mustafacagri - Amatör Uygulamalarım

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@mustafacagri eline koluna sağlık kardeşim, yalnız davlumbaza motorplast masraflı bir iş, tabi dayanımı ile alakalı olarak durumu f/p dengesi oluşabilir.

Bu arada arkada gti difüzör varken ön taraf fazlasıyla sade kalmış. öne de gti tampon gerekiyor :)
Motorplast masraflı mı? Sen bir de perl dene masraf neymiş gör :D

@mustafacagri eline sağlık, bu havalarda en güzeli gece yıkaması, çok iyi olmuş :)

m700 işini ben çok bol kullanıyormuşum bunu da anladım, beze sıkıp silmek yeterli ya da bir başka bezle daha kurulamak yeterli :)

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kardeşim eline sağlık maaşallah, ha şöyle güzel yıkamalar gelsin ya, bizimde canımız çeksin:)
Teşekkür ederim abi senin uygulamaların yanında kıyaslaması bile olmaz :D
Ellerine sağlık çok güzel olmuş :) motorpalst davlumbazda ömrü ne kadar olıyor?
teşekkür ederim. Ben de ilk kez denedim. Dış plastiklerde 2 aya yakın dayandı ve yıkama sonrası ürün sürülmüş gibi doygun bir siyahlık veriyordu. Davlumbazda gerek kir çekmemesi gerekse de ömrü için denemek istedim. Deneyimleri paylaşırım
Özlettin bro kendini :mutlu: eline sağlık valla gece körü özellikle wax sürmek uğraştırmıştır diye düşündüm. Ama gece ortamın sinerjisi hoşuma gitti :)
Valla ben de özlemişim şöyle doyasıya araç yıkamayı :D gündüz dışarı bile çıkılamayacak kadar sıcak olunca gece uygulaması cazip geldi. Karanlık nedeniyle riskli ama o sıcakta da uygulama yapamam asla :D gece Wax sürmek daha kolay geldi. Çünkü kafa lambası sayesinde panele sürer sürmez net şekilde görebildim :)
Oo bu partinin ilk testi gelmiş. Ellerine sağlık. Maşallah :nazar:
Ben teşekkür ederim sizin elinize sağlık. Gerçekten çok memnun kaldım. Bence başarılı temizledi :)
Mustafa abi ellerine sağlık, yıkama konusu gibi dediğin böyle olur. :) Herşey yerli yerinde ve açıklamalar süper. Fb'yi kaportadan durularken bahçe hortumuyla zor olmadı mı?
Teşekkür ederim kardeşim deneyim kazanmaya çalışıyoruz işte :) uzun zaman sonra yıkama paylaşımı yapınca atladığım yerler de olmuş tabi :D fb yi önce k2 ucu ile akıtayım dedim. Baktım sabaha kadar bitmez böyle dedim. Hortum ucuna o aparatı takarak tam güçte açınca rahatça altı. Tabi elde Bi k5 falan olsa onu kullanırdım ahahaha
Mustafa hocam eline sağlık, kondisyon toparlanmış tekrardan. Motorplast güzel fikir olmuş deneyebilirim ben de :mutlu:.
teşekkür ederim abi ben paylaşım sıramı saldım, sora sende özlettin vallahi :D davlumbaz konusunda bahçeden eve gelene kadar kirleniyor. Çok muzdaribim. Bakalım motorplasttan ümitliyim en azından kolay temizlenmesi konusunda :D
@mustafacagri eline koluna sağlık kardeşim, yalnız davlumbaza motorplast masraflı bir iş, tabi dayanımı ile alakalı olarak durumu f/p dengesi oluşabilir.

Bu arada arkada gti difüzör varken ön taraf fazlasıyla sade kalmış. öne de gti tampon gerekiyor :)
Motorplastın birim maliyeti pahalı ama sıkılan ürün miktarı az ve ömrü de biraz daha uzun olunca denemek istedim. Yine 1 2 aya gözlemleyeyim. Eğer diğer dış plastikler gibi dayanmazsa kullanmam artık. Vallahi arkası agresif de öne tampon alana kadar panjur ile idare ediyorum mecbur :D
Mustafa eline sağlık :nazar: Çok güzel görünüyor. Cıncık gibi derler ya, öyle olmuş :nazar::alkis:
teşekkür ederim abi senin de paylaşımları bekliyorum artık özledik :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motorplast masraflı mı? Sen bir de perl dene masraf neymiş gör :D

@mustafacagri eline sağlık, bu havalarda en güzeli gece yıkaması, çok iyi olmuş :)

m700 işini ben çok bol kullanıyormuşum bunu da anladım, beze sıkıp silmek yeterli ya da bir başka bezle daha kurulamak yeterli :)
Perl'ü hiç karşılaştırmaya sokmamak gerek :D şaka Bi yana motorplast sarfiyatı az ömrü uzun olarak düşününce makul geliyor. Yoksa tabi birim başına fiyatı yüksek :D m700'ü fısfıslayıp bezle sildim ama ters mi yaptım ki? Beze sıkınca ben silene kadar uçar gider diye düşünmüştüm.
Ellerine sağlık @mustafacagri kardeşim ben de özellikle Davlumbaz MP durumunu takipteyim bizi durum güncellemesinden mahrum bırakma. Ben davlumbazlara PSS denemiştim hiç verim alamadım
Teşekkür ederim :) Ben de davlumbazda pss'yi takipteydim, o zaman pss yi hiç sürmeyeyim davlumbaza. Yine diğer yıkamalarda gözlemlediklerimi paylaşırım tabii.
Ellerine sağlık miss gibi tertemiz bir beyaz olmuş.
Teşekkür ederim abi :) beyaz kiri az gösterir derler ama yıkanınca o bembeyaz görüntü açığa çıkıyor. Yıkama sonrası aracın ne kadar kirli olduğu anlaşılıyor :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motorplast'ın dış plastiklerde dayanımı nasıldı acaba? Elimde var denemek istemistim ama şimdi dedim birsey olur maceraya girmiyim diye vazgecmistim:)
Motorplastı Nisan ortalarında uyguladım dış plastiklere. Bu yıkamada etkisi tamamen kaybolmuş gibi geldi. Yani ortalama 2 ay tam performans gösterdi diyebilirim. Ama malesef ki uv koruması yokmuş. Benim amacım o girinti çıkıntı yerlere ürün uygulayamadığım zamanlar kötü görüntü olmasın diyeydi. Şimdi oralara polytop uyguladım bakalım o Ne kadar dayanacak

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Motorplastı Nisan ortalarında uyguladım dış plastiklere. Bu yıkamada etkisi tamamen kaybolmuş gibi geldi. Yani ortalama 2 ay tam performans gösterdi diyebilirim. Ama malesef ki uv koruması yokmuş. Benim amacım o girinti çıkıntı yerlere ürün uygulayamadığım zamanlar kötü görüntü olmasın diyeydi. Şimdi oralara polytop uyguladım bakalım o Ne kadar dayanacak
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Polytop hakkında takipteyim :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Perl'ü hiç karşılaştırmaya sokmamak gerek :D şaka Bi yana motorplast sarfiyatı az ömrü uzun olarak düşününce makul geliyor. Yoksa tabi birim başına fiyatı yüksek :D m700'ü fısfıslayıp bezle sildim ama ters mi yaptım ki? Beze sıkınca ben silene kadar uçar gider diye düşünmüştüm.

Teşekkür ederim :) Ben de davlumbazda pss'yi takipteydim, o zaman pss yi hiç sürmeyeyim davlumbaza. Yine diğer yıkamalarda gözlemlediklerimi paylaşırım tabii.

Teşekkür ederim abi :) beyaz kiri az gösterir derler ama yıkanınca o bembeyaz görüntü açığa çıkıyor. Yıkama sonrası aracın ne kadar kirli olduğu anlaşılıyor :D
Ben acikcasi cok dogru yapamiyom sanirim onun dogrusunu soyleyecek kisi ben degilim ama bol sıkınca buharlasmasi ucmasi daha gec oluyor buna eminim artik :)

Gerci bu uygulama yapilan yer ve hava kosuluna gore degisim gosterir. Acik hava ve ruzgarli zamanda cok cabuk buharlasiyor.

Kosula bagli hareket etmek lazim sanirim

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Polytop hakkında takipteyim :)
Rica ederim :) ben de merakla takipteyim. Sulandırma sayesinde bereketli bir ürün. Bu tarz ürünlerde sulandırılanlar çok çok az diye biliyorum.
Ben acikcasi cok dogru yapamiyom sanirim onun dogrusunu soyleyecek kisi ben degilim ama bol sıkınca buharlasmasi ucmasi daha gec oluyor buna eminim artik :)

Gerci bu uygulama yapilan yer ve hava kosuluna gore degisim gosterir. Acik hava ve ruzgarli zamanda cok cabuk buharlasiyor.

Kosula bagli hareket etmek lazim sanirim

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olsun abi senin paylaştığın o kadar test ve durum güncellemelerini görene kadar sıkıp geçiyordum. Acaba kurudu mu uçtu mu vs diye düşünmüyordum. Sayende ona da ekstra dikkat ediyorum :) açık havada yine illaki çabuk uçacaktır ama kapalı alanda çok çok dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmiş olduk, teşekkürler :)

Ozbayhasan35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Güzel bir yıkama olmuş eline koluna sağlık golf olarak baktığımda aracına yaptıklarına gerçekten özeniyorum böyle bir araç kullanmayı bende isterim ✋

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri, bey elinize saglık. misler gibi olmuş. güzel günlerde kirletin.

iyi detaylar
Teşekkür ederim abi :) yavaş yavaş el aşinalığı oluşuyor gibi diyelim :)
teşekkürler :)
Güzel bir yıkama olmuş eline koluna sağlık golf olarak baktığımda aracına yaptıklarına gerçekten özeniyorum böyle bir araç kullanmayı bende isterim ✋
teşekkür ederim kardeşim valla senden de artık paylaşımlar gelsin, Bi yerden başlamak şart :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun zamandır paylaşım yapma fırsatı bulamadım :) Bayram öncesi yaptım uygulamayı. Varolan Waxın(Jayswax show Wax) ömrünün dolmasını beklemeden yeni aldığım ürünü(Chemical guys white Wax) denemek istedim.

Havaların sıcak ve güneşli olması nedeniyle yine gece uygulaması yaptım. Gece olunca foto imkanım da az oluyor :(

Foto az olunca anlatımı da uzun tutmak istemiyorum açıkçası :)

Kir durumu şu şekilde, pek yoğun kir yoktu açıkçası. Ön yıkama sonrası bile çoğu akıp gitmişti.

Jantlara Koch fb ve flowey r1 kullandım, davlumbazlarda ve lastiklere b33+ceviz kullandım

Vakit kısıtlı olunca kil yapamadım. Demirtozu olarak kaportada fb kullandım.

Ön yıkama olarak 1.10 b33 yaptım. Kovada da flowey 2.5 kullandım

Bunlardan sonra bile show Waxta şöyle bir boncuklanma görünce baya şaşırdım açıkçası. Dayanım Wax ı olmamasına rağmen yine de böyle boncuk yapabilecek seviyede kalması ilginç geldi

M700 ile müdahale ettim artık en son. Daha sonrasında da chemical guys white Wax ı uyguladım. Kıvamı sıvımsı, sürmesi kolay ama silmesi baya baya zor geldi :) ufak Bi su itiş denemesi yapayım dedim. Demez olaydım :D su itişi namına resmen bişi yoktu :D kayganlık desem o da yok :D neyse beyaza bir derinlik katsa yeter diyerek almıştım :) o derinliği de güneş altında buldum, beklediğim gibi güzel bir parlalıklık verdi.

En son da camlara flowey S3, lastiklere sonax jel, plastik aksamlara polytop trim&tyre dressing kullandım.

Final fotosu şu şekilde var. Aydınlık yok malesef ertesi gün yola gidince toz toprak oldu foto çekmeye de fırsat olmadı temizken :(

Ek olarak da GTI topuzu takmıştım ama yüksekte kalmıştı. Onu da vites demirini kısaltarak orjinal yüksekliğe indirdim. Baya bi süredir yüksekte kullanıyordum, özlemişim bu seviyede kullanmayı :D

mustafacagri

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri bence yeteri kadar parlaklık ve derinlik katmış gibi duruyor kapalı ortam fotolarindan eline sağlık

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Parlaklık tatmin etti gerçekten :) ama su itişi bir hızlı Cila kadar bile değil. Yazları kullanmaya birebir gibi geldi. Beyaza beyazlık katıyor gibi geldi. Belki de dolgu malzemesi içeriyordur :)
Ellerine sağlık iyi parlamış. Polytop trim nasıl memnun musunuz?
Teşekkür ederim :) açıkçası memnunum tatmin ediyor beni. Önceki sefer difüzör ve ızgaralara fırça ile sürüp silmeden bırakmıştım. O şekilde baya tozu çekmişti üstüne. Ama son uygulamamda yine fırça ile sürüp bezle silince toz çekme sorunu yaşamadım bariz şekilde diyim. Koch nmpc ve pss e göre sevdiğim yanı sulandırma imkanı olması ve böylece ekonomik bir hal alması :) kıvamı zaten yoğun bir ürün.
Eline sağlık Mustafa'cım. Show Wax beni de şaşırtmıştı bu konuda :)
Teşekkür ederim abi :) valla baya baya şaşırttı beni show Wax. B33 sonrası yüzeyde ürün bile kalmaz derken baya baya boncuk görmek şaşırttı.
Eline sağlık @mustafacagri hocam. Kapalı mekan olmayınc zor gerçekten. Araçta otomatik park mı var yoksa sadecd düğme mi :)
teşekkür ederim :) inanın sabaha yüzeyde bolca toz oluyor araba hareket etmese bile :) ama yine de hareket edince bir kısmı uçuyor :). Otomatik park yok malesef, tuşları değiştirdim sadece :)