araç yıkarken beni ama olsun katlanıyorum ona da :D şu virüs geçsin buluşma şart bence de :)
Mustafa muhteşem olmuş eline sağlık; camı sildikten sonra çektiğin foto "akşam güneşi güzele vurur" deyiminin "resimli sözlük" karşılığı gibi olmuş :)

Bu arada flowey s3 için yeni etiket çalışması var @Kzmsefa Kazım'ın. Sende seviyorsun bu işleri bildiğim kadarıyla :) Çıkartıp şişene yapıştırmayı unutma ;)
Teşekkür ederim abi :D:D valla camları akşam silebildim hava kararınca baktım foto da güzel çıktı camdaki etkisi, fotoyu ekleyim dedim :D etiket olayına da virüs geçince gireceğim, kırtasiyeye gidemiyorum :/ şişeyi de değiştirip öyle komple yapmayı düşünüyorum. Şimdiki o fotoda olan şişe şoktan 5 liraya aldığım şişelerdi. İş görüyor ama hızlı cila gibi çoklu atım yapılacak şeylerde parmakları mahvediyor. Bir de etiket yapışacak düz zemini tam yok :D evdekiler karıştırmasın diye etiket yaptım hepsine böyle idareten de olsa
Elinize sağlık anlatım çok güzel olmuş koch mp nin toz durumu ve waxın dayanımını bekliyoruz:)
Teşekkür ederim :) umarım iyi çıkar motorplast ve yüzümü kara çıkarmaz :D motordaki performansı sonrası beklentim büyük :D Hele ki verdiği renk silinmezse Koch nmpc den daha parlak, silince daha mat hal alıyor tercihe bağlı o da.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkür ederim kardeşim. 2 senelik biriktirdiğim yarımşar birer litrelik ufak stok ama iş görüyor :D yazın Bi buluşma şart :) ben de dayanımı merak ediyorum bakalım onları da eklerim artık ilerleyen haftalarda

Teşekkür ederim :) açıkçası bu performansı pek beklemiyordum. Çünkü Koch nmpc makyaj pamuğu ile sürüyordum ve ufak tefek yerler olduğu için tam ulaşamıyordum. Baya zorluyordu uygulaması. Şu anki görünümü nmpc sürdüğümden daha başarılı. Toz tutmaz bir de 2 hafta falan dayanırsa motorplast stoklamaya başlayacağım :D
Teşekkür ederim. 2 gün oldu hala kas ağrısı çekiyorum :D bu işlemlerin arasında polisajı hiç düşünemedim bile :D
Teşekkürler :)
Teşekkür ederim abi :) yaparken çektiğim yorgunluk sonrası direk aklıma geldin helal olsun vallahi sürekli bu işlemleri yapıyorsun. Ciddi kondisyon istiyor :D araca 2 senedir kil hiç değmedi. O sebeple direk kil yapmak zorunda kaldım eldiven yetersiz kalır diye. Elimde marflo eldiven var. Artık onunla devam ederim :) yaptığım işlemlerde eksik, sıra hatası falan varsa söyler misin rica etsem? Hani okuduğum kadarıyla yapmaya çalıştım ama işin içine girince unutup atlayabiliyorum.
Teşekkür ederim abi :) sfc2 koyuyordum baktım ceviz de ekleyim üzerine diye düşündüm. Ama görünen kirlerin %80'i temassız aktı. Aradaki fairy işleminde de ne yapacağımı karıştırdım :D kil yaptıktan sonra tekrar su mu tutsam fl ile köpük mü sıksam yoksa tekrar çift kova mı yapsam bilemedim. Zaman da geçince pril veya fairy olayı geldi aklıma. Evde pril bulunca onu uygulayalım en iyisi dedim ama kil işlemi sonrası ne yapmam gerekiyordu tam olarak?
Elimde tiner olmayınca ipa uygulayayım bir miktar etkisi olur belki dedim ama ilerleyen zamanlarda eksikleri tamamlayacağım inşallah :) kil eldiveni aldım ama kullandım daha önce. 2 senedir araca kil yapılmayınca eldiven zayıf kalır diye direk kil yapmıştım :) polisaj konusu da bütçe şu anlık el vermiyor. İlerleyen zamanlarda diyelim ona da :) önerilerin için teşekkür ederim abi devamını bekliyorum bunlara ihtiyacım var :)
çok teşekkür ederim sağolun :) tavsiye ederim Rabbim size daha daha güzellerini nasip eder inşallah. Şu günlerde daha da farkına vardım açıkçası böyle bir imkanın. Yazları kenarlarda dikili olan güller biraz zorluyor araç yıkarken beni ama olsun katlanıyorum ona da :D şu virüs geçsin buluşma şart bence de :)
Teşekkür ederim abi :D:D valla camları akşam silebildim hava kararınca baktım foto da güzel çıktı camdaki etkisi, fotoyu ekleyim dedim :D etiket olayına da virüs geçince gireceğim, kırtasiyeye gidemiyorum :/ şişeyi de değiştirip öyle komple yapmayı düşünüyorum. Şimdiki o fotoda olan şişe şoktan 5 liraya aldığım şişelerdi. İş görüyor ama hızlı cila gibi çoklu atım yapılacak şeylerde parmakları mahvediyor. Bir de etiket yapışacak düz zemini tam yok :D evdekiler karıştırmasın diye etiket yaptım hepsine böyle idareten de olsa
Teşekkür ederim :) umarım iyi çıkar motorplast ve yüzümü kara çıkarmaz :D motordaki performansı sonrası beklentim büyük :D Hele ki verdiği renk silinmezse Koch nmpc den daha parlak, silince daha mat hal alıyor tercihe bağlı o da.
Yok, gayet doğru sıralama falan, kil eldiveni bundan sonra dedim, rütin olarak, eline sağlık tekrar.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık Mustafa hocam. Gayet başarılı bir uygulama olmuş.. Kullandığın demirtozları nasıl memnunmusun temizlik kabiliyetlerine ne dersin? Bundan sonraki uygulamalarımda koch fb yi jantlara, vp dragons u kaportada kullanmak istiyorum.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yok, gayet doğru sıralama falan, kil eldiveni bundan sonra dedim, rütin olarak, eline sağlık tekrar.
Tamamdır abi o zaman öğrenmeye başlamışım biraz biraz :D eldiveni de Wax yenileme zamanı geldikçe yapmam yeterli olur sanırım.
Ellerine sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. Kovalar iyi fikirmiş :)
Show wax neler yapacak bakalım takipteyiz
Teşekkür ederim :) kısıtlı imkan insanları hep böyle ilginç çözümlere itiyor :D kovayı balkonun kenarında gördüm baktım içinde tornavida falan var dibi talaş dolmuş. Gözden çıkarılmış bozuk bir Vileda kovası Grit guard ımsı oldu :D show Waxın ömrü de uzun çıkarsa şahane olur. Kiwamiden daha parlak gibi geldi
@mustafacagri çok güzel uygulama olmuş tebrikler üstad. Dış plasik aksama mp uygun mudur bende bi ürün almayı düşünüyorum pss önerdi moondance emre hocam. Hangisi daha uygun acaba.
estağfurullah. tamamen yeni öğrenmeye başlayan bir amatörüm, çaylağım teşekkür ederim :) dış plastik aksam için mp uygun mu bilmiyorum ama kendim denemek istedim. Forumda daha önce yapan oldu mu bilmiyorum ama denk gelmemiştim hiç. Dış plastik aksam için Koch nmpc ve koch pss öneriliyor. Motorda mp iyi iş çıkarınca, uygulaması kolay toz çekmemesi çok çok az olunca dışarıda da iş yapar belki diye düşündüm. İlerleyen haftalarda işe yarayıp yaramadığını eklerim ama siz şimdilik bu amaç için bu ürünü almayın :)
Eline sağlık Mustafa hocam. Gayet başarılı bir uygulama olmuş.. Kullandığın demirtozları nasıl memnunmusun temizlik kabiliyetlerine ne dersin? Bundan sonraki uygulamalarımda koch fb yi jantlara, vp dragons u kaportada kullanmak istiyorum.
Teşekkür ederim abi, beyazlar da parlar başlığının esintileri ile uygulamalar yapıyorum :) demirtozu konusunda divortex ve tonyin kullandım daha önce. Koch rrr de var ama kullanmadım daha önce onu hiç. Divortex fiyatı uygun diye almıştım bidonla, tonyini de malum kampanya dönemi deneyelim diye. İkisi de birbirine yakın iş çıkarıyor bence fark göremedim ve haliyle tonyin pahalı kalıyor aynı performansa. Forumda Koch rrr öneriliyor gözlemlediğim kadarıyla. İmkan varsa onu da deneyebilirsin. Pek tecrübem olmadığı için yaptığım kıyaslar pek sağlıklı olmayacaktır :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam eline sağlık mekan çok güzel malzemeler özenle şeçilmiş emeğine fazlası ile değmiş. Güle güle kirlet.
Teşekkür ederim :) 2 yıllık takip ve ufak ufak stoklama ile oluşturmaya çalıştım :) mekanda yazın kenardan çıkan güller ve dikenleri zorlasa da benzinlik yıkamasındansa çok büyük rahatlık sağlıyor gerçekten :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Benimde böyle akşam karanlığına kalır uygulamalarım ora bura derken çok kaptırıyor insan. Beyaz araçta kil işlemi özellikle sanki kabuk değiştiriyor. O tatlı beyazı görmek ayrı bir motivasyon veriyor sonuçta.

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline saglık hocam cok guzel uygulama olmuş
Teşekkür ederim :)
Elinize sağlık. Benimde böyle akşam karanlığına kalır uygulamalarım ora bura derken çok kaptırıyor insan. Beyaz araçta kil işlemi özellikle sanki kabuk değiştiriyor. O tatlı beyazı görmek ayrı bir motivasyon veriyor sonuçta.
vallahi ilk kez kil yaptım. ama ne yalan söyleyeyim bu kadar fark beklemiyordum. kilden önce arabamın üstü resmen komple yıllanmış folyo kaplıymış dedim :D kil sonrası ister istemez çizik oluyor ama mat çiziksiz olmasındansa parlak ve bir miktar daha varsın çizikli olsun diye düşündüm :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yine harika bir anlatımla mükemmel bir uygulama olmuş, eline emeğine sağlık. Renk beyaz da olsa finaldeki yansıma ve boyadaki dolgunluk şahane görünüyor :nazar:
Ürünleri çektiğiniz ilk fotoğrafta Volkswagen yazılı bir çanta var, biraz bilgi istesem onun hakkında :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yine harika bir anlatımla mükemmel bir uygulama olmuş, eline emeğine sağlık. Renk beyaz da olsa finaldeki yansıma ve boyadaki dolgunluk şahane görünüyor :nazar:
Ürünleri çektiğiniz ilk fotoğrafta Volkswagen yazılı bir çanta var, biraz bilgi istesem onun hakkında :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, uygulama yaptıkça anlatımı güçlendirip, fotoları çeşitlendirmeye çalışıyorum :) N11den tedarik etmiştim volkswagen çanta yazınca çıkması gerek hatta şöyle link de bırakayım: Örnek ürün linki
Çanta aslında meguiars çantasının(piyasadaki çakmaların) aynısı. Sadece meguiars yerine vw logosu basılmış :D ölçülerine bakarak Bi tık daha büyük sanmıştım ama aynı boyutta aynı materyalden üretilmiş çanta geldi. Amacım bagajda kullanmaktı aslında ama şu anda evden araca veya araçtan eve yıkama eşyası getirip götürürken kullanıyorum. Kalitesi hoşuma gidiyor tavsiye ederim :)